Regisztráció Blogot indítok
Adatok
liidiiia.

0 bejegyzést írt és 314 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Hé, paraszt! 2010.01.11 12:00:00
Kedves barátaim – illetve maradjunk inkább az ismerősnél –, ezúton üzenem, hogy megkaptam a rénszarvast. És a szamarat, a pizzát, a forró csokit, meg a felkérést, hogy csatlakozzak a moszkvai maffiához. Nagyon kedves, igazán, azelőtt sohasem kaptam rénszarvast, és…..
Dutka Ákos: KARÁCSONY Karácsony, béke, szeretet,Beszéltek róla emberek,Várjátok, vágyó álmotokS nincs itt soha nálatok. Elillant drága képzelet:Gyermekkorodból jön veledAranydiós szent mesefa,Anyád terített asztala. Karácsony, béke, Betlehem…Elég a gyertya…..
COMING - ÚT Elkúrtátok... 2009.10.28 18:28:00
és nem kicsit, nagyon! poénkodhatnék, ha lenne kedvem viccelni. de nincs. mert nem az a baj, hogy a ballib szóval leírható politikai erő elveszíti a következő választásokat. ez teljesen rendben van demokráciában. ami az igazi baj, hogy romokban hever a köztársaság ethosza. és ezt…..
Majus 14, 2009, Este 09.30.   Hogy en mennyire gyulolom az utolso napot! Olyan gyorsan elment ez a het, hogy kirohogom a fenyt, ahogy be akar elozni. Holnap delelott nem sokkal del elott indulok, szombaton 11 korul leszek otthon. Utaznek en duplajat is, csak ne kellene hazamenni. Nehany napot…..
w Karácsonyi ének 2009.12.08 11:30:00
Bronzvasárnap után vagyunk, ami egy viszonylag újkeletű ünnep, a naptárak még alig jegyzik, de annál inkább a kereskedők és a shoppingriportokkal virító média. Ez a harmadik hétvége a karácsony előtt, amikor már mindenkinek illik elkezdeni a vásárolgatást, hiszen nemsokára…..
liidiiia. 2009.12.08 16:58:06
@vancrow:
"Jó látni azért hogy a TWÁ tábornak nagyrészt mindene megvan! Bár mindenhol így lenne..."

én sem ajándékozok, hacsak lehet, egyik irányba sem.
de:
a barátaimmal, családdal, sőt távoli ismerősekkel is előfordul simán (+jótékonysági szervezetekkel is), hogy szoktuk egymást segíteni anyagilag, ha az élet azt hozza (visszatérítendő és vissza nem térítendő kölcsön formáiban :-) ), én ezt egyáltalán nem keverem a saját életkémben az ajándékozással. (de értem, hogy mit mondasz.)
... de már nem sokáig. Próbálok lejönni róla. Iszonyat, hogy mit szenvedek. Nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen nehéz lesz. Néha tombolnék, néha sírnék, többnyire azonban most vagyok meggyőződve arról, hogy megőrülök.Igaz, agyász bácsi sem így gondolta volna, azt mondta, ha…..
w Szabadság, förtelem 2009.11.10 05:00:00
Valószínűleg budapestiek ezrei szörnyülködnek azon, ahogy kinéz például a Kossuth Lajos utca. Százezrek pedig le se szarják, viszont a felháborodott ezrek se csinálnak semmit azon kívül, hogy rosszul érzik magukat. Két fiatal grafikus most eljutott odáig, hogy minimális…..
w Mea culpa 2009.11.06 17:12:00
Éppen három éve indult ez a blog, eddig körülbelül kétszázötvenezer komment született, ezek kábé kétharmada az előzetes moderálás bevezetése (2008 augusztus), avagy a rendkívüli állapot előtt. Máshol ennél sokkal több közvélemény gyűlt össze, ez a negyedmillió…..
liidiiia. 2009.11.09 02:09:55
ez tök bátor írás. meg sztem tökjó is.
én nagyon egyetértek a respekttel, mint alapelvvel, és elég nehéz valami is az, a bizonytalansággal kell asszem tudni szembenézni hozzá, ami sztem elég nehéz, és úgy nehezedik, ahogy egyre közelebb van valami az ember központi értékeihez-terveihez-vágyaihoz.

nekem 1 emlékem jut eszembe így a cikk kapcsán, az egyik olyan, hogy soha de soha nem fogom elfelejteni. nagy lázadó és békeharcos koromban kezembe került egy könyv, amit találomra kinyitottam, és ott csak egyetlen egy (hosszú :-D ) sort olvastam el belőle, azután elfehéredtem és majdnem elszédültem. az egy sor az volt, töményen, hogy a valami ellen lázadókat azok tartják fenn: akik ellen lázadnak, hozzájuk vannak a legközelebb, az ő táncukat járják: csak inverzben. és ezzel nincs is baj, ha az ember ugyanazt akarja, ugyanúgy: csak pepitában, ha ő a táncosa annak, aki ellen lázad, és drága életét (amiből vagy egy van, vagy ebből ami most van: ebből van egy :-D ) ővele párban: az ellenséggel: ugyanabban a táncban, ugyanúgy kívánja eltölteni. de ha mást (is) akar, akkor önmagának kell tudnia lennie (önazonosnak), és saját árnyékával kezdenei tudni valamit, és saját alkotó-erejével is: azaz nem csak mindig ráreagálni a másikra, hanem önállóan is tudni táncolni, és állítani ezt-azt, tettekkel is és felvállalt következményekkel is, építéssel, amiben mindig és elkerülhetetlenül ott a hibázás és a be nem teljesülés lehetősége is, nemcsak a reményé. ez a valamiért és a valami ellen küzdés különbsége. éshogy mindkét út kell és jó, de ha csak mindig ellene megyek valaminek, akkor azzá válok, annyit gondolok rá, hogy megtanulom. amivel nincsen baj, ha azt akarom, vagy csak azt akarom. de én speckó nemcsak azt akartam, és ennek nagyon sok vonzata van, amit ott egybe megértettem, attól az egy sortól, és kihullott a könyv is a kezemből, meg a biztosnak hitt talaj is abban a percben a talpam alól. furák ezek a momentumok, amikor az ember Y elágazáshoz ér, pl így hirtelen, és onnantól, fél óra múlva elkezdi máshogyan élni az egész életét, mert nem lehet a régit folytatni, attól a felismeréstől (vagy csak hazugságban lehetne). ez nekem ott ilyen tömény félelemérzetet is hozott, ami persze elmúlt, de ahhoz volt hasonlatos, mint amikor először láttam halottat nyitott koporsóban, hogy íme, nem tudta elkerülni, mert az élet olyan amilyen, és nem (mindig) olyan, amilyennek szeretném... ugyanakkor azt gondolom, hogy ez egyfajta belső szabadság, a nehezebbnek látszó könnyebb út, és persze az hogy belső szabadság: mégha korlátok között is van, mint gyakorlatilag minden: akkor is szabadság. és az ember a szívét csak így tudja megőrizni, vagy amikor el-elveszti, így tudja visszaszerezni, ami belülről az önmagammal egy vagyok érzése, kívülről pedig csendes vagy látványos karizmának érzékelődik. persze az életke korlátain belül. :-)
...szerintem... :-)
nameg boldogblogszülinapot!!!
w Döbrögi országlása 2009.10.16 07:30:00
Abban a szerencsében volt részem, hogy élhettem a Kádár-rendszerben. Ennek annyi előnye mindenképpen van, hogy láttam valami egészen mást, és be tudok róla számolni. Igaz, hogy 13 éves voltam a rendszerváltáskor, viszont négyéves korom óta olvasok újságot. Háromféle lap…..
Szeretném megkérdezni a hozzáértőktől, hogyan tudnék egy saját weboldalt létrehozni?Persze, hogy ingyenes kellene, vagy aligköltséges. De inkább az előbbi.Olykor, amikor összezilál az ihlet, szoktam készíteni ékszereket, dobozokat, kézzel kötött könyveket,…..
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
liidiiia. 2009.09.19 00:13:31
@Tóta W. Árpád:

én tulképpen érdekesnek (bár sajnálatosnak) tartom ezt, mint jelenséget, hogy milyen sokan így műxenek. és tényleg, ezt nem cinizmusból írtam. egyfajta fontos emberi tapasztalat ezt látni: hogy ki mire asszociál (nagyvárosi antroplógia...), vagy miaszösz. csak felmerült bennem, hogy valahogy technikailag lehet-e ilyesmikkel sokkolni a jónépet... depersze valszeg nem, ha jobban belegondolok.
COMING - ÚT agycétén 2009.06.05 10:30:00
amikor elbocsátottak a pszichiátriáról ma két hete, előírt a főorvos úr egy un koponya ct-ét, ami ugye nem más, mint a jól ismert computer tomográf. ez az okos kis kütyü kimutat mindenféle kóros elváltozást a 'gépteremben'. nos ma 8-ra megjelentem a helyszínen, ahol kiderült,…..
liidiiia. 2009.09.02 19:42:12
“pártkatonánk” (irgumburgum és khm khm :-( ) témában:
ez pedig a fordított jelenet a “lost in translation” (sofia coppola) c egyik kedves filmből: (
www.youtube.com/watch?v=FNn-2CTXzAw&feature=fvw )

ahol is a rendező, amikor leállítja a jelenetet hablatyol japánul vagy 30 mondatban instrukciókat a szinésznek.

majd a tolmácsnő a Bill Murray szinésznek ennyit fordít ebből:
“intenzitással”

erre b.m.:
“ez minden? úgy tűnik, mintha ennél többet mondott volna…”
;-)
liidiiia. 2009.09.04 12:44:22
@simonmondja.:

:-D
a különböző éhségek konfliktusa... : a gazdi ingerre éhes, a macs meg kis törődésre és konkrét kajára. sztem... :-)
w Nemzeti felmelegedés 2009.08.25 11:30:00
Közeledik a buziparádé napja, és ahogy közeledik, úgy lesz egyre idegesebb a felvonulni szándékozó homoszexuális vagy pártoló tag, a köcsögösködésre készülő szélsőjobb, meg az utóbbi megakadályozására hivatott rendőr. Igazából tudja, akár ki is mondja a…..
liidiiia. 2009.08.25 16:27:58
@Tóta W. Árpád:
„de, simán elképzelhető, hogy ha az apukája nem dobálja féltéglával a négereket, akkor a gyerek fokozatosan elsötétedik.”
haha :-DDDD

---------

EMBER VAGYOK:
omahahistory.org/images/I%20am%20a%20Man_5.jpg
(a chiefnek, nem mellesleg, tökjó nyaklánca és copfja van)

mégtöbb ember, aki képes arra, hogy csakúgy azt állítsa magáról, hogy ő ember:
3.bp.blogspot.com/_l-GEBTKkGbk/SlcdHttH4PI/AAAAAAAAAiY/0Rzlk8Pwygo/S1600-R/i-am-a-man.jpg
www.racewire.org/archives/man.jpg
liidiiia. 2009.08.27 17:06:27
@tulok ex betonputtó:

heló tulok :-) , ezzel telj egyetértek:
"Az evolúció valahogy mégiscsak díjazza azt, hogy legyenek közöttünk homoszexuálisok (leszbikusok!) / transzvesztiták / transzneműek / fentiek keverékei, valós százalékban."

szal jaja.
a kisebb százalékú, de stabil genetikai sokféleség (=mindig vannak mutáns gének): a faj túlélési esélyeit növeli. (pl brutál fertőzések, pl a anno a pestis, amit csak a mutáns génűek éltek túl...stb). a mutáns génektől (ami nemcsak a homoszexualitás), szal a mutáns génektől nem független viselkedési többféleség pedig az adott csoport vagy társadalom alkalmazkodási ergo túlélési képességeit-esélyeit növeli társadalmi szinten is: a mindig változó környezethez. (pl globalizáció most).
sztem.
Embermesék rókaszemmel Van Cicc 2009.08.23 15:49:00
 Island de Sankt Martinban, a Duna parton sétálva, egy sötétes szőrcsomót láttunk a kis sétány közepén. Jobb híján épp egy fél hullott szilvát falt, gondolom, a cukros íz miatt. Ahogy közelebb értünk hozzá, kinyújtotta a valamiféle ropihoz hasonló végtagjait és kicsit…..
liidiiia. 2009.08.25 14:19:52
w A kurvára nemzeti oldal 2009.08.11 05:50:00
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták, internacionalisták a…..
liidiiia. 2009.08.11 14:20:10
@Walter Melone:
"szerelemből szavaznak"
jaja, nagyon sokan szavaznak sztem is nem tudatosan.

meg van, aki csak ön-szerelemből. (a "csak az a jó, magyar, értékes: aki pont olyan mint én vagyok" mentalitás)

és van, aki meg csak nyers (szerelemnek álcázott) ösztönből.
("ide a hatalmat és lóvét, de ha nem kapom én meg az egészet: akkor másnak se jusson semmi")

sztem.
Tegnap egy rendkívüli „kiállítást” néztem meg a családommal.Mint utóbb kiderült, nemcsak engem gondolkodtattak el és döbbentettek meg a látottak, hanem mindegyikünk eléggé hallgatag lett, miután kijöttünk a szabad ég, a pajkosan sütő napfény és a friss szellő…..
w A vadon szava 2009.07.24 07:00:00
Az újkor egyik legizgalmasabb, és válságok idején rendre előkerülő elméleti dilemmája a darwinizmus és az ember viszonya. A mainstream tudósok egyedül érvényes doktrínaként kitartanak az evolúció teóriája mellett, és a ráció mezején erős vár az ő logikájuk. A…..
liidiiia. 2009.07.24 09:01:30
„van egy közbiztonsági optimum, ami megkívánja, hogy szó szerinti élethalálharcra ne kényszerítsünk milliókat”

nemcsak milliókat, hanem senkit.

de jaja.
sztem az egyensúlyra törekvés egy általános természeti törvény, ebben is.

a fejlődés folyamatos bajok legyőzésén keresztül halad, tehát a rendszer a bajokat is magába kell integrálja mert önmaga csiszolása ezeken keresztül történik: azaz mindig van egy pont ameddig megéri, hogy 1. legyenek bajok 2. ezeket le lehessen győzni 3. az általában sikeresen bajokat legyőzők X-szer hibázhassanak is, mert egy pontig a nagy és al-rendszerek csiszolgatása, és nem az állandó lerombolásuk és teljes újraépítésük a cél, tehát meg kell X ideig őrizni a már működő rendszereket: és sikertelenségeik esetén a megújításuk-megjavításuk a cél egy ideig: mert a megjavítás-megújulás is része az evolúciónak, azaz az abban való fejlődés. így azután a baj és az arra adott válaszok tesztelése: része a rendszernek: lévén: nem a tökéletes, hanem az elég jó a cél (hiszen a tökéletes nem létezik: mert a bajoknak is megvan a maguk evolúciója. a bajok evolúciója együtt halad a produktív dolgokkal, mint eredményekkel, és a produktív dolgokat létrehozó erőkkel: mint folyamatokkal: amiben a kijavítás-meggyógyulás-megújulás-felépülés...stb IS evolúciósan fejlődik, mint folyamat, nemcsak az eredménye: a produktívan műxő bármi).

mivel minden mindig változik: rendszerek is, egyének is, bajok is, poz és neg folyamatok is...stb, minden – és bár különböző sebességekkel változik minden- : az egyetlen állandó az maga a változás. a hatékony alkalmazkodás, az adaptivitás és a helyek-körülmények...stb megválasztása ezért kulcsfontosságú készség, mind az egyénekben, mind a rendszerekben: tehát a folyamat evolúciója: az adaptivitás növelése: a legfontosabb, így az újjáépülésre-bajkijavításra... való képesség evolúciója talán a lényegi: ERGO AZ IS LEHET, HOGY AZ EMBER PONT EZÉRT LETT CSÚCSRAGADOZÓJA ENNEK A SZISZTÉMÁNAK, MERT ENNEK, HOGY EGYEDEIT ÉS RENDSZEREIT A LEGJOBBAN TUDJA FENNTARTANI, BAJ ESETÉN NAGY VESZTESÉGEK NÉLKÜL GYÓGYÍTANI-KIJAVÍTANI (TUDÁSFELHALMOZÁSSAL...PL) A LEGJOBBAN MEGFELELT: A LÉNYEGI KÉRDÉSBEN (ADAPTIVITÁS EVOLÚCIÓJA) Ő VOLT A FAJOK KÖZÜL A LEGERŐSEBB.

persze nagy kérdés, hogy fajon belüli egyedek és alrendszerek esetében ez hogyan néz ki: az az egyensúlykeresés a változások közepette, ami a legjobban megőrzi az erőt (és a jó pozíciókból azokat, amik saját kezében vannak egy rendszernek, egyednek)...stb ...

++mivel az egyéneknek, ahogy a rendszereknek: szerkezetük van, és ez a szerkezet része a fenntartási-kijavítási tendenciáknak maguknak, azaz az adaptivitásnak magának: ezért tehetetlenségeik is vannak, azaz a különböző változások mindenféle ideje más és más (pl van amihez egy teljes emberélet kell, van amihez 1 milliszekundum, van, amihez évezdredek, milliók...stb), ezért a lassan változó bármi tűnik állandónak, és ha fix időpontban nézem, akkor a nagyon lassan változó bármi az állandó is.
(és ez, hogy mit milyen időtávban vizsgálok: egy akkora kérdés boncolgatásánál: mint az evolúció: elég lényeges szempont.)

sztem :-)
w Demográfiaexport 2009.07.17 09:00:00
Az Egyesült Államokban főműsoridős, választási vitákat uraló téma, Európában még csak mellékszereplők mellékfrontja, Rocco Buttiglionétől a római pápáig. De szépen képernyőre vihető, úgyhogy hozzá kell szokni. A keresztény egyházaknak fontos identitásképzési és…..
liidiiia. 2009.07.18 02:57:26
@Tóta W. Árpád · w.blog.hu 2009.07.17. 15:58:15 @neofin

szerintem nem az iszlám vagy a vallás a lényeg (mondjuk kamikázék meg a japóknál voltak, vagy dugonics titusz ugye szintén – a törökök szemében – öngyilkos merénylő volt), hanem valami más.

a szex-szel összekapcs a kérdést: talán az lehet, hogy a túlkontrolos (autoriter) kultúrák a felnőtt és önálló szerepeket nem szeretik, hanem a szülőszerepeket és a gyerekszerepeket nyomatják (kontrolt adó vagy kapó szerepkörök), így azután az életnek az összes olyan területét, ahol az önálló felnőttség markánsan megjelenik, ilyen a szex is, minél inkább visszafogni akarják (pl sok gyerek az sok szülőszerepbeli teendő és kevesebb szex, azaz önálló felnőttszerep), de ide jönnek a nagyon komoly étkezési, öltözködési szokások kötelezővé tétele...stb azaz minden, amiben az állam (és vagy az adott uralkodóosztály, az adott vallási vezetőség...stb) szülőként kontrolálhatja gyermek alattvalóit, és mindenekelőtt a szellemi szabadságba belepiszkálás, vagy nagyon komolyan belenyúlás: azáltal, hogy az élet természetes sokféleségét rettenet rigid sémákba akarják belepaszírozni. persze kell a társadalmi kontrol, csakhát „az élni és élnihagyni” minimális, de szükséges kontrolja szerintem az, ami jó, az annál több-kevesebb: nem jó.

az iszlám életében is volt nagyon progresszív fejezet, pl a mór cordova messze haladóbb szellemiségű volt, mint a korabeli barbár keresztények, sztem. vagy a rodoszi könyvtárat pl abból a pénzből hozták létre és tartották fenn, ami a templomos lovagok által az akkor épp iszlám alatt élő rodoszról elrabolt törökök váltságdíjára létrehozott alap volt: deamikor a templomosok felhagytak a rabszolgatartással (1000 ok miatt), megmaradt a már kivetett adó, és az akkori rodoszi kalifa a megmaradt pénzt erre a célra szánta el, és onnantól kulturális adó lett ugyanaz a lóvé.

nagy kérdés, hogy mitől lesz autoriter(ebb) egy társadalom: az adott ponthoz képest... a saját nagyon szubjektív, személyes válaszom erre (ami egy tipp „csak”), hogy vélt vagy valós külső katonai fenyegetettségtől, a gazdasági alapok vélt vagy valós megrendülésétől ÉS-VAGY az emberbe vetett hit elvesztésétől indul el az akkor adottnál egy az addiginál nagyobb kontrol felé egy társadalom: azaz lesz regresszív, visszafelé induló (de nem a vallás, hanem „csak” a hit, ami minden vallás, a humanizmus, és bármilyen érdemi, másokat is respektáló kitartás mögött ott van, szal a nem vallásosaknak is van. mert minden hit lényege, hogy az ember hisz abban, hogy az élet inkább valahogy mégis jó, mint rossz, éshogy az emberi életnek valami értelme mégiscsak van, és szeretet és öröm is van: ilyenek, tehát a többiekben is előfordul ez, és „van remény”, mégha komoly árnyékok is szabdalják azt. ha ez nincsen, akkor van a félelem, és az vezet a kontrol növelni akarásához.) rövidtávon persze, ha nagy veszély van éppen: akkor tényleg szükséges a személyiséget teljesen elmosó, uniform nagy fegyelem és kontroll, pl egy égő házból menekülőknek a tűzoltó utasításait feltétel nélkül követniük kell és érdemes. de ezt a fajta vészhelyzetet látni mindenben: békeidőkben sokszor igencsak destruktív.

és jaja, a cikk konklúzióival egyetertek: hogy végülis az élet felnőtt szerepeinek örömeivel (és az azokhoz szükséges elégséges: nem sok és nem kevés fegyelem gyakorlati ismeretével és készségével) érdemes megismertetni azokat, ahol ez kevesebb, hogy a gyerek és a szülőszerep között ott a felnőttszerep lehetősége is.

SZERINTEM...
 ...           Filipo, a "pilótám" (persze, nemcsak az enyém, hanem a világ legjobbja ... legalább is szerintem). Egyébként, a felhők felett tényleg mindig kék az ég! Fentről ilyen a Duna: Lentről pedig…..
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
COMING - ÚT szezonzáró 2009.05.31 09:02:00
hát megvolt a szezon utolsó meccse. kte - diósgyőr 2-0. ez a derbi már akkor eldőlt, amikor a megelőző show (kezdőrúgás, kisgyerekek-kismezekben etc.) részeként a ceremóniamester bejelentette, hogy a játékosok nemcsak kirugdosnak majd aláírt labdákat a nézők közé, de szivics…..
liidiiia. 2009.06.02 14:19:31
szia lapi,
én épp influenzából térek haza (+magamhoz éppen), és ez úgy poén, ha minden országban, ahol az ember megfordul elkap egyet, a hardcore verziókból, és összehasonlíthatja. :-D szal az élet az mindenkinek zajlik így vagy úgy...

én nagyon besokalltam a politics indulataiba, és azt érzem, hogy a világ sose lesz tökéletes, mert szimplán nem úgy műxik, ez van. de az a nehéz, hogy amikor az ember nincsen benne valamiben, akkor könnyű ezt látni, de ha benne van egy "ügyben", akkor rettenet nehéz azt érvényesíteni, hogy jó egyensúlyt tart az ember abban, hogy tesz is a világért, de közben önmagát is megvédi.

meghát ismerem azt, hogy milyen az, amikor az ember azt érzi, hogy nem tud megállni, mert ezt nagyon nehéz elfogadni, a világ ilyen fokú tökéletlenségét, és igazságtalanságát: ha az ember benne áll valamiben, ami nagyon nem jó, ami igazságtalan. az én nagy személyes falnak rohanásom az a gyerekek szenvedésével kapcsolatos, azaz az, amikor ki kell mondani, pl egy fiatal élettel kapcsolatban, hogy nem tudok neki segíteni, mert nem bírom, nincs hozzá annyi erőm, nem lehet, túl sokat kellene adnom, amit nem tudok adni, és az annál kevesebb meg nem elég. és azt lehet látni, hogy ha nem kap valami hihetetlen nagy segítséget, akkor valszeg meg fog halni fiatalon az a gyerek, és azután persze későn hagytam abba a segítségadást, amikor már én is a burn-outban jártam bőven, deviszont még átéltem azt, hogy nyúlik felém egy gyerekkéz, amit elengedek, mert már nem bírom, +és nem nagy ügy volt megjósolni, hogy nem fogja bírni az a gyerek, mert úgy is lett... , és az ilyen sorsokkal szembesülés. :-( , szal az élet igazságtalanságai...

meg az is van, hogy próbálnak szólni az embernek, neked is szóltunk. és ahogy nekem is szóltak anno, de amíg az ember így vagy úgy meg nem tapasztalja, hogy mindig magának kell elsőnek lennie abban, hogy először magamat kell szeressem és jól tartsam, és mindenki más utána jöhet csak, addig nehéz szólni, hiába próbálkoznak sokan.

plusz nehéz feladatokat csak együtt lehet csinálni: van egy nehézségi szint, ami felett nem lehet egyedül: azaz megfelelő hátteret kell létrehozni, vagy csatlakozni: ez az első feladatok egyike, és ebben a csoportnormákhoz alkalmazkodni kell, a magányos hős szerepe egy nehézségi szinten felül nem megy, pláne olyan feladatoknál, amikbe csoportoknak is gyakran beletörik a foguk. sztem.

az jut még eszembe, hogy az osztálytalálkozón szó volt arról, hogy ki hányszor vált el...stb, és akkor volt egy ilyen, hogy én nagyon ragaszkodtam ahhoz, hogy én is elváltam többször már, csak mindig ugyanazzal a pasival jövök össze, mert sztem tulképpen mindegy, hogy pl egy elrontott életszakasz után, amikor az ember levonja a tanulságokat, akkor az eggyel jobb minőségi lépést kivel lépi meg (azaz látszik e a sok kudarc ami ehhez kellett vagy nem), a lényeg az, hogy minden műxő kapcsolat és meló...stb bármi alapja, hogy ezt-azt időnként jól elront az ember. pl a nehézsorsú gyerekeknek mondtam sokszor, hogy a nehéz gyerekkor az egy áldás is, mert ha számbaveszik az összes hibát, amit gyerekkorukban megéltek, máris jobb eséllyel indulnak a jobb emberi kapcsolatok felépítése terén, mint az átlagos családi háttérből jövők: és nekik van lehetőségük tényleg jó emberi kapcsolatokra is, kivételesen jókra is. csak fontos, hogy ne csak magukra figyuzzanak, hanem a másikra is, és ne csak a másikra, hanem magukra is. a sorrend pedig mindig mindenki magára először, és utána a másikra, másokra.

mindig van 1000 baj, mindig volt, és mindig lesz. a világ annyira hihetetlenül lassan fejlődik, plusz a fejlődés megold valamit, és hoz új bajokat. és ezért télleg nem szabad az embernek önmagát feláldoznia, mert szeretet van, de menyország a földön nincsen. sőt, szeretet is azért van, sztem, mert menyország az életkében nincsen. de a lényeg az, hogy a bátor élet a megélt élet, és csak az hibázik, aki jól él. plusz "decent people never make history" :-D .

de ez a feladat, hogy az ember elég jó (ne túl jó és ne nemelég jó:azaz önző, hanem "csak" elég jó:) legyen a szívében: azaz tegyen is másokért, deközben önmagához is jó legyen: sztem nagyon nehéz. másokra is figyelni, magunkra is...

dumálni persze mindig könnyű, de ugye ez egy blog, ami a duma céljára jött létre :-) .

naszóval, dehát az élet folyton változik, és ma született egy új blog, vagyis tegnap, aminek nagyon örülök. az egy olyan blog lesz, ami nem sok kommentel számol: mert neki nem az a lényeg, és általában sem az a lényeg. hanem az, hogy vagyogatunk egymásnak, és ennek 1000 féle formája van, szünetekkel, intenzitásbéli változásokkal...stb. és sztem az életben az egyik legeslegjobb dolog megosztani a világainkat: cserélni, amink van: és a másikra odafigyu is jó, és az is, ha ránk figyelnek oda: a csere. és a blogajánlómban át is írtam a te linkedet arra, hogy köszi az elindításért, vagy hogy mondjam, mert egyik bíztatásból ágazik ki egy másik, és így a tegnap született blogban, ilyen piramis-játékszerűen :-D , de te is benne vagy (úgyhogy reméljük van karma :-D , mert ez pozitív karma lesz akkor :-) , és mindkettőnknek!!! :-D ), neked igaz indirekten, mert itt most én bíztattam, deugye te meg engem.

+sztem ugye :-)
w A kocka el van vetve 2009.06.04 00:45:00
Seres Mária ötszázezer aláírást szedett össze a képviselői költségtérítésről szóló népszavazáshoz. Az azért már koppan, amikor az asztalra csapják: ennyit a szociális népszavazásnak se kalapoztak, pedig az aztán... szociális volt. Még súlyosabban koppan attól, hogy nem…..