Regisztráció Blogot indítok
Adatok
embermese

8 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fene enné meg, de a végére belém beszéltétek, hogy én egy baloldali liberális blogger, megmondóember vagyok. Holott a kezdetektől fogja állítom, hogy függetlenként függetlenül gondolkodom és írom meg a véleményemet. Ezek a vélemények állítólag néha balra, néha jobbra,…..
embermese 2015.09.05 23:57:37
Szia, olvastam a beszélgetést, én is budaörsi vagyok. Szerintem nem volt ilyen vészes a szóváltás..bár sok dolgot én sem értek, például, hogy miért csapják be szabadon a menekülteket, csak hogy jó legyen a PR.. hisz nagy részük nem maradhat majd Németországbn, ha menekült státusz is kap, a viták tüzében álló kvóták alapján, el fogják szépen osztani a maradékot ide oda, miután kiválogatják ki hasznos Németországnak.

Az unió megbukott a migráns kérdésben, orbánék embertelenül kezelik a dolgokat. Hogy jogra hivatkoznak nem lep meg,legjobb barátnőm jogász és vitáinkban hasonlóan nem értem, miért nem érti meg a humánus érveim... Nem tudom mit tennék a menekültek helyében.. de találkoztam velük.. apó gyerekekkel mentek, elkínzottan. Még a rendőrök is megrendülten kísérték őket, gyalog.

Ha valakin számon kén kérni, miért is van ez így... az az eu, a kormány és a hazai ellenzék, aki még szítja is a tüzet.

Törvények áthágásával és félrenézéssel nem lehet jogot biztosítani. Pláne, ha később számon kérhetjük.... És bizony Németország ezt teszi.. és az elgyötört gyaloglók nagy része, hiába hiszi a végállomás felé tart....A regisztráció, még ezzel a tahó kormánnyal is nagyobb jogbiztonságot adna nekik , mint hogy ad hoc vagy elnézik, hogy áthágják őket (miközben rajtunk követelik betartását) egyéni döntések alapján átmenetileg a nyugati vezető politikusok.. csak hogy jó legye országuk nemzetközi sajtója...
Gasztroforradalom van, a séfek pedig a tábornokai, díszes egyenruhában, délcegen figyelik a küzdelmeket. Már csak a tévében pózolnak, mindig mosolyogva, hófehér séfkabátban, dél körül mennek dolgozni, belekóstolnak kicsit a kollégák főztjébe, aztán egy pohár champagne-nyal a kézben elkezdenek…..
embermese 2014.12.22 09:50:19
@Hátrányos helyzetű kaviár: hol? Hol zavarják ki? Pláne most, amikor alig találni használható munkaerőt, mindenki külföldön van, sokszor a tudásukkal egyáltalán nem arányban álló pályákon... Az étteremnek menni kell és ha nem egy közétkeztetésben dolgozik valaki, ami igen messze áll a piaci vendéglátástól, ha meghal, a temetés is csak a vacsora után. Ha másnapra van helyette más.
HumánPort Fahrenheit 451 2014.12.13 21:25:29
Közeleg a karácsony, házunk kis ablakain szürke és kenőcsös se ősz, se tél az utca. Gyermekkorom otthona ez, édesapám háza, amiben már a harmadik generáció lakik. Minden fala, sarka valami emléket rejt. Ha bejövök, még néha látom a sajátkészítésű garázst, aminek tetejére…..
Néhány nap különbséggel hárman is elhagyták az alapítók közül Fodor Gábor Magyar Liberális Pártját. Az Egyenlítő több egymástól független forrása szerint Popper Gábor azért hagyta ott Fodorékat, mert a pártelnök nem tudta igazolni, hogy nem a Fidesz pénzelte a párt őszi…..
embermese 2014.12.07 15:56:45
@Szúnyog: vicces vagy... vannak, van egy új fiatal réteg, ami nyilván a szokásjogba és múltba merevedett érdekeit sérti. DE ez nem változtat azon, az egyenlítő blog soha nem volt pártatlan és az ilyen megélhetési blogírók iszonyú kárt okoznak a politikai közbeszédben.
embermese 2014.12.07 16:23:52
embermese 2014.12.07 19:07:55
Attention! Prêt! A legjobb az volt tizenöt éve, amikor egy hatalmas csúszdán keresztül kellett szaladnia a szakácsoknak egy tortával a kezükben, miközben a nyúlnak, kacsának vagy épp tyúknak öltözött játékosok a csúszdán lecsúszva megpróbálta elkaszálni a szakácsokat, hogy…..
HumánPort A demokrata nem fél 2014.10.11 23:28:56
 "Az alkotmány erőssége az állampolgárok elkötelezettségében áll, hogy megvédjék. Az alkotmányos jogok csak akkor vannak biztonságban, ha minden egyes állampolgár kötelességének érzi, hogy kivegye részét ebben a védelemben." Albert Einstein    A demokrata nem fél..…..
HumánPort Előítélet 2014.10.11 14:02:52
Rohanok a bankba, boltba, intézni a dolgaim... egy pár jön, karon ülő gyermekkel.. -Elnézést hölgyem-szól a férfi- tudna egy 100-t adni, a gyereknek kell tejre....-Nem!- csattanok fel és megyek tovább.  Másodpercek alatt a bűntudat, majd dacosan bemegyek a maszek tejeshez és veszek…..
47 évnyi tanári pályámból 33 évig taníthattam a Palotanegyed híres Vas utcai kereskedelmi iskolájában, Lajta Béla premodern remekében, amely Bárczy István polgármester szándékából a történelmi Magyarország mintaadó felsőkereskedelmi iskolájaként nyílt meg. Talán…..
Új blogot indítottam, ez nálam mindennapos, nyitok egyet, aztán elfeledkezem róla, aztán már másról akarok írni. Ezen a blogon az utazásaink és étteremélményeink kapnak helyet. Gondoltam, mivel elég kevés helyen lehet olvasni minősítést, kiaknázom a szokásunkat, hogy…..
Április 6-a elmúlt és az ítélet napja, hogy teátrális legyek, megfelelve a manapság elvárt kötelező stílust eljött. A baloldal kormányváltó bukás nem volt meglepetés és nem is gondolom, hogy például az én kritikáim, vagy a hozzám hasonlók véleménye okozta. Önmagától is…..
embermese 2014.04.26 14:20:22
@Nephro: miért.. szerinted, akik a pozíciójára vágynak, jobbak lennének? nem vagyok MSZP szavazó, de mint demokrata, miért kéne mindent és mindenkit támadnom. nem leszek az MSZP szavazója soha, de nem teljesen mindegy, milyen pártok vannak jelen a közéletben.. miért kellene eltaposni valamit, csak mert az ami engem képvisel, ha demokrata és hasznos lehet?
embermese 2014.04.26 14:21:07
2014. február 27. Az őszödi beszéd botrány volt akkor is, amikor elhangzott, amikor nyilvánosságra került, és botrány ma is. De ma minket leginkább az háborít fel, hogy miközben országgyűlési kampány zajlik, a választók semmit sem hallhatnak arról, hogy mi lesz Magyarországon…..
Közszereplőként kötelességem a választási kampány hajrájában érkező nemtelen és nyilvánvalóan hazug állításokkal teletűzdelt támadásokra is reagálnom. Így lesz ez most is, bár furcsa, hogy annak az embernek kell válaszolnom, aki SZDSZ-ben kezdte a tanácsadást, később…..
embermese 2014.04.01 09:54:51
Szabó Gábor.. nem tudom mihez kezdesz április 6. után, de neked és a hozzád hasonlóknak nagy szerepe van abban, hogy a baloldal bukni fog. Ami nem akkora baj, legalább tisztul :)

Nincs hisztéria, blogok özönét tudnám megtölteni azzal, hogy Dávid Ibolyáért cserébe mennyi ajánlót kapott volna egy párt.... hogy a csepeli víztisztító üzem miért nincs bolygatva.. hogy a rakacai cigányok amikor éheztek, Gyurcsány Éva mit válaszolt megkeresésünkre.. hogy a liberálisok mit reagáltak.. hogy ki beszélte le a gyöngyöspatai roma indulót egy nappal a választások előtt... hogy a tatárszentgyörgyi gyilkosságok elkövetői miért is kerültek ki a nemzetbiztonság megfigyelése alól 2 héttel egy 5 éves gyerek halála előtt.. hogy egyik listatagotok mennyi ajánlóért tudott volna az utolsó percben telefonálni...

Tudod, én nem véletlen szavazok oda, ahova. Egy különbség van kettőnk között, sőt több... nekem semmi közöm Portikhoz... én nem alapítottam siha magánhadsereget, mert a jogállam eszközeiben hiszek.. én nem nyalom a seggét összevissza annak, akitől épp remélem a boldogulásom. Ebben az értelemben valóban szembe megyek veletek, de ezt csöppet sem bánom.

A nettó hisztéria nálad van, mert tisztában vagy azzal, el fogjátok veszíteni a választást.. pont azért a kommunista és bolsevik módszer miatt, amit te is prezentálsz a blogjaidban.

Legyen szép napod április 6-n :)
Egészen mostanáig tényleg nem lehettünk 100 százalékig biztosak benne, hogy csillagot kapott a Borkonyha. Most már csak akkor nem tuti, ha nagyon ügyesen rajzolok piros ceruzával. Kezemben a 2014-es Michelin Main Cities of Europe! Fotók az összes 2014-es hazai csillagról a hajtás…..
embermese 2014.03.18 20:24:28
@világevő: Én nem tudom, de a Bock lekerült, a Csalogány, az Arcade, a Déry és a Speiz fent van... ahogy a Borkonyha is a Michelin-nél....

www.viamichelin.com/web/Restaurants?strMerged=Budapest&strCountry=1741&strAddress=&c22=0&c16=0#resultSearch@address=&merge=Budapest&sK=1741&sejour=&michelin=false&arrivaldate=&nights=&people=
Egyik nap még 6%-ot mérnek az LMP-nek, másik nap már csak 2%-ot, hogy van akkor most ez? Papíron minden egyszerű, a gyakorlat viszont teljesen meghazudtolhatja a statisztikát. „Rátok fogok szavazni ígérem, de hadd menjek már, mert sír a gyerek!” – nem ritkán hallott mondat ez, ha…..
Az első frissítés, hogy most már minden budapesti jelöltünk áll, és vidéken is komplett megyék. Már nincs olyan megye, ahol ne lenne beadva legalább egy körzet, és a 106 körzet csaknem kétharmadát leadtuk már. A második frissítés, hogy az országos listához szükséges…..
JóVáros Blog Támadás 2014.02.23 04:46:07
Akkor kell támadni, mikor az ellenfél zavarodott. És ott kell támadni, ahol gyenge. Az Összefogás elsöprő erejű fegyvert kapott az Ukrán Forradalommal a Fidesz ellen. Helyzet van, ha úgy tetszik. Ki kell használni. Nem hiszem, hogy az Ukrán Forradalmároknak lenne bármi erkölcsi…..
Ellenzéki szakács? Az biztos, hogy nem vagyok szakács. Ellenzéki? Normálisan az ellenzéki valamihez képest ellenzéki. Az viszont igaz, hogy én örök ellenzéki vagyok: pszichésen kóros eset. Már a gimnáziumban kezdtem. És az óta is. Furcsa, nekem paradox: hedonista vagyok, aki…..
JóVáros Blog érDeK 2014.01.31 07:01:26
Kérdezik páran, hogy mi a frásznak foglalkozom ennyit a DK-val. Mi érdekem van ebben? Nincs jobb dolgom? Nincs más témám? Hát röviden csak annyit: nincs ma fontosabb dolog, mint a DK-val foglalkozni. Már azoknak, akik Orbántűzni szeretnének. És nemcsak átmenetileg, hanem egyszer s…..
JóVáros Blog Az ötödik elem 2014.01.10 08:28:13
Annyira szeretem, mikor ostoba, az orruknak is csak a tövéig ellátó emberek akarják megmondani a frankót, papagájkommandóként ismételgetve lejárt szavatosságú közhelyeket. Nem haragszom rájuk, mert minek, a Nép közügyi lebutítása 20 éve zajlik, Ők csak az okozat, nem az…..