Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vajda Gábor (Gabor_V)

105 bejegyzést írt és 4504 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
14 szabad strand, 2 használaton kívüli felszállópálya, 3 belső tó, egy titkos német tengeralattjáró bázis és a Medellín-drogkartell egykori szexközpontja szigettel együtt most áron alul eladó...
"Itt ülünk mindannyian, ti és én, a ma ismert autózás betegágya mellett. Még él, de nagyon öreg. Mind tudjuk, hogy kevés van hátra. Kuporgunk a hokedlin elfogódottan, fogjuk áttetsző bőrű, göcsörtös, eres kezét. Arról beszélgetünk, milyen jó volt régen. Azt szeretnénk, ha lenne még pár jó közös…..
Bármennyire is divat valami a nők terén, az korántsem biztos, hogy az elnyeri a férfiak tetszését is. Sokszor képtelenek megjegyzés nélkül hagyni, ha meglátják rajtunk a bizonyos darabot. Ilyenkor kisebb harcok alakulhatnak, de végig rajtunk áll, kitartunk-e mellette. Sokan azt állítják, a…..
Plata o plomo? Escobar kedvenc kérdése a Narcos című Netflix-sorozat egyik kulcsmotívuma volt, de hát a Medellinben és környékén elméletileg imádott Pablo már nincs képben a sorozatban, mert a DEA hathatós segítségével sikerült kiiktatni. Sebaj, kartell Caliban is akadt. Sokkal erőszakosabb,…..
Tamás Gáspár Miklós előállt egy bizarr gondolattal. Olyannyira bizarr, hogy első olvasásra csak néztem, hogy hol van a poén, amit nem vettem észre. Szerinte minden, a jobbtól kicsit is balra álló ellenzéki párt álljon félre és hagyja egyedüliként indulni az MSZP-t, vagy ha erre nem hajlandók, akkor…..
napszemüveg Ray-Ban 2017. 2017.07.02 16:24:36
  RB 3422Q 2017 egyértelmű korszakhatár a napszemüveg-iparban: a Maui Jim színezett, Insta-szűrő jellegű lencséi most már olyan széles körben hódítanak, hogy egy sikertelen felvásárlási kísérlet után a Luxottica konszern elszánta magát, és a Ray-Ban, a színhelyesség legrégibb prófétája is elkezdte…..
Az elmúlt években a diszkont légitársaságok árversenyének hála fillérekért lehet eljutni Európában és Ázsiában szinte bárhova. Az olcsójánosok és filléreskedő mucuskák számának mennyiségi megugrása következtében az online világában megdöbbentően fejfájdító, de egyben szánalmasan vicces posztok és…..
Rengeteg szóbeszéd kering hosszú ideje a balkezességről. Akadnak köztük olyanok, melyek szerint a balkezesek fiatalabban halnak, mások a bűnözésre való hajlammal hozzák összefüggésbe őket, mi több, olyat is olvastunk már, hogy több alkoholt isznak. Most azért egy ezeknél jóval…..
Már javában tombol a kánikula, melynek egyenesági következménye, hogy szó szerint fejvesztve rohansz a fodrászhoz valami rövidebb, de menő fazonért. Persze, nem mindegy hol, hogyan és milyen hajat választasz...
Vajda Gábor (Gabor_V) 2017.06.15 23:10:42
@rene_mascarpone: Semmilyen más stílusra nem hajazó.
Május végén jön a kultsorozat harmadik évada a Showtime nevű amerikai adóra, hozzánk meg az HBO-ra, és ennek alkalmából feltoltak a netre egy háromperces felzárkóztatót az első két évad legfontosabb eseményeiről, hogy az is képben legyen, aki már nem nagyon emlékszik a huszonpár évvel ezelőtti…..
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Volt a The Walking Dead hatodik évadának zárórészéban, annak is a legvégén egy jelenet, amiben Negan, a sorozat új főgonosza egy mondókával döntötte el, hogy a főhősök közül kinek a fejéát veri szét egy szögesdróttal betekert fejű baseballütővel. A mondóka angolul az Eeny, Meeny, Miny, Moe, amit mi…..
Nyolcadik epizódjához érkezett a Westworld, az HBO legújabb sorozata. A tovább mögött spoileresen tárgyaljuk ki a rész eseményeit...
Vajda Gábor (Gabor_V) 2016.11.24 14:15:31
@Pilgrim76: Nekem elsőre ez ugrott be, amikor Ford először beszélt hosszasan Arnoldról.
Vajda Gábor (Gabor_V) 2016.11.24 15:00:30
@Pilgrim76: Szvsz azok az erős utalások erre, amikor Ford kimegy önmagában a puztaságba valamelyik korai epizódban (ugyanahhoz a templomtoronyhoz, amihez most William és Dolores ment most) és mondja a kiskölyöknek, hogy valami nagy tervei vannak (vagy valami ilyesmi). Akkor hosszasan ezt a tornyot látjuk, akkor arra gondoltam, hogy valami neo-vallást gyárt éppen, Isten szerepében tetszeleg.

De mivel pontosan úgy viszonyul a hostokhoz mint Isten a teremtményeihez, Arnold is kvázi olyan mint valami isten a hostoknak, aki folyamatosan beszél hozzájuk. Vallási köntösben jelenik meg, mint valami felsőbb erő, belső hang.

A keresztény témakörben maradva pedig Arnold és Ford párosa kicsit olyasmi mint amit néhány valláskutató állít Jahve és Élohim kapcsolatában (a keresztény hagyomány szerint ez lényegében csak két neve Istennek, a vallástörténészek szerint pedig a "klasszikus" két teremtő isten egybegyúrása, ill. egyik győzedelmeskedése a másik felett).

Ford kiiktatta Arnoldot nézeteltéréseik miatt, valószínűleg azért, mert Arnold megneszelte, hogy Ford motivációja mindössze saját megalomán egójának kiterjesztése, aki embereket, sorsokat, életeket akar irányítani, miközben ő csak mókás Disneyland-nek képzelte el az egészet. A paradicsomi állapotot szerette volna fenntartani, Ford pedig a Nagy Narratívát szerette volna beindítani, ami ugyan káoszt szül, azonban végül minden az ő akaratát szolgálja majd, de ez csak úgy sikerül egyedül, ha a hostokban van valami emberi entitás.

Hogy ezért ölte-e meg végül Arnoldot, hogy a tudata a hostok része legyen mint teremtő erő (és ez ellen Arnold folyamatosan küzd, illetve Ford ellen irányítja saját akaratát), vagy Arnold maga rogramozta bele magát a hostokba ugyanezen célból, az csaknem részletkérdés.

Mindenesetre Arnoldnak köszönhető, hogy a hostok öntudatukra ébrednek, a traumáikra meg azért emlékeznek, mert ez lényegében az, ami Arnolddal is történt. Az analógiában Maeve Arnold, Ford pedig a fekete ruhás férfi.

A labirintus pedig az agy, a közepe az emberi minőség legmélyére vezet, ott lakik Arnold. Ford azért nem tudja kitörölni a hostok tudatalattijából a tartalmat, mert valójában ott emberek, pontosabban ők Arnold. Ez az amit Ford soha nem fog tudni megtörni, hacsaknem állítja le az egész parkot, de akkor Arnold győz.
Vajda Gábor (Gabor_V) 2016.11.24 15:29:04
@BotloB: Szerintem az is árulkodó, hogy a wannabe isten a Ford nevet kapta, mert ő mindössze a sorozatgyártást találta fel, Arnold tette beléjük a lelket (később pedig saját magát), így jön össze a teremtők jin-jang kapcsolata. Ford azt hiszi, ő irányít. Hogy minden lecserélhető, minden javítható. Mindent tud az emberi testről, a szervezet működéséről, és teremtményei bármennyire is hasonlítanak az emberre (sőt, megkülönböztethetlenek tőle - ld. Bernard), a kritikus pillanatban mégis meghasonlanak. Arnoldtól lesznek azok, akik, de Arnold ezt nem akarja.
Az ABC csatorna Magnum lányáról szóló sorozatot akar készíteni, amihez be is kértek már egy forgatókönyvet, számolt be róla a The Hollywood Reporter. A készító veterán tévés John Rogers lesz, aki jelenleg a TNT-n futó The Librarians sorozatot irányítja. Előtte a Lépéselőnyben (Leverage) című…..
Vajda Gábor (Gabor_V) 2016.09.23 12:39:33
Rupert Murdoch német médiacége, a Sky Deutschland és a szintén német Bavaria Film nevű gyártó cég 25 millió eurós költségvetésből forgatja le minden idők egyik legklausztrofóbiásabb háborús filmjének a folytatását. Az 1981-es Das Boot a tévében nyolc órában folytatódik majd, alapjául Lothar-Günther…..
Vajda Gábor (Gabor_V) 2016.07.01 23:55:37
@Seduxen (már NEM dr.): Anno még a TV3-on is ment.
Drámai fordulatok után versenyben maradtak a magyarok, a nagyok között Neuville az első murvás világbajnoki futamgyőzelme kapujában. Meeke portugál győzelme után azt várhattuk, hogy a Citroenek megint villantanak valamit. Tévedtünk, a fasorban sincsenek, ellenben a Hyundai nagyon elkapta a fonalat,…..
Az M4 Sport a köztévé utóbbi 25 évének legsikeresebb vállalkozása, a több tízmillió forintért vásárolt sportjogokkal valóban olyan tartalmat tudnak képernyőre pakolni (nem az NB1-re vagy a Megye II-re gondolunk), ami érdekli a nézőket, a BL-meccsek, a magyar válogatott selejtezői és a Forma-1 a…..
"Önállóan dolgozó, főzni is tudó kézilányt keresünk!" - ez van kiírva az egyik helyen, ahova járunk ebédelni. Amire a vendéglátáshoz jobban értő kollégám rávágta: ez három ember! Amikor látom, hogy a kisebb cégek milyen embereket keresnek, akkor mindig rácsodálkozok én is, ahogy kollégám a…..
Amikor Friderikusz Sándor megfogalmazta azt a közleményt, amiben megszakított minden kapcsolatot a számára vállalhatatlanná vált TV2-vel, minden bizonnyal végiggondolta a következményeket is, vagy ha nem, akkor az ügyvédje vélhetően felhívta a figyelmét arra, hogy érvényes szerződésből, egy…..
A betyárokról szóló történetek közül az 1848-49-es szabadságharcban való „bevetésük” vagy a Bodri juhász ellen elkövetett aljas gyilkosság mellett a legismertebb a pesti személyvonat kisiklatása. Nem hiába, hisz a vadnyugati kalandba illő támadás egyik szereplője nem más, mint a betyárkirály, Rózsa…..
Vajda Gábor (Gabor_V) 2015.11.27 18:59:24
Az most már teljesen egyértelmű, hogy érdemes nézni az Összezárva Friderikusszalt, mert a legtöbb beszélgetős műsorhoz képest itt az ismertebb közszereplők látszólag tényleg megnyílnak. Hogy Friderikusz, vagy a 24 órás összezárás miatt az nem is igazán fontos. Most a…..
Vajda Gábor (Gabor_V) 2015.11.17 15:43:14
@poisonborz: Minkettőt nagyjából a kereskedelmi tévék laposították el, meg a Fábryt is. Amikor a Frei ment kereskedelmi tévére és hetene ment a műsora, az valami rettenetesen béna volt. Míg korábban ment (ha jól emlékszem) havonta egy jó műsora, itt minden hétre kellett valami szenzáció, úgyhogy fel is hígult az egész. Máig azon röhögök, amikor Császár Előd volt bent a gázolása után, ő meg nagy modoros hangsúlyban feltette a kérdést: "Volt a kocsiban AIRBAG?".