Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tükörjáték

146 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az internetadó tervezett bevezetése, valamint az amerikai kitiltási ügy kipattanása óta már a második közvélemény-kutatást ismerhettük meg a pártok támogatottságának a változásáról. Mind a Nézőpont Intézet, mind az Ipsos visszaeső Fideszt, és kicsit emelkedő Jobbikot és…..
A címben feltett kérdés elsőre nagyon meglepőnek tűnik. A Fidesz idén három választást meg meglehetősen nagy fölénnyel, és mindenki úgy vélte, hogy a kormánypártok a következő pár évre nyugodtan hátradőlhetnek. Ezzel szemben hatalmas hibák követték egymást, az utcákon…..
Tükörjáték Lélegzetvétel 2014.10.31 15:52:49
A politikai helyzet túlságosan forróvá válása előtt Orbán ismét tett egy lépést hátra. Az internetadó bevezetésének a felfüggesztésével a kormányfő időt nyert, de hosszú távú jövőjét továbbra sem lehet megjósolni. Sok esetben történt már ilyen a miniszterelnök…..
Lassan két nap telt el a 2010 óta tartott legnagyobb ellenzéki tüntetés óta. Rengeteg véleményt lehet olvasni kezdve attól, hogy most tényleg fordulóponthoz értek a kormánypártok és közel a bukás, egészen addig, hogy az egészet az amerikaiak szervezték, és idővel abbamaradnak a…..
Alaposan felkavarodott a magyar belpolitika az önkormányzati választásokat követően. Október 12-én úgy tűnt, hogy egy nyugalmasabb korszak előtt állunk, de ezzel szemben a kampányhoz képest is meglehetősen forró lett a hangulat. Először az amerikai kitiltási botrány robbant, majd…..
A vasárnapi ukrajnai parlamenti választás előtt viszonylag kevesebb szó esik a kárpátaljai magyarságról, pedig ez hazánk szempontjából ugyanolyan fontos kérdés, mint hogy mi lesz a keleti szomszédunkkal. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Petro Poroshneko elnök által összegründolt…..
Tükörjáték Forró szomszédság 2014.10.24 13:47:55
Az elmúlt hónapokban gyakorlatilag már mindent leírtak Ukrajnáról, ahol a tavalyi év végén gyorsultak föl az események, azt követően, hogy Kijev nem írta alá a társulási megállapodást az Európai Unióval. Az ország méretéhez képest elszigetelt tüntetések kezdődtek, amelyek…..
Tükörjáték A béke ünnepe 2014.10.23 19:30:21
Az utóbbi tíz évben Magyarország nem élt át olyan békés október 23-át, mint amilyen a 2014-es volt. Ennek több oka is lehet: a három választás évében mostanra gyakorlatilag mindenkinek elfogyott a muníciója, a politikai elit teljes mértékben belefáradt a csatározásokba. Az…..
Tükörjáték Patthelyzet 2014.01.24 11:00:42
Egyelőre úgy tűnik, hogy patthelyzet állt be az ukrán belpolitikai helyzetben. Minden bizonnyal mindkét fél felmérte, hogy mit veszíthet, és inkább elfogadják a mostani status quót, minthogy kockáztassanak. Az jól látszik, hogy a halálos áldozatokat is követelő összecsapásokra…..
Kár erőlködni, a közvélemény nem fog felháborodni, bármennyire is szeretnék, nem lesz hatása az ellendrukkereknek, az emberek nagyon is jól tudják, mi az érdekük, Magyarországon az atomenergia a nyerő – írta ma egy rendszeresen kommentelő Fidesz-szimpatizáns a blog fb-oldalára.…..
tükörjáték 2014.01.23 20:41:50
Tükörjáték Lázadás 2014.01.23 20:37:29
Nagyjából minden külpolitikai hírcsatornát az ukrajnai események foglalnak el. A legfőbb kérdés, hogy polgárháborúba sodródik-e a hazánkkal szomszédos hatalom, vagy pedig sikerül megfékezni az erőszakot, és a békés rendezés útjára lépni. A kiutat Budapestről nézve az…..
Bundi fater Lázadás 2014.01.23 20:12:55
Nagyjából minden külpolitikai hírcsatornát az ukrajnai események foglalnak el. A legfőbb kérdés, hogy polgárháborúba sodródik-e a hazánkkal szomszédos hatalom, vagy pedig sikerül megfékezni az erőszakot, és a békés rendezés útjára lépni. A kiutat Budapestről nézve az…..
Bundi fater Baja előtt 2013.09.21 11:40:50
Egy tipikusan billegőnek számító körzetben tartanak választást vasárnap Baján, mivel a körzetben mindig az diadalmaskodott, aki országosan is nyert. A voksoláson ismételten együtt indul Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy, de a Jobbik és az LMP is megpróbál minél jobb eredményt elérni…..
A zöld-fehér B-közép nem bírta tovább, és tüntetett a Fradi-székház előtt, miután a Pécs 1-0-ra nyert az Üllői úton. Prukner László próbált szót érteni a szurkolókkal... nem mindig ment. Prukner László mérkőzés utáni nyilatkozata ITT!Forrás. hatharom.hu Lájkolt a…..
Bundi fater Várakozás 2011.02.16 22:22:00
Pár nappal a miniszterelnök parlamenti évkezdő beszéde után érdemes egy kis mérleget vonni. Sokan azt várták, köztük én is hogy sikerül többet megtudni a tervezett intézkedésekről. Ez elmaradt, de több nyilatkozat alapján úgy tűnik hamarosan valóban teljes terjedelmében…..
Bundi fater Alkotmányozás 2011.02.13 16:26:00
Magasabb sebességbe kapcsolt a kormánypárt az alkotmányozással kapcsolatban, mint tette azt az elmúlt hetekben. 12 kérdésből álló ívet fognak eljutattni az állampolgárokhoz, hogy véleményt nyilváníthassanak az új alaptörvény részeiről. A kezdeményezés mindenképpen…..
Bundi fater Uniós elnökségünk 2011.02.12 16:32:00
Lassan másfél hónapja Magyarország tölti be az Európai Unió elnöki posztját. Hazánk számára a legfontosabb prioritások a gazdasági kormányzás erősítése, az energiabiztonság, a Duna-stratégia és a romastratégia voltak. A célok alapvetően reálisak voltak és a kormányzat is…..
Őszintén szólva kicsit meglepett és bizonytalan vagyok. A Fidesz-KDNP közös siófoki frakcióüléséről olyan hírek özönlenek, amelyekre ezen politikai csoportosulással kapcsolatban hirtelen nem is tudom, hogy mikor volt utoljára példa. A KDNP megzsarolta a Fideszt, Kósa Lajos…..
tükörjáték 2011.02.11 18:11:44
Bundi fater Átalakulás vagy nem? 2011.02.11 16:40:00
Nyilvánosságra hozta a Szonda Ipsos legfrissebb felmérését, mely szerint csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága, de az ellenzék továbbra sem erősödött. A számokat nézve látható, hogy a teljes népességen belül a Fidesz támogatottsága 31, az MSZP 12, a Jobbik 7, az LMP 4, egyéb…..
Bundi fater Mi van a háttérben? 2011.02.10 22:23:00
Viszonylag felfokozott várakozás kíséri a Fidesz-KDNP évkezdő frakcióülését, ahol vélhetően pontosítják a következő félév politikai menetrendjét. Eddig elsősorban alkotmányozási, oktatási és egészségügyi kérdésekről hallottunk. Sajnos nem sok információt lehet arról…..
Bundi fater Évértékelés 2011.02.08 09:08:00
Elhangzott Orbán Viktor 2011-es évértékelő beszéde és sajnos megállapíthatjuk, hogy az általánosságokon kívül megint nem hallottunk konkrét lépésekről. Amit az egész beszédből ki lehetett érezni, hogy továbbra sem várható jelentős életszínvonal javulás és csak pár…..
Vélhetően a mai nappal megkezdődik a hazai politikai szezon idei éve Orbán Viktor évértékelő beszédével. A múlt héten a kormányfő úgy foglalta össze az elmúlt időszak történéseit, mely szerint a múlt tavaszi kétharmados győzelmet követően azzal, hogy a…..
  Van az a gigantikus acélbálna (ezt a kifejezést egy sajtóközleményből vettem, nem én találtam ki sajnos) a pesti Duna-parton, ami majd egy kulturális- és bevásárlóközpont lesz, ha elkészül, és amiről rengeteg pletykát és találgatást lehet olvasni a sajtóban,…..
tükörjáték 2011.01.29 11:06:14
„Ellenzékinek lenni szexi” – ez a szokatlan felirat a tegnap délutáni Kossuth téri tüntetés egyik transzparensén volt olvasható. A magyar sajtó eszméletlen pártosságát és ezzel összefüggésben – nevezzük így - kreatív valóságtálalását jól jellemzi,…..
tükörjáték 2011.01.29 11:05:24