Regisztráció Blogot indítok
Adatok
slovnaft

0 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tehetetlenség vagy lehetetlen felkészülni az ítéletidőre? Mármint arra az arasznyi hóra, ami minden páratlan évben meglepi országunkat?   Ki gondolná, hogy az egyre ritkább hazai havazás miatt megbénult MÁV egy bő hétre elegendő témát biztosít a szak- és kevésbé…..
slovnaft 2009.12.25 18:32:30
@hagyma:
Hát igen, "a" magyar ember sokszor csak egyet tud: a "nyugati" emberekre mutogatni. És aztán jó, árat emelni. Nézzétek már meg, hogy mennyi minden drágább Magyarországon, mint a fejlett gazdaságú országokban és mennyivel silányabb vagy gyengébb. Vonatkozik ez a szolgáltatóiparra, az építőipari vállalkozhásokra, a tömegközlekedésre és a turizmusra egyaránt. Nálunk egy koszlott panzióba egy éjszaka annyba kerül, mint egy osztrákba (vannak 3 csillagos hotelek, amelyek még drágábbak is), de hát a szolgáltatások között zongorázni lehet... Az a baj velünk, hogy állandóan az árakra fgyelünk és többre tartjuk magunkat annál, amire képesek vagyunk.Ha a németeknél lehet ennyi és ennyi valami, hát legyen ennyi nálunk is. Csak könyörgöm, hol van a mögötes tartalom? Meg hogy azok adóznak is ám, nem úgy mint nálunk sokan.Tegye mindenki a szívére a kezét: mikor kért utoljára számlát a gázszerelőtől vagy a vizesembertől? Én speciel kértem, erre a pofátlan ember rátett 25 százalékot - miközben a hirdetési tarifa bruttó!!! Itt tartunk, felebarátaim.
slovnaft 2009.12.25 18:44:57
@megállnék egy szóra:
Vagy húsz éve olvastam egy osztrák folyóiratban, amit Profilnak neveznek, hogy egy órai órabérből hol, mennyire futja (sör, cipő, farmer, miegyéb). Elképesztő viszonyok jöttek ki a kárunkra. Ez a jegyáraknál ma is így van, nézzünk csak körül! Mit nyújt a MÁV egységnyi forintért (euróért).Kőkorszak ma.Pedig vannak jó minőségű motorvonataink. Persze kérdés, mibe kerültek. Merthogy nálunk a bezserzés eleve drágább, sok a zseb. Innentől kezdve minden meghatározott.
Válság ide, kicsi hegyek oda, úgy tűnik egyre többen kezdik felfedezni, hogy idehaza is van értelme a síturizmusnak. Legalábbis a közelmúltban elég sok fejlesztés indult, elég csak az eplényi négyüléses felvonóra vagy a Nagyvillám újdonságaira gondolni. Most meg itt a Zempléni…..
Mit tehet a naiv ügyfél, aki új Vodafone előfizetése mellé "bónuszként" megörökölte a szám előző tulajdonosának emeltdíjas javás szexjátékelőfizetését is? Lemondani természetesen nem tudja, hiszen nincs azonosítója, a Vodafone meg majd kivizsgálja az ügyet. És…..
Sárdobáló Hülyék mucsája 2009.11.19 13:00:00
Lássuk be, TGM keveset mondott akkor, amikor azt mondta, hogy Magyarszág mucsa. Ez nem mucsa. Annál sokkal rosszabb. Ezen a mondaton jobberek rendszeresen ki szoktak akadni, javaslom, hogy hihetetlen sebességgel kapcsoljanak át a szellemileg igen csak korlátozott fidesz.hu blogra, a…..
slovnaft 2009.11.20 07:27:04
@bm613: mekkora buta fasz vagy te. Te...
„Ahhoz, hogy megnyerhessék a pályázatot, hazudni fognak nappal, hazudni fognak éjjel, és hazudni fognak minden hullámhosszon.” – olvasható annak a jelentésnek a záró mondataként, amelyet az egykori  Phare-programmal kötött támogatási szerződés részeként…..
A minap az egyik kis közértben sétálgatva megakadt a szemem egy érdekes valamin. Azért írom, hogy valami, mert végülis nem joghurt és nem is puding. Pedig a leírása alapján joghurtkultúrát tartalmaz, az állaga viszont puding-szerű. Amiről pedig szó van, az nem más, mint a Danone…..
slovnaft 2009.10.10 07:35:36
@Szekuriti Blogger:
A tej, a színtiszta, zsíros, sűrű tej literjéért 55 Ft körül fizet a felvásárló. Ez ugye 10 deci. Az iparon végigfuttatva ebből lesz sajt, vaj, tejszín, savó (és még egy sor alapanyag, ha tovább bontják a tejet). Szerinted ebből a mennyiségből hány doboz ilyden nyamnyam készülhet? Vagy inkább csak állati fogyasztásra alkalmas hulladék kerül a csomagolóanyagba? Azt pedig már minden gyerek tudja, hogy az ízesítésre és illatgyártásra használt vegyi anyagok akár szobafestésre is alkalmasak, ha kellő töménységben keverik. Kis mennyiségnél viszont még az élelmiszergyártás is képes hasznot húzni a modern kémiából.
Percekkel ezelőtti hír, hogy New York állandó magyar tudósító nélkül marad, a Magyar Televízió nehéz gazdasági helyzetére hivatkozva január elsejétől hazarendelte Bombera Krisztinát. A Times Square-en és a Blahán már gyülekeznek az elkeseredett népek.  (Update.…..
Tetőtől talpig megújul a Duna televízió arculata, új díszletek, új főcímek, és új csatornaazonosítók - ezzel nyitja az őszi szezont a csatorna. Hadd idézzük a sajtóközleményt: "A Duna Televízió arculatváltásának lényege: letisztult, elegáns látványvilág, a…..
slovnaft 2009.09.09 21:41:37
@innovation:
"A Híradója a Dunának és az mtv-nek a legkiegyensúlyozottabb,"

Micsodaaaaa? Javaslom, bármely nap ülj le a tévé elé és egy üres lapon írd össze,hány riport foglalkozik politikával, s abból mennyi baloldali.Elképesztően balos a Duna híradó, ez a baj.Merő szoci, de legfőképpen szadeszes libsi - köszönhetően, hogy éppen a liberálisok kaparintották meg a hírműsorok felügyeletét a Dunában. Az MTV ehhez képest fényévekre van a kiegyensúlyozottságban.

A filmek, na azok mások. Különlegesen izgalmas a választék,senki nem képes ezzel lépést tartani. Meg a magyar kultúra ápolásával is élen járnak.Kár, hogy ugyanez mondható el bizonyos közelkeleti relációban is.
slovnaft 2009.09.10 06:59:58
@CSÉ:
Megérett a helyzet ahhoz, hogy végre összevonják a Dunát és az MTV M2-es csatornáját.Egy pénzen, egy csapattal, sokkal jobb minőségre van szükség.
A Közép-Európa gondolat halott. Mi mást bizonyítaná ezt a legjobban, mint a most fellobbant szlovák-magyar vita. A napokban olvastam el Hanák Péter „ Ragaszkodás az utópiához” című könyvét. A liberális történész a nyolcvanas években egyik szószólója volt annak a…..
A jobboldal rendre azon bukik meg, hogy nemcsak buta, tehetségtelen, hanem elvtelen, hazug és csaló emberekből verbuválódott. Vegyük például szegény, szegény Bayer Zsoltot. Ezt írja:  „Annak idején, az elmúlt öt-hat évben, magyar vállalkozások ezrei települtek ki…..
slovnaft 2009.08.27 23:27:06
@hRaVeN:
Most hallom, hogy a hét végén sok száz nyugdíjast látott vendégül egy ritka ellenszenves, nyilvánvalóan hazudozó szoci képviselő. Buszokkal vitték-hozták az embereket, akik örömmel vették a kedveskedést, a birkapörköltet és az almás pitét. Eszükbe se jutott, hogy ennél fejedeelmibb lakomára is futotta volna a lenyúlt 13. havi nyugdíjból és a múlt havi, egy hétig visszatartott nyugdíj kamatából...
slovnaft 2009.08.27 23:33:30
@zgabi:
Budapest mint Fokváros. Micsoda marhaság! Én jártam ott és egészen más a szitu. De nemcsak ott, egész Dél-Afrikában.Ott évtizedes hagyomány volt a telepek kialakítása. A legnagyobb telepen a mélyszegények laknak, jó távol a várostól. A város picike ki pont a levegőből, oda csak kocsival szabad bemenni még ma is. Közelebb fekszik a jóval kisebb telep, amit a középkáderek lakják. Takaros, de kis házakkal. A legtávolabb a gazdagok körbekerített negye fekszik, fegyveres őrökkel, szép villákkal, házakkal. No ez az, ami nálunk nem fog bekövetkezni. Itt a belváérosba is építenek "lakóparkokat". Lásd XIII. kerület vagy még beljebb. és sajnos a mélyszegények is köztük élnek, az utca egyik oldala szuper luxus sok ide települt külföldivel (vagy kettős állampolgárral), a másik oldalon meg késelnek egy marék kajáért.
slovnaft 2009.08.27 23:36:15
@Wolfram:
biztosan anyád jár közöttünk
      Korábbi megnyilvánulásomban már kifejtettem, hogy a magyar honfiúi kebel egyik legnagyobb fájdalma, hogy a szlovák államnak egynehány röpke év alatt sikerült ótvarabb, ergyább, redvásabb politikai elitet kigennyedzenie magából, mint nekünk ezer év alatt. A…..
slovnaft 2009.08.23 19:38:12
Olvasónk július 9-én Budapestről Alsóörsre szeretett volna utazni, amihez jegyet váltott a Déli pályaudvaron lévő jegypénztárban. Kedvezményes jegyváltásra jogosult, ezért élt is ezzel a lehetőséggel. Valószínűleg teljes árú jegyet vett volna, ha tudja, előre, milyen…..
Az EP-választás nem főműsoridős program, ha a két kereskedelmi csatornán múlna, akkor délután kettőkor lenne az urnazárás, hogy még az esti film előtt meglegyenek az eredmények. Persze azért a közszolgálati adók, és a pártcsatornák lelkesen készültek, élőben kapcsoltak,…..
slovnaft 2009.06.08 20:44:45
Iamét ostoba belvárosi elfogult fröcsögés korrekt értékelés helyett - ez a jellemző erre az indexes postra.Ostoba, mert marhaságot hord össze marhasággal, mégpedig jól bemérhető prekoncepcióval megspékelve.

"Amíg a HírTv képes volt teli szájjal, harsányan röhögve ünnepelni, addig a Széles-féle EchoTv-n az elemzők és a műsorvezetők feszült arccal, idegesen vitatkoztak arról, hogy most akkor az automatikus telefonhívásokkal hogyan csal a baloldal" - olvasható a magát függetlennek hazudó "értékelésben". De vajon mért baj, ha nem örömködik egy televízió? Legyen nyíltan elfogult, mint a TV2 és az RTL? Ha meg igen, akkor úgyis az a baj, nem? Van kalapja, nincs kalapja. Mindegy,csak legyen indok jól belekötni. Apám, ez egy elbaszott rosszindulatú felütés! De nézzük tovább:


"Jöttek a szürke grafikonok, amiket már egy kerület tévé képújságja is kínosnak találna, meg persze a kopaszodó, szemüveges elemzők, hogy tényleg teljes legyen az unalom. Hol vannak már azok az idők, amikor az Echo Tv-n Budai Bernadett dekoltázsa dobta fel a választásokat!"

Hohó! Egy Kékes vagy Tavasz tévén nézve, némi belvárosi undergrundos bódító füstön át szemlélve valóban fekete-fehér a szép színes grafikon, amely messze érthetőbb volt (és legfontosabbként alaposabb és gyorsabb), mint a többi csatornáé.Ez is baj, apám? No és a köztisztviselői esküjét naponta megsértő szoci kormányszóvivőt hiányolni... Ez éppen olyan kirekesztő megközelítés,mint as SZDSZ megpukott választási plakátja. Nem menő! Hol a méltóság, Index????

"Egyébként az Echo most végleg tisztázta, hogy mégis hova húz: a Fideszt élőben kapcsolták, Orbán Viktor fején tűélesen rajzolódott ki a győzelmi mosoly, a Jobbikot viszont csak netes streamingen adták be, Morvai Krisztina így pixelesebb volt, mint a törvénytelenül oszlató rohamrendőr feje a Népszava címlapján."

Nemcsak ostoba, de hazug is a posztírók egyike, már akinek az Echot jelölték "értékelésre". Ha ugyanis nemcsak hírből hallotta volna, mi volt az edásban, saját szemével láthatja, hogy Lendvai Kétszermndom Ildikó is hosszasan és élőben beszélt faxságogat. És hogy a Jobbik pixeles netes közvetítést kapott? Na és? Örüljünk, hogy egy kis költségvetésű tévének erre is tellett. Inkább az a kérdés, a többi pártra miért nem jutott a netből.(Szerintem ott is a pénzhiány lehetett az ok, de mindegy.)

Elnézve a választási közvetítéseket, bizony az Echo a topon volt.Mármint az ár/értéket számítva.Úgy tudom, nekik nincsenek állami közpénzmilliárdos támogatásai, elengedett frekvenciapénzek, csókos multi hirdetésözön, és kormányzati hátszél. De így is 6 órán keresztül nyomták, teli híradóval, élő kapcsolással, bejátszásokkal. Megszégyenítve a nagy, elfogult és hazug nagyokat.

Szégyen ez a hazug "értékelés", ami arra jó, hogy hangulatot keltsen. Újságírásnak úgysem nevezhető az ilyen balfasz fröcsögés.
urbánus menekülés Szily László 2009.05.21 15:28:54
Úgy lettem újságíró, hogy ültünk a Nagycsarnok melletti Csarnok étteremben, ahol a városban először adtak csapolt Kronenbourgot, és egyszer csak bejött egy kedves, golyófejű fiú hülye kalapban és bekötözött füllel, és megkérdezte, hogy lefotózhatna-e minket egy Magyar…..
slovnaft 2009.05.22 08:26:40
@-tara-:

Szegény. Te is mersz nagyot álmodni.Újságíró, aki blogot ír??
Akkor ugye repülős pilóta, aki számítógépes játékkal játszik...Meg atomtengeralattjáró kapitány a fiam egy netjáték során.

Huh. Ezt is hozta a szólásszabadság. Az eredményt látjuk a romló nyelvezeten, helyesíráson és fogalmazáskészségen. Meg a világlátáson.
slovnaft 2009.05.22 08:28:32
slovnaft 2009.05.22 09:17:44
@kk_kk:

Ja, ja. A "liberalizmus" és a globalizmus meg a nyakunkba liheg. Ami persze "modern" dolog, hiszen a javunkat akarja. (Én nem adom.) Ennek köszönhető, hogy újra írják a klasszikus magyar regényeket (amolyan blogos nyelvezettel) és a Himnusz is veszélyben forog. Miközben a NYUGAT már túl van ezen, és éppen a nemzetállamiságot szervezik újjá nagy elánnal.

Kis sziget maradunk, már megint, nemhogy kompország.
Ahol tombol az ökörség és a "liberalizmus". Vagy nevezd, aminek akarod ezt a kirekesztő sunyi alibidumát. Aminek a hátára állva, aminek a nevében a fejünkre csinálnak tízezrek. "A hír szent, a vélemény szabad" - hirdetik. (Az újságírónak nevezett bloggerek IS.) De csak nekik. Nekünk meg kuss.

A (és ez most nem egy névelő volt, hanem maga a név) érdekes dologra lett figyelmes egy prémium üzemanyagot tukmálós tankolás alkalmával, miszerint a százas benzin nem is biztos, hogy annyira százas. Még inkább fura benyomást kelt, hogy a kutas sem tudott magyarázatot adni olvasónk…..
slovnaft 2009.05.19 07:29:24
tíz évvel ezelőtti cikkrészlet:

Az európai normákban lefektetett üzemanyagfajtákon kívül mindeddig nem léteztek úgynevezett köztes üzemanyagfajták. A szabvány elôírásai alapján összesen húszféle paraméter teljesítésére kell figyelemmel lenniük a gyártóknak, így a kontinens valamennyi országában gyakorlatilag azonos minôségû alapüzemanyag készülhet a lepárlókban. Miután azonban a fejlesztés során további (nem kötelezôen elôírt) fizikai és kémiai tulajdonságokat is figyelembe vehetnek a kutatók, a differenciálásnak
megfelelô adalékolás nem csak elkerülhetetlen, hanem egyre inkább a piaci verseny meghatározója is. A mérnökök egy sor különleges jellegzetességet is elôírhatnak a tervezés során. Például a környezetszennyezés (a benzin ólom- és a dízelolaj kéntartalma révén) fontos kiindulási tényezô lehet egy adalékfajta kikísérletezésekor. Ugyanígy a felhasználás módjától függôen léteznek cetánszámnövelô vagy gyulladásjavító adalékok, égésjavító és koromcsökkentô, illetve oxidációgátló és stabilizáló vegyianyagok. A korrózió-, zavarosodás- és jegesedésgátló adalékanyagok szintén fontos kutatási célként szerepelnek a laboratóriumok munkatervében, miként a kenôképesség- és folyásjavítók, vagy a sztatikus feltöltôdésgátlók és a habzásgátlók is a legismertebb adalékok sorába tartoznak. Ovádi Zoltán, az Ásványolajtermék Minôségellenôrzési Rt. (ÁMEI) igazgatója szerint a gyártási helytôl függôen más és más minôségû lehet az alapbenzin és a gázolaj, amin aztán sokat lehet javítani különbözô vegyi komponensekkel. Az adalékolás hatásmechanizmusát ugyanakkor a cégek hétpecsétes titokként ôrzik, noha miután a komponensek nagyon hasonlóak, jól definiálhatók is egy bizonyos határig.
A külön megvásárolható adalékok száma még óriásibb. Annak ellenére, hogy az autógyárak és az üzemanyagforgalmazók elleneznek mindenfajta utólagos adalékolást, mert nem ismerik a forgalomban lévô nagy számú vegyianyag hatásmechanizmusát. Egyetlen kivétel ez alól az ólmozatlan benzin utólagos „ólmozása”, vagyis az ólompótló adalék hozzákeverése. Az ÁMEI igazgatója megerôsítette: az adalékanyagok forgalomba hozatala elôtti bevizsgálás nem kötelezô, egyedül az ÁNTSZ figyelme terjed ki a veszélyes anyagok körére. Ennek ellenére a tapasztalat azt mutatja, hogy az úgynevezett „színes”, országos (és nemzetközi) hálózattal rendelkezô kúttársaságok mindegyike alaposan meggondolja, hogy mit forgalmazzon, hiszen az utólagos adalékolás mindenképpen kockázattal jár, míg a gyári adalékolt üzemanyagoknál kockázattal egyáltalán nem kell számolni.
Ebbôl a szempontból is jelentôs tehát a Shell V-Power Racing benzinjének bevezetése. A kifejezetten magyar ötlet alapján a Shell és a Ferrari együttmûködésével kifejlesztett 99+ oktánszámú üzemanyag tehát nem egyszerûen egy régi üzemanyagfajta korszerûsített változata, hanem egy új benzinkategória. Legalábbis a Shell marketingmunkájának középpontjában ennek kialakítása áll. Kapitány István, a Shell Hungary vezérigazgatója szerint kétféle módon lehet versenyre kelni a piacon a fogyasztók kegyeiért. Az eddig mindenki által követett módszer az árverseny kizárólagosságára épít, ami lassan oda vezet, hogy a cégek, a márkák és az üzemanyagfajták között megszûnik a még meglévô különbség és csak az ár nagysága orientálja a vásárlót. A másik lehetôség a minôségi differenciálás, hiszen nem biztos, hogy az emberek mindig az olcsó árat keresik. A Shell ez utóbbi kockázatos módszerrel kísérletezett, amikor alapos elôkészítô munkával megtervezte egy új termékcsalád piaci bevezetését. A vállalat által megkérdezett száz törzsvásárló közül (ôk öt alkalomból 3-szor, 4-szer biztosan a Shellnél tankolnak) érdekes módon az árat senki sem említette a vásárlási szempontjai között! Jellemzô vásárlási szempont a benzinkút fekvése (például útban legyen a munkahelyre), a márkanév csengése, a márkaimázs, a tankolt benzin minôsége és a kiszolgálás színvonala. Ilyen elôzmények után nem meglepô, ha alig fél évvel a bevezetése után a 95-ösnél literenként jó ötven forinttal drágább V-Power Racing részesedése a Shell forgalmából átlagosan 8 százalékos! (Szolnokon egyenesen 15 százalék ez az arány, Törökszentmiklóson 12, Ásotthalmon pedig 10!) Mivel egy speciális vásárlói réteget sikerült megcéloznia a cégnek, a 95-ös forgalma kissé csökkent, a 98-asé pedig 8-ról 5 százalékra mérséklôdött, viszont eközben a régebben kapható adalékolt, de drágább 95-ös benzin, a V-Power értékesítése 21 százalékosra nôtt; összességében tehát az adalékolt V-Power és a V-Power Racing részesedése 29 százalékos a Shellnél!(...)

ha hosszabb távon nem képesek sokkal jobban megkülönböztetni magukat a piaci szereplôk egymástól, nehéz lesz nyereséget produkálni. Viszont az is bizonyosnak látszik, hogy az üzemanyagdifferenciálásnak, vagyis az adalékolásnak is megvan a maga határa; a túl sok, fantázianéven árult „köztes” üzemanyag ugyanis elôbb-utóbb elbizonytalaníthatja a fogyasztókat. Kapitány István viszont eltökélt és ígéri, hogy egy speciális üzemanyagfajtával még elôrukkolnak. Hogy ez bekövetkezik-e vagy sem, még nem tudni, de addig is jó hír, hogy a Shell bátor lépését nem hagyták szótlanul a hazai konkurensek, és egyre-másra jelennek meg a legkülönfélébb (elsôsorban környezet- és motorvédô) adalékolt üzemanyagok. Mindamellett az igazi verseny továbbra is az árak szintjére korlátozódik. A Shell egyik legnagyobb itthoni ellenlábasánál, a német tulajdonú Aralnál például ezután sem tervezik „köztes” üzemanyag bevezetését, de az adalékolást a jövôben is járható útnak tartják a differenciálásra. Temesi László üzemanyagellátási igazgató szerint a vegyi anyagok hozzákeverésének vannak határai, s ezért elôfordulhat: ha a kiszámított mértéknél több adalékot adnak az üzemanyaghoz, akkor a hatékonyság elôbb-utóbb romlik. Sôt az is elôfordulhat, hogy ellenkezô hatást vált ki a túladagolás.
Korábbi részek Mivel kifejezetten igény van rá :-), nem maradok el a folytatással, jöjjön az eheti leleplező adag. Azt állítja Fricz Tamás, a politológusból kinőtt tüntetésszervező: Bajnai Gordon lett a kormányfő, „annak ellenére, hogy a választópolgárok szinte…..
2009-től nem az Etyeki Pincefesztivál meghívottai szavazhatnak a borászok borászáról, hanem azok, akiket az imént létrehozott Vinum Praemium Alapítvány az adott évben a legjobb ötven közé választ. A kuratóriumnak tagja lett a Művelt Alkoholista egyik szerzője is. A végső…..
Szerda délután küldte át TéZé az alábbi videót. A tárgyban mindössze ennyi állt: Erősen kéne. Hyundai. Először azt hittem, csak kissé megnyomta agyát a sok hibridautó és a céókettő, de miután megnéztem a videót, én is csak egy halk vazze-t nyögtem ki magamból. Uff, a…..
slovnaft 2009.02.08 20:42:39
@yard:
A japánok is így kezdték: másoltak.És bizonyos szintig ma is másolnak. Csakhogy ma már diktálnak is és a nagyok másolnak. Ennek ellenére az uralkodó divatot Berlinben és Párizsban írják.
Egyébként 2-3 hónap alatt le lehet gyártani egy másolatot. és ehhez nem kell más, mint aqz első darabok egyike, amit szétszednek darabokra és legyártanak.Sajnos sokkal rosszabb mnőségbe.Kínaq most ezt teszi a kétkarikás Audijkkal meg a Toyota koppintásokkal.
Amikor megláttam Budai Bernadett rosszullétének hírét az Index címlapján, rögtön kattintottam, mert kíváncsi voltam, hogy feltettek-e valamilyen videót vagy fényképet. Na nem azért, mert annyira meg akartam nézni, hanem mert nagyon érdekelt, hogy hogyan kezelik a…..