Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lemezlovaslaci

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az akkreditáció intézménye a gyakorlatban – nálunk – a kilencvenes évek egyik legnagyobb bulija volt. Többé-kevésbé hozzáértő szervezetek, erős politikai lobbiháttérrel rátelepedtek egy-egy rendes szakmára és tanfolyamokat, vizsgákat kezdtek el nekik szervezni jó…..
lemezlovaslaci 2009.01.11 15:47:06
Tisztelt Blog Olvasók!

Az indexen megjelent "Felelős-e a DJ a gyerekemért? ...és legyen-e?" című cikkre írt reakciómat közölném itt, amely a dj vizsga vitához egy adalékanyag.

Nem szokásom, hogy ilyesfajta vitákba belebonyolódjak, de amikor valaki ilyen mértékben ágál a hülyesége mellett az felizgat.

Lemezlovasként dolgozom hosszú évek óta. Vizsgával is rendelkezem, és lassan a "nyugdíjba" menetelemmel kellene foglalkozni, de még, amíg be tudok "botorkálni" a munkahelyemre, csinálnám, ha nem hoznak addig, valami korhatárt is, a fiatalság védelme érdekében.

Kezdjük az elején... "Felelős-e a DJ a gyerekemért? ...és legyen-e?" Milyen gyermekről is van szó??? A most még (tegnap) érvényben levő törvényi szabályozás szerint 22 óra után csak 18 éven felüli személy tartózkodhat nyilvános szórakozóhelyen. (vagyis az összes dj tevékenysége alá tartozó szórakozóhelyen.) 18 év alatti, csakis kizárólag szülői felügyelettel! (Nem báty, nem haver, nem ismerős!) (Jeszenszky Zsolttól megtudtam, hogy a szülői hozzájárulás is elég! Ezen nem érdemes vitatkozni.)

A törvény úgy határozott, hogy 18 életévet elérve felnőtté válunk, és onnantól kezdve mindenki saját maga dönthet életéről, és ennek következményeit saját maga vállalja. A törvény csak 24 órás kerekítést használ. Vagyis, ha valaki holnap 00:00 órakor (pontban éjfélkor) született, akkor előtte levő nap (tegnap) 23:59 perckor (1 perccel születése időpontja előtt) még nem látogathat semmilyen éjszakai szórakozóhelyet. Ez pech.

"Szerencséje" van viszont azoknak, akik holnap, 23:59 perckor fogják betölteni a 18. életévüket, mert Ők már holnap 00:00 órától beléphetnek ilyen létesítményekbe, és így nyertek egy másodperc híján 24 órát.

Nézzünk néhány dolgot, hogy mit is tehet egy ember, mikor felnőtté válik! (vagyis 18 évesen)

- Szavazhat, és ezzel befolyásolhatja az állam történéseit,

- Önállóan vásárolhat korlátlan mennyiségben alkoholt és dohányterméket magának,

- Beléphet a hadseregbe, és szolgálatot kérhet Afganisztánba,

- Videotékában pornótartalmú filmeket kölcsönözhet, és akár ezekben szerepelhet,

- Szerezhet jogosítványt, akár egy 20 tonnás teherautóra is,

- Bármelyik sexshopban vásárolhat szado-mazo kellékeket,

- Játéktermeket, peep-show-kat, night klubokat, látogathat korlátozás nélkül,

- Jelentkezhet vadászpilótának a katonaságnál,

- Tagja lehet bármelyik vadásztársaságnak, és ezzel éles lőfegyverre engedélyt szerezhet, amelyet utána otthonában is tárolhat,

- Házasodhat, családot alapíthat, hatalmas összegű hitelt vehet fel, stb.

...és utoljára, de nem utolsósorban... tovább is tanulhat, és 5-6 év után (amikor is még mindig az anyuci kicsi "gyermeke") embereket műthet, hidakat tervezhet, gyógyszereket kutathat, stb.

Tényleg az a legnagyobb problémánk, hogy a dj azt mondja "Told le a gatyád"??? ...és az a szegény kicsi 18 éves "gyermek" nem tudja eldönteni, hogy mi is a jó neki...

Egy 18 éves ember (és nem gyermek) emberek életéről, sorsokról dönthet. Ha úgy gondoljuk, hogy a 18 év kevés a felnőtté váláshoz, akkor emeljük meg!!! (Amerikában 21 év), ...de semmiképpen ne gondoljuk azt, hogy egy 18 éves emberhez még tanár, példakép kell, és ez a dj legyen. Egy tanárnak mindig magasabb iskolai végzetségének kell lennie, mint a diáknak, hogy megtartsa tekintélyét. Akkor ez, már most megbukott, mert 18 évesen nagy százalékban érettségizett emberek látogatják a klubokat. Szóval a lemezlovasnak egyetemi végzettség, de esetenként, és régiónként PhD végzettség kellene. Néhány esetben MTA nagydoktori cím.

Megjegyzem, ahhoz, hogy valaki egyetemen órát tartson, nem kell semmilyen tanári végzettség. Csakis, kizárólag - egyetemi végzettség. Ha valaki középiskolában akar tanítani, annak viszont kell tanári végzettség, de elég, ha az főiskolai. Nem véletlenül. Itt is a 18-as bűvös szám dominál. Úgy gondolják ma a pszichológiához értő szakemberek, hogy egy ember, 18 éves koráig nevelhető. Vagyis, középiskolában csak olyan tanítson, aki erre hivatott, és tanult pszichológiát. Állítólag 18 éves kor után, már nem befolyásolható az ember személyisége (az iskola által), ezért bárki taníthatja a tudományra.

Persze én sem gondolom, hogy egy 8 általánost végzett ember tud olyan - tartamilag gazdag - estét szolgáltatni a közönségnek, ami ma elvárható egy lemezlovastól.

Kötelező legyen a lemezlovas vizsga vagy ne ???

Legyen vizsga, de ne legyen kötelező. A vizsga egy minősítés legyen, amely a dj szakmai tudásának minősítésére szolgálna. A klubtulajdonos majd eldönti, hogy neki milyen lemezlovasra van szüksége. (Vizsgával rendelkező, vagy vizsgával nem rendelkezőre dj-re)

Ne egy szervezet intézze ezeket a vizsgákat, és persze minden társadalmi réteg számára elérhető legyen. (A vizsga megszüntetése előtt az OSZK által szervezett vizsga díja : 25.000.- volt. Ez kb. 15 perc, vagyis 100.000 Ft-os óradíjjal dolgoztak.) Arról nem is beszélve, hogy ha valaki nem az ő általuk szervezett tanfolyamra jelentkezett, akkor nem olyan lágyszívűen bíráskodtak.
Ma tanfolyamuk 1 hetes (Kb 50.000 Ft-ért) A jelen leírásuk szerint 2-3 óra/nap (2-3??? ahogy esik úgy puffan???). Vagyis legjobb esetben 15 óra/ tanfolyam alatt megtanulod, és utána (még 25.000 Ft-ért) levizsgázol, aztán tekerheted a dizsit az Afganisztánba készülő bakáknak.
...mert, már papírod van róla, hogy Te, a kicsi "gyermeküket" nem fogod rossz útra téríteni.

A lemezlovas vizsgát ne csak lemezlovasok bírálják, ha a "gyermekeink" sorsa a tét, hanem pszichológusok, retorika tanárok, rendőrségi szakértők, kommunikációs szakemberek, stb.

Levelemet névtelenül írtam meg. Ezt nem írásom hangvétele miatt intéztem így. (ha idáig eljutott az olvasó, akkor ezt jól látja) Manapság a lemezlovas társadalom átment olyan létformába, amikor is, nem a kollegák közötti jó kapcsolattartás a fontos, hanem az egymás furkálása. Ilyesfajta harcba nem szeretnék belemenni - illetve áldozatává válni -, mert Jeszenszky Zsolt által írt cikknek, biztos vannak nagyszámban, vizsgával rendelkező követői, akik hozzászólásomat támadásnak veszik. Pedig nem az.

Kérdem Én, A fiatal "gyermek", (aki egyébként kimehetne Afganisztánba terroristákat megregulázni) otthon nem hallgathat ilyen szörnyűséges zenéket???
Csak a gonosz vizsga nélküli lemezlovasok mutathatják be ezt nekik?

Végezetül csatolnék egy rap szöveget (Ganxsta Zolee és a Kartel : Boom a fejbe), amely lemezt bármely kiskorú gyermek megvásárolhat lemezboltban, mindenféle korlátozás nélkül. Az olvasókra rábíznám a vélemény nyilvánítását.

Üdvözlettel:
Lemezlovas László


-------------------------------------------

Hölgyeim és uraim, kurvák és stricik
It az egyetlen, a hamisítatlan...
Döglégy Zolee és a Kartel

Egy zajos boom, ez a szövegi gyilkos,
Senkinek nincs kegyelem, mindenkit eltapos.
Döglégy Zolee az akit hallasz ezen a lemezen,
A Z-O-L-I, meg a Kartel.
Nincs semmi gond öreg, nyugodtak leszünk,
De kibaszunk veled, ha te is kibaszol velünk,
Az utolsó csík haver, az enyém, nekem is kell!
Te tudod nagyon jól, hogy én is élek ezzel.
De miért, háhá de miért, na miért?
Mert én is olyan hülye fejet akarok mint a tiéd.
Én elszívom a füvemet, és öreg ez egy üzenet neked,
Nehogy végleg elveszd a fejed
Meg a helyed, én megmentelek hogyha lehet, yo.
Én tudom, hogy az igazi otthonod az utca,
A kezemben megszólal majd a pakk-pakk-pakk!
Mindenedet elviszi a fehér hó,
Öreg a 45-ösből hallható már a...

Boom a fejbe - halott vagy haver!
Boom a fejbe - ez a szöveg ami lever!
Boom a fejbe - halott vagy haver!
Boom a fejbe - ez a Kartel!
lemezlovaslaci 2009.01.11 16:12:07
@KopaszMercis: Igen 18, de 21-től lehet alkoholt fogyasztani... Bocsi