Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Шypa

210 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AmraSura Palintól Mesztegnyőig 2013.05.01 12:32:00
"Az erdőben semmi sem öncélú. Minden gyomnak, minden rovarnak, minden madárnak megvan a maga pontosan meghatározott szerepe." - Szilvási Lajos Május elején folytattuk a már megkezdett DDK túránkat, de most csak ketten. Szerdai nap érkeztünk busszal a Rózsa presszóhoz,…..
"A meglepetés a legnagyobb ajándék, amit az élet megadhat nekünk." - Borisz Leonyidovics Paszternak Április... Mindig is naggggyon jó hónap volt ez! :) Na, de idén...Kezdődött egy tatai szülinapozással, amely felért egy mini gimis osztálytalálkozóval. Martin barátom…..
AmraSura Téli Őrség 2013.02.09 12:19:00
"Fuss, fuss, kergesd a havat,Fuss, kergesd a napot,Fuss a kedves után,Fuss a medve után,A jég után,De soha ne fuss az idő után,Soha ne fuss, de ne fussA fehér ember ideje után!"- Francois Lelord Sikeres vizsgáim örömére úgy döntöttünk, hogy egy hétvégét az Őrségben fogunk…..
"Szép Tündérország támad föl szívembenIlyenkor decemberben. A szeretetnek csillagára nézek, Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, Ilyenkor decemberben." - Juhász Gyula Karácsonyunk immár a negyedik közös ünnepünk volt. Mondhatnám, hogy a már hagyománnyá vált módon…..
AmraSura Decemberünk 2012.12.13 19:42:00
"A búcsúzás fájdalma jelentéktelen a viszontlátás öröméhez képest." - Charles Dickens Gyűrűk Ura trilógia előzménye A Hobbit ebben a hónapban került vetítésre. Mi mint (egészséges) rajongók el is mentünk a premier utáni első vetítések egyikére. Velünk tartott…..
AmraSura Holdvilág-árok 2012.11.03 15:57:00
"Gyülemlik a holló, varjú kavarogva. A cinege fázik a tüskebokorba`. A kerti haraszton zokogja a szél: Elhervad a rózsa, lehull a levél."- Vajda János Őszi szünet, hosszú hétvége, sok tennivaló, ködös idő... Egy jó természetjáró mit is csinálhatna mást, mint tervez…..
"Változtatnom kell, követnem kell az álmomat, egy álmot, amely gyerekesnek tűnik, nevetségesnek, megvalósíthatatlannak, amelyre mindig is vágytam, de nem volt bátorságom megvalósítani." - Paulo Coelho Augusztus egyik meleg napját változatsság kedvéért a már sokat…..
"Mindig váltani az élet ritmusát. Tudatosan és figyelmesen cserélni munkát, pihenést, koplalást és bőséget, józanságot és mámort, igen, még gondot és örömet is; tudatosan felállni az élet terített asztala mellől, mikor legjobban esik a bőség, tudatosan bekapcsolni gondokat…..
AmraSura Dömsödi kikapcsolódás 2012.06.09 19:46:00
"Munka után édes a menekülés." - Rejtő Jenő   Matek vizsga megrázkódtatásai után Józanékhoz voltunk hivatalosak Dömsödre egy kis lazításra. Biciklivel terveztük az utat odáig Adrival, Bencével, Barbival Danival és Karesszel. Az indulás elég nehezen ment, mivel először a…..
AmraSura [OKT] Szarvaskő - Sirok 2012.06.02 17:07:00
"Az az út, amelyen a legkisebb kitérő nélkül végigmennek, sehová sem vezet. A hegyre csak egy kicsit mássz föl, hogy kipróbáld, hegy-e. A hegytetőről nem láthatod a hegyet."  - Frank Herbert   Vizsgáim közepette úgy döntöttünk, hogy egy napot a túrázásnak szentelünk.…..
"Turista az, akinek gyönyörűség a kilátás, akinek barátja a csend, és akinek élmény a vihar. Megáll a réteken, megbámulja a virágok pompáját, nyitott szívvel hallgatja a madarak vidám beszédét, csendes bámulattal áll meg a hatalmas fenyők alatt és áhítattal néz a…..
"Soha ne add felNem számít mi történikSoha ne add fel..." - XIV. Dalai Láma Vizsgák után már tűkön ülve vártuk, hogy végre kimozdulhassunk a szabadba. Be is terveztünk egy kéktúrát a címben szereplő szakaszra és 26-án délután útra is keltünk. Vonattal…..
AmraSura Bükk - Évzáró 2011.12.22 20:11:00
"Az élet csapatjáték." - Richard Russo Mondhatni hagyománnyá vált Jani-féle évzáró dzsemborin vettük rész, december elején, a Bükkben. Volt itt minden, ami túratárs szeme, szájának ingere. Na, de vegyük csak szépen sorba!Pénteken utazással telt a nap és mikor…..
AmraSura Tökparti 2011.10.31 19:15:00
"A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása." - Morus Tamás Immár mondhatni hagyomány kedves Károlyom családjában, hogy október végén tökös bulit csapjanak. Ez abból áll, hogy a rokonok összegyűlnek és tököt faragnak, no meg tökös ételeket…..
"Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik."- Albert Camus Október idusát Hollókőn és annak környékén töltöttük túrázással. Péntek délután Volánnal elutaztunk Szécsénybe, ahol sikeresen lekéstük az átszállást, így egy óra…..
AmraSura [OKT] Dorog - Piliscsaba 2011.08.20 09:00:00
"Nem az a fontos, hová mész. Az a fontos, hogy járd az utat, és megélj minden egyes, az úton töltött pillanatot." - Gaál Viktor Triglav után nem ülhettünk a babérjainkon, éreztük, hogy mennünk kell! Így kékeztünk egyet a nemzeti ünnep alkalmával.Autóval…..
“Öregedjünk meg együtt, a sors bármit is rendel. Így állunk elébe mi, ketten, egy szerelemmel. “ - John Lennon Az idei Művészetek Völgye több szempontból is csodálatos volt. Kezdődött azzal, hogy ha jól számoltam a 10. völgyem volt ebben az évben, folytatódott azzal,…..
"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő.Fellép és lelép: s mindenkit sok szerep vár életében."- William Shakespeare Július második hétvégéjén Judit, Levente, Charlie, Karesz és én megszálltuk Angyalit és 3 napig uraltuk. Megszállásunk…..
AmraSura Balaton 2011.06.18 13:31:00
"A Balaton ábránd és költészet, történelem és hagyomány, édes-bús mesék gyűjteménye, különös magyar emberek ősi fészke, büszkeség a múltból s ragyogó reménység a jövőre." - Eötvös Károly Kevés olyan hétvége van a nyáron, mikor nincs semmi dolgunk.…..
"Arra a dologra van szükségem, amikor az ember agya kikapcsol, a szíve meg be." - Elizabeth Lee Wurtzel Ezen a hétvégén is Dobogókőn találtuk magunkat, de most csak egy kutyuli (Inka) társaságában. A "kötelező" nézegetés után indultunk Visegrád felé. Az…..
"Érezte, hogy ami elötte áll, az hosszú és nehéz út lesz. De tudta azt is, hogy lesz ereje ehhez az úthoz. Mert akivel nekiindult ennek az életnek, azt maga választotta. S az asszony útja az ura mellett halad, könnyű s nehéz időkben egyaránt." - Wass Albert Egy…..
"Az esőre is száraz időben kell felkészülnünk." - Gábor DénesKészülve a bihari túránkra, ami jövő hét csütörtökön veszi kezdetét, megtettük a címben olvasható szakaszt. Ez az út 22,2 km-en 1058 métert emelkedett. Tudva, hogy Janival hasonló lesz az út…..
AmraSura Me Ill koncert 2011.04.08 10:49:00
"Egy jó dolog van a zenében: amikor üt, nem érzel fájdalmat."Bob Marley Meghívást kaptunk egy igen furcsa nevű együttes koncertjére. A tagokat Karesz ismerte viszont a zenét nem. A név hallatán semmi jóra nem számítottunk, ám kellemesen csalódtunk amikor…..
AmraSura OKT - Putnok-Aggtelek 2011.04.02 09:25:00
"Nézzétek, a világ tele van hátizsákos vándorokkal, Dharma hobókkal, akik nem hajlandóak megfelelni az általános követelményeknek, akik nem hajlandóak fogyasztóvá válni, akik nem akarnak élni azzal a privilégiummal, hogy azért dolgozzanak, hogy fogyaszthassanak; akik nem…..
"A boldogság talán az erdőben élő szarvashoz hasonlítható leginkább. Néha előjön az erdő sűrűjéből, és meglátogat. De a tolakodó közeledést nem szereti, ha meg üldözőbe veszed, biztosan elmenekül előled." - Phyllis Theroux Februári hosszú túránknak -…..