Regisztráció Blogot indítok
Adatok
takant

1 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasóterem II. 2016.08.01 11:31:00
Amíg lehet. Csatlakozz a pártba forduló csoportunkhoz a már közölt emailen keresztül: jobbkozep01@gmail.com. A hazának szüksége van rád! Ne félj, kockáztass! Kockáztass, amíg érdemes! Ne félj -- hogy a szüleid, gyerekeid, unokáid (majd) büszkék lehessenek rád! Ne félj --…..
A nagyban játszó, elkötelezett diktátoroknak és a kezdő vagy műkedvelő népmegváltóknak egyaránt kedvenc homokozója az állam, amely nélkül - joggal hiszik - nem képzelhető el szabályozott, eszközszerű, vagy még jobb esetben vegetatív létre kényszerített társadalom. A mi…..
A kiterjedt központosított rendszerek szükségszerűen pazarlók. Az Európai Unió kerget egy álmot, és mindeközben megalkotott egy dagadó kormányzati szuperstruktúrát, amelyet 41000 bürokrata, és jónéhány, a pozicióját választások nélkül megszerző politikus üzemeltet.…..
takant 2012.11.16 00:01:14
@And37: Ugye, nem azt akarod mondani, h Brüsszel találta ki, h legyen - és hol - új buszmegálló? :)
Talán nem elég egyértelmű, mi a Milla szocialistákkal kapcsolatos dilemmája. Kissé indulatosra sikeredett Juhász Péter vitája Vadai Ágnessel és Szanyi Tiborral a minap. Bár ki nem lett volna indulatos, ha Vadai leóvodásozza, Szanyi meg bedobja az elmúlt nyolc év szentistváni, ill.…..
takant 2012.10.17 20:40:31
@rockseiaXLL: Ez a legnagyobb dilemma: hogyan dönti el a nép (vagy akárki), hogy ki új Messiás és ki a Janus arcú? Annak a 10 fiatalnak mi alapján fogsz hinni? Van, aki már LMP-nek is hitt, van, aki Millának, és folytathatnánk a sort.
És pont ezért baromi nehéz újként előállni, mert mindig lesz vki, aki rákeni, hogy szdsz-es, ilyen meg olyan. Az istenadta népnek egy választása marad: mindig megújulva bízni... vagy kivándorolni.
Ezt a posztot egy aggódó LMP-szimpatizánstól kaptuk. Ha hosszabban hozzászólnál az LMP-MSZP témához, írásodat a fenteslent@gmail.com címre várjuk. Az LMP nem lehet a 94-es SZDSZ. Ha ez bekövetkezik, a centrum ökopolitikai alternatívája elsüllyed, mint a hajdanvolt nemzeti…..
takant 2010.04.13 21:21:02
@Blogger Géza: Géza, ugye, nem mondod komolyan, hogy ez mentené meg az országot? :)
takant 2010.04.13 22:46:24
@Blogger Géza: "... a 2/3 lehetőséget biztosítana sok más téma rendbetételére (hiányzó kinevezések stb.)" Nos, ezt várom, mi az a "stb." ami nélkülözhetetlen az ország megmentéséhez? Csak ezek ismeretében lehet igazán dönteni
"Nem utolsó sorban kétharmaddal nem lesz kire mutogatni. Muszáj lesz felmutatniuk valamit." (konzervatorium.blog.hu/2010/04/13/ketharmad_3) Ez lenne a legjobb érv? Hmmm...
Az OECD értékelte a fejlett országok közszolgáltatásainak minőségét és árát (a GDP arányában). Mi, magyarok költjük a nemzeti jövedelmünk legnagyobb arányát az államra és az önkormányzatainkra, de ezért csak a lengyelek kapnak rosszabb szolgáltatást, ők viszont 24…..
Az alábbi írás nem az LMP hivatalos nyilatkozatának burkolt kritikája. Az eredeti szöveg szép, okos, megrendítő. Megfogalmazóját személy szerint is szeretem és becsülöm, mi több: ha van valaki, akit alkalmasnak tartok arra a posztra, amit jelenleg az LMP-ben betölt, őt…..
takant 2009.03.14 12:57:16
@farkasam:
Az elszámoltatás arról szól, hogy egy pozíciónak legyen súlya. Ezt hogy érted? Milyen pozícióra gondolsz?

"aha, akkor fogd a pénzt és fuss..." Nem!

"Fölháborítónak tartom, hogy ha én lopok egy csokit ..." Én is.

"...hanem az eddigi programok ezzel együtt történő revíziójára is. ... nem biztos, hogy ugyanazoknak kéne folytatniuk a munkát." Helyes, egyetértek, vizsgáljátok meg, hogy mit csináltak rosszul és mondjatok jobbat. És kiket váltsunk le? A politikusokat vagy a közigazgatást, úgy, ahogy van, „szakemberestül”, mindenestül?

Én csak annyit kívántam jelezni, hogy a tsd, a választók talán többre értékelnek egy olyan politikát, amelyik olyan rendszert teremt, amelyben nem lehet eltüntetni pénzeket, semmint egy olyat, amely a (történelmi) igazságosság nevében időt, pénzt, energiát veszteget a (helyrehozhatatlan) múltra. És ez a lényeg!

"A politikamentes szakértelem pedig egy lejárt neoliberális jelszó. ...” Nos, én meg ebben nem értek egyet teljesen. Így teljesen értéktelenné válik a „szakértő” szó.
És megjegyzem, itt kezdünk egy kicsit elszakadni a gyakorlattól az elvek, az elméletek felé. Kb a te gondolatmeneted alapján mondta a politika 1989 után, hogy nem kellenek a minisztériumok, állami szervek „kommunista ügynökei”, majd mi megmondjuk, mi a tuti. Sikerült is jól szétzilálni a magyar közigazgatást, jobb és bal-oldalnak egyaránt, mert ezután mindenki mondhatta, hogy az elődje pártmegbízott. Másrészt ezen logika alapján hogy ítéled meg, hogy tényleg ki a szakember? :)Ha nem politikamentesen, akkor politikailag(?) És aztán majd azt akarod elszámoltatni?
De erről már korábban írtam itt, ha kell, megismétlem

„A "szakértői kormány" pedig egyike a legunalmasabb mákonyoknak, ...” Akkor LMP sem lesz szakértő, akár csak képviselői szinten sem, hogy egy esetleges LMP-kormányról ne is beszéljünk? :) Vegytiszta politikusok lesznek? Legjobb esetben szakértő politikusok, merthogy politikus szakértők nem lehetnek(?) :)

„Másrészt nincs olyan, hogy politikamentes, de még ideológiamentes szakértelem sem. ...”

Persze, persze, ezt én is tudom, hogy nincs vegytiszta szakértő, de most egy kicsit túlzol. Talán nem csak ott kezdődik a szakértés, hogy 2x2 valóban 4-e? OK, tehát minden politika, ideológia? Nem pont a politikai el- és leszámolások juttatták oda az országot, ahol van? Nem pont emiatt megosztott az ország, mert már mindent politikailag, ideológiailag nézünk? Remélem, nem te vagy az LMP főideológusa :)

„Magyarán: a "szakértőiség" egy nagy kamu, ...” És akkor milyen szakértő mondja meg a másikról, hogy ő most szakértő vagy sarlatán? A politikusnak nevezett „szakértő”? Pont az a gond, hogy a politikával ellentétben a tsd, a szakmák többé-kevésbé tudják, hogy ki a szakértő. A politika más szféra. Elszámoltatni meg pont az ideológiai szakértőket akarod? Majd akkor titeket is el fognak számoltatni(?) Remek lesz. Ok, ha nem a szakértőiség, akkor az ideológia nevében erőltetünk dolgokat a tsd-ra? Huu... ilyet már megéltünk
„Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy ne lenne szükség szakemberekre... „ Aha, ha nincs ideológiamentes szakértelem, akkor hogy döntöd el, hogy ki a jó, ki a független? A saját ideológiád alapján? :)
És az elszámoltatáskor ideológiailag vizsgálsz a „szakértői” kérdéseket? Mellesleg, meddig menjen vissza az elszámoltatás? 89? 68? 56? 45? Mohács? :)


„A politikával amúgy mi baj van?..”.
Félreértesz, persze, a politika a maga elvont fogalmában nagyon szép dolog, tudod jól, h a mai magyar alkalmazott politikára gondolok :)
„ja még valami, egy hasznossági szempont: ...” Igaz, egyetértek
Egy hete, hogy megjelent a HVG-ben Karácsony Gergely, a Medián kutatójának választásitörvény-javaslata. Ugyanaznap, egy hete tartottak erről kerekasztal-beszélgetést a Medián és a HVG szervezésében, Karácsony mellett Tölgyessy Péter és Körösényi András részvételével,…..
Nem hagyjuk kihűlni ezt a témát; csak azért, mert hihetetlen témaérzékenységgel, villámgyorsan írtunk egy kiváló posztot az AB-döntés másnapján :), még nem áll meg az élet. Az ott hivatkozott cikkek óta újabbak jelentek meg: A HVG szerint "A védegyletes győzelem nem…..
Van úgy, hogy jól mennek a dolgok, és van úgy, hogy nem.Most jól.Elindítottuk a plusz egy forintos kampányunkat. Csináltunk egy elég jó kis videót, amikor kerestünk hozzá szereplőket, boldogan dobott félre mindent egy csomó barátunk. Csináltunk hozzá egy egész jó oldalt, nem…..
[A 2009.02.11-én, a Népszabadság Fórum rovatában megjelent cikk, két LMP-s szerzőtől.) Január utolsó péntekén Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány kijelentette, hogy "a közterületi rablások elkövetői cigány emberek". Ugyanazon a napon sajtótájékoztatón…..
Mondják sokan sokfelé a világban, hogy a válságból kivezető út nem mellesleg teljesen egyirányba kellene, hogy vezessen az ökológiai válságból kivezető úttal. Merthogy közös a kihívás: ahogy a fedezetlen hiteleken alapuló jóléti pilótajáték bedöntötte a bankrendszer…..
takant 2009.02.22 16:25:07
[Sok levelet kapunk az info@lehetmas.hu címre. Ezt is ott kaptuk; megtetszett, megkérdeztük, és igen, közreadhatjuk - fogadjátok szeretettel! A szerző további írásai a http://www.ahogyerzed.hu/ oldalon olvashatók.]Mindig is hittem, hogy a természet törvényei irányítanak.…..
A költségvetési felhajtásnak kellemes árnyékában a parlament végre megoldotta a képviselői költségtérítéssel (= számla nélkül felveszünk egy rakás adómentes pénzt) kapcsolatos problémákat. Teljes egyetértésben elhatározták, hogy ez így nem mehet tovább, a gyakorlatilag…..
Nocsak, nocsak. Szmogriadó volt Budapesten, vélhetően nem az utolsó. Mondanánk, hogy végre oda lesz majd figyelve a szegény városlakókra, de egyelőre türelmesen kell bánni ezzel a mondattal. Merthogy egy dolog megalkotni a határértéket és az erre vonatkozó szabályozást, de egy…..
Magyarország romló korrupciós indexe is megerősített minket abban, hogy az előttünk álló feladatok közül az egyik legsürgetőbb  a korrupció visszaszorítása. Ennek érdekében dolgoztuk ki 12 pontos javaslatcsomagunkat, amit a múlt csütörtöki beszélgetés alkalmával…..
takant 2009.01.16 23:04:34
„Venne Ön használt autót ettől az embertől?” – így szól a klasszikus, a politikusok hitelességét tesztelni hivatott kérdés.Miután ezt felidéztük, gyorsan felejtsük is el, mert nagyon káros képet sugall a politikáról, „politikus” és…..