Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taranis

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ancient Methods másik idei lemeze. Úgy döntöttem, hogy apránként kicsurgatom a cuccait. Keményebb, pőrébb, nyersebb, és aszociálisabb mint a The Asking Breath Comes to Each, légkalapáccsal vési a homlokodba a harmadik szemet. Mondjuk, lesz ez még így se, ha időrendben visszafele haladva posztolgatom…..
Dallamokkal megtűzdelt aussie thrash jóság olyan arcokkal, mint a dobos John Dette (korábban: Evildead, Iced Earth, Slayer, Testament), Danny Camilleri (4Arm) és Dean Wells (Teramaze) gitárosok, illetve a számomra ismeretlenebb Nick Walker basszer. Ez a bemutatkozó nagylemezük. Fácse...
Bő egy évvel ezelőtt Fenriz (polgári nevén Gylve Fenris Negall, a Darktrone blackmetal zenekar alapítója, hat órában postai dolgozó, rádiós DJ, stb.) önkormányzati képviselő jelölt lett Kolbotn városkában (lakossága kb. 9000 fő), elmondása szerint azért, mert egy úgynevezett tartalékjelölti listára…..
Szeptember 30-án jelenik meg az Opeth tizenkettedik, magyarul Boszorkány című nagylemeze. Angolul sajnos már nem írhatom ide, mert fent kétszer is szerepel. Ugyan az egy új dalon kívül mást még nem hallhatunk a lemezből, az már most biztos, hogy továbbra is maradtak a srácok a progresszív rockos…..
A svédek harmadik nagylemeze is megérkezett. Táborozás..
Taranis 2016.06.17 08:58:55
A Draugnim finn zenekar 1999 óta létezik, a mostani Vulturine című nagylemezük még csak a harmadik a sorban. Habár az ezredfordulókor kezdtek zenélni, valójában a 92-93-ban elindult blackmetal második hullámára jellemző sötét atmoszférájú, ám mégis dallamos zenét csinálnak. A máricus 11-én megjelenő…..
Taranis 2016.03.03 17:31:49
Taranis 2016.03.03 18:08:14
@Gnosis: Onnan ismerhető fel, hogy egy 2-es van mellé írva itt a lejátszóban :) Amúgy "As In Hunger, So In Demise".
Ha beülünk a moziba, teljesen természetesnek vesszük azt, hogy azt halljuk, amit a képen látunk. Valójában egy film hangi világának megteremtése jóval bonyolultabb feladat, mint ahogy azt elsőre feltételeznénk. Ma már a legtöbb filmes produkció esetében sokszor több hét vagy hónap alatt készül el az…..
A The Vintage Caravan hihetetlenül fiatal izlandi banda, amely lazán tolja csipőből a hetvenes évek hol bluesosba, hol pedig kicsit progos örömködésbe belecsúszó fuzzos heavy rockját. A Voyage a második, 2012-ben kiadott albumuk, amire egy évvel később lecsapott a Nuclear Blast, és újra…..
A 828-as sorozat mk3 verzióhoz érkezett a MOTU-nál: az új interfész egyik legérdekesebb jellegzetessége, hogy USB-vel és FireWire-rel is csatlakoztatható. 28 bemenete és 30 kimenete van, és egy remek DSP-s keverő a belsejében, amely akár minden bemenetre kompresszort és hangszínt rak…..
Taranis 2011.02.01 18:41:07
@Taranis: Oké, közben látom, hogy volt már ilyen sorszám 2 éve is, de az nem volt hibrid.
Új, nemdestruktív, ráadásul teljesen ingyenes hangeditor platform jelent meg egyszerre PC-re, Macre és Linuxra is. a LAoE látványos, könnyen kezelhető darab, rengeteg olyan dolog van benne, ami az ingyeneseknél eddig elképzelhetetlen volt: spektogram, szűrők, layerek stb. Próbáljuk is…..
Az ugye kiderült tegnap, hogy az iPadben nincs se usb port, se SD-kártya slot. Mit tesz az egyszeri júzer, aki mégis feltöltené képeit a gépre? Kiegészítőket vesz. Méghozzá kettőt, mely usb portot és kártyaslotot varázsol a gépre. Persze pénzért, egészen pontosan 29 dollárért.…..
Lehet, hogy hamarosan vége lesz a gitárhangoló dobozkáknak? Ez a nagyon profinak tűnő, négy dollárba kerülő iPhone-alkalmazás szükségtelenné teszi őket ugyanis. A Cleartone ráadásul nagyon érzékeny, nagyon precíz (+-1 cent), és nagyon egyszerű használni. Huszonhárom…..
Egy majdnem negyven éves korszak végét pletykálják a szintiblogok: a Technics állítólag 2010 februárjától már nem gyártja klasszikus SL-1200 és SL-1210 jelű lemezjátszóit, melyek nélkül az utolsó húsz év DJ-kultúrája talán létje sem jött volna - legalábbis nem abban a…..
Taranis 2009.12.02 19:47:36
Egy nagyon kedves hölgy osztotta meg velünk azt a hírt (év híre amúgy, Michael Jackson halála után természetesen), miszerint 2010 február 20.-án az A38-on ULVER koncert lesz.Tűkön ülve-kézen állva várjuk a részleteket és konkrétumokat! UPDATE:…..
A Focusrite-tól várhatjuk a komoly megoldásokat, és ez most a DJ-kre is igaz már. A Saffire 6 az eddigi talán legkorrektebb USB-s DJ-interfész, struktúrája a minimálisan elegendő 2-be-4-ki felépítésű, a bemenet XLR-en, mögötte a Focusrite Pre mikrofonelőfok, a felbontás 24 bit, az…..
Az Image Line kihozta egyik első számú szoftverszintijének, az Ogunnak a kicsinyített, ingyenes verzióját, Autogun néven. Nem sokat lehet vacakolni a hangjain, de azt állítják róla, hogy több mint 4 milliárd presetje van, ráadásul ezeket szépen be is számozták. Ha valakinek van…..
A világ talán utolsó trackerprogramja, a Renoise új verzióra, a 2.1-esre ugrott. A Windowson, Macen és Linuxon is futó program most már ReWire-kompatibilis, VST- és AU-plugineket is fogad, kezeli a többmagos processzorokat, és még sok más érdekességgel is szolgál, amit az Amiga-guruk…..
Először is nézzük meg együtt a (nagyon hosszú) videót, aztán majd jól le is írjuk, mit gondolunk a Google újabb nagy dobásáról... Az emailt máskor és másra találták fel, mint a csetet. Ám az online kommunikáció az elmúlt években olyannyira életünk részévé vált, hogy…..
Taranis 2009.05.29 12:28:27
Megjelent a Songsmith, egy zenés játékprogram a Microsofttól, amely nem kevesebbet ígér, mint azt, hogy ha beéneklünk a gépde egy dalt, ő elkészíti hozzá a korrekt kíséretet, a kiválasztott zenei stílusban. Hát erre kíváncsiak leszünk, ha valakinek van ideje, próbálja ki:…..
A hír ugye az volt a napokban, hogy a Joost nekilátott tárgyalni a hardvergyártókkal, így nem elképzelhetetlen, hogy a jövő blu-ray vagy hd-dvd lejátszóin is installálva lesz a videónézésre alkalmas p2ptv szoftver. A hír bennem legalább akkora zavart és értetlenséget keltett,…..
Taranis 2007.06.17 13:24:57
Remélem nem én bénázok, de ez alatt:
www.joost.com/download/
Ez van:
"Hello! Before you can sign in and download Joost, you need an invitation from another user."