Regisztráció Blogot indítok
Adatok
9mmPara

0 bejegyzést írt és 1584 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       A fideszes narratíva szerint egyetemi autonómia nem létezik, mert a Carl Schmitt kifestő szerint csak ellenségek és barátok vannak (ezt azért Carl Schmitt sem gondolta így, de Orbánék nem olvasták Hitler koronajogászát, ők csak olyan szolgákkal veszik magukat körül, akik már valóban láttak -…..
9mmPara 2020.10.18 17:52:58
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nocsak! Sikerült ellopni a fél Balatonfelvidéket, oszt' most nyakukon maradni látszik a termés?
9mmPara 2020.10.26 11:11:36
@velőtanya: Minden egyéb megfontolást félretéve sem mernék nagy tétet tenni a Kubatov-gárda győzelmére. Habár van egy furcsa (majdnem) össznépi elképzelés arról, hogy a színészek ilyen kis sztereotipan gyíkvállú, beszari bölcsészfigurák, akik egy csúnyább tekintettől elsírják magukat, de ez tökéletes tévedés.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
9mmPara 2020.10.19 09:55:21
@Kettes: mégiscsak lesz Sólyom Airways... meg kellett kicsit hosszabbítani Bicskéig, de akkor is
9mmPara 2020.10.20 21:07:28
@lüke: Erről mesélj még valamit! Nagy rajongója vagyok a keszthelyi krumpliknak és az intézetnek is. Az Arany Chipke például zseniális. Az más kérdés, hogy szégyenletes körülmények között vannak, a Georgikon úgy en bloc folyamatosan csúszik lefelé :(
9mmPara 2020.10.25 18:04:39
@ikaruss: Rendes ember vagy. Célt és értelmet adtál Deutsch Tamás hátralévő éveinek :)
  Az  1808-ban született Jack Hinson -"Captain Old Jack"- az amerikai polgárháború legidősebb és valószinűleg  legeredményesebb mesterlövésze volt.  ..
9mmPara 2020.10.24 16:24:54
@rdos: Úgy képzelem, hogy sorozatlövésre alkalmas lőszer+fegyvercső kombinációt az indokoltnál macerásabb/drágább lenne gyártani.

A huzagolásnak illetve a lövedék huzagolásba való bepréselődésének nem csak a gáztömítés a szerepe, hanem a lőpormaradványok csőből való kipucolását is meg kell oldani. Ez a modern, gyér füstű lőporoknál kisebb gond, mint a klasszikus salétrom+faszén+kén lőporoknál, de a tűzgyorsaság, így az elégetett lőpor mennyisége is megnőtt.
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
9mmPara 2020.10.21 10:50:34
@Podvinecz Marsall: Nem tudom, hogy központi direktíva vagy az illető saját elmeszüleménye, de olvastam olyan kommentet, miszerint a kiemelkedően magas pozitív tesztarány tulajdonképpen jó, mert látszik, hogy okosan, célzottan tesztelnek és így nem pazarolnak. Szóval, a kürtre biztosan jut(ott) a gőzből.
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
9mmPara 2020.09.29 10:06:59
@ámbátor: @Podvinecz Marsall: az én tippem a helyzet feloldására az, hogy "A hivatalos szöveg hivatalos közlése előtt nem volt szerencsés előzetesen szivárogtatnia a biztos asszonynak és ez sajnálatos"-jellegű szöveg kijön, amit itthoni sajtóban nyugodtan el lehet adni bocsánatkérésnek és ezért mimagyarok is nagyvonalúak leszünk plusz EU-s felelősségünk tudatában nem kívánunk bizottsági válságot okozni, ezért eltekintünk a lemondástól.

Orbán dörzsölt mocsári hajós. Ha cseppnyi rizikó volna a szituban, akkor nem szállt volna bele személyesen, elég lett volna Varga "Eldobható" Judit duzzogása.
9mmPara 2020.10.09 17:11:07
@Vakmacska: Pont tobzoska, mi? Terjesztenéd itt a vírust nyersen...(vagy félig főtt denevér volt?)
9mmPara 2020.10.19 09:52:17
@netukki: A bolgárokat még csak-csak megértem, de a cseheknek mi bajuk van?
        Mielőtt leukránoznák és hazaküldenék (annyira magyar, mint bármelyikünk, amúgy Demeter és Vidnyánszky is az, csak kettejük lelkében van valami az óromán, ószovjet  bolsiortodox világból) Trill Zsoltot, aki tényleg nagyon jó színész...       Ő úgy érzi, hogy Vidnyánszky nyitott ember, hát…..
9mmPara 2020.10.18 10:24:20
@Geo_: Arra mérhetetlenül és őszintén kíváncsi vagyok, hogy Balázs Péter milyen tanulságot von le az esetből? Most megérezhette egy kicsit, hogy milyen szar, amikor a művészi teljesítménytől függetlenül, politikai megfontolásból csuklóztatnak egy művészt, pláne az egész intézetét. És ettől kissé empatikusabb lesz-e mások iránt?
      Amikor Szarka Gábor ezredes szigorúan megtiltja az SZFE munkatársainak, hogy együttműködjenek az egyetemfoglalókkal, törvényt sért. A kancellárnak nincsen együttműködés-tiltási joga, a 2011. évi CCIV. törvény 13/A paragrafusában ilyesmiről nincs szó. A pszichopata Vidnyányszky Attila totális…..
9mmPara 2020.10.14 12:21:15
@Muad\\\'Dib: Bizony-bizony. Csak az a kérdés, hogy ügyészek esetén ki/mi a nyomozó/vád szervezet? Régebben mintha a katonai főügyész lett volna az illetékes.
           Szeptember elején jelent meg Michael Sandel, az egyik legismertebb kortárs politikafilozófus könyve:" Az érdem zsarnoksága" (The Tyranny of Merit).  Sandel még nem volt harmincéves, amikor megírta híres liberalizmuskritikáját a Liberalizmus avagy az Igazság határai-t, mely munkáját sokan…..
9mmPara 2020.10.12 08:36:31
@Bolygó Hollandi: Az akkori népsűrűség talán 10%-a lehetett a mostaninak. Ez könnyebben lehetővé tette a költözést és még akkor sem ment konfliktusok nélkül. Egy olyan bolygón, ahol átlagosan párszáz-pár ezer négyzetméternyi szárazföld jut egyetlen emberre (150 millió négyzetkm per 7,5-8 milliárd fő) és ez az arány várhatóan csak romlani fog, az arrébb cuccolás már nem opció.
    "   És végül ami a legdurvább vagy legerőteljesebb mondata volt Kertésznek, a migráció kapcsán aztán ezt más formákban – mint migrációellenes ember egyébként – tovább erősítette, és kulcsmondat szerintem az életművének megértéséhez. Ez úgy hangzik, hogy: „olyan állatfajta, amelyet…..
9mmPara 2020.10.11 18:06:21
@libernyák: érteni vélem, mire gondolsz, helyenként mintha tapasztalnám magam is, de az nem feltétlenül vezet sikerre, ha ragaszkodunk egy debil zsidó haverhoz, amikor esetleg egy értelmes gój is akad a feladatra :)

Én nem gondolom túl erősnek ezt a köteléket.
   "Beszélgettem egy professzor barátommal, és megdöbbentő dolgokat mondott a koronavírussal kapcsolatban. Egy kimutatás szerint a 35 és 40 éves korosztály tagjait fenyegeti leginkább a hirtelen szívhalál, az infarktus, a szívmegállás. Azokról beszélek, akik megfertőződtek koronavírussal, és a…..
9mmPara 2020.10.11 10:14:10
@élhetetlen: Szemészorvos ismerőst, aki évek óta nem járt állami kórházban, gyorstalpalón átképeztek és elvileg "bevethető".
         Tudomásom szerint a European Research Council pályázatain összesen 38-szor nyertek magyar egyetemek. Ebből 17-szer nyert a CEU, kétszer a csúcskategóriás Synergy Grantben voltak nyertes pályázók (egyszer a St.Andrews egyetemmel, egyszer a Károly Egyetemmel és az MTA-tól elrabolt Rényi…..
9mmPara 2020.10.07 12:29:06
@Ágens: Evola sem bizonyított semmit, mit kellene cáfolni?
      Erről mintha még nem írt volna a magyar sajtó.  Trump betegségét nem tudják kezelni a fogadóirodák. Az biztos, hogy a járvány kezelése volt Trump gyenge pontja, a gazdaságpolitikája meg az erős.      Pillanatnyilag az a helyzet, hogy stabilan 7-8 százalékkal vezet a pollokban Biden, és a…..
9mmPara 2020.10.07 08:42:03
@kiazmarmegint: szerintem az észbeli képességei nem romlottak, de megnéztem a "maybe I am immune..." beszédét és narancssárga smink ide-oda, azon a felvételen egy megrogyott öregember szövegelt. Trump nem ilyen szokott lenni, hanem legrosszabb esetben is egy jó erőben lévő, kora hatvanas pasast mutat. A régebbi szónoklataival összevetve különösen a hangja volt öreg.
        A magyar miniszterelnök ma aljas módon a neonácik oldalára állt, belehazudott az egész ország arcába és uszított a meleg polgártársaim ellen.        Ezért én most a lehető legegyszerűbb és leggyermetegebb módon, matematikus olvasóink valószínűleg nem fognak megdícsérni érte, el fogom…..
9mmPara 2020.10.04 15:05:05
@miért: Ők tudják, hogy ez rájuk nem vonatkozik, mert ők kereszténykonzervek vagy bármi tetszőleges indokú önfelmentés. Tényleg önfelmentés. Nem akarnak, nem mernek konfliktusba kerülni az istenített vezérrel.
Orbán az utóbbi 10 évében magyar társadalom legalább (valódi) kétharmadába durván beletaposott legalább szóban, de sokszor tettben is. És most vessük tekintetünket a közvéleménykutatási adatokra!
       Ha epidemiológus lennék, akkor kétszer gondolnám meg, hogy milyen véleményt alakítok ki nyilvánosan a járványról. Mivel nem vagyok epidemiológus, a dolog egyszerűbb, az egyetlen dolog, amiben meglehetősen biztos vagyok az az, hogy fogalmam sincs. Egyszerűen, fogalmam sincs.      Néhány…..
9mmPara 2020.09.19 08:55:14
@jotunder: Köszönöm! Újraolvasom :)
9mmPara 2020.09.19 11:58:24
@ámbátor: és tényleg :)))
9mmPara 2020.09.28 21:26:21
@aronsatie: Van egy (illetve kettő) tényleg minőségi, sűrű szövésű, vastag, merev, motoros szájkendőm, ami tuti jobb bármelyik "orvosi" szabású cuccnál, elvégre pontosan arra készült, hogy erős menetszélben is szűrjön minden úti szutykot. Csere+mosás+napoztatás hónapokon át remekül ment. Néhány napja nem használhatom, mert csak a hivatalos forma engedélyezett és nem áll szándékomban átszabni csak azért, hogy rosszabb legyen.

Bízz az immunrendszeredben és tartsd szárazon a tüdőd :)
      Ma a legfontosabb nemzeti érdekünk  az, hogy azt a szörnyű válságot, amelyet a koronavírus idézett elő, Magyarország a lehető legkisebb veszteséggel vészelje át.  Magyarok ezreinek élete, magyarok százezreinek munkája, egzisztenciája a tét.      Fél évig is eltarthat, amíg vége lesz ennek a…..
9mmPara 2020.09.26 10:15:25
@aritus: Egyáltalán nem annyira nagy baromság az. Csak a korai halálozás oka már nem a gyenge immunrendszer, hanem a szegénységben leélt életből fakadó gyors elhasználódás (biztos van erre rendes, orvosi/szociológiai szakkifejezés, de szerintem érthető így is).
9mmPara 2020.09.28 11:17:52
@Syllabux: Nem alaptalan az aggodalom, mert úgy tűnik, hogy a minielnök bele van szerelmesedve a "vezényléssel mindent megoldok" ötletébe.
        Essünk túl rajta. Azt gondolom, hogy Orbán Viktor, legalábbis részben, legitim magyar nemzeti érdeket szolgál. Nemcsak a klánja érdekeit szolgálja, hanem milliók érdekében IS cselekszik. Nem tudom elmondani, hogy mennyire undorodom ettől az embertől, mennyire szégyellem, hogy egy ilyen…..
9mmPara 2020.09.22 07:18:50
@kemény keleti kommentelő: Magyarországon kissé túltengő számban vannak jelen a gumitalpúnak becézett szervezetek, természetesen a külügynek is jut belőle. A polgári hírszerzés hozzájuk tartozik. Az Információs Hivatal (=külföldi hírszerzés) 2012-ig szintén, de azt 2012-ben megkapta Lázár. De pl. a TEK-nek is van joga bizonyos esetekben ilyen tevékenységet folytatni. Hogy aztán most hány ilyen van és melyik, hol és kihez tartozik, azt nem követem.
9mmPara 2020.09.22 07:18:50
@kemény keleti kommentelő: Magyarországon kissé túltengő számban vannak jelen a gumitalpúnak becézett szervezetek, természetesen a külügynek is jut belőle. A polgári hírszerzés hozzájuk tartozik. Az Információs Hivatal (=külföldi hírszerzés) 2012-ig szintén, de azt 2012-ben megkapta Lázár. De pl. a TEK-nek is van joga bizonyos esetekben ilyen tevékenységet folytatni. Hogy aztán most hány ilyen van és melyik, hol és kihez tartozik, azt nem követem.
9mmPara 2020.09.23 16:45:57
@rdos: Egy szezont randalíroztam a Balatonon tuvalui zászló alatt.
       A Mandiner szvíthártját, Bódi Ábelt, aki tegnap molinót rakott fel a haverjaival a Színművészetire, pár éve elfogták a lutoni repülőtéren és kitiltották az Egyesült Királyságból. A vele együtt utazó Martin Sellner az osztrák neonáci vezére kapcsolatban állt az új-zélandi tömeggyilkossal. …..
9mmPara 2020.09.22 13:06:26
@misimisi: Nem kell őket küldeni, mennek maguktól. Szerintem a kérdés inkább az, hogy miért csak most és miért pont őket engedték oda? Kiegészítő kérdés: a többi hasonszőrű is oda lesz engedve a közeljövőben vagy ez a gyakorlat kizárólag ezé a csapaté?
9mmPara 2020.09.22 14:59:31
@kemény keleti kommentelő: Két dolgot gondolok:
1) Ha elfogadjuk, hogy a szólásszabadság része középületeken molinókat lógatni és szefósoknak is megadjuk ezt a jogot, akkor ezt az "itt nem lesz 1968" szöveget ki szabadott tenni. Mindenkit minősít a tájékozottsága és az ehhez fűzött véleménye.

2) A Fidesz környékén több évtizedes hagyománya van, hogy a ranglétrán való emelkedés biztos módja a nyilvános szerepléseken való nagyon kínos, súlyos önégetés. Így aztán valószínűleg nemhogy küldeni kellene bárkit is pl. a SZFE-hez, hanem kifejezetten tolonganak a szinekúrára vágyó önkéntesek, akik alig várják a lehetőséget. És egy országos, sőt nemzetközi hírértékű eseménynél kitűnni... az bizony komoly kiugrási lehetőség.
9mmPara 2020.09.22 16:31:31
@kemény keleti kommentelő: azt mondom, Loppert Dániel
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
9mmPara 2020.09.13 09:20:43
@libernyák: Túl gyorsan jelent meg ez a szöveg. Jelentős tétet mernék arra tenni, hogy ez a hosszú, nagy interjú nem úgy született meg, ahogy egy interjú megszületni szokott. Értem ezalatt, hogy újságíró és interjúalany megbeszélnek egy helyet, időpontot, beszélgetnek, forog a diktafon, jegyzetel az újságíró és utána elkészül az írott anyag, amit megnéz a szerkesztő, a kérdéses pontokat átbeszéli az újságíróval, pontosítás kérnek az interjúalanytól stb-stb. és végül megjelenik.

Nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy itt a Habony-Rogán művekben született meg az "interjú" ötlete, amit az origós propagandista a főbb mondanivalókkal együtt készen megkapott és neki csak párbeszédes formába kellett öntenie. Persze valószínűleg értesítették Vidnyánszkyt is, hogy tudjon róla, de nekem logisztikai eredetű kérdőjeleim vannak.
        "Mottó:  Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak. (Alaptörvény X.cikk, (2)"      A kormányzat állítása szerint kilenc esetben fordult elő az, hogy megváltoztatták az OTKA kuratóriumok által…..
9mmPara 2020.09.10 19:49:10
@velőtanya: De hiszen már az elnökségre való jelöl(őd)és és az egészet körülvevő légkör olyan volt, hogy tudni lehetett: aki elnök lesz, önként és nyíltan vállalja a díszbohóci létet és csicskaságot. Palkovics úgy reagált, ahogy ez esetben kellett. És ez pontosan megfelel a "Lám-lám újkorszak" betűjének és szellemének.
          Demeter Szilárd, aki írt pár nem túl izmos novellát és egész életében szolga volt, képes volt a következőt leírni.          "Amikor Palkovics László miniszter elkezdte újjászervezni a magyar tudományos kutatást, diktatúrát kiáltottak, ment a szabadságharc, hisztitünti, jöttek a…..
9mmPara 2020.09.04 11:35:18
@labrys: És akkor a konkrét agrárminiszteri tevékenységéről meg a kiválasztottjainak a környezetvédelem címén előadott rémségeiről egy szót se szóltál.

Torgyán a közelmúlt magyar történelmének egyik legkártékonyabb figurája, még a mai mezőnyt tekintve is.
         Ez nem a politikáról szól, hanem a művészetről. Nem Orbánról, nem az ellenzékről, hanem Csehovról és a Tápszínházról, a Kaukázusi Krétakörről és a Portugálról,  ez a hét óra hét percről szól.        Ezeknek a srácoknak semmi esélye, ez nem 1968, ez nem Párizs, nem mintha de Gaulle-ék nem…..
9mmPara 2020.09.01 16:24:11
@Pár titkár: Ebben ugyebár benne van a 2006. őszétől országosan fideszes uralmú önkormányzati éra is? Csak azért kérdem, mert a színházak többnyire önkormányzati fenntartásúak, ezért az általad szarabbnak titulált időszak közel fele narancsillatú.

Valami azt súgja, hogy nem igazán gondoltad te végig azt a hozzászólást.
9mmPara 2020.09.02 08:46:35
@HaCS: Szerintem igazságtalan vagy. Igen, pénzt IS kérnek. Mert az egyre romló munkakörülményeik is jórészt abból fakadnak, hogy folyamatosan pénzügyileg kivéreztetik az egész ágazatukat. Én sokszor olvastam és hallottam, hogy "Vagy adjatok annyi pénzt, hogy elviseljük a szakmai nonszensz baromságaitokat vagy legalább hagyjatok minket normálisan végezni a dolgunkat!"

Csakhát a NER-ben alapvetően lényeges a kézből (nem) etetés és a rövid póráz egyaránt.
       A hiánypótló Puskás Ferenc-musical kapcsán jutott eszembe, hogy milyen közel volt Puskás Öcsi ahhoz, hogy játsszon a magyar válogatott ellen 1962-ben a chilei világbajnokságon.      Az első meccset a spanyol válogatott elveszítette a későbbi ezüstérmes csehszlovákok ellen 1:0-re, aztán…..
9mmPara 2020.08.11 19:05:46
@látjátok feleim szümtükkel: Szusza specialitása volt az ellenfél kapukirúgását kapásból visszavágni. Sajna, csak olvasmányélmény, felvételt nem találtam.
9mmPara 2020.08.16 13:16:35
@JuAn: "Messi nem egyetlen meccsen, hanem elég sokszor - a 11 km-es átlag alatti - teljesítményének nagyobb része séta"

Akkor hadd hozzak be még egy nevet! Platini valóságos művésze volt a pályán ténfergésnek, de valahogy mindig úgy adódott, hogy pont akkor és pont úgy került hozzá a labda, hogy...
   A nyilaskeresztes viceházmester Szakács Árpád nemcsak Romsics akadémikust támadta meg, hanem Ablonczy Balázs történészt is, a "polgári underground" a.k.a. UFI a.k.a. Mandiner egykori Oli bácsiját.  Ma a Mandiner Bolondkásler Trianonról szóló dilinyóját reklámozza, Oli bácsit nem védték…..
9mmPara 2020.06.16 08:12:55
@HaKohen: Hohohóó, végre nem csak én emlékszem exállamtitkár úr agybajára :)

@iovialis: Raffay pontosan arra használja a történész szakmáját, mint smittmaris: professzionista mázat ken az elborult elméleteire. Raffay valaha talán tényleg történész volt, de aztán rájött, hogy aktuálpolitikai szolgálatot tenni kifizetődőbb. Ha nem szakmabeliek, hanem átlagnépek és politikusok a közönsége, akkor kevesebb és igénytelenebb színvonalú munkáért többet kap -- pénzt, hírnevet, satöbbit.
       Nem vagyok orvos, nem fogok írni a koronavírusról, de ha valakinek fontos gondolatai támadnak, akkor idekommenteljen, ne egyenesen bele a levegőbe...
9mmPara 2020.03.18 15:46:03
@netukki: pont olyan volt a szitu, mint amikor a "Két tűz között/True Lies" Svarci-filmben a főgonosz tenorista éppen a-nagy-fenyegető-különben-mi-lesz-beszédét tartja, a szerencsétlen operatőr meg nem mer neki szólni, hogy lemerült az akku a kamerában :)
9mmPara 2020.03.18 16:07:38
@kemény keleti kommentelő: nekem most esett le, hogy nem tanították meg súgógépről olvasni, pedig az összes kis- és nagymenő kihasználja azt az illúziókeltést, hogy végig egyenesen a néző szemébe tekintve beszél és nem a kezében tartott papírról kénytelen puskázni
9mmPara 2020.06.01 11:12:38
@kemény keleti kommentelő: Ehhez képest több helyen kiemelkedően -- mit ne mondjak: az előző évek átlagát messze meghaladóan -- jól sikerültek az online matekZH-k.

Ez persze sok mindenről mond el sok mindent :)