Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KEME5

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormánypárt az új választási rendszerben a mandátumok háromnegyedét is megszerezheti a szavazatok 25%-ával – írta tavaly decemberben a Libération. Mivel korábban már váltottunk pár emailt, a cikk szerzőjének feltettem a klasszikus és ezt így hogy? kérdést, sajnos nem…..
KEME5 2012.08.02 13:29:04
Egytől egyig hülyeség ahogy a pontok cáfolatát magyarázod. Foggal körömmel próbálsz magyarázkodni, de egyetlen pontban sincs igazad. Azzal nem lehet egy pontot megcáfolni, hogy azt mondod elméletileg kedvezhet ez egy másik pártnak is. Ha a fidesz népszerűsége 5%-ra csökkenne egy másik párté meg akkorára nőne országosan mint amennyi a fideszé most akkor máris a másik pártnak kedvezne a rendszer. Ez viszont nem cáfolat az egyoldalú önös érdekeket néző már már diktatórikus új választási rendszerre.
Csak hogy rávilágítsak neked pontonként is.
1. A körzetek száma csökken így már nem mindegy, hogy egy balos választó körzetet hogyan osztanak szét két jobbos körzet között. Eddig volt 2-1 most lesz 2-0. 15% ide-oda tologatása már 1-2 százalék plusz mínuszt jelenthet, ha a választókat csak két oldalra jobbra és balra osztjuk fel és feltételezzük, hogy ismert egy 60-40%-os szavazati arány.
2. Egy kis párt egy nagy város egyetlen körzetében tudott jelöltet állítani. Hiába a körzet változások, bár egy kicsit nagyobb területen, de most 750 helyett 1000 cédulát kell összegyűjtenie. Ez egyszerűen nehezebb és pont, pláne kevesebb időben és ugyan annyi aktivistát feltételezve.
3. Nincs első forduló ami felmérné az erő viszonyokat így kijelölné az alku pozíciót és értelmét adná a visszalépéseknek. A szavazók könnyebben szavaznak a másik párt jelöltjére, ha már látják az övéknek nincs esélye. Ha az övék el sem indul lehet inkább el sem mennek szavazni.
4. Teljesen igaz, mindegy hogy ki a népszerűbb. Ha van 5 párt amiből 2 jelenlegi parlamenti párt akit a többség bárki másra le akar váltani, akkor 21-20-20-20-19 százalékos eredménnyel úgy lehet egy jelenlegi utált képviselő újra a parlamentben, hogy a többség nem akart bizalmat szavazni neki. Ha a választás után közvetlenül lenne egy bizalmi szavazás, rögtön megvonnák tőle a bizalmat. Egyébként a 3-as direkt azért kell, hogy a 4-es pont működjön.
5. 300-ezer szavazat, ha a fidesz abban hisz hogy 90%-os eredményt ér el a körükben (és ebben hisz) akkor a 8millához képest már több százalék pluszt jelent.
6. A felvételizők is 2-hét alatt döntöttek az életükről. Az értelmes ember percek alatt tud, vagy muszáj neki döntenie. A nem szavazás is egy szavazás. (lásd Romániai elnök választás) Had döntsek az utolsó pillanatban. Az érzelemből szavazó is becsületes szavazó, mindenkinek joga érzésből szavazni ezt nem vehetjük el tőle.
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
KEME5 2011.11.18 00:09:10
@Letícia: Jaj a rém álmot még tudod fokozni. Erre már nem is gondoltam, de most eszembe juttattad.

@Nem Penny hajója: Sajnos egyet értek veled, de lehet hogy @Letícia-nak lesz igaza.
Örvendezve láttam meg az appot a webes marketen, hiszen éppen TV vásárlás elött állok, és akár egy ilyen appal is jobban tudnék kötődni egyes márkákhoz, jelen esetben Samsunghoz. Fel szerettem volna telepíteni a telefonomra a címben szereplő appot, ekkor jött a hideg…..
Nem csattogott a szalagvágó olló, fű alatt megnyílt a Margit híd budai hídfőjébe fúrt kerékpáros alagút. (Tenczer Gábor kolléga átbiciklizett rajta, és írt egy posztot.) Kedden a legforgalmasabb fővárosi kerékpárúton közlekedők egyszer csak azt vehették észre, hogy nem…..
KEME5 2011.08.10 12:07:35
A kerekagy ebben a másik cikkében lévő képen jól látszik, hogy hogyan tervezték eredetileg a gyalogos forgalmat.

kerekagy.blog.hu/2009/06/18/biciklis_alagutat_furnak_a_margit_hid_pillerjebe

A gyalogosoknak 3 alternatívája is lesz a hidat keresztezve, és a rakpartra nem csak járdán, de rámpán is lemehetnek. A végső átadás után egyértelműen ki kell tiltani a gyalogosokat az alagútból és rá kell őket nevelni, hogy ne ténferegjenek a kerékpárúton.
A nézelődő turisták le tudnak majd menni a rakpartra, vagy kerülni tudnak az út másik oldalán lévő aluljáró felé. A célirányosan közlekedő gyalogosok pedig vagy a rakpartra vagy az út túloldalára fognak eleve igyekezni, tehát alapvetően nem a Dunával párhuzamosan akarnak közlekedni. Szerintem jól van ez megtervezve, csak a terveknek megfelelően kell majd használni.
KEME5 2011.08.10 12:49:46
@luciferko: Ez nem gerenda, meg szálka kérdése. Én gyalogos, kerékpáros, autós is vagyok, sőt tömegközlekedni is szoktam. Az alagút helyén eddig sem volt gyalogos alagút. Most csináltak egy kerékpáros alagutat amin ideiglenesen átengedik a gyalogosokat amíg az alsó rakpart felé a lépcső és a rámpa nem készül el. Egy plusz kerékpáros utat építettek, de nem építettek plusz járdát. Valószínűleg úgy látták, hogy nincs rá szükség. Amit te említesz, ott úgy emlékszem az volt a baj, hogy lépcsőzés nélkül nem lehetett volna a szigetre kerekezni. Én minden esetre nem 'esztelenkedtem habzó szájjal'.
Szerintem egyszerűen be kell tartani a szabályokat első sorban. Amíg kint a tábla hogy gyalogos átjáró is addig óvatosan megyek át az alagúton és leszállok, ha kell. Örülök neki, hogy nem kell az úttestre hajtanom, vagy kerülnöm. Ha a tábla lekerül akkor elvárom a gyalogosoktól, hogy ne menjenek az alagútba és keressenek másik útvonalat. Nyilván ez utóbbi esetben is lassítani fogok kerékpárral.
KEME5 2011.08.10 12:58:23
@vsz: Bocsánat, hogy nem voltam egzaktul pontos és le mertem vonni valami következtetést a látvány tervből. Nem vagyok egy építész, vagy közlekedési mérnök. Cáfoljatok, hülyézzetek, nevezzetek esztelen habzó szájúnak. Már bánom, hogy linkeltem és írtam. Én tudok közlekedni, lassítani, fékezni, nem idegbajt kapni, körülnézni a kerékpár sávon áthaladásnál, számítani rá hogy kilép elém valaki stb... A többiek meg pukkadjanak meg.
Egyelőre úgy tűnik, hogy el sem kezdődött, máris leverték a bohócforradalmat. Az index a Független Rendőr Szakszervezet mai közleményéből idéz: Berendelték a tüntetni készülő rendőröket című írásában. Eszerint: „Hatályos alkotmányunk minden magyar állampolgár…..
KEME5 2011.06.16 01:19:54
Kedves névtelen író.
Mivel senki nem magyarázta el, ezért én elmagyarázom neked.
A szabadság azt jelenti, hogy kiveszel néhány munkanapot és a szabadnapokkal (pihenő idővel) együtt kijön pl. egy hétnyi munka nélkül töltött idő egyben. Ez az amikor elmész nyaralni a családdal.
A szabad nap azok a napok, amikor nem dolgozol a héten, de nem is vettél ki szabadságot. Tudod az emberek nem dolgoznak a hét minden napján.
A pihenő idő pedig az az idő amíg otthon vagy két műszak között.
Nyilván a rendőr bácsik és nénik nagy része a pihenő idejében vagy a szabad napján tüntetett. Tudod, ha délután 4-kor vége a műszaknak, akkor az ember nem vesz ki szabadságot az este 6-os tüntetés miatt, hanem a pihenő idejében elmegy szépen tüntetni. Na ezeknek az embereknek változtatták most úgy meg a munkaidő beosztását, hogy 7-24-ig mindenkinek dolgozni kell aki nincs szabadságon, beteg szabadságon. (a logika szerint éjfél után csak olyan rendőr lesz szolgálatban, aki a.) előző nap szabadságon volt b.) 7-óta nyomja a melót)
Megjegyzem (a rendőrségnél nem tudom hogyan van) a munka törvénykönyve szerint azt is vissza lehet hívni dolgozni aki elment szabadságra, de ebben az esetben meg kell téríteni az ebből adódó kárát. Tehát ha elment Olaszba nyaralni, akkor ki kell fizetni a haza utazás költségét, a előre foglalt szállást stb... .

Remélem már mindent értesz Fidesz bérenc.
Úgy látszik, hogy a 78. rejtvény nehéz volt (még nincs megoldása). Talán ez könnyebb lesz.   ..
Dúl a vita, hogy jó volt-e a Moszkva teret átnevezni (pontosabban, visszanevezni). Nekem Cseh Tamás Széna tere jutott eszembe. ,,Ég a tér, látom, hogy ég, ég a Széll Kálmán tér,... A Hattyú utcán én úgy megyek azóta naponta át,itt feküdt el sok tízezer, s nem nézem a…..
KEME5 2011.05.01 10:58:29
@[Lombroso]: Sejtettem is, hogy a Moszkvai valami miatt kakukk tojás, csak lusta voltam utánanézni. Trollkodáshoz így is jó volt :).
Köszi az infót. A lényegi mondanivalóm azért megmarad. Át kell nevezni mindent ami csak egy kicsit is ellentétben áll az aktuális kormányzó párt ideológiájával. Ez a 21. századi demokrácia legfontosabb szabálya. Gratulálok nekik!
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
KEME5 2011.04.16 00:45:30
Annyira kiegyensúlyozott akarsz lenni Török Gábor, hogy az már egy kicsit sok. Az fel sem merül benned, hogy a feltételezések a rossz szándékról akár igazak is lehetnek. Kevés politikai haszon mellett ártalmas látszatot kelt az intézkedés. Nem lehetne egyszer valamiről azt mondani, hogy ártalmas, és nem csak ártalmas látszatot kelt?
A bírói testületet lefejezik mindenféle tárgyalás, mérlegelés nélkül eltávolítják a testület korelnökeit. Egy 62-70 éves bírónak nyilván köze van a rendszerváltás előtti rendszerhez hiszen már akkor is bíró volt. Gyakorlatilag a nekik nem tetsző réteget elküldik és a saját embereiket ültetik a helyükre. Majd ártalmas látszatot fog kelteni, amikor 2 év múlva a 35 éves karrierista jobboldali szimpatizáns bírók a magasabb pozíció reményében vagy éppen hálából osztják ki a börtön éveket a másként gondolkodóknak.

Ez nem elemzés ez csak ilyen senkinek sem ártok időjárás jelentés stílusú agymenés. Hát lehet hogy esni fog, és ez jó lesz a gazdáknak de az is lehet hogy igazából nem a vihar felhők hanem a kánikula közeledik felénk és mindenki mehet napozni. A szél erőssége nem tudni hogy a szélerőműveknek vagy a vitorlázóknak fog kedvezni, de az a véleményem hogy akár még front átvonulás is lehet.

A Fidesz újabb öncélú agresszív lépést tett a hatalom bebetonozása érdekében. Bár most elég befolyásos réteg érdekeit sértette minimális kommunikáció nélkül, mégis csak remélhetjük hogy újabb magyarok szeme nyílik fel és egy lépéssel közelebb kerülhetünk a "fülke forradalom" bukásához.
KEME
Tisztelt Praxis! Gimnazista lányom történetét szeretném elmesélni önöknek és egy olyan problémára felhívni a figyelmet, amely sokakat érinthet. Minden iskolában szokott lenni orvosi vizsgálat, évente egyszer, vagy kétszer. Ilyenkor megmérik a gyerekek magasságét, súlyukat,…..
KEME5 2011.03.07 17:27:34
Ha az orvos tényleg perverz lenne, azt úgysem tudná titkolni, látná az asszisztens is és az anyuka sem itt fröcsögne hanem feljelentést tenne. Több iskolai vizsgálatra is emlékszem ahol a lányoknak bugyira kellett vetkőzni. Szerintem számos orvosi oka lehet. Hogy mást ne mondjak a bőrgyógyászati problémák ránézésre megállapíthatóak. Az orvosok általában egy kicsit arrogánsak és lekezelőek. Persze ez nem feltétlenül van így jól, de a tapasztalatom azt mutatja, hogy 10 orvosból vagy 6 ilyen. Néha engem ez felháborít, máskor az orvos ellensúlyozza azzal hogy látszik rajta a szakértelem.
A fiúknak biztosan azért kellett meztelenre vetkőzni, mert azokra jobban gerjedt, vagy talán az asszisztens kedvéért. Baromság, a munkájukat végezték. Szerintem az is nevelés kérdése, hogy egy 15 éves lányban ne okozzon lelki törést egy orvosi vizsgálat.
Kedves anyuka az alábbi levelet ossza meg szépen a lányával, hergelje csak jól fől, hogy a kislány a következő 15 évben ne merjen elmenni punci vizsgálatra aztán fiatalon halljon meg petefészek rákban vagy valami hasonlóban.
A leírt szituációból szerintem semmi nem utal arra, hogy a lányoknak megalázás, vagy szexuális vágy kielégítése céljából kellett volna levetkőzni. Egy gyereknél már maga az hogy levetkőzik-e elárulhat az iskola orvosra tartozó részleteket. Képzeljük csak el hogy egy eltitkolt erőszakra utaló jelek milyen feltűnőek lehetnek.
Szerintem az egész cikk a mellékelt képpel csak arra volt jó, hogy én mint fiú jól elképzeljem hogy milyen lehet amikor a kis zsenge csajok bugyiban álltak a rendelőben.
Azzurri Gattuso, én így szeretlek 2011.02.16 09:20:00
 Bár a Milan a pályán tegnap este kínos vereséget szenvedett a Tottenham ellen, a pályán kívül azonban Gattuso révén egyszemélyben megmutatta igazi erejét. A rossoneri középpályása egymaga leszabályozta a komplett vendég kispadot Joe Jordantől kezdve a tartalékokon át. A…..
Őszintén szólva kicsit meglepett és bizonytalan vagyok. A Fidesz-KDNP közös siófoki frakcióüléséről olyan hírek özönlenek, amelyekre ezen politikai csoportosulással kapcsolatban hirtelen nem is tudom, hogy mikor volt utoljára példa. A KDNP megzsarolta a Fideszt, Kósa Lajos…..
KEME5 2011.02.11 16:05:55
@Cook kapitány: Likeolom, én is Occam borotvájával akartam jönni.
Előre szólok: akik minden spekulációt, jövőre vonatkozó találgatást utálnak, véletlenül se olvassák el az alábbi bejegyzést. Az öncélú ködszurkálást én sem szeretem, de miután a politikai elemzőnek (szerencsére) nincs lehetősége a kísérletezésre, időnként a…..
KEME5 2011.01.25 11:41:20
Nem butaság ez a "ködszurkálás" szerintem. 36-ban mekkora "ködszurkálás" lehetett azt mondani hogy Hitler haláltáborba küld milliókat. Jobb lenne ha az emberek megpróbálnának a távolba is nézni még akkor is, ha köd van előttük.
(Nehogy most azzal jöjjetek nekem hogy OV-t nem lehet Hitlerhez hasonlítani, csak egy példát hoztam a történelemből. Lehetett volna gyengébb példát is.)

Szerintem OV arrogánsabb annál, mint hogy 4 éven belül protokolláris köztársasági elnökké legyen. Abból kéne kiindulni, hogy mit hihet vajon a saját gazdaság politikájáról.

1. Úgy látja, hogy 5 éven belül bukás lesz: gyors protokolláris szerepre és a biztos nyugdíjra tör.
2. Úgy látja hogy egészen jó lesz és két ciklusig nem lesz nagy bukás: két ciklus utáni protokolláris szerep
3: Úgy látja hosszú távon sikeres kis ország leszünk: két cikluson belül megerősített hatalmú köztársasági elnöki posztra tör.
4. Úgy látja mi leszünk Európa következő Svájca gazdasági téren.
két ciklus utáni megerősített köztársasági elnöki poszt és európai uniós vezetői tisztség. (Napóleoni magaslatok :) )

Persze a jövő hozhat más variációkat is. Gazdasági bukás melletti "Kedves Vezér" pozíció stb...

A jelenlegi intézkedésekből számomra úgy tűnik az az opció fel sem merül, hogy a szokásos hatalmi gátakkal két vagy több pártra szakadt demokratikus irányítás alatt maradjon az ország.

A sztrájk, tüntetés, forradalom hármastól pedig nem tart a góré és egyenlőre nem is kell tartania, derült az ég, de jöhet még villám csapás.

KEME
Utolsó reménységem is elszállt, hogy az idei év a kitörés éve lesz. Nem abban bíztam, hogy egy vulkán híressé teszi kies hazánkat, hanem abban, hogy a beígért dübörgés utoléri kis családomat is. Hát nem nagyon teszi. Az a réteg, ahol én helyezkedem el nem dicsekedhet az idén…..
A boltok egy hónapja tele voltak a kétnapos megemlékezési verseny kellékeivel: ízléses tobozkoszorúkkal és olcsóbb, bilikék klónjaikkal; vágott, cserepes, és PET-palackokból készült krizantémokkal; szolid, filléres mécsesekkel, és mindenféle bibliai figurával telikovácsolt,…..
KEME5 2010.11.02 14:24:19
@total eclipse: Egyetértek veled, jó meglátás. Nincs azzal semmi baj, hogy valaki pont halottak napján megy a temetőben. Sőt szerintem még az sem olyan eget rengető dolog, hogy véletlen nem figyeltek a kapuzárás idejére.
Én kizárólag azt tartom hülyének, aki egy kis probléma miatt, rögtön kerítést mászik.
Telefon, türelem, pozitív probléma megoldó hozzá állás szükséges, és úri emberek módjára is lehet kezelni egy ilyen helyzetet.
KEME5 2010.11.02 14:27:02
@ca2: Igen, az általánosítás tényleg nem volt szép tőlem. Elnézést. Nyilván voltak normális emberek is a helyszínen. Nyilván ha csak normálisok vannak, akkor ez az egész nem is lett volna hír.
Ki az a Rónai Sándor? Nem, senki? Hát nincs köztetek egy Romsics-Ablonczy-Ungváry, aki kapásból rávágná? Hát izé, kicsit kínos, de államfőnk volt: Építőmunkásként kapcsolódott be a szakszervezeti mozgalomba és az SZDP tagja lett. A Tanácsköztársaság idején a miskolci…..
KEME5 2010.06.24 14:40:26
@ChPh: Hehe tanultam valamit én is csak adat típusnak ismertem az integer-t.
Szó szerint ütős történetet küldött be aszfaltbetyár. Egyértelműen elsőbbsége volt, amikor nekiment egy másik autós, aki ennek ellenére nem akarta elismerni a felelősségét. Tudom, hogy elég érzékeny téma a vétkes fél etnikai hovatartozása miatt, ezért külön kérlek…..