Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ds3

0 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Józan beszéd Bokros, a csomag 2014.10.11 18:36:58
A Bokros-csomag vízválasztó a magyar politikában. 1995 tavaszán, nyolc hónap után Horn Gyula végre rászánta magát arra, amire nagyjából minden hozzáértő szerint szükség volt: a gazdaság egyensúlyba hozására. Rövid távon mindannyiunk jóléte rovására, mert csak úgy lehetett. Nem örömből tette.…..
A kérdés a nyugati kultúrkör egyik legfontosabb ügye. A relevanciája nem csak Magyarországon erős -- ahol az élő liberális tradíció hiánya kihúzza a talajt a hazai liberális akarás alól, és a liberalizmusnak még az őszinte vágya is szükségképpen a radikalizmus, vagy a…..
ds3 2014.08.27 11:49:55
@Fejesrob:
"Orbánék rendőrei megverték egy politikai párt szimpatizánsait? Esetleg tiltakozó képviselőjét?"
A rendőrség 2010 óta sem lett szelídebb, lehet, hogy durva verés nem volt, de indokolatlan erőszakot többször is alkalmaztak ellenzéki demonstrációkon.

"Esetleg valamilyen indokkal, pld. hogy ebbe a nagy tízezer fős csoportba rohant be hat olyan aki megtámadta a rendőröket?"
Azért azt ugye te is elismered, hogy 2006-ban tényleg megtámadták a rendőröket és felgyújtottak egy középületet. A mostani ellenzék és a valódi civilek kicsit békésebben tüntetnek.

"Vagy esetleg szinte hetente betiltotta közlekedés akadályozása címén az MSZP demonstrációját?"
Vagy lefoglalták az összes városi közterületet, vagy amit elfelejtettek lefoglalni, ott hirtelen felújítási munkákat kellett kezdeni :)

"2014-ben Nem mehettél el választani?"
De elmehettem, egy erősen a Fidesz szájíze szerint átalakított választási rendszerben, ahol a kormánypárt kampányát független szakértők egyértelműen tisztességtelennek ítélték. És amikor még ez sem volt elég a biztos 2/3-hoz, akkor kicsit változtattak a házszabályon is. És az önkormányzati választásokra is ebben a szellemben készülhetünk, főleg Budapesten.

"Akadályoznak vallásod gyakorlásában?"
Én speciel nem vagyok vallásos (a KDNP szerint emiatt erkölcsös sem), de azok az egyházak amiket hátrányos helyzetbe hoztak, tudnának mesélni erről. Nem beszélve azoknak a kisebb településeknek a lakóiról, akiknek a gyerekei csak X egyház iskolájába járhatnak, mert a közelben nincs más - egyházaktól független sem.
ds3 2014.08.27 13:36:23
@Fejesrob: Orbán arról tehet, hogy a Borsófalvi önkormányzati iskola egyházi kézbe került és dupla normatívát kap az államtól, mint amikor önkormányzati tulajdon volt.

Ha... És szerinted mit csinálna Orbán, pontosabban az elvileg független rendőrség, ha most gyújtanák fel a TV székházat és dobálnák kővel a rendőröket?

Összehasonlítom a két kormányt és azt látom, hogy mindkettő gazdaságilag inkompetens, korrupt, tömve van ex-kommunistákkal és hazug, populista módon próbál szavazókat szerezni. De az előző legalább nem akarta bebetonozni magát a demokratikus intézményrendszer lebontásával.

Orbán Viktort személy szerint a legtehetségesebb magyar politikusnak tartom, de valóban nem szeretem, mert mérhetetlenül arrogáns és teljes mértékben képtelen az együttműködésre bárkivel, aki nem osztja 100%-ban a nézeteit. Én pedig nem akarok (újra) központi tervgazdasággal működő egy-párt rendszerben élni, még ha sok szempontból kényelmes is.
Már többször írtunk arról, hogy a magyar demokrácia jelentősen átalakult az elmúlt években. A kormány feketelistáján szereplő hazai és nemzetközi civil és államközi jogvédő szervezetek is felhívták arra a figyelmet, hogy a fékek és ellensúlyok rendszerének leépülése, a…..
ds3 2014.06.19 16:49:19
@Balt: A tények makacs dolgok. A mostani kormány inkább megváltoztatta a házszabályt, hogy mindig meglegyen a kétharmada, csak ne kelljen senki mással együttműködni.

Más: a "Kik is azok a kommunisták" cikk nem arról szól, hogy valójában kik komcsik, hanem arról, hogy kiket neveznek a jobboldalon komcsinak. Röviden összefoglalva azt, aki nem visel kokárdát, és nem énekli el a székely himnuszt minden állami ünnepségen.
Brazíliát csak nehezen érte utol a világméretű biciklis forradalom. A városokban sok az autó, a sofőrök miatt sokáig minden bringaút veszélyes kaland volt. A kerékpárosoknak azonban nemcsak az autósokkal kell megküzdeni. A közbiztonság sincs a topon még Rióban sem, ahol rövid…..
ds3 2014.05.23 10:14:48
@mihály nyilas: Ausztriában tényleg rend van. A 90-es években kicsit ciki is volt a sípályákon a "Magyar, ne lopj!" táblákkal szembesülni. Pedig oda a magyar elit járt, nem a "cigók".
Ja és nincs szükségem rá, hogy valamelyik nemnáci kommentelő megírja nekem, hogy hazaáruló libsi zsidó-cigány vagyok.
Az Ybl Egyesület idén, Ybl Miklós születésének 200. évfordulóján események egész sorával emlékezik meg az építészről. Az emlékévre 100 millió forint támogatást ígért a Nemzeti Kulturális Alap, és Fekete György Magyar Művészeti Akadémiája is részt vállalt az…..
A Papp László Tamás cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott az elmúlt napokban. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában. Várjuk a…..
ds3 2014.05.10 01:37:40
@Kón Bandit:
Pontosítsunk.

"Emberek milliói adóznak fele kulccsal, és van rájuk bízva hogy mennyit adóznak (ÁFÁban). Szábáccság!"
A gazdagabb 20% adója csökkent a többieké az adójóváírás eltörlése miatt nőtt. Ahogy az ÁFA is.

"Emberek eldönthették hogy magán-vagy állami nyugdíjat akarnak-e, nem úgy mint a manyup rendeleti bevezetésekor. Szábáccság!"
Eldöntheted, hogy manyup tag vagy-e, de a járulék akkor is az állami kasszába megy, és csak onnan (nem) fogsz nyugdíjat kapni a 2010 utáni időszakra.

"Embrerek beleegyezése nélkül nem emelkedik nyakló nélkül az államadósság. Szábáccság!"
Dehogy nem, csak nem nyugatról vesszük fel, hanem keletről. És olyan formában, hogy ne számítson bele a statisztikába (PAKS, állampolgárság állampapírvásárlásért, stb.). A lényeg csak az, hogy a hitelező ne szóljon bele a csodálatos unortodox gazdaságpolitikába.

"A bolsi tetvek azt mondják az ellenfelekről, amit ők csinálnak 60 éve, meg persze bolsizzák őket. Szerencsére igen nagy sikerrel..:)"
A KISZ titkárokból kinőtt Fideszes brancs pont azt csinálja, amit a 80-as években látott. Remek propaganda, államilag szervezett "civil" szféra, központosítás, stb.
Bár nem kaptam meg a Békemenet soron következő - a Fidesz kampányzáró nagygyűlésével természetesen merő véletlenségből összefolyó - nagyon civil menetelésén való részvételre buzdító tömeg sms-t, sértettségemet félretéve, kitörő érdeklődéssel olvasom e példátlan…..
ds3 2014.03.25 13:46:39
@MSZP Afrika Korps:
www.vg.hu:
"pályaműködtetési szerződés szerinti állami finanszírozásnak köszönhetően – a MÁV Zrt. pozitív üzemi eredménnyel zárt"

Ja, ha a költségek 80%-át másnak kell megfizetnie, akkor nem nehéz :)
24 órás ultimátumot kapott az ellenzéktől Viktor Janukovics ukrán elnök - ez a legfrissebb hír Kijevből. Hozzátették: aztán támadnak. Az eddigi összesítés alapján az összecsapások eddigi mérlege legkevesebb öt, de inkább nyolc halott, 300 sebesült. Az ellenzék azonnali…..
ds3 2014.01.23 11:02:55
@Kukorica József: "Egy tüntető az általa igazságnak vélt dologért boldogan áldoz bármi.
Persze ezt egy baloldali, liberális eleme nem nagyon érthet."

Kurva nagy áldozat másokat kövekkel és molotov koktéllal dobálni, más vagyonát szétverni, mindezt maszkban, hogy utólag ne lehessen felelősségre vonni. És közben sírni, hogy a gonosz rendőrök visszaütnek. Hatalmas hősök. Ezt liberális elme tényleg nem értheti.
De abban egyetértünk, hogy a kemény mag nagyrésze tényleg nem az EU-ért megy a tűzvonalba. Hanem tiszta huliganizmusból.
Czomba Sándor büszkén jelentette be tegnap, hogy a jövőre 3.5%-kal nő a minimálbér. Bruttó. A Portfolio számításai szerint viszont kézhez kapott, nettó minimálbér összege szinte alig változott az elmúlt 6 évben. Csak a terhek növekedtek látványosan: De ez nem is…..
ds3 2013.12.03 10:27:52
@Blogger Géza:
0. Ha szerinted a családi adókedezményt is számolni kell, akkor számolni kell a szociális juttatásokat is. Ezeknek a csökkentése egy minimálbéresnél simán lenullázza az adókedezmény pozitív hatását.

1. Akkor aki nem örököl az akár éhen is halhat?
2. A munkavállalók zsebbe kapott pénze nem nőtt, a minimálbérre bejelentett vállalkozók pedig kevesebbet visznek haza, mint a korábban, hiszen az adóterhek nőttek.
3. Tehát ha nincs jó melód, akkor házasodj jól?
A GKI szerint a gazdagok, mert nekik nagyobb a rezsijük, miközben a "szegények" semmit sem nyertek, mert drágult az alkohol és a cigi. A Gazdaságkutató Intézet egyszerre adta tanúbizonyságát a politikai szervilizmusnak és annak, hogy mennyire ismeretlen számukra a magyar társadalom…..
ds3 2013.11.22 11:04:37
@Bogyó 2: "a 2 milliós fizetésű, ha 16%-os adója van, akkor haj de nagyon befektet, meg fogyaszt és gazdaságot pörget, ellenben 24%-os kulcsnál meg egyből offshore-ozna, jövedelmet titkolna meg a többi"

Offshore-ozni nem a bérből élő fog a magasabb SzJA miatt, neki nincs rá lehetősége. Titkolni is csak akkor tud, ha a főnöke zsebbe adja a bérét.
A főnökének illetve egy vállalkozónak meg nem csak az SzJA számít.
A bruttó bérből 16+10+8,5%-ot kell fizetnie a munkavállalónak (34,5%) és még 27%-ot efelett a munkaadónak. Ez összesen 61,5% úgy, hogy egyéb költségeket nem számoltam. Ehhez még hozzájön a 27%-os ÁFA, amit szépen ki lehet kerülni ha feketén megy a biznisz nagy része.

Röviden rossz duma, hogy az SzJA csökkentés a gazdságot fehéríti. Ugyanis az egyéb adóterhek/elvonások nem csökkentek, sőt.
Mladen Bajić  horvát legfőbb ügyész hosszú karrierjének egyik titka, hogy befolyásos politikusokat és a sajtót mindig jó érzékkel látja el titkos, belső információkkal. Ráadásul éppen folyamatban lévő, nagy horderejű korrupciós ügyekben.  Mladen Bajić…..
ds3 2013.11.15 17:10:16
@Zrinski Miki: Ha annyira érdekes Horvátország (főleg mint nyaralási célpont), akkor miért csak egy hónapja indult a blog, ráadásul ősszel? :)
Egyelőre ügyvédi körből származó - a sajtóban nem fellelt - információ szerint a strasbourgi emberi jogi bíróság elutasította a magyar kormány azon kérelmét, hogy a 98 százalékos különadó kapcsán nyáron meghozott három ítélet ügyében a Nagykamara foglaljon állást. A…..
Vasárnap (2013. november 3.) egy ritka típusú, hibrid napfogyatkozás lesz megfigyelhető, részben Európából is. A hibrid napfogyatkozás viszonylag ritka, egy átmenetet jelöl a gyűrűs és a teljes napfogyatkozás között. A legtöbb hibrid napfogyatkozás gyűrűs…..
ds3 2013.10.29 17:29:19
@áasdklfjáasn: A Föld nem pontszerű, hanem egy gömb. A holdhoz és a naphoz legközelebbi pontja a nagygából Föld sugarával, vagyis 6000km-rel közelebb van a Naphoz és a Holdhoz, mint a legtávolabbi, ahonnan azok még láthatóak. Ez a 6000km a Hold-Föld távolsághoz képest (~400000km) nem elhanyagolható, vagyis a Hold 1,5%-kal nagobbnak látszik az közelebbi pontból, mint a távolabbiból. A Nap-Föld távolság mellett (150000000km) viszont nem számít az a 6000km, tehát a Nap ugyanakkorának látszik. Tehát simán lehet, hogy a Hold a közelebbi pontból nézve eltakarja a Napot, a távolabbiból viszont nem.
Végleg eldőlt: Már csak az államtól várhatnak segítséget a devizahitelesek  Borítékolható volt: hasztalan dolgozott ki javaslatcsomagot a Bankszövetség. A devizahitelekkel kapcsolatos válság megoldására a hazai bankokat tömörítő szervezet állított össze egy komplex,…..
Fodor Gábor MOL-t vegyenek! 2013.10.07 11:02:39
A kormányzásra készülő ellenzéki pártok az elmúlt egy évben a konkrét elképzelések helyett leginkább a „ki lesz az ellenzék vezére“ kérdés körül politizált. Ami konkrétumot pedig a választók elé tártak, csak baloldali populista szövegnek tekinthető, gondoljunk csak az…..
ds3 2013.10.07 13:40:10
@balage_81 reloaded: Komolyan irigykedem, hogy ennyi időd van olyasmire, ami senkit sem érdekel :)
A jó hír, hogy még van a magánnyugíjpénztári vagyonból!A rossz hír, hogy most már csak "vagyonkának" nevezhetjük. És "hol a lé?", kérdezik többen...Természetes ebből csökkentették az államadósságot! Államadósság | Create infographics..
ds3 2013.10.04 11:09:53
@endike: Az értelmiséget és az egyetemistákat/főiskolásokat nyugodtan kihagyhatod a listádról, szerintem csak diploma hiányából adódó frusztrációd miatt vannak rajta. De megnyugtatlak, a diploma nem nagy szám, rengeteg diplomás kretént ismerek, sőt a PhD-sek között is vannak szép számmal hatökrök.
ds3 2013.10.04 11:43:18
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): "Az az alapfelfogás, hogy az emberek azért élnek és dolgoznak itt, hogy eltartsák, kiszolgálják az államot. Holott fordítva kellene lennie, az államnak kellene segítenie az itt élni (nem élősködni) akaró embereket."

Azért ez nem ilyen egyértelmű, két működő felfogás is van a fejlett világban:
Amerikai: az állam csak a kereteket nyújtja, minimális pénzt szed be, de abból csak minimális szolgáltatást nyújt: jogalkotás, állam és rendvédelem, infrastrukturális beruházások, minimális fejlesztési és szociális támogatás.
Skandináv: Sok az adó, cserébe komoly szociális védőháló valamint kulturális, tudományos és fejlesztési támogatás az alapfeladatok mellett.
A kettő között persze lehetnek fokozatok.

Ezzel szemben ma Magyarországon: sok az adó, de a szociális támogatások nagy része válogatás nélkül mindenkinek jár (gazdagoknak is), a támogatások nagy része a haveroknak meg, az állami beruházások a korrupció miatt indokolatlanul drágák és az állami bürokrácia is elképesztő összegeket emészt fel, miközben rengetek területen nem is lenne szükség rá.

Szerintem elsősorban nem az elvvel van baj (bár ez személyes preferencia), miszerint sokat veszünk el, de cserébe sokat adunk, hanem a megvalósítással.

És jelen pillanatban nem pénzemberek vannak az ország élén (akkor legalább működne), hanem jogászok, akik azt hiszik, hogy jogszabályokkal mindent meg lehet oldani. Ráadásul olyan arrogánsok, hogy nem hajlandóak szakmai kérdésekben egyeztetni.
Néhány hete egy nemcsak fociról szóló világbajnoki selejtezőn meghallgathattuk Románia nemzeti himnuszát, amit teli torokból énekelt, zengett, üvöltött több tízezer ember a bukaresti nemzeti stadionban. Ez a himnusz történelmietlen, önmagán jóval túlmutat és úgy vélem, hogy…..
ds3 2013.10.01 14:25:41
@Gyingizik: Nemzetek, népek már valóban évezredek óta léteznek, de ezt ne keved össze a nemzetállamokkal.

Az általad felhozott példák is ezt igazolják: Franciaországban is több nemzet élt egymás mellett, "franciák" mellett oxitánok, bretonok, baszkok, stb. A Spanyolok ugyan csak nem egységes nép, nem véletlen, hogy a spanyol nyelvet ők castellano-nak hívják. A görökök eredetileg nyelvükben is különböző 4 nép voltak, városállamok laza szövetségében. A kínaiak ugyancsak nem léteznek, csak innen nézve: náluk van a Han nemzet és egy csomó másik, akik legalább annyira különböznek tőlük, mint a baszkok a spanyoloktól.
Magyarország lakosságának csupán 40-45%-a volt magyar Mária Terézia uralkodását követően. A kuruc-labanc konfliktus alapvetően református-katolikus vallásháború volt, nem a magyar-német ellentétről szólt. Bocskai idején pedig alapvetően két alternatíva volt, a korábban két részre szakadt ország akkori vezetői. Vagyis a magyar király vagy a Habsburg császár, vagy az erdélyi fejedelem lesz. Szerinted Bocskai miért akarta, hogy a király magyar legyen?
Álszentfazék Nem érti 2013.09.15 12:18:21
Kövér László minapi, elhíresült nyilatkozatában azt fejtegette: ideje lenne a parlament hatáskörét szűkíteni, a T. Ház csak az alapvető jogi kereteket határozná meg, a mindennapi problémák kezelését rábízná a kormányra, amely ezt a feladatát rendeletek útján oldaná…..
ds3 2013.09.16 11:51:11
@-JzK-: Ha tényleg "nácifasiszta" vagy, márpedig a link alapján ez nem vitás, akkor miért zavar, hogy annak tartanak?
ds3 2013.09.16 12:02:42
@Hoppácska: Csatlakozom.

Még azt hozzátenném, hogy kishazánkban a kategóriák is furcsák kissé. "Jobb" oldalról Rákosit idéző államosítások, kozpontosítások és cenzúrát látunk, miközben korábban "bal"-ról fújt a legvadabb szabadpiaci kapitalizmus szele.
Orbán Viktor nem csupán a 10 fok alá esett hőmérséklet ellenszeréül szolgáló pálinkát fogyasztja ezt a megfontolt stratégiát követve, de igen hasonló módon kommunikál a magyar néppel is. Megfontolt, tervszerű adagokban mászik a bőre alá, a tenyerébe, és úgy nézi…..
ds3 2013.09.12 12:34:08
@Kara kán: És maga pártpropagandista? Nem mintha nem lenne egyértelmű.
Jobbegyenes Az Önkritikus Magyar 2013.09.09 16:59:33
Az elmúlt napokban a magyar szurkolóknak az egész hazai médiában szélesvásznú kiadásban közvetített „ámokfutása" kapcsán ismét elemében érezhette magát magát egy embertípus: az Önkritikus Magyar (a továbbiakban: ÖKM). Meglepően sok van belőlük, és mostanában nagyon…..
A Tárki Társadalomkutatási Intézet „A gazdasági felemelkedés társadalmi-kulturális feltételei” címmel végzett kutatási programja azt állapította meg, hogy hazánk társadalmának értékrendszerét bizalomhiány, normazavarok, igazságtalanságérzet és paternalizmus jellemzi.…..
ds3 2013.09.10 16:42:23
@szdan: A logika nem az erősséged.
"A gazdasági felemelkedés társadalmi-kulturális feltételei" -> ha megfelelő a társadalmi hozzáállas, akkor jól tud működni a gazdaság.
"A társadalmi-kulturális felemelkedés gazdasági feltételei" -> ha pénz van, akkor van társadalmi-kulturális felemelkedés.
Republikon "Balliberálisok?" 2013.09.09 12:55:38
A „balliberális” kifejezés azt sugallja, mintha a baloldaliak mind liberálisok, a liberálisok mind baloldaliak lennének; mintha a két dolog azonos volna. Ez rossz a baloldaliaknak és rossz a liberálisoknak is, egyedül a Fidesz profitál ebből. TÓTH Csaba írása. * Kapcsolódó…..
ds3 2013.09.10 14:46:11
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Én meg liberális jobb.
A Fidesz viszont valójában egy konzervatív baloldali párt. Ezért is vicces amikor a "baloldat" ekézik.
NeeOn érdekes jelenségre lett figyelmes, mert még mindig fogyaszt Danone-termékeket. Az Activia joghurtital megújult csomagolásán "-30% cukor" feliratra lett figyelmes, ami stabil indikátora a kamuzásnak. Rövid kutatómunkával kiderült, hogy valójában 2,5x annyi cukor került a…..
Barna hajú lányok Sally Charles 2013.04.06 07:34:00
..
ds3 2013.04.07 13:56:12
@Alaister Grand: Szerintem pont ellenkezőleg. Egy teljesen átlagos csajról sikerült "jónő" képeket készítenie.