Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varánusz

6 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
48 négyzetméteres, 10. emeleti, K-Ny-i tájolású felújított, napfényes lakás eladó. A csúsztatott zsalus betonház 4 éve lett újítva. ÜGYNÖKÖK KÍMÉLJENEK! A környék Az épület Budafokon a Háros vasútállomás környezetében helyezkedik el. Jó közlekedéssel rendelkezik. Az elővárosi vonat mellett a…..
Kiadó panellakás 65 négyzetméteres, 4. emeleti, K-Ny-i tájolású felújított, napfényes lakás teljesen bebútorozva kiadó hosszú távra 2014. december 1-től. A panelház fűtési, tető- és hőszigetelési rekonstrukciója 3 éve fejeződött be. A környék Az épület a Szent Imre…..
63 négyzetméteres, 4. emeleti, É-D-i tájolású felújított, napfényes lakás bebútorozva kiadó hosszú távra 2013. szeptember 1-től. A 30-lakásos, 4-emeletes, 2 lépcsőházas panelház fűtési és tető- és hőszigetelési rekonstrukciója 5 éve fejeződött be. A környék Az…..
Felelős döntéshozóként két hónapja oda jutottam, hogy illene a Szent-Gellért rakpart Duna felőli oldalát végre visszazöldíteni. Bíztam benne, hogy kerületi képviselőként a fővárosi kezelésű terület problémáinak felvetése, változtatni fog az eddigi önkormányzati…..
A héten ismét összeült az újbudai gazdasági bizottság, amely 3 korábbi testület (a közbeszerzési- a vagyongazdálkodási- és a városfejlesztési bizottság) feladatait próbálja maximális túlterheltséggel és teljes fejetlenség árán egyesíteni. Eredményként 1,5 órával a…..
Egy ismeretlen repülőtéren való leszállás után a pilóta megtörli az izzadt homlokát. „Ez kemény volt” – mondja – „ez a leszállópálya alig hetven méter hosszú!” „Hát igen” – jegyzi meg a másodpilóta – „de legalább két kilométer széles!” Mi kell egy…..
Varánusz 2012.12.27 13:28:11
Itt a teljes lista:
academic.evergreen.edu/g/grossmaz/interventions.html

Te tényleg csak a legkomolyabb háborúkat emelted ki. Látszik, milyen hősiesen is harcoltak ők, legyen az ellenség felkelő rabszolga vagy sztrájkoló bányás honfitárs.
Teleki Pál miniszterelnök lassan az asztalra tette a fegyvert… - Főméltóságú úr! – mondta másnap a kormányzónak. – Nem állunk a gazemberek oldalára! Nem engedjük át hazánkon a német hadsereget, és nem támadjuk meg Jugoszláviát, amellyel négy hónapja kötöttünk örök…..
  Kelenföldön 51 négyzetméteres, összkomfortos, 1 + 2 félszobás, 8. emeleti, normál állapotú, napfényes lakás kiadó részben bútorozva, hosszú távra, akár azonnali költözéssel. A lakás fűtése korszerűsítve, a radiátorok hőmennyiségmérővel…..
Ha környezetvédelmi problémája van, akkor keressen engem! Az alább bemutatott esetek alapján nem reménytelen, hogy egy ellenzéki képviselő akkor is hasznossá tegye magát, ha egyébként csekélyke súlya van képviselő-testületben. (A kerületben is több mint 2/3-ot szerzett a…..
Mire jó egy cargo... na itt épp lomtalanítani indultak vele! Egyedi-vidám festés, autentik style, és arany berakású csizma. Most már alig, hogy lemegy a nap a levegő is hamar hűl, ezért is fontos a réteges öltözködés. A srácok is tudják ezt, de úgy tűnik az "öltözz a…..
Méltán hosszú sorozatunk következő részében szomszédaink történelmének újabb nagy alakjával foglalkozunk. Főhősünk 1431 november 8-án született Segesváron, II. Vlad Dracul havasalföldi fejedelem fiaként. Ebben a mondatban három, komolyabb magyarázatra szoruló dolog is van.…..
Varánusz 2010.07.18 13:57:17
@hami: Tán mert jobban illeszkedik a magyar hangrendbe. Vagy mert őseink így hívják a várost évszázadok óta. A Bécs mitől magyarosabb, mint a Vín?
Hungarian Cycle Chic Bécsi tavasz 2010.05.06 20:31:00
Egyik rendszeres fotósunk, Kimura Bécsben járt pár hete és onnan küldött nekünk képeket. Pár elkapott pillanat, közte a már évtizedes (valaki tud pontos évet?) bécsi bérbiciklikkel.Ti bringáztatok már a királyi császári székhelyen? Milyen volt?…..
vízizene A Vízizene folytatódik! 2010.04.12 21:09:45
Jövő héttől újra a tengeren!Kicsit hirtelen jött ez a munka, ma érkeztek meg a papírok, pénteken indulás. Most persze mindennel rohanni kell, de jövő héten már a Bicayai-öböl vizén hajózom a mediterránra...
Aragóniai Beatrix Mátyás uralkodásának külpolitikai eseményeit végigkövethettük sorozatunkban, azonban már a kortársak számára is látványos volt a törökverő Hunyadi János fiának elfordulása az Oszmán Birodalom elleni küzdelmektől. Mátyás uralkodásának a végén azonban…..
Lenin és Sztálin Gorkiban 1922-benEgy témával, a kommunista szombatok témájával már foglalkoztunk blogunk keretében azokból a 'lenini eszmékből', amelyek az 1920-as évek nagy keleti átalakulásának történetébe illeszkednek, s amelyek itt vannak velünk, kisérnek minket (kisérték…..
Varánusz 2009.12.28 20:37:13
@hami: ha az egész Kárpát-medence etnikai térszerkezetét nézed 1945 és 1990 között (és miért ne tennéd, hisz' a török hódoltsággal kapcsolatban sem csak az Észak-Dunántúl és Felső-Magyarország -- értsd akkori Magyar Királyság -- etnikai térszerkezetét emlegeted, hanem az egész Kárpát-medencéét) akkor én azért árnyaltabban fogalmaznék.
Az úzok az oguz törzsszövetség tagjai voltak. Ez így valószínűleg nem túl sok információ az átlagolvasó számára, hacsak nem maga is sztyeppei nép rajongó (én egyébként nem vagyok az, csak érdekelt a téma hajdanán. Bizánc szerintem sokkal izgalmasabb, vagy éppen az ókor :).…..
Modorosblog A volt testépítő 2009.10.18 16:47:00
A kiadós szakmai vitát előidéző kezdő testépítőn túllépve egy másik karakteres arcot fedezünk fel ma: azt, aki valamikor gyúrt. A szigorú diétának, párhónapos-éves munkájának köszönhetően valamikor tényleg szép (felső)testtel rendelkezett, ám úgy érzi, hogy…..
Nos, egyik kedvec témám jön, amit - elfogult és érintett lévén - én is még fel fogok használni párszor a jövőben. Auftaktként kezdjük Blassius képzőművész barátunk festményével, ami a Lakótelepi naplemente címet viseli. Jó volna lemenni a Balcsira - gondolta Edina, a…..
Szervusz, kérlek. Szabolcs szerzeményét osszuk ma meg veletek, aki a nethuszárok egy-két jellemző megnyilvánulását gyűjtötte össze nekünk. Hali! Néhány, a modoros hálólakókra jellemző dolgot szedtem össze, használjátok egészséggel! Kötelező legalább egyet leírni a…..
Varánusz 2009.08.26 23:43:48
@Modor Tibi: Windows szidás, Linux istenítés -> Windows-szidás, Linux-istenítés, ha már ragaszkodsz a főnévies alakhoz, szerintem jobb a birtokos szerk.: a Windows szidása vagy a Linux istenítése.

U.i.: bebaszik, hogy én osztom a bölcsésztudományt két ekkora ELTE-huszárnak :)
Varánusz 2009.08.26 23:46:24
@HRita: Hátt...
hu.wikipedia.org/wiki/Hiperkorrekci%C3%B3

én nem érzem, hogy ez ülne a kiosszukra. Hiperkorrekció inkább a kiosztyuk ejtés helyett a kioszt-juk ejtés lenne, ha jól értem a cikket.

Szóval egyelőre a suksük egy ilyen szövegben bazira nem modoros, csak suttyó.
Ahogy egy spanom fogalmazott: nem vagyok nagy focirajondó, de ez tegnap szép volt:  ..
Tiborotok most egy pár napra wird sich in den wohlverdienten Urlaub begeben, azaz jól megérdemelt szabadságát fogja tölteni - olvasnivaló viszont lesz közben, business as usual.Majdnem tiszta erőből nyár van, az otthon ülőknek, dolgozó tömegeknek szeretnék egy aktuális olvasói…..
Hetvennyolcan, többségükben kisiskolások kaptak hasmenést szerdára virradóra a főváros XI. kerületében - közölte az ÁNTSZ.A betegek mindannyian a XI. Keveház u. 2. szám alatti Általános Iskola tanulói, a tömeges megbetegedéseket egy háziorvos jelentette. Az ÁNTSZ szakemberei…..
Modorosblog Káromkodjunk finoman! 2009.04.03 07:59:00
A Modoros káromkodások posztot Joseph Linguist tanult kollégám már tavaly november körül eltervezte, de ezidiáig nem sikerült sajnos véglegesítenie a bejegyzést. Időközben tőletek is befutott pár pompásan finomkodó szitokszó, úgyhogy most boldogan közzétesszük őket.Ha jobban…..
vízizene Március 15 2009.03.19 16:20:00
  Én G. vagyok. B. nem tudott kimenni a hajóról az IPM (kikötői ügyelet; a szerk) miatt, ezért felajánlottam neki, hogy ha nem bánja megírom én a blogot erről a csodálatos helyről, amibe bele is egyezett. Úgy gondoltam, hogy biztos vannak akik követik a hajó útját és…..
vízizene Március 17. 2009.03.19 15:31:00
 Phu My Jóóó reggelt, Vietnam!Ma szerencsésen jöttek ki a dolgok: szabadnapos vagyok, kikötőben! Korán felkeltem, pedig az éjjel legalább háromig dumáltunk. De a commodore hangja már nyolckor felébresztett, közölve, hogy ki lehet menni, igaz az ingajáratok a városba csak…..