Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fda

0 bejegyzést írt és 2024 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor annak köszönheti több mint 10 éve fennálló hatalmát, hogy átlátszó trükkjein a magyarok többsége a mai napig se lát át. Pedig kezd nagyon kiismerhető lenni a kormányfő, főleg mióta lépéshátrányba került a koronavírus elleni küzdelemben. Úgy tűnik, a Fidesz kommunikációs csapata még…..
Egy nagyon jó barátnőm kevésbé optimális helyzete adta az ötletet ehhez a cikkhez, amin már egy pár napja rágom magamat. Flörtölni, bókokat kapni egy másik embernek tetszeni jó érzés, ezt senki sem tagadhatja. De belefér-e ez az ártatlan játék, ha valaki vár otthon, akinek mi vagyunk a…..
fda 2020.11.06 15:36:02
Erős processzorral, hatalmas kijelzővel, remek kamerákkal, és rengeteg extrával a megszokott Xiaomi minőségben...
fda 2020.09.15 23:33:04
@annyi amennyi: Mert eddig érdekelte!
A motorosok szerint a kétkerekű jármű nem csak egy egyszerű tulajdon, hanem az életstílusuk jelképe. Rengetegen imádják a sebességet és azt a fajta szabadságot, melyet a motorozás jelent számukra. Számos autós azonban gyűlöli a motorosokat, mondván azok állandóan bevágnak eléjük, cikáznak a…..
A magyar Neumann János az 1940-es években Amerikában kidolgozta a mai modern számítógépek alapelveit, melyet összefoglalóan Neumann-elveknek nevezünk. Ezek közé tartozott a kettes számrendszer használata, a teljesen elektronikus működés, a belső memória használata, a programok tárolása későbbi…..
fda 2020.06.07 15:33:32
@Programozó leszek: Na, majd ha tényleg programozó leszel :-) megérted, miért nincs semmi köze pl. egy stílusleíró nyelvnek a programnyelvekhez, amiről ez az írás szólt. Van sokféle egyéb nyelv, például az angol, ahhoz is citálhatnál ide valami statisztikát, hogy hány stackoverflow bejegyzés használja, de attól még nem szabad bekeverni a programnyelvek bemutatása közben a programnyelvek közé.
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
Támogatóit és autóját is elveszítette Szalay Balázs, számításai szerint kilátástalan, hogy egyáltalán tud-e versenyezni a következő két évben...
Zoltán garanciális mikrofonja továbbra is jól működik, ám a hozzá tartozó, azzal együtt használt állvány már kevésbé. A kereskedő segítőkész, de a nagyker szervize nem tud mit kezdeni a problémával. Sőt, szerintük a törésre nincs garancia sem, úgyhogy továbbküldtük a levelet a fogyasztóvédelmi…..
fda 2020.04.02 13:48:25
@CCnick: Ha értenél a gitárhoz amit vettél, akkor biztosan tudnád hogy pár hónap alatt a gitárhúr elszakadhat, ez normális. Épp ezért számodra az se lenne újdonság, hogy a gitár jótállási jegyén is fel van tüntetve, hogy milyen extra feltételek vonatkoznak a gitárhúrra. Emellett valószínűleg kapható is a gitárodhoz való új húr, nem azzal az ostoba szöveggel küldenének el, hogy a gitárod nem javítható, és te vagy a hibás mert elrontottad.
Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna.
Budapesten kívül lakók autói adják a belső személygépkocsi-forgalom közel felét. Rendszeresen hallhatjuk – politikusoktól, közlekedéstervezőktől és átlag állampolgároktól is –, hogy ennek a forgalomnak és egyúttal a város belső részei parkolási gondjainak a csökkentéséhez jelentősen hozzájárulhat,…..
Mindenki nehéz helyzetbe került, ez nem kérdés, de az egész biztos, hogy a turizmusból élők most rendesen és joggal pánikolnak. Nem könnyű jól dönteni és jól kezelni az olyan helyzeteket sem, amivel H. és családja szembesült. A debreceni apartman tulajdonosa (így március 17-én, amikor a helyzet már…..
A tízmillió karanténszakértő és epidemiológus országában elég kockázatos erről a járványügyi kényszerintézkedésről írni, de mivel az elmúlt napok koronavírusos témái (és konteói) között kiemelkedő helyet foglaltak el a főváros lezárásának lehetőségeit taglaló topikok, úgy éreztem, hogy a…..
Totális a káosz a kormányzati kommunikációban, aminek legfőbb oka az, hogy mindenki ahhoz az emberhez próbál igazodni, aki reggel mást mond, mint este. Igen, Orbán Viktor totálisan összezavarja a sajátjait, így például a fáziskésésben lévő TV2 akaratlanul is beletörölte a lábát a miniszterelnökbe.…..
via GIPHY Hogy lehet egy szerződés élő, amit lemondtak és ezt még vissza is igazolták? Krisztián több szolgáltatónál is sikerrel lemondta kórházban ápolt nagyapja előfizetéseit, aztán rendezte a végszámlákat és kész is volt. Kivéve a Telekomnál, ahol a novemberi befizetés után azt hitte, szintén…..
A Századvég legújabb felmérése szerint a magyarok 80 százaléka továbbra is a szigorú határvédelem mellett állnak. A kutatás alapján megállapítható, hogy a megkérdezettek 82 százaléka értesült arról, hogy a szíriai katonai konfliktusok, illetve a török államfő nyilatkozata nyomán újabb tömegek…..
Szerda reggel 7:20: Hollik István, a magyar kormány egyik kevésbé tehetséges mikrofonállványa és hatóságilag beállított migráncsozó-automatája reggeli videójában koronavírusos irániakkal riogatja a dolgozó népet. Szerda este 6:28: Orbán Viktor, a magyar kormány aktuálisan miniszterelnöki pozícióban…..
fda 2020.03.05 22:58:31
Tamás márciusi utazását egy hirtelen jött lehetőség miatt pár hónappal az indulás előtt lemondta. A lehetőség egy műtéti időpont volt, amire régóta várt és ismerve az ilyen listákat, teljesen érhető, ha inkább a gyógyulás mellett döntött. Mivel volt stornóbiztosítása, úgy gondolta, egyszerűen…..
Kezdjük a sor elejét néhány hashtaggel. #kocsogaudis, #parasztbéjemvés #hülyeszuzukis. Ha kidühöngtük magunkat, kezdjünk el a saját házunk táján is sepregetni. Senkivel sem fordult már elő, hogy véletlen tovább maradt fent a távolsági fényszóró vagy az irányjelző ugye? Mindenki pontosan tudja és…..
fda 2020.03.05 19:29:46
@Michel Djerzinski: feljelentés? Foglalkozott valaha is a rendőrség a felvételeddel? Én még sose hallottam, hogy valakit ezért megbüntettek volna, pedig potenciális gyilkos, aki a másik mögött 1 méterrel villog autópályán.
Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a az épületekben történik, ezen belül a legnagyobb részarányt a lakóépületek képviselik. Ezért hazánk energiafogyasztása jelentősen csökkenne, ha kihasználnánk az épületeink felújításában rejlő lehetőségeket. Úgy is mondhatjuk, hogy bármilyen…..
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
fda 2020.02.06 17:50:27
@atal: "Ha valaki bérel egy szaros lakást a kerületben 1 évig, rohadtul megérdemli, hogy a saját háza előtt parkolhasson."

Feltéve, ha bérel magának egy szaros garázst is. A házak előtti szűkös tereket inkább meg kellene hagyni az embereknek, sétálni, létezni.

Ja, hogy kevés a garázs? Építeni kell egyet.
Na ezért nem tartok zsiráfot, bárhogy szeretném, nincs hova tenni. Sokan pedig vesznek egy másfél tonnás, 12 nm helyigényű berendezést (személyautó) és elvárják, hogy a többiek azonnal szorítsanak neki helyet a közös területen, lehetőleg max 15 méterre a kaputól.
  Pár napja több internetes hírportálon is  megjelent egy cikk, miszerint a bíróság ismét elmarasztalt egy ingatlanközvetítő céget a kizárólagos megbízása miatt, a következő címmel. A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is eladhatja ingatlanát a tulajdonos. Mióta…..
fda 2020.02.03 10:07:27
@I Love Buda: Szívesen meghallgatom, milyen munkát végezne cserében azért a néhány millióért, amivel részt vesz a házam eladásában, ha megbízom vele. (Az internethez ennek annyi köze van, hogy gyorsabb és olcsóbb lett minden, tehát hatékonyabban lehet hirdetni, ami szükségszerűen a korábbinál még kevesebb munkát kell hogy jelentsen)
fda 2020.02.03 17:16:31
@I Love Buda: Ha már itt reklámozni igyekszik a szolgáltatását, nem értem, miért nem tudja ideírni, mit kíván tenni azokért a milliókért, amit egy értékesebb ház eladásából magának gondol. Csak annyi konkrétumot említett, hogy a hirdetések kezelése csak "egy kicsi szelete" a munkának.

Ha én mondjuk egymillióért elvállalok egy munkát, azt alaposan be is tudom mutatni, hogy mit dolgozok érte.
fda 2020.02.03 17:32:15
@I Love Buda: Joga van bármiről írni. Az "ingatlanosokkal" kapcsolatos általános felvetésem úgy kapcsolódik az Ön témájához, hogy ha az emberek jellemzően nem éreznék úgy, hogy az ingatlanközvetítők hatalmas pénzekért kevés hozzáadott értéket képviselnek, akkor kevésbé fájna a munkájuk után járó jogos díjat megfizetni és nem lehetne tömegével "ingatlanosok kíméljenek" megjegyzéseket találni. Ha pedig az ingatlanosok ténylegesen tömegesen, ténylegesen sokkal jobb kondíciókkal tudnának ingatlanokat értékesíteni mint a laikus magánszemélyek, szinte soha fel se merülne, hogy valaki (az) ingatlanos nélkül akar vevő-eladó keresést és adásvételt intézni, hiszen az ingatlanossal jobban jár. Épp jobb vevőt (többet vagy gyorsabban fizetőt) hozott, mint amilyet én találok? Persze hogy megérdemli a díját, hiszen jól megdolgozott érte.
Jelen pillanatban a tavaly decemberben Kínában kitört koronavírus-járvány tartja lázban a világot. Egyelőre senki sem tudja, hogy mekkora lesz a járvány kiterjedése, mennyire gyorsan fog elterjedni a világban, mennyien fognak megbetegedni illetve a betegség miatt meghalni és meddig fog tartani a…..
fda 2020.01.31 10:41:05
@a windows egy szemét: "egy olyan világban ahol a számítástechnika ott tart, hogy este nem tudja megmondani az aznapi időjárást"
Egy "olyan" világban biztosan igazad lenne, de a "mi" Föld nevű világunkban baromira pontosan előrejelezhető már...
Annyi, hogy ne rádió hírei után következő 1 perces előrejelzésből tájékozódj, ahol annyit van idő elmondani, hogy nyugaton felmelegedés, a Tisztától keletre azonban eső várható.
Zoltán telefonja elromlott, ezért szervizbe küldte, ahonnan nagy meglepetésére azzal jött vissza, hogy a hiba oka beázás. A további szakvélemények is ezt bizonyították, pedig a telefon beázást jelző markerei is épek voltak és  Zoltán sem érti, mi történt. Így viszont bukta a garanciális javítást.…..
fda 2020.01.22 14:59:00
@Terézágyú: A példámban említett autóban sokszorosan több elektronika van, mint egy telefonban.

A baj az, hogy a gyártók a saját termékük normál felhasználási módjával mit sem törődve úgy gyártják azokat, hogy akár attól is tönkremehet a mobiltelefonod, ha esős napon IS elviszed magaddal a munkahelyedre, vagy ha téli hidegről a meleg lakásba beérve nem kiszerelt akkumulátorral páramentesíted. Aztán ha bármi baja van, a legkönnyebb azt mondani, hogy ez nem garanciális hiba. Pedig baromira az... Autód elromlik, hallottál már olyat, hogy miért mentél vele párás időben, biztosan attól oxidálódott az elektronikája? Vagy hogy miért hagytad a napon a strand előtt?

Ha a telefont arra készíti a gyártó hogy valóban egész nap magaddal cipeld, akkor olyanra kell gyártani, hogy alkalmas legyen arra, hogy egész nap magaddal cipeled. Ha pedig a nedvességet jelző apró műszaki megoldást szerel három helyre a belsejébe, akkor különösen ne hivatkozzon arra, hogy bár a nedvességet egyik szenzor se jelezte, attól még tuti biztos hogy nem jól használtad, és nedvességet kapott.
Hogy mi a válasz a levél végén feltett kérdésre, hogy érdemes e foglalkozni az üggyel, ha otthagy a buszod a nulla fokban egy pulcsiban? Hát egy óriási kövér igen. Persze ha bizonyítható, hogy a sofőr 15 perces megállót ígért, majd a 12. percben elindult, ugyanis a FlixBus ÁSZF-ben a a következőt…..
fda 2020.01.17 11:54:08
@Lalikám: Te lehet hogy a sínekre szarsz, a vonatokon a WC-k pedig normális zárt tartályosak. Legalábbis én az utóbbi 5 évben nem ültem másféle vonaton, pedig viszonylag sokat megyek.