Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beszóló

0 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az LMP korábbi társelnöke, Schiffer András volt az Echo TV Heti mérleg című műsorának vendége. Bár viszonylag ritkán fordul elő, hogy nem kormánypárti politikust, közéleti személyiséget hívnak be a zuglói központú televízióba, a legpikánsabbak éppen ezek az alkalmak. Emlékezzünk csak Soproni Tamás…..
Balázs és műsorvezető társai kedd reggeli műsorukban több ismert embert kifiguráztak, és kicsúfoltak, többek között Áder Jánost, Andy Vajnát, Vujity Tvrtkót és Havas Henriket, de ezek mellett melegekkel kapcsolatos vicceket is megengedtek maguknak. Balázsék arra kérték hallgatóikat, hogy meséljenek…..
A Blaha Lujza tértől a Keleti pályaudvar irányába 100 métert kell csak sétálni, de nem könnyű meglátni a tekintélyes, XIX. századi evangélikus templomot. Pedig ott van! A Rákóczi út 57. szám alatti, úgynevezett Luther-házzal szó szerint körbeépített régi evangélikus épület Budapest egyik rejtőzködő…..
Tegnapi bejegyzésemből élénk vita kerekedett a kommentelők körében. Ki-ki a maga politikai beállítottsága szerint jellemezte a Friderikusz díszlet-szobájában vendégeskedő Gyurcsány Ferencet. Abban azonban többé-kevésbé egyetértettek, hogy bajuk van ama ’félművelt’…..
beszóló 2015.06.10 09:00:20
@Online Távmunkás:
Nem az a baj, hogy munkásgyerekek egyetemre járnak, hanem amire tanítják őket, amit módjukban áll tanulni.
Ahogy az értelmiség vaskos része, úgy poltikusaink zöme is félművelt, szűklátókörű.
De Orbánnal és Gyurcsánnyal nem ez a baj.
Érdekes játék összeszedni, hogy kik a legtehetségesebb hazai politikusok. A listára olyan arcok is kerültek, akik egyben veszettül gátlástalanok is, akiknek egy pillanatra sem mernénk hátat fordítani, ha van tőr a közelben. Persze az alapkérdés az, hogy mi is a tehetség? Egy…..
beszóló 2015.05.31 17:23:09
@Hakapeszi Miki:

Pedig Schiffer előtt nagy jövő áll.
Sértődése, amikor a szakadárok elárulták a nagy semmmiért, teljesen jogos volt.
Ne feledjük, Karácsony is az árulók között volt. Akkor Schiffer ellenében Bajnaira tett. Ilyet nem csinál tehetséges politikus.
Annyira jó, hogy ha az Orbán-világ működését kell majd egyszer elmagyarázni valakinek, nem kell bonyolult fejtegetésekbe bocsátkozni, vannak ugyanis napok, amikor minden mocsokságát perceken belül megmutatja a narancsos szűk vezetői kör. Ilyen volt az elmúlt csütörtök is, amikor…..
A magyar „baloldali” ellenzék szövetségi viszonyainak megértése olyan luxus, amely a magyar választópolgár számára nem adatik meg. Olyan mennyiségű baromságot kell ugyanis naponta elolvasni hozzá, napi tájékozódás címszóval is, hogy a téma megértését hivatásszerűen…..
Amikor a vicces hangú ismerősötöktől kaptok emailt, ti is az ő nevetséges hangján szoktátok elolvasni a levelet? Fejhangon, cincogva, erős akcentussal vagy esetleg rajzfilmhőshangon? Én minden alkalommal, miközben éppen próbálom visszafojtani a kitörő nevetést. Ha nem a megfelelő…..
Két, több mint százéves épület az áldozat Most a Magyar Állam tüntette el a Szabadság tér 10. és 11. belsejét. Az ő eljárásukat azonban csak nagy jóindulattal lehet faszádizmusnak tekinteni, hiszen az eredeti homlokzatok egészének megtartására jól láthatóan nem…..
Csomós Miklós főpolgármester-helyettes előterjesztése nyomán pénteken dönt a Fővárosi Közgyűlés a Veres Pálné Gimnázium és a Veres Projekt 2007 ingatlan-befektető cég 6 éve húzódó területi „vitájáról”. A cég 2007-ben szerezte meg a gimnázium szomszéd épületét a…..
beszóló 2013.02.21 12:38:30
@OFM: Igazad lehet. A Fejér György utcai kapcsolat fontos a szálloda jövőbeni közlekedési kapcsolata miatt. Ha nincs közvetlen elérhetősége a Fejér György utcával, csak nagyon bonyolult módon lehet megközelíteni, áruval feltölteni. Ez a gazdasági érdek a gimi 5 termébe kerül, ha mégoly jó is az igazgató érdekérvényesítő képessége.
Tudjuk, hogy egyetlen fa milyen hatalmas ajándékokkal hálálja meg gondoskodásunkat, illetve mit veszíthetünk a kivágásával. Cikkünk első része: itt. Íme számokban: egy hatalmas lombos fa egy napsütéses napon 18 kg-nyi szénmonoxidot alakít át, 36 ezer m³ levegőt szűrve meg –…..
Gazdagon díszített homlokzatok, impozáns kapualjak, lépcsőházak és udvarok. Az utcai szárnyon az 1950–60-as évek lakásfelosztásai ellenére is polgári miliőt idéző lakások. Jó esetben ez jut eszünkbe, ha felidézünk magunkban egy tipikus budapesti bérházat. De legtöbbször más ötlik fel bennünk:…..
Ma lenne 70 éves Janis Joplin énekes-dalszerző, aki annak ellenére a rockzene talán legmeghatározóbb női előadója, hogy mindössze 27 évet élt, köszönhetően véget nem érő önpusztításának, és a heroin iránti szenvedélyének. Az évforduló alkalmából összeszedtük…..
beszóló 2013.01.19 20:21:49
Rejtélyes épület a Párisi Udvar, átadásának pontos időpontját ugyanis nem ismerjük. A homlokzatán található "1909" mozaikfelirat a tervezés évére, és nem az átadáséra utal. Az épület nemrégiben azzal került a média figyelmének középpontjába, hogy az V. kerületi…..
. . Nem mondom, hogy örökre, mert lehet, hogy csak hosszúra nyúlt szabadság lesz a dologból, és egyszer csak újjáéled a blog. De ha így lesz, akkor is mérsékelt intenzitással működik majd. Aki lájkolt, vagy befeedelt, biztosan nem marad le ezekről a hébe-hóba posztokról. De…..
Ismeri Ön a Gombát a Móricz Zsigmond körtéren? A XI. kerület központi épületét a kerület valamennyi lakója évek óta naponta látja roskadozni a húgyszagban Buda egyik főterének közepén; mert a mutyi a régi elitnek fontosabb mint a közjó...    A történetbe ott…..
beszóló 2012.12.19 23:55:19
@kentersturz:

Nagyon egyetértek. És a volt K és H bankfiók előteréhez odaköltözött hajléktalanok ürülékéről, paplanjairól és egyéb kincseiről ne is beszéljünk.
Pár éve írtam az önkormányzatnak (XI.) a kitépett karókról. Írtak vissza, hogy továbbították a panaszomat az illetékes fővárosnak. Onnan írtak, hogy pótolták a hiányzó karókat, köszönve a bejelentést. A karók pótlása persze nem történt meg. Csak valaki lejelentette a teljesítést, fölvette érte a pénzt, de senki nem ellenőrizte.
Többé nem teszek bejelentést. Van elég ember az önkormányzatban, hogy figyeljék, hol ment tönkre az utcabútor, a járda vagy az úttest, esetleg honnan hiányoznak a szemétgyűjtők.
A Gellért tér és a Móricz között beállíthatna az önkormi egy járdaseprő kisgépet. Lenne mit összetakarítania. Mocsok, járdán parkoló áruszállítók, szétfolyt olaj mindenütt, a közterületesek aktív együttműködésével.
És üres üzletek, és a belőlük elzavart lakossági szolgáltatók hiánya.
beszóló 2012.12.20 00:23:21
@Rigo':

Majd írok.
A mostani időszakban indul a dió szezonja, a piacokon, üzletekben már lehet vásárolni a friss termést. Sajnos azonban a hírek szerint jelentős áremelkedés várható diófronton, az idei fagyok, majd a később tomboló aszály hatással van/lesz az árakra, jelenleg a dióbél…..
beszóló 2012.10.10 16:31:50
@ViktoriaF: légyszíves fordítsd le. Köszi.