Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jetstream

0 bejegyzést írt és 163 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bombasztikus a hír, írja mindenki, a tévé is bemondta, hamarosan indulhat a Malév utódja. Dobbanhat a szív, szinte hihetetlen, hogy kibírtuk majd egy évig nemzeti légitársaság nélkül. Egy apró bökkenő van csak: a Hungarian World Airways nem több néhány idióta vágyálmánál és…..
Jetstream 2013.01.26 15:48:07
@Garp: "Helyette jól járt a WizzAir...."

Tudtommal a Wizz nem járt jól. Bejött a Ryan, és a budapesti járatokon árháborúznak, míg az egyik fel nem adja, addig égetik a pénzt. Olyan árakkal repül(nek/tek), amivel vonattal mondjuk talán a Balcsira lehet elérni.
Eszterlánc főz Csirke alaplé 2012.03.21 08:30:00
Nem akarom felfedezni a spanyolviaszt. Egyszerűen csak leírom ide, hogy itt legyen. Sokáig szkeptikus voltam az alaplevekkel. Mert hogy micsoda macera, meg hol tárolom és nem is olyan nagy szám. De az idő múltával nőtt a kíváncsiságom és egyre nagyobb ellenérzésekkel viseltettem a…..
Bújjunk gyorsan gumiruhába, nagy levegő, bulvárkodjunk le celebékhez. Kirsten Stewart, az Alkonyatból ismert színésznő érdekes ruhaválasztással karcolt bele a motorosok szemellenzős sisakrostélyába: egy reptéri villámlátogatáson Jawa feliratú pólóban jelent meg – kutya sem…..
Jetstream 2012.10.30 16:54:40
Állami monopóliummá tenné a kormány az időjárás-jelentést. Nyilván csak azért, hogy Orbán Viktornak csakazértis igaza legyen abban, amit a fülkeforradalom másnapján mondott. Nevezetesen hogy még a Nap is másként süt.Lassan nem telik el olyan hét, hogy ne kapnánk hír arról,…..
Jetstream 2012.10.26 15:03:19
@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

Mutasd már meg kérlek hogy a bing weatheren hol van például kiszámolva hogy egy vitorlázó repülőgép milyen emelésekre számíthat holnap UTC1200-kor?
meteor38.elte.hu/wrf/maps/climb/012-climb13.gif.html

Vagy hogy 1500m-en milyen irányú és erősségű lesz a szél.
meteor38.elte.hu/wrf/maps/wind/012-wind13.gif.html

Biztos én vagyok hülye az Internethez és nem találtam meg ezeket az információkat a bing weatheren.
Jetstream 2012.10.26 15:03:28
@RAMBO: "Kinek is vannak mérőállomásai az országban? Az állami meteorológiai cégnek. Ezt csak úgy megjegyzem, még mielőtt a piac liberalizációját egyáltalán szóba hoznánk."

*És azt ki is fizeti? Te és én.*
*Ki nem férhet hozzá az adatokhoz? Te és én.*

Vannak, akik elemzik neked a nyers adatokat, de az OMSZ konkrétan annyit mond meg, hogy "változékony idő várható".

Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy 2009 óta az összes környező ország adataihoz könnyebb hozzáférni, mint a magyarhoz.

Én pl ezeket az oldalakat féltem, mert rengeteget használjuk a sportrepüléshez való előkészítéshez: meteor38.elte.hu
metnet.hu/

Ha nem lesznek adataik, akkor az előrejelzési térképekkel mi lesz?

Már így is sokan külföldi oldalakat használnak, döglesszük be hát a maradék magyarokat is (időkép, szupercella).

Az omsz oldalán lévő információ lehet hogy elég arra, hogy vigyél-e magaddal esernyőt, de komolyabb, időjárással összefüggő tevékenységhez nem (repülés, de szerintem mezőgazdaság sem).
Jetstream 2012.10.26 16:14:10
@Muad\\\'Dib: "mintha lenne ilyen adat"

Kisgépes, és gagyi.

Az előző kommentemben linkeltem egy részletesebb előrejelzést.

Az OMSZ sosem fogja akarni kiszolgálni a különböző igényeket, mert nincs rá kapacitásuk, azt sem tudják (mint ahogy te sem) hogy milyen igények vannak.

Pl az általad linkelt METAR adatokat sem lehet feldolgozni és közérthetően továbbadni. Mert nem közérdekű?

És nem csak a repülésnek vannak igényei, hanem bármi másnak is.

Gondolod hogy mondjuk majd az állami monopólium fog kifejleszteni egy (ingyenes, önköltséges, vagy akár fizetős) helyzetfüggő veszélyjelző rendszert?
Mint amilyet pl az időkép kifejlesztett (sms, rádiós akármilyen riasztás)?

Nem fognak, nem érdekli őket.

De egyébként az indoklás is fals, hiszen a rendszert az adófizetők pénzéből hozták létre és tartják fenn. Akkor ezzel az erővel a közúti fuvarozást és utasszállítást is monopolizálhatnák, mert az is egy állami pénzen létrehozott infrastruktúra.

Milyen már hogy azon nyerészkednek egyesek taxizással, áruszállítással, vagy egyszerűen szórakozásból, mert lemennek a nagymamához bejglit enni.
Subba A nap képe: Rendőr bicaj 2012.06.28 11:05:00
..
Jetstream 2012.06.28 12:11:20
@The okos:

Csak 1 db kötelező. Mondjuk én is kettőt rakok fel, mert "a szőrös szívű kollégák" félrenézéséért nem akarok fizetni.

Egyébként engem is érdekelne hogy milyen bicók ezek, mert sajnálnám ha nem a legdrágábbat kapnák.

Mint pl motorból is sikerült kilobbizniuk hogy a lehető legdrágább motorral furikázzanak (szar gumival), szóval tartani kell a nívót mert túl sok a pénz, csak megpenészedne.
Ha belegondolunk mennyi a 11.3 másodperc, bizony nem sok, de jelenleg ennyi a női emberi erővel hajtott helikopter repülési idejének rekordja. A rekordot még tavaly állította fel Julie Wexler, a marylandi egyetem biológia szakos hallgatója az egyetem 50 diákja által két éven át…..
  Hogy mit húzzak a testemre, nekem is nagy dilemmát okozott a kezdetekkor. Kérdezgettem mindenkit, hogy milyen sisakot, milyen kabátot, kesztyűt vegyek. De nagyon megoszlanak a vélemények, mindenki másra esküszik. A szerkesztőségen belül is szenvedélyes viták alakultak ki:…..
Jetstream 2012.04.23 20:52:17
@geegee: "Szerintem egy nő nem tudja semiképp elhagyni a muffját, fizikailag képtelen rá... "

És ha leszbi? Hm?
Jetstream 2012.04.23 20:58:02
@J.Beam: "Bélelt nadrág... 50-esre városba????? "

Hm, én is bélelt nadrágot veszek a mínuszokra (mínuszban már csak robogó jöhet számításba, nagymoci nem), sportsdirectről rendeltem kb 5.000Ft-ért egy akkora lóbaszót amibe kényelmesen beleférek (azért volt akciós mert xxl-es :D). Felülre megteszi a síkabát és kész a Michelin projekt.

"Basszus, ennyire kényesek lettek az emberek a hidegre??"

Tökéletesen egyetértek veled hogy nagyon kényesek lettek az emberek. Ráadásul elég szelektíven, mert megmutatja a kolléga hogy milyen fasza síterepre megy, aztán megkérdezi hogy nem fázom-e robogón....

A kezem-lábam rendszeresen a garázstól hazáig szokott elfagyni :)

Na jó, amikor tombol a hóesés akkor azért nekem is autó, de az ritka.
A napokban csak úgy röpködnek az új adónem-tervezetek kormányzati részről, kicsit olyan, mintha prémiumot dobott volna fel Viktor, hogy melyik minisztériumi közgazdasági zseni tud kijönni a legextrémebbel. Ugye az egykulcsos adó legalább annyira érinthetetlen, mint maga Matolcsy…..
Jetstream 2012.04.21 15:05:35
@kpetya:

Földalatti?
  Még holtában is aranyos. Mi lesz, ha feltámad? Rájöttem, hiába fogadok meg bármit a Vespámmal kapcsolatban, csak magamat teszem nevetségessé. Két hónapja egy métert sem mentem a tavaly ősszel, hirtelen felindulásból vásárolt PK50-nel, a kollégáim röhögnek és mindenhol…..
Jetstream 2012.03.31 10:58:19
Jó hobbinak tűnik ez a garázsban Vespázás, de asszonynak én inkább valami ilyet ajánlanék:
www.webrobogo.net/webshop/Piaggio/Piaggio-Zip-50-2T

320.000 újonnan, fojtás ki, átgörgőzés hogy ne pörögjön százezerrel és mehet.

Ne az olasz cuccoktól féljetek, hanem a szartól. 2 olasz motorom is van a japó mellett, de megfelelően karbantartva nincs velük gond.

Ha meg már véres a torka, akkor el kell adni és venni egy vadiújat - mindig akad olyan hülye aki megvesz egy roncsot.
Tekerjük fel a hangerőt, hallgattassuk el a kollégákat, majd indítsuk el a videót. Hunyjunk le szemünket, feledkezzünk el 2012-ről, a válságól, a benzinárról meg az emisszióról. Gyermeki örömmel képzeljük magunkat a múltba, lazítsuk el jobb lábfejünket a képzeletbeli…..
Jetstream 2012.03.09 15:11:28
Robogó Hol az akksi? 2012.03.07 10:00:00
Előfordul, hogy közös kalandjaink vannak a Winklerrel. Tegnap például áthívtam, hogy mutassak neki valamit, aminek apropója és tárgya az az apróság, hogy én is vettem egy XJR-t. Méghozzá nem is ezerkettest, hanem ezerhármast, sőt fekete is, nem kell átfényezni.96-óta recskázok…..
Mire van szüksége a magyar autósnak 2012-ben? Területi alapú rendszámra. A véletlenre sem bíztuk: megkérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályát, hogy akkor most, Tornóczky Anita szava járásával élve, ezt most így hogy? A válasz…..
Minek is? Csak rablás, pénzkidobás, semmi értelme blablabla, a téligumi-ellenesek n+1 számú érvet tudnak felhozni ellene, lelkük rajta. De azért álljunk meg egy pillanatra és nézzük meg ezt az alig négynapos videót egyenesen az Újvilágból. Seattle nem egy mediterrán…..
Ezekben a hetekben is nagy számban végzik társadalmilag, ökológiailag hasznos, áldozatos munkájukat hazánk erdeiben a magyar vadászok - kiegészülve persze kedves külföldi, elsősorban osztrák, német, olasz barátaikkal. Önként vállalt feladatuk, hogy - csúcsragadozók híján -…..
Robogó Idióta szülők robogóval 2012.01.16 15:27:00
A mai kis színes nem tartozik a robogó, mint praktikus közlekedési eszköz, sem a robogó, mint örömforrás témakörébe. Találtunk pár idiótát a weben, amelyet megmutatnánk érdekességképpen, hátha esetleg valaki nem tudja, mit ne csináljon semmiképp. Engem is vontattak már…..
Robogó Robogós, akit felrúgnál 2012.01.06 12:57:00
Nem járok BKV-val (nálam az a világvége és az öngyilkosság után jön), de állítólag vannak irritáló köcsögök, akik a zenés mobiljukat üvöltetik, ám egyáltalán nem zavarja őket az a tény, hogy ezt más is hallja. Uram bocsá' másokat esetleg zavar. Naivan azt…..
Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2007. március 15-én Gyurcsány Ferenc a Művészetek Palotájában szónokolt, miközben a rendőrök éppen oszlattak az Andrássy úton. A kormányfő akkor de facto már bukott politikus volt: sem a közvélemény-kutatásokban, sem az utcán nem volt…..
Jetstream 2012.01.03 14:16:19
@Balt: "LMP-t sikerült eleszdéeszesíteni "

Hozzászólásomban sem az LMP-ről, sem az SZDSZ-ről nem szerepelt. Sőt, még a gondolataimban sem, miközben fogalmaztam. SZDSZ-t meg egyéb politikuai hullákat hagyjuk már, annyira nevetséges mint Orbánt kikiáltani Torgyán szekértolójának.

Ha válaszolsz valami írásomra inkább arra koncentrálj mit írtam...
Az a típus vagyok, aki mindig kitalál magának valamit új dolgot. Nem azért mert ilyen nyughatatlan vagyok, hanem mert sok minden érdekel. Idén ősszel az a gondolatom támadt, hogy változtatok a közlekedési szokásaimon. Elkezdek robogózni. Már ettől önmagában égnek állt a közeli…..
Jetstream 2011.12.19 13:58:19
@bekman:

Na de ha nem MILF, miért mondják rá hogy 'azannya'?
Most már könyörtelen vagyok. Amikor az első őszi levelek lepotyognak, a gazdaboltban már az egérméreg után tekergetem a nyakam.Még régen történt, amikor egy reggel a konyhában, a kenyereskosár szélén egy meglepődött egér nézett szembe velem. Azóta tudom, ahogy hidegebbre fordul…..
Jetstream 2011.11.03 16:16:18
@PITTA: "mert a stressz hatására felszabaduló anyagok miatt édesebb lesz az egér vére. "

Logikusnak tűnő magyarázat, ami nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy a macskák egyáltalán nem érzik az édes ízt, így a cukrot sem (csak és kizárólag a fehérjére nyomulnak, ezért pl az olcsó virslit - aminek hústartalma kicsi - is otthagyják mert nem érzik úgy hogy az táplálék).
Jetstream 2011.11.03 16:18:41
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: "A vadászok hol fárasztják az állatot, és miért?

A vadászias lövés épp arról szól, hogy a vad életének azonnal véget vet. Nem szenved, nem sérül, hanem lehetőleg tűzben rogy, vagy lehullik, felbukik, legrosszabb esetben a "halálvágta" után az első sebágyban hamar kimúlik."

Először is horgászokról is beszéltem, azok fárasztanak, nemde?

Másodszor pedig ha a macskát megtanítod puskát kezelni, akkor majd ő sem kell hogy leharapja egy állat fejét az öléshez vagy elharapja a nyakát.

De mivel nincs puskája, ezért így öl. Minden állat. Az ember is, ha nincs puskája. Addig űzi a vadat, míg az kifárad annyira hogy nem jelent veszélyt a megölése.

Ha nem fárasztja ki eléggé a vadász az áldozatát, akkor a Zrínyi-effektus lép életbe.
Sokan nem tudják, vagy elfelejtik, hogy a robogók, vagy bármilyen segédmotorkerékpárok használata kötelez bizonyos szabályok betartására. Nem csak a sisakról és az SMKP (újabban M) vagy B kategóriás jogosítványról van szó, hanem arról, hogy ez a járműkategória maximum…..
Jetstream 2011.10.11 17:24:52
@szmoker (Homo Trollicus):

"Múltkor parkoltam az Üllői úton a középső sávban
...
10-ből egy netán kettő kétkerekű szabályos."

Hol parkoltál te az Üllői úton szabályosan a középső sávban..?
Az idén ünnepeljük a huszonötödik évfordulóját a repüléstörténet egyik "utolsó-első rekordjának": 1986 decemberében Dick Rutan és Jeana Yeager Voyager nevű gépükkel közbülső leszállás nélkül 9 nap alatt körberepülték a Földet, csaknem 25 ezer mérföldet…..
Jetstream 2011.08.22 22:19:34
@El Topo (Sgt. Elias): "hosszú, keskeny szárnyakkal együtt olyan az aerodinamikája, mint egy baltának"

????Mi van??????

Véleményem szerint a siklószámot szerették volna növelni hogy az üzemanyagfogyasztást csökkentsék legyen (talán még termikeltek is). A siklószámot meg a nagy oldalviszonnyal ("hosszú, keskeny szárnyakkal") lehet növelni.

Nyilván nem a sebességre mentek, magánerőből olyan gépet elég drága lett volna építeni ami egy tankolással körülrepüli a földet.

Persze szerintem az is lehetséges, de lehet hogy olcsóbb ballisztikus pályára állítani egy rakétát mint a légkörben haladni.
Szomszédomnak ecseteltem a pénteken bemutatott biciklitoló utánfutót, amikor közbevágott: „A Vaterán már láttad a propelleres biciklit? Az is házi!” Találkoztam már sok csodával, de ez szíven ütött: a női kerékpárra permetezőmotort szereltek, a kihajtásán két…..
Jetstream 2011.05.17 19:08:52
@gnme: "belső erő, saját inerciarendszeren belüli"

Te tudományosan vagy hülye.

"ezért hoztam direkt a vitorlás hajsó példát, látom jól ráugrottatok"

És még a tévedésed sem vagy képes belátni, gratulálok.
Jetstream 2011.05.17 19:14:27
@gnme: "még neked sem esett le hogy ezt direkt így írtam?"

Nem, nekem - és szerintem többeknek is - az esett le, hogy írtál egy nagy baromságot, majd miután szétizzott a fejed, próbálod elviccelni hogy "ááá, én direkt mentem neki a lámpaoszlopnak"

"Ha nekifeszülsz az árbócnak a hajón belül, attól nem tolod el a hajót."

Jaja, de ki beszél itt erről a fenoménról a canga esetében?
Míg a reptereket városokról vagy híres egyéniségekről szokták elnevezni, addig a fel- és leszálláshoz használt pályákat a Föld északi mágneses pólus alapján nevezik el.     A merevszárnyú repülőgépeknek az a legjobb, ha fel- és leszállás közben szembe fúj a…..
Jetstream 2011.05.09 00:38:52
@freemind93: "Csak mert nekem eszembe jutott, hogy sikloernovel, ejtoernyovel, sarkannyal is szellel szembe kell leszalni. Ezek merevszarnyunak szamitanak? "

Sőt, a madarak is széllel szembe szállnak le.
Ők vajon merevszárnyúak vagy sem? XD