Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cziczmiczpindur

0 bejegyzést írt és 220 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Monoron történt 2011. április végén. 82 éves idős nagynéni elesett panaszolta a szokásos hétvégi látogatáskor. Fájt az oldala, rossz volt a közérzete. Gondoltam nagy baj nem lehet, hisz 1 hét telt el a baleset óta, felhívom a háziorvosát, aki havonta nem kis térítés…..
cziczmiczpindur 2012.04.02 17:44:16
@vanier: számomra onnan indul a gond, hogy nincs olyan rokon/barát/stb., akit a néni felhívhatna akkor, amikor elesett... meg kell várnia, hogy hétvégén rányissák az ajtót...
Rengetegen kérték számon rajtam az utóbbi napokban személyes és elektronikus vonalon egyaránt azt a nemet, amit Mészáros János Elek produkciójára adtam. A kedves agrármérnök mackót mindenki következetesen parasztembernek nevezi: "Olyan szépen énekelt az a parasztember! Hát…..
cziczmiczpindur 2012.03.22 18:40:38
@clsdclsd: szerintem maga a műsor alapvetően profitorinetált kereskedelmi vállalkozás, tehetségkutatóra jelentkező ingyenszereplőkkel. Viszont a bajszos "parasztembert" a látszat ellenére sem tekinteném lappangó őstehetségnek, bár elsőre nekem is ez jött le, de a gép előtt töltött két perc alatt egy befutott nóta- és dalénekes szépen ívelő karrierjét véltem felllelni, a posztoló által pontosan jellemzett profillal...

pl: www.youtube.com/watch?v=7RzlhvQgV3c

avagy: www.youtube.com/watch?v=EKR7j8iiKOY&feature=related

no és még:

www.youtube.com/watch?v=ObYQ3XVNP8c&feature=related
cziczmiczpindur 2012.03.22 18:43:54
@jol_megmondo: csak remélni merem, hogy Plazma még a mai médiának is sok - vagy kevés - és csak a nézőszám miatt engedték tovább, és csak egyelőre...
Filmdroid TOP 10 Kémfilmek 2012.02.24 20:30:00
2012 első két hónapjában kaptunk két kémfilmet is. Január 26.-án a Suszter, szabó, baka, kém című film került a mozikba, ezen a héten csütörtökön pedig a Kémes , hármast játsszák a filmszínházak. Chris Pine és Tom Hardy őrült kémkalandja kapcsán úgy gondoltam most…..
Tisztelt praxis blog!   Jó ideje olvasom az önök oldalát. Az utóbbi időben nagyon sok volt a halállal kapcsolatos történet, én most egy másik, azt hiszem elég aktuális témát érintenék. Az előzményhez csak annyit, hogy anyai nagymamám, aki 83 éves kórházba került itt…..
Varánusz Semjén vadászat 2011.09.11 05:34:05
"A kutyától félek, a vértől hányok,Mindig lenéztek engem a lányok.Nem vagyok senki, űzöm a vadat,Másoknak hajtok, mások hajtanak."A kormánycirkusz végighaknizta az országot a héten Lovasberénytől Hajdúszoboszlón keresztül Kötcséig, megörvendeztetett minket tőzsde…..
Onnantól kezdve, hogy néhány évvel ezelőtt eltöltöttem életem első munkanapját modern korunk gályáinak, vagyis az irodaházaknak az egyikében, tudtam, hogy mindig is utálni fogok dolgozni, és mindent megteszek azért, hogy kitartó aknamunkával - természetesen észrevétlenül - a…..
cziczmiczpindur 2011.09.09 13:28:18
@s: "amitől a legtöbb nő bepánikol..."

Hát persze, hiszen a nő tudja, mi fog következni. A férfiak hősnek érzik magukat, amikor felvirágozott vonatokon, zeneszó mellett bevonulnak a hadseregbe, és csak a fronton jönnek rá, hogy ott bizony vissza is lőnek. A nő meg integet a vonat után, aztán megpróbálja életben tartani, etetni, menekíteni a gyerekeket meg saját magát...
cziczmiczpindur 2011.09.09 16:32:51
@s: Hősiesség nem, vagy nem csak a halálhoz, hanem az élethez kell...
Nehéz ezt néha benyelni az új élettársnak, de korábbi házasságból született gyerekek akkor is örökösök maradnak, ha az apjuk új családot alapított. A kötelesrész –a kitagadást kivéve – mindenképpen jár nekik.Tisztelt Zugügyvéd! Valószínűleg nagyon…..
cziczmiczpindur 2011.08.23 22:00:24
@Rucanor: bár van, akiről Afranius már tudja...:)
cziczmiczpindur 2011.08.23 22:17:06
@Gera: Csak azt kívántam jelezni, hogy az élet nem kiszámítható, bármikor bármi történhet, szélsőséges esetben az is, hogy pl. a férj első házasságból származó gyerekeit is az új feleségnek kell felnevelnie... vagy - esetleg már aközös gyerek megszületés után - ő is elvált feleség lesz...mindent nem lehet előre kisakkozni...
A melltartópánt komisz dolog, ha egy kicsit is egyedibb felsőt veszünk, könnyen előbukkan még a legkacifántosabb keresztpánt is. (A keresztpántos felső alá vett hagyományos melltartót kifejezetten büntetném!) A plasztik pánt egyre kevésbé menő, a pánt nélküli melltartó…..
cziczmiczpindur 2011.08.23 22:14:22
@Csillagszeműjuhász: ezzel a korszerű hozzáállással remélem borotválod a hónaljadat? Ha nem, lécci ne vegyél fel ujjatlan felsőt...
Praxis Le is bénulhattam volna 2011.08.22 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt Praxis blog! Pár…..
Cipő és óra: a gazdagság kvázi-csalhatatlan mutatói Cipő és óra: ezt a kettőt figyelik a hazai - és jó eséllyel a nemzetközi - pénzeszsák-vadász nők, amikor prédát keresnek maguknak. Nem számít az, milyen autóból szállsz ki, milyen ruha van rajtad, hogyan adod elő magad,…..
Egy hosszabb kitérő után végre megint nyár van - legalábbis ebben a pillanatban. Az első, ami eszembe jut a nyárról, az a meleg, a második meg - ezzel összefüggésben - az izzadás. Az izzadást bizonyos helyzetekben könnyebben el lehet viselni, máskor viszont tud igencsak kellemetlen…..
cziczmiczpindur 2011.08.06 19:29:27
@napalm: mer biztos (még)nem ismered a klimax örömeit.... ujjatlan pamutruhában is tud zuhogni rólad a víz, mindenhonnan....

ja és aki azt gondolja, hogy ebben a korban már minden mindegy, emlékeztetném a Csokoládé c. film azon jelentére, amikor a kedves idős úr (a kiskutyás) meggyónja, hogy illetlen gondolatokai vannak Mme Adéle-lal kapcsolatban. Mire a fiatal pap: az Ön korában? az Ő korában? a válasz: Nos, igen, és igen....
Pár éve elhunyt apámnak születésnapja volt a minap, ilyenkor mindig jobban hiányoznak a vele folytatott beszélgetések, viszont nagyjából ezzel egyidőben a vonaton egy hasonló korú, de még mindig nagyon aktív úrral beszélgethettem. Mi több, ismerték egymást apámmal, egy helyen is…..
Praxis Amputálták a lábamat 2011.07.24 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxisblog! Az…..
cziczmiczpindur 2011.07.24 13:39:31
@labdakucu: Messze egyetértve a felvilágosítás és a beteg helyes magatartásának fontosságával, hozzáfűznám a környezet hozzáláását is (ami persze szintén összefügg a felvilágosítással). Nem egyszer tapasztalom, hogy a cukorbeteg barátot, kollégát sütivel, csokival egyebekkel kínálatják, mondván, csak most az egyszer, de hát annyit dolgoztam vele, ez a kicsi nem árthat, stb. Máskor viszont a körültekintő házigazda a sütik mellé pl. ropogtatni való friss zöldséget is tálal, így a beteg elkerülheti az esetleg kínos magyarázkodást, és mégis részt vehet a közös étkezésben.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
Praxis Rémálom a kórházban 2011.07.22 06:00:00
  Sziasztok, itt találtam ezt a történetet, szerintem érdemes volna a blogba kitenni. Üdv: Ági   Előbb-utóbb a szülők többségének szembe kell néznie azzal az érzéssel, hogy a gyermeke kórházba kerül valamilyen betegség miatt. A mi kislányunk 11 hónapos volt, mikor…..
cziczmiczpindur 2011.07.22 15:44:31
@Nazareus: A példa tényleg elég távoli, a legnyereségesebb ágazatot hasonlítod össze a legnyomorultabbal...
cziczmiczpindur 2011.07.22 15:52:44
@Mária: néhány példa a szirszarokra: ásványvíz, a következő 2 infúziós üveg, amit a nővér odakészített, gyógyszeradagoló doboz, a du háromkor vacsorára kiosztott kockasajt és zsönle....

A több szirszar, mint pl. kámforos kenőcs a fekvőbetegnek a vérkeringés javítására (orvosi javaslatra), popsikenőcs a felnőtt pellushoz, tartalék pellusok, tartalék hálóingek, törülközők, tisztálkodó szerek, evőeszköz, könyv, szemüveg, wc papír, stb. begyömöszölve az éjjeliszekrény belsejébe.....
cziczmiczpindur 2011.07.22 15:57:36
@Mária: nem is tudtam, hogy a defibrillátort az éjjeliszekrényen tartják, mint alapfelszerelést:) azt is otthonról kell bevinni, mint a kanalat?:)
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!  …..
cziczmiczpindur 2011.07.20 22:23:55
@Réka ‎: ne várd, hogy magyarázzák meg, ha nem tudod, miben segíthetsz, kérdezd meg..., ha esetleg otthon kell ápolni a beteget, adott esetben akkor neked egyedül kell pelenkázni, gondozni..., persze le is pattinthatod valami otthonba...,ami az árvaház megfelelője időseknek...
cziczmiczpindur 2011.07.20 22:26:06
@macska69: együttérzésem.... és jobbulást apukádnak....
cziczmiczpindur 2011.07.21 09:59:05
@Dr.laikus PhD: Talán mert az egész társadalomban általános (tisztelet a kivételnek), hogy az öreg ember csak teher. Csak láb alatt van, csak feltartja a sort a közértben, lassan száll fel a buszra, feltartja a háziorvost, minek szól bele bármibe, kéne a lakása a gyereknek, képes az egész nyugdíját magára költeni, stb. Ha megfigyeled, az emberek jelentős része, ha már hozzá kell szólni egy idős emberhez, hangosan és tagolva teszi. Idős, mozgássérült édesanyám ilyenkor azt szokta válaszolni: csak öreg vagyok, fiam, nem hülye....
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!  …..
cziczmiczpindur 2011.07.18 13:39:01
@prolee: ha a szakrendelő tényleg csak 300 méterre van, és a megközelítés többé-kevésbé akadálymentes, kölcsönözz kerekesszéket, és azzal talán el tudod vinni a betegedet a vizsgálatra. Sajnálatos tapasztalatom szerint a társasházak kapualja, a járdaszegélyek, stb. sokszor leküzdhetetlen akadályt jelentenek...
Az előbb véletlenül belefutottam a Különben dühbe jövünk-be valamelyik magyar csatornán, és egy ideig össze voltam zavarodva tőle. Pontosabban nem a filmtől, mert az továbbra is ugyanaz a nem túlságosan bonyolult, infantilis buli volt, mint eredetileg, hanem a szinkronon. Mert hát…..
Peter Falk 83 évesen, június 24-én halt meg Beverly Hills-i otthonában. Világhírűvé az a Columbo című sorozat tette, ami legalább olyan intézmény lett Magyarországon, mint a Derrick vagy a Dallas. Columbo ballonkabátja, kitaposott cipője és szivarja bevonult a hazai sorozatpanteonba…..
Kedves Praxis blog!   11 éves lányomat március 16-án műtötték, kivették a manduláját. A műtét rendben zajlott, a doktor úr, aki végezte, nagyon kedves volt és nagyon aranyos, nyugtatgatott a beavatkozás előtt, őszintén biztos az agyára mentem, de komolyan aggódtam. Szóval…..
Szervusz Tibi!Ügyvédekről még nem volt szó, írtam egyet róluk, sorsát szíves belátásodra bízom.Üdv.Bódog   Az öreg Már a rendszerváltás előtt is ügyvéd volt, akkor, amikor még korlátozott volt az ügyvédek száma. Identitásának alapját ez adja. Hasonszőrű…..
cziczmiczpindur 2011.05.04 16:51:43
Alkalmasint javasolnék egy posztot az ügyfelekről is, pl.
a hányaveti: fél órával korábban vagy később érkezik a megbeszéltnél, de egyik esetben sem telefonál, a "hozzon el minden iratot" figyelmeztetés ellenére egy szál gyűrött idézéssel jelenik meg, ami lehetőleg másnap reggelre szól, súlyosabb esetben és nyáron izompólóban és rövid nadrágban pompázik....
a tudálékos: neki tulajdonképpen csak kontrollnak kell az ügyvéd, mert ő ismeri a jogot, sőt, a jogszabályt is elhozta, hogy segítse az ügyvéd munkáját (ez utóbbi általában egy rég hatályát vesztett, és az ügyben amúgy is abszolut irreleváns kivonat valamiből)....
a takarékos: most sajnos egyáltalán nincs pénze, de nagyon fontos az ügy, és csak benned bízik meg, aztán másnap összefuttok az ikeában, ahol alig bírja tolni a telepakolt kocsit, és ahová te egy teatojásért ugrottál be...
a szónok: alig várja, hogy a tárgyaláson szót kapjon, és az előzetes felkészítés ellenére felszólalásában részletes szellemtörténei fejtegetést ad elő, és amikor próbálod diszkréten
visszafogni, lepisszeg....

és igen, létezik még..
a tökéletes: ismeri a saját ügyét, tiszteli a munkádat, időre és pontosan szállítja, amit kértél (adatok, okiratok, stb.), nem felejti el a tárgyalás időpontját, ahol rendesen felöltözve jelenik meg, a megbeszélt összeget a megbeszélt időben fizeti ki, és hozzáteszi: köszönöm a fáradozását....
"Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel, A ház is a miénk, mert mi viseljük el..." (Nagyobb képhez kattints a képre!) Jobboldali vitázók arra hivatkoznak, hogy az átnevezés alatt álló Moszkva tér eredeti neve Széll Kálmán volt. Miért baj tehát, ha visszanevezik?!…..
cziczmiczpindur 2011.05.01 19:01:29
@HgGina: 1849, bocs...
cziczmiczpindur 2011.05.01 19:10:28
@Bambano: hogy a földhivatalt ne is említsük.....minden egyes ingatlan (nem csak ház, hanem pl. lakás, üzlet, stb.!) tulajdoni lapját át kell javítani.....
cziczmiczpindur 2011.05.01 19:12:23
@ccsaba: ez az átnevezés viszont nemcsak felesleges, de nyugtalanító is...