Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wincellér

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest és Szeged közt ingázó egyetemistaként hosszú tervezgetés után megvalósítottuk, hogy reggel elindulva leszálltunk a szegedi gyors minden állomásán, kerestünk egy kocsmát, ittunk valamit, majd a következő gyorssal továbbmentünk. A pohárban gazdag nap végén kimerülten…..
Ajándék lónak, ne nézd a fogát! Na jó, de mi van, ha épp azért adták, hogy megnézzem? Ráadásul nem is az elfogult lóapa, aki az odvas, girbe-gurba fogsort is igazgyöngysornak tudja látni, hanem egy csalódott vásárló, aki mintegy specializálódott homárnak adta nekem…..
wincellér 2009.08.18 18:15:11
@palack: Ebből is az a tanulság, hogy a jó bort készen, érett állapotban kellene forgalomba hozni, még a Gere pincészetnél is.Gyakran a név, a cimke, az évjárat (2006), és bizony az ár is, sokat ígér, de a félkész bor bosszúságot okoz annak, aki ajándék céljára vette.Hogy majdan két évvel később már nem is olyan nyers, az nem vigasztalja azt, aki egyszer már lebőgött vele...két évvel korábban.
Olyan borokról, pincékről szól ez a háromrészes kis sorozat, amelyek nincsenek benne a magyar borászat, vagy inkább forgalmazás fősodrában. Erre próbálok sután utalni a címben, remélem, senki nem érzi majd sértőnek. Úgy is fogalmazhatnék, hogy utána kell járni ezeknek a…..
wincellér 2009.01.12 17:09:41
@egri Fehér: Miként szelektálsz saját pincéből ?
És hogy tisztítod, tartósítod az élesztőt ?
wincellér 2009.01.12 19:57:45
@ezerjo: Az élesztő gombák "vadon" a szőlőn, az erjedő gyümölcsökön tenyésznek, a nedvszívó rovarok, bogarak, legyek a postások. Ezért nem szeretem őket. A muslica először is az ecetes erjedésre gerjed, majd viszi tovább az élesztőit bogyóról bogyóra.Pincéből inkább csak penészt lehet szelektálni, szintúgy a szomszéd Józsi bácsi vödréből...
Mustból mustba sem szelektálunk, maximum átviszünk egy élesztő törzset egy másik erjedő borba. Ha ezt követően közel azonos arányban fordulnak elő különféle élesztőgombák a mustban, akkor nagy eséllyel háborúzni fognak, és először egymást pusztítják el. Ilyen setben jó az esélyünk egy igazán penetráns, bakszagú, kénhidrogénes borra...