Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BEigner

2 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FPGA kalandok Unboxing 2011.10.28 07:07:00
Tegnapi nap vettem egy nagy levegőt és végre megvettem életem első  FPGA próbapaneljét. Mint azt az előző postban említettem, ez egy Digilent által gyártott, Nexys™2 Spartan-3E 500K típusú darab. Akit érdekel, részletesen olvashat róla a gyártó oldalán, most csak…..
FPGA kalandok Miért is? 2011.10.28 06:01:00
Sziasztok!   Gondolom azzal kellene indítanom egy ilyet, hogy illemtudó kisfiú módjára bemutatkozok. Viszont nem szeretnék nagyon ebbe az irányba elmenni, a blog témáját tekintve, nem is lenne sok értelme. Röviden: az Óbudai Egyetemen hallgatok mérnök informatikát, illetve…..
Szeptember 1-jétől új "akciós" ajánlat az Amtelnél. A tájékoztatójuk elején, miheztartást végett jelzik monopol helyzetüket, miszerint a Kondorosi lakópark területén ők a távközlési szolgáltatók, de tudjuk, hogy ez nem egészen fedi a valóságot, de ebbe most ne bonyolódjunk…..
A hét bűnözője egy 38 éves kanadai férfi, aki elmondása szerint nem emlékszik az alább történtekre de szemtanúk láttak az esetet, és nem is próbálja meg tagadni. Internetes értesüléseink szerint május 4.-én a férfi egy parkban elkezdett iszogatni a hugával,…..
  Műmámor Megindult a pánikszerű álmodozás a Fideszben. Pánikszerű, mert a választási eredmény diadalmenet is meg nem is. Az 1,6 millió szavazó kevés, de az 56% elég, hogy a pártkommunikáció győzelmi mámorba borítsa a Fideszt. Végül is ki van ez számolva. Két egyéni körzetet nyernek a szocik, és a…..
BEigner 2009.06.18 11:58:12
A telefonnal szemeztem, majd felvettem, és iszonyatos késztetést éreztem, talán megérzésből, hogy megnézzem az üzeneteket. De tartottam magamat az elveimhez, és nem néztem meg azokat, gondoltam helyette inkább nézegetem a képeit, hiszen olyan sok közös kép van rólunk. A kép innen…..
BEigner 2009.06.18 11:55:14
Tarja maga is bevallja, hogy ő már csak a Nightwish volt énekesnője marad, letagadja korábbi nyilatkozatát, beszél a férfigroupie-król, és arról, hogy rémlik neki, mit is jelent a neve magyarul. Június 20-án, szombaton pedig a Petőfi Csarnokban koncertezik. Már többször jártál…..
BEigner 2009.06.18 11:54:30
Heni a világ legboldogabb embere lehetett akkor, amikor nem olyan rég megszületett a kisfia. Aztán rájött, hogy a teleparkolt járdákon lehetetlen babakocsival közlekedni, ami miatt az úttestre kényszerül. Ez pedig egyáltalán nem veszélytelen, elég csak elolvasni pár korábbi posztot…..
BEigner 2009.06.18 11:52:46
Kedves Olvasó! Köszönöm, hogy időt szánsz blogom első bejegyzésének elolvasására. Talán felmerül benned a kérdés, miért is indítottam blogot és miért érdemes tovább olvasni. Hiszen az idő érték, és csak a releváns és lebilincselő olvasmányok érdemelnek figyelmet. A…..
Bár a lelkem mélyén valahol kutyás vagyok, az élet úgy hozta eddig, hogy nem volt házipajtásom. Ezt most az eddigieknél is jobban sajnálom, mert akkor lenne alibim arra, miért szerzek be egy ilyen játékszert. Hajdú Péter is megnyalná a száját egy ilyen frizbi láttán, amit egy…..
Mobil beavatkozó erőt hozna létre a francia oktatási miniszter az iskolákban előforduló erőszakos cselekmények megelőzésére és kezelésére. Xavier Darcos erről a közoktatásban tanuló diákok szüleinek kongresszusa előtt beszélt.A kérdés azután került a figyelem…..
Áprilisban 18 ezerrel nőtt az internetezésre használt SIM-kártyák száma, de az 566 ezer aktív mobilinternetes előfizetésből csupán 476 ezret használtak az elmúlt három hónapban. Az összes felhasználó áprilisban 743 ezer gigabyte adatforgalmat bonyolított, tehát a márciusi…..
Jót röhögtem a MediaPost Social Media Insider múltkori bejegyzésének felültésén. Eszerint a kimondhatatlan "f-word" mintájára van egy olyan "c-word" (avagy magyarítva "k betűs szó"), amit tilos kimondani, ha az ember közösségi médiáról beszél.…..
urbánus menekülés Szily László 2009.05.21 15:28:54
Úgy lettem újságíró, hogy ültünk a Nagycsarnok melletti Csarnok étteremben, ahol a városban először adtak csapolt Kronenbourgot, és egyszer csak bejött egy kedves, golyófejű fiú hülye kalapban és bekötözött füllel, és megkérdezte, hogy lefotózhatna-e minket egy Magyar…..
Tegnap délután jelentették be a Fox hivatalos programját, vége tehát a találgatásoknak, nem lesz Terminator, de lesz Dollhouse, igaz a lehető legszarabb felvezetéssel, amit ember elképzelhet, hiszen az a 'Til Death című sorozat megy majd előtte, amit csak a Jóisten tartott eddig is…..
BEigner 2009.05.19 12:13:39
@sixx: Teljesen megértelek, én kérek elnézést mégegyszer a szemetelésért... További szép napot! :)
Nem talált Messiást a Modem. Háborognak a grafikusok.    Mióta a fél országgal elhitette, hogy a műanyagló világszenzáció, azóta sokan marketingzseninek tartják Gulyás Gábort, a Modem igazgatóját. Szintén sokan meg úgy vélekednek, hogy a szakmához nem…..
Nincs is annál bosszantóbb, mint mikor az embert már a szabályos közlekedésben is megakadályozzák, és ráadásul mindezt egy majdnem töküres autópályán. István egy korábbi szorizhoz hasonlatos történetét osztotta meg velünk. A kék Astra-sok között netán valami furcsa kerge…..
A Magyarországon is ismert mesterszakács kiborította a brit ORTT-ét. Új fűzőműsorában, a A Great British Nightmare, vagyis a Nagy Brit Rémálom első adásában ugyanis negyven perc alatt 115-ször hangzott el káromkodás. A konyha ördöge új műsorával arra vállalkozott, hogy…..
Az elismert és körülrajongott Miike Takashi következő filmterve a Thirteen Assassins szamurájfilm. A produkció Kudo Eiichi 1963-as filmjén alapulna. A  történet 13 bérgyilkosról szól, akik egy öngyilkos küldetésre indulnak, arra szövetkeznek, hogy megöljenek egy gonosz…..
BEigner 2009.05.12 15:18:02
Homároid hír az Indexen: Rogán Antal belvárosi polgármester nyomására a Fővárosi Közterületi Parkolási Társaság felmondta a Belváros-Lipótváros Parkolásszervező és Üzemeltető Zrt. szerződését, miután Rogánék vizsgálata kiszúrta, hogy az autósoktól ellopott pénzből…..
BEigner 2009.05.12 15:08:44
Feleség, menyasszony, barátnő? Nincs. Akkor ok. Mert ugye nem szeretek harmadik lenni. A kép innen Hahó! Megint rövid leszek... :)   Anglia, kisváros, pub, pultosként dolgozok (én 22). Pasival találkozás (ő 29). Pasi udvarol. Napokig. Hetekig. Nem nagyon mozgat, persze…..
BEigner 2009.05.07 16:02:24
Van egy erdész haverom, mindig arról győzköd, hogy ha az ember túlteszi magát a korai felkelés viszontagságain, a vadászat tök jó dolog. Hidrofóka képe végre felnyitotta a szemem, és már értem, miért. A megfejtéshez annyit segít még a szerző, hogy C# programozás órán…..
Idén április 30-án, csütörtökön lesz az Arena Plazában a Game Developers Forum. A szervezőktől kaptunk 5 jegyet ajándékba. Mind az ötöt kisorsoljuk.A kérdés pedig így szól: mi az a cryengine3? A válaszokat a webisztan at gmail címre küldjétek. Az első 5 helyes válaszra mennek…..
BEigner 2009.04.27 18:35:27
Webisztán Abaqoos a Vaterán 2009.04.27 17:58:00
Már egy ideje lehet az Abaqoos-szal, vagyis a "magyar PayPallal" is használni a Vaterát. Aztán most jött egy sajtóközlemény, ami szerint az első 2000 olyan vaterás eladónak, aki regisztrál a Vatera Abaqoos promócióra, 1000 forintot jóváírnak a befizetéseiből. (OTPdirekt…..
BEigner 2009.04.27 18:29:28
  Az alábbi kérdés sok diákot érint,  és  „az aktuális szövetkezeti feladatokról kiadott írásbeli tájékoztatások” iránymutatása is érdekes jogi kategória lehet.   Tisztelt Zugügyvéd! Lassan 32 hónapja dolgozok egy cégnél…..
BEigner 2009.03.21 09:05:38
Kedves @d.hardman: Először is köszönöm a megtisztelő bizalmat, amiért úgy gondolod, hogy csak önmagam kínzása miatt dolgozok így, és mert annyi bennem a cég iránti elkötelezettség, hogy direkt diákként dolgozok, hogy olcsóbb legyek nekik... no comment.

Természetesen próbálok megragadni minden alkalmat, hogy bekerülhessek, de ebben a gazdaségi helyzetben egyenlőre nem könnyű, mindenhol erős megszorítások vannak. Úgyhogy ezt egyenlőre inkább karrierépítésnek nevezném... addig is, diákként remek alkalmam van olyant tapasztalatokat, és annyi tudást szerezni, amire máshol ezen a munkaterületen a mostani állapotom (tanuló) mellett nem lenne lehetőségem. Úgyhogy én inkább örülök.

Amúgy így utolsó pontban megjegyezném, hogy nem, egyáltalán nem fizetnek rosszul, éves szinten lassan fenyeget a magasabb SZJA sáv... ami diákként szerintem nem rossz. Persze, a cég saját embereként jobban lehet keresni, de... lásd a fentebbi érveimet.
BEigner 2009.03.21 13:47:17
@Pascal: Hálásan köszönöm hozzászólásodat, igazából eredetileg is ilyesmi, építő jellegű, értelmes kommenteket vártam. Más kérdés, hogy általában az internet világában ez nem jön össze, de ez már más téma.

A dolog most ott tart, hogy hivatásos ügyvédtől várunk szakvéleményt, illetve szerdán megyünk a diákszövetkezethez kikérdezni őket, mi is a hivatalos álláspontjuk most ebben a kérdésben. (Legutoljára tavaly érdeklődött utána a cégünk HR részlege ha jól tudom, akkor nem mi intéztük.) A továbbiakban pedig meglátjuk mit fogunk lépni, mindenképp az lenne a legegészségesebb, ha kiadnák a nekünk járó szabadságot mostantól. Persze az eddig elmaradottak kérdése más tészta, de azzal meg valószínűleg a tanácsoddal összehangban fogunk eljárni.

Mindenképpen jelezni fogok ide, hogy merre is tart a dolog, hátha érdekel mást is.