Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balazsj.

0 bejegyzést írt és 457 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egy olvasó rosszat akar írni, általában azt fejtegeti, hogy túl sokat foglalkozom a kommentelőkkel. Holott nem is annyira a hozzászólók foglalkoztatnak, mint inkább a mögöttük rejlő jelenség. Erre világított rá tegnap két kommentelő. Az egyik (Finalnyik Eugén) ezt írta: „A hagyományos sajtónál…..
Mohácsi nagymamám gyermekkoromban sokat mesélt nekem a családjáról, a múltról, régi emlékeiről. Az egyik számomra érdekes történet arról szólt, hogy a nagyszüleinek régen vízimalma volt a Dunán. Még ma is áll az 1910-ben épült ház a vízpart közelében, aminek a dupla…..
Néha furcsa paradox dolgokat tud produkálni az élet. Arra bizonyára sokan emlékeznek, hogy 2010-ben, az akkori győztesek egyetlen tollvonással eltörölte városunkban a nyugdíjasok részére húsvétkor és karácsonykor kiutalt kétezer forintos támogatást, amit 2014-ben, Bálint József vezette új…..
Haladva 2016 vége felé, a városon úgy söpörtek végig a zendülések szelei mint Herman Wouk zseniális regényében a Caine hadihajón. Pedig jelenleg még béke is van, bár az elmúlt hetek, hónapok migráns kampánya jobban hasonlított egy közelgő háborúhoz, mint egy békés népszavazáshoz. Annak ellenére,…..
Arisztotelész kb. 2500 évvel ezelőtt írt először egy üres tábláról, melyre soronként jegyezte fel észrevételeit, gondolatait korának problémáiról. A görög filozófus úgy gondolta, hogy alapból senki sem rendelkezik a bölcsek kövével, a tényeket, az igazságot a maguk valójában és nem mások hatalmi…..
Kalocsa blog Közeleg a tél 2016.11.18 14:54:25
A hét elején ízelőt adott a fagyosra váltó, leköszönő ősz, voltak napok amikor felrémlett George R. R. Martin, A tűz és jég dalában (sorozatban Trónok harca) szereplő Stark-ház mottóját: “Közeleg a tél” – volt olyan országrész ahol már hóemberek tornyosultak, de mifelénk ez még szerencsére elmaradt.…..
Ma rátaláltam egy olyan hírre amely példaként kell szolgáljon mindenkinek.  Király Tamás 1972 és 1982 között Universal együttes dobosa volt, de dobosként feltűnt a Color nevű formációban is, egy ideje pedig az EMI lemezkiadó kreatív igazgatójaként tevékenykedik. Zenész…..
Új ellenséggel találták magukat szemben Orbán Viktor kihívói: az időjárással. Juhász Péter, az Együtt-PM politikusának hétfő délutánra tervezett sajtótájékoztatója közleményük szerint az "esős időjárás miatt" maradt el. Az első reakció sokaknál az volt, hogy elég…..
Nyitom ki a postaládát, dobálom a halom szórólapot a szemetesbe, azért rájuk szoktam pillantani. Ilyenek vannak: Gázszerelő. Köszönjük, nincs gáz az egész házban, csak a házközponti fűtéshez. Magánszemély lakást venne ebben a házban. Bedobva a környék összes házába.…..
balazsj. 2013.05.23 14:28:39
@lutria: Anno, amikor még híre sem volt a "Toshibának" a Keleti pu. melleti 72-es postánál, manuálisan "irányított" levél is gyorsabban odaért Chernelházadamonyától mondjuk Cégénydányádra, mint manapság.
Bocsi, de nem vagy képben, hogyan is ment az OLK (Budaőrs) előtti időkben. Akkor öt nap alatt nem a határok között, hanem határon túli , környező országokba is eljutott -felületi úton, tehát nem légivel- egy küldemény. S amit lényegesnek tartok még, a kézbesítést nem egyszer(!) kísérelték csak meg, s a másodikat kizárólag díjért! S nem volt kézbesítési elsőbbsége a különböző cégek/áruházak reklámújságjainak...
Talán veled is előfordult már, hogy a jól megszokott tömegközlekedésedet megzavarták a kábellopásból fakadó közlekedési fennakadások. Ha nem élsz a közösségi közlekedés nyújtotta lehetőségekkel, akkor sem úszod meg, mert a BKV, vagy a MÁV veszteségeit a te…..
Andreán úgy követel egymillió forintot a Főgáz, hogy soha nem volt fogyasztója. A Főgáz szerint 5 évvel ezelőtt egy hölgy két tanúval átiratta az ő nevére a mérőórájukat, csinált egy 340 ezres tartozást, majd elhunyt. A rendőrség ugyan tisztázta az ügyet, a Főgáz mégis…..
Normalizálódik a helyzet az országban. Emberélet már nincs veszélyben, így szó eshet a sorrendben ezt követő legfontosabb dolgokról.Magyarország kétségkívül legjobb hírtelevíziója szombaton a 11 órás hírblokkjában (majd 12 órás híradójában, a nemzetközi híreket…..
A postások olvassák le januártól az ELMŰ-ÉMÁSZ csoporthoz tartozó villanyórákat. Elmorfondíroztunk azon, hogy vajon kinek jó ez. Emellett azon is, hogy a szakmailag és informatikailag "kiokosított" postások helyett mennyivel többre mennénk az okos mérők bevezetésével, mint ahogy…..
balazsj. 2013.01.27 12:55:35
@eßemfaßom meg áll: 27-én 12.51-kor válaszféle:
Fotó: teol.hu, ahol még több kép van a jelenlegi helyzetről "Veszélyessé nyilvánították a bátaszéki templomot. Az ország kilencedik legmagasabb épületét azért zárták le, mert a toronysisak károsodott. A legóvatosabb becslések szerint is 70-80 millió forintba kerülne a…..
Semjén Zsoltnál kevés visszataszítóbb figurát teremtett az Úr. A Fidesz farvizén evező parazitapárt és a jól helyezkedő fővadász parlamenti tevékenységét nagyjából összefoglalja, hogy ha nincs ez a plágiumcirkusz akkor én már azt is elfelejtem volna, hogy egyáltalán…..
balazsj. 2012.11.25 16:19:39
@immortalis: na meg a római katolikus egyház, élén...a zérsek atyával!
Isten bocsássa meg nekik!
(Ez a véleményem!!!)
balazsj. 2012.11.25 18:45:24
@drkovax: Nem vitás! De nagy hiba lenne szemet hunyni, s meg nem történtté nyilvánítani azt, amit pl.:a kampány idején, s utána folytattak. (Mi keresnivalója van/volt Orbánnak a szószéken???!!!) A református egyház ilyetén ténykedéséről nincs infóm, "őket" nem kísértem figyelemmel.
balazsj. 2012.11.25 18:56:28
@hexensussz: Még hogy nem figyelt?
Dehogy is nem! Figyelemmel kísérte mikor lesznek/vannak a bakódi, ilyen-olyan jellegű "összejövetelek". A zidei "nagyasszony-napi búcsú" idején a látogatása smafu?
immortalis Tényleg? 2012.10.15 17:47:43
Azt írja a szabadponton Névtelen nicknéven valaki, hogy: "A Rubikont már rég átlépte ez a blog, az indulása pillanatában azonnal. Sőt, már az előzmény-blogoknak tekinthető cyberparaszt és immortalis is átlépték évekkel ezelőtt. Az egykor hatalmon lévő, jelenleg ellenzéki…..
A mai posztunk szerzője tulajdonképpen hazatért Németországba – otthonról haza. Hogy ez miként lehetséges, pillanatokon belül kiderül, elöljáróban csak annyit jegyeznék meg, hogy (lassan, de biztosan közelítve a félezredik poszthoz) számomra ez az egyik legérdekesebb írás a…..
Új MÁV blog Rákosliget 2012.09.15 10:15:03
Kedves Vittore! Ha érdemesnek találod a történetemet kérlek közöld. Hétfőn este egy kolléganőmmel siettünk a 20:08 perckor Hatvanból a Keleti felé érkező személyvonathoz Rákosliget megállónál. Mivel kissé késében voltunk siettünk. Aki már járt Rákosliget megállónál,…..
Gyors egymásutánban két cikket is szenteltek az Index könnyed, női tartalmakra specializált beszállítói a kalocsai mintának, ami szerintük egyre cikibb, és gyors terjedése után gyors kimúlást jövendölnek neki. Pedig a minta népszerűsége egyáltalán nem meglepő: komoly…..
Olyan érzése van az embernek, mintha fix évfordulós ünnepe lenne a dinnye árának. Ez valami hagyomány itt a Balkán sarkán, hogy a dinnye árának a piaci önszabályozás nem jó, lépten nyomon bele kell beszélnie valakinek. Tavaly szinte napra pontosan ugyanitt tartottunk, a dinnyeár…..
Juj, júúúúj, azt hittem a nap baszott ennyire fejbe, de nem! Ugye volt ez a kis benézése kínában a műpunának és erre mi történik két utcával arréb? Elkezdik árulni a műpunát, mint húsgombát potom 2800 zöldhasúért! Nagyon jó!:D Az árus elmondása szerint kb. 10 év alatt…..