Regisztráció Blogot indítok
Adatok
for-avar

0 bejegyzést írt és 445 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Road Pig érdekességei A mai érdekesség epizódban egy olyan karakterrel akartam foglalkozni, akinek nagyon jó figurája volt annak idején, valamelyest közkedvelt, de ugyanakkor mégsem tartozik a G.I.Joe főszerereplői közé. A mai szereplőnk így Road Pig, aki egy viszonylag kései, a Dreadnok csapatba…..
for-avar 2018.11.20 23:42:26
Ma újabb válogatást olvashattok, ezúttal azon országok közül szemezgetünk, amelyek méretükhöz képest viszonylag nagy és erős haderőt tartanak fenn (miután múltkor a hadsereg nélküli országok között néztünk szét, illik a mérleg másik nyelvére is tenni valamit). Választásunk szubjektív alapon esett…..
for-avar 2018.11.06 03:43:55
@laci_52: Mivel az USA51. állama szinte...erre könnyű építeni. Írdatlan pénzt ingyen fegyver(redszert) kap az USA-tól. A nélkül kb az 50es években szétszedték volna már
1936. A Szent Miklós templom harangtornyának lerombolása Jeiszkben, a Szovjetunióban. A bolsevikok a vallás ellenségei voltak, gyakorlatilag felszámolták az egyházakat a húszas-harmincas években. Kapcsolódó korábbi cikkünk..
for-avar 2018.10.21 23:11:13
@Sportbíró: Igen
A Horch tulaj konstroktűr névadóját kirakták a saját gyárából Ezért új márkát alapított, amely a saját neve latinul :) Audi = csendes a horch is azt jelenti...
Az Auto Union egy a GM-hez hasonló egyesülés volt, amiben a
Wanderer(a motorkerékpár részlegét eladták így az Jaanicek Waanderer azaz Jawa lett)
DKW az egykori dán kostruktőr, asszem a Märklin egyik mérnöke alapította és eredetileg pici befűthető gőzgépet gyártott a neve rengeteg lehetőség
-DampftkraftWagen gőzgép
-Deutsche Kinder-Wagen Német gyerek(játék) gyár
-Das-Kleine-Wunder a kis csoda
-Des-Knaben-Wunsch a fiúcska vágya...
A négy cég egyesült Auto-Union AG néven...1949-ben újra működésbe lépett a gyár Ingolstadtban. a keleten maradt Horch gyártósort a Sachsenring majd Trabant gyár vitte tovább, a DKW pedig az MZ lett Őket az IFA fogta össze
1964-ben az Audi beolvadt a VW-be hozzá csatllakozott a NSU gyár 69-ben
A Horch volt a mai Audi A8 elődje, a háború után készült még néhány darab de nem igen volt piaca(a háborús idők miatt pl az Opel nem forgalmazott az angoloknál autót, a Wauxhall sok esetben még a nevet is megváltoztatta az amúgy szaksztott ugyan olyan autóknál)
A több százezres fesztiválok, de akár az alig száz fős klubkoncertek közönsége is áldozatául eshet a váratlan tragédiáknak. Ezek okai a terrortámadástól kezdve a szélsőséges időjárási körülményeken át egészen a hanyag vagy hozzá nem értő koncertszervezőkig terjedhetnek. Sajnos a rockzenével…..
1914. Német harctéri tábori pékség Ypres közelében, Belgium..
for-avar 2018.08.28 20:37:18
@Tejinashi: exem annak tanult 3évestől 16 éves koráig az unokatesója meg el is végezte a főiskolát is de kimaradt. Mindketten az addigi magassághatárt átlépték. ami itthon alacsony volt az itézetben. az oroszoknál már nem számít így a három legjobb balerína 175-177cm ami elképesztően magasnak számít
Napjaink világa tele van veszélyes terror-szervezetekkel, különböző maffiákkal, drog-kartellekkel, alvilági szindikátusokkal és gengszter szövetségekkel. A legveszélyesebbek egész városokat, országokat, sőt kontinenseket tartanak rettegésben. A legkomolyabb gyilkosságok és merényleteket a…..
for-avar 2018.08.01 21:05:31
@Kelta67: ez így szépen hangzik...de a hollandoknál sem működik. Meg erős ellenérzés alakult ki még a liberálisabb országokban is
1901. A himlőoltás népszerűsítésére készült brit agitációs fotó. A jobb oldali fiú kiskorában részesült oltásban, míg a bal oldali nem.....
for-avar 2018.07.29 14:17:15
@szeme közé, laposan!: De
a kurgán azonban nem győzelmi halom hanem elhunyt vezérnek hordták össze. Pont egy ilyen russz vezér sírjában talált fegyverzetet rzhát jelenítek meg a viking korból
for-avar 2018.07.29 14:18:02
@bioLarzen: meg is osztottam a Chemtrail rajongó fb csoportban!
for-avar 2018.07.29 14:20:28
@bioLarzen: meg is osztottam a Chemtrail rajongó fb csoportban!
1896. Húszezren nézték, ahogyan két mozdonyt ütköztettek össze a szervezők az Ohio állambeli Buckeye Parkban, Lancaster városában. A belépő mai áron kb. 25 dollár volt, a szervezők meggazdagodtak az esemény után..
for-avar 2018.07.23 16:52:45
@szita szita péntek: az árnyékon is bukik...meg a jobb hónalja is érdekes
A politika az élet minden területére hatással van, így a labdarúgásra is. Számtalan példa van az egész világon arra, hogy egy-egy mérkőzés vagy derbi sokkal többről szól, mint egyszerűen a sportról és a játék szeretetéről. Egyes összecsapások mély politikai vetülettel és háttérrel is rendelkeznek,…..
for-avar 2018.06.25 19:16:11
@Frady Endre: na igen
sokan elfelejtik hogy a FIFA nagyon is segített a magyarokon
a brazilok ellen Bozsikot kiállították mert egyik brazilt ökölel arcon vágta! kiállították de az Uruguay meccsen ott lehetett. És góljával menekült hosszabításra a csapat! majd a döntőben is ocsmányul viselkedett, ahogy a teljes csapat Kocsis és Puskást leszámítva. Grosics hátbadobta a bírót, lökdösték kiabáltak vele. színes német felvételen a káromkodásokat is leolvashatták volna... Egyszerűen lebecsülték a németeket és nem volt erejük változtatni.
Szerintem az 1938as VB-n az egyik fő probléma hogy Toldit nem engedte pályára mert az mélyen utálta az olaszokat és a zsebcézár bohocot...a megkavart csapat pedig nem volt ellenfél. Munkatársam dédije is játszott és gólt is lőtt ezen a meccsen
Az 1934es VB döntő inkább volt csalás, verekedve jutott a döntőbe az olasz és a döntőben is ocsmányok voltak pláne Mont a volt argentin favágó
Június 7-8-án zajlott a "Közös Intézkedés az Aral katasztrófa következményeinek mérséklésére: új megközelítések, innovatív megoldások, befektetések" elnevezésű nemzetközi konferencia Üzbegisztán fővárosában, Taskentben. A konferenciát megelőzően, május 10. és 29. között a Kazah Nemzeti Geográfiai…..
for-avar 2018.06.11 19:11:42
@OkoskaTo:rp: ja még a Don Juan tó(medence)-tól távol van annak fele a só egy liter viznek...na nem is fagy be soha
Tessék, mutatok egy hétköznapi hőst, egy 41 éves angol faszit. Benedict Cumberbatch, a tévében Sherlockot alakító színész a Baker Streeten haladt éppen az Uberében, amikor meglátta, hogy Holmes képzeletbeli rezidenciája előtt négy nyikhaj ver egy embert a földön. Megállíttatta az autót, kipattant,…..
for-avar 2018.06.02 13:50:22
@K úr: Dr Strange nem félt
Napjainkban a híradások egyik fele szinte csak azzal van tele, hogy Szíriában - vagy éppen Jemenben, vagy valamelyik afrikai országban - hogyan áll a háború; vagy éppen hogy hol tart a fegyverkezési verseny az Egyesült Államok és Oroszország (továbbá Kína) között. Nincs is ezzel semmi probléma (?),…..
for-avar 2018.06.01 17:40:21
@Darw: ezt honnan veszed de...dél-amerikában pl a greenpeace okozta kolerát
1889. A német SMS Eber hadihajó roncsai Apia kikötőjében a Nyugat-Szamoán végigseprő hurrikán pusztítása után. A szigetcsoportért vívott hatalmi harcok miatt - amiben a britek, a németek és az amerikaiak versengtek polgárháborút kirobbantva Szamoán - három német és három amerikai hadihajó semmisült…..
for-avar 2018.05.29 19:39:27
@jamboox: Az Indian sok hivatalnak adott motort, főleg oldalkocsit vagy servicart. Az a géppuska az egyetlen alsókulcsos rendszerű. egy nagy pálca kilengése működteti...kb a Vulcan-Henry-Winchester rendszerére hajaz. Colt–Browning M1895 "potato digger"
Sztálin elmebeteg volt gonosz és kicsinyes. A fia nekimet az áramjárta kerítésnek amikor meghallotta hogy mit mondott az apja
A fekete Stormtrooper Nemrégen a Facebookon egy kedves gyűjtőtársamnál bukkant fel egy fekete vintage jellegű Stormtrooper figura, amiről akkor még hirtelen nem tudtunk túl sokat mondani. Akkor beleástam magam egy kicsit a témába és rájöttem, hogy -noha manapság egészen sokféle ilyen vintage…..
for-avar 2018.05.28 21:13:30
for-avar 2018.05.29 17:32:48
@Tota12: Amikor Solóékat becsapdázzáka hátsó bejáratnál...ott ááltak fehér és fekete páncélos rohamosztagosok. Mivel páncélt ír gondolom
Nem szoktam szubjektív lenni kicsit sem a bejegyzések készítésekor, de valamiért el kell mondanom, hogy a mai válogatásban négy személyes kedvencem is van. Ha kíváncsiak vagytok rá, a poszt végén elárulom... 1870 körül. Ágyszekrény cselédlányoknak a viktoriánus Angliában..
1880-as évek az indiai kasztrendszer csúcsán álló brahmin hivatalnok és családja. A brahmin kasztot jellemzően törvényhozók, tudósok, papok és prédikátorok alkotják. Egykori törvény szerint brahmint megölni a legnagyobb bűnnek számított. Mára az indiai lakosság kb. 4%-át teszik ki..
for-avar 2018.05.04 12:47:08
@jamboox: A háborúba sisak nélkül vonult a legtöbb ország
Sisakot csak a francia nehézlovasok a német lovasság és gyalogosok(pickenhaube ami a képen is van)viseltek a nehézlovasok réz/acélt a gyalogosok bőrt.
nagyon sűrgősen megjelentek a tömeggyártott rohamsisakok acélsisakok
Adrián a franciáknál, románoknál
Brody a brit nemzetközösség és az amerikaiaknak(utóbbiak vicces hogy mindenből a legrosszabb minőségű felszerelésért fizettek a legtöbbett holott volt jobb saját)
Stahlhelm a központi hatalmaknál
Pickenhaube a svéd királyi gárdánál maradt meg.
A bőr pickenhaube pedig az időjárást sem viselte jól. Amúgy kb 1916 körülre kezdenek elűnni a bőr szíjazatok tokok a felszerelésekből. Egyik ok hogy nem volt elegendő nyersanyag hozzá, másik hogy nem viselték jól az állóháború kihívását, lassabban nehezebben, drágábban készült a pótlásuk. Így szövött vászon váltotta őket, csak ott maradt szíjazatt bőr ahol elengedhetetlen volt(sisak és célzópárnázatok, lovas felszerelések...
Szinte minden komolyabb blockbuster promójának fontos része, hogy a főhős hogyan gyúrta ki magát a film kedvéért csupán néhány hét vagy hónap alatt. Bevágnak néhány extra intenzív edzésképet, nyilatkozik a személyi edző, majd az átlag néző alákommenteli, hogy biztos…..
Fegyvertelen Gettó Tourism 2018.04.20 22:32:32
Fotó: IHO.hu Nem tudom, milyen ördögi Soros-terv része, de valahogy úgy szervezték a hatalmasok, hogy Magyarországon csak húgyszagba lehessen megérkezni. Vagy hányásba. Van persze pár ritka kivétel, amikor a sok uniós forrás ellopásához valamit építeni kellett mutiba, de alapvetően a jellemző ez.…..
for-avar 2018.04.21 23:25:36
@Bicspesz Elek: Metró majd kiesik a hegyoldalból? mivel létezik egy olyan pályaemelkedés amit a fogaskerekű abszolválna csak
A másik hogy a M4 vonal végleg értelmét vesztené...a proli ingyenélőket szállító villamosokat kéne inkább megnyesni
1900 körül. Francia pásztor lakókocsijában..
for-avar 2018.04.18 19:34:45
@Pootj: korai időkben a géppuskalőszerek/lövedékek közvetlen találattal tudtak sérülést okozni. A németek hamar átáltak a gépágyúkara. Ezek gránátjai már elég súlyos sérülést okozhattak. a hurricane és a Wellingtonok geoédikus építése a géppuska ellen jó volt. Ám a gránátok már széttépték. A mind nagyobb német Flakok is egyre magasabbra kényszerítették a bombázókat. a 8,8cmes is erős volt de a 10,5cm már egyetlen találattal leszedett egy bombázót...a 12,8cm óriások pedig általában kerülőútra kényszerítettk a századokat(instat halált senki sem akart). a repülőkön alkalmazott MK108 30mm gépágyú(vagy inkább gránátvető)330g lövedéke és benne 100g robbanóanyag...átlagosan 4-5 lövéssel leszedett egy 4 motoros bombázót. Az élőerőben is borzalmas roncsolást végzet(ez is cél volt a morál csökkentése)
A briteknél több mint 50000 hajózó személyzet veszett oda...az amerikaiak sem kevesebbet