Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemessis

64 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét egy újabb évbe léptünk, ettől még a Városi levegő budapesti felismerős sorozata töretlen lendülettel folytatódik. A korábbi részekben a legszebb tetők, tornyok, homlokzatok, szecessziós, és szocialista épületek példáján, ebben a részben pedig a XX. század első…..
nemessis 2016.01.06 19:50:52
Nem mintha túlzásba vinném, de elhatároztam, hogy ma nem netezek, nem is szöszmötölök blog képekkel, hanem végre dolgozok. Ez ment is egészen estig, mikoris el kellett szaladnom nagymamát látogatnom. Rég jártam nála, így lelkiismeret furdalás csillapításaként beugrottam a…..
nemessis 2015.06.20 11:08:57
@Békéssy Ágnes: Nincsen máshol Bébi cuki sajnos.
Fogyókúrám tiszteletére indítom ezt a sorozatot. Egészséges életmód ide vagy oda, imádunk henteshez járni, kolbászt és hurkust zabálni. Amúgy is most nagy hentes újraéledés van, nem tudom hogy a retro őrület miatt, de a sok frissen sültet kínáló húsáruda ebédidőben…..
Barátaimmal kellőképpen antiszociálisak és túlkorosak vagyunk ahhoz, hogy a pesti éjszakába vessük magunk. Pesten a helyek teli vannak emberrel és kíméletlen füsttel. Dohányzunk ha iszunk, de füstöt köszönjük nem kérünk. Tavaly kezdtük el budai kocsmajárásunkat, de…..
Már megint eljött a felháborodás ideje! Semmi komoly, csak egy vicces példa, hogy a vendéglátósok mennyire figyelmetlenek.  Méteres sörök után, jót röhögtünk az egyik hírös belgában, de ugyanakkor nem nagyon értem hogy miért nem tudnak disztingválni? A kagylójuk fini mind…..
Még idén tavasszal kibicikliztünk Budafokra, mert emlékeim szerint sok érdekesség van arra. Borozókat, kocsmákat és hagyományos, kockás terítős, bajszos pincéres éttermet kerestünk. Nem találtunk. Feliratokból is többet vártam, de azért így is összeszedtem párat. A…..
Nem tudni ősrégi e vagy csak a 70-es évektől rákövült a falra. Szeretném hinni, hogy már száz éve ott van, de csak a patinássága teszi érdekessé. Egyébként Akácfa utca, 7. kerület.  ..
Szinte napi rendszerességgel és vidáman tekertem el, - a kevesek által ismert, - Vizisport utcai evezős telep mellett. Erzsébet, Gubacsi híd töve, a bezárt strandfürdő szomszédsága. Akkor gyűjtöttem be ezt a képet, amikor elkezdték az egész telepet lebontani, vele együtt…..
Akármennyire is elcsépelt, nagyon szeretem. És pont remek színű időjárási viszonyok jártak. Be kellett gyűjtenem.1952-ben épült Állami Áruház néven és ugyanezzel a szépséges betűvel feliratozták.    ..
A kecske kukák buliba menet készültek a Kecskeméti utcában, a keresztes szemetesre pedig buliból hazajövet leltem a Kossuth Lajos utcában. A Ferenciek tere nagy vallási központ, eklézsiákkal, hittan könyv boltokkal, Mária Rádiós kocsival, így nem lehet csodálkozni, hogy…..
Többször fordult már elő, hogy valakinek az autójából bámészkodva láttam, hogy milyen érdekes, számomra ismeretlen feliratok és maradékai mellett haladunk. Kis idő után a kapukban ülő csapatokból következtetve könnyen rájöttem, hogy a nyolcker sűrűjében járunk. Kábé egy…..
Ha valaki igazán antiallergén szappant szeretne, akkor most kell betankolni! Én már csak tudom, hisz már 10 éve vakarózom az illatosított szerektől. Ma délelőtt festékért szaladtam ki a "nénikhez" a helyi háztartási boltba. Megjegyzem, sokkal jobb dolgokat lehet találni a…..
Lehet, hogy nem az igazi idényt fogtam ki, de szerintem plakátolásban a németek picit jobbak - A DAF feltehetőleg az (-: Azért sikerült gyűjteni pár kellemeset.  ..
Ezek a klasszikusnak számító neon lámpások villognak a Nørrebrogade - Kopi legközpontibb hídja - mellett. Ezen a hídon készül a kedvenc blogom a CopenhagenCycleChic fotók zöme és a kultikus biciklis számlálók egyike is itt van. Erről jut eszembe, hogy szombatról vasárnapra,…..
6 napot voltunk Koppenhágában és eléggé bő lett a termés. Nem csoda, hisz azok az emberek hihetetlen jólétben élnek, divat és design mániások. A régiség boltok teli vannak feliratokkal, falakról leszedett fémbetűkkel, nyomdai fabetűkkel, kisebb, nagyobb fém árcédulákkal.…..
Akkor ezt a blogot kezdjük ezzel a tavaly decemberben tervezett büszkeséggel, amit a Francia Új Hullám Kiadó megbízásából készítettem. Ebben a pillanatban fedeztem fel, hogy bemutatták a könyvet a M2-n is! Repes a szívem az örömködéstől, és persze attól, hogy nem nekem kell…..
Úgy gondolom, hogy ilyen hosszú szünet után valami extrasággal kell előrukkolnom.A vasút megy tovább, engem pedig visszarángat lassan az életbe az ilyesfajta hirdetményekre való bukkanás a múltból. A pünkösdi hosszú hétvégét a Szelidi tónál töltöttük és az autóból…..
    ..
 ..
Már rég nem írtam, de ez nem azt jelenti, hogy ne gyűjtöttem volna remek új dolgokat. Bécs is a régi feliratok tárháza, csak egy picit másképp, osztrák retro. Bécsnek imádom a feliratait és portáljait, mivel nem volt államosítás, nagyon sok századfordulós kirakat maradt…..
Egy-egy finomfőzelékes nap után mindig megkönnyebbülést hozott, amikor a tízórai szünetben Csicsovszky Zoli osztálytársam megszerezte a hírt anyukájától, aki az iskola konyháján dolgozott, hogy aznap paradicsomos káposzta lesz. A fasírtot persze említeni sem kellett, az úgy…..
nemessis 2011.03.08 20:57:30
@lutria: A mi menzánkon egy szelet száraz, szálas disznóhús volt hozzá és maradandó gasztro károsodást okozott nekem is. De szerencsére nem a paradicsomnál csapódott le, csupán a kínai, thai és hasonlatos keleti konyha édes-savanyú ételeitől kap el az undor.
 Egy áruház, amely hajdanán a legforgalmasabb volt a városban, és amely gyönyörű épületével méltóképpen jelképezte hazánk divatját, és amelyről még a külföldi szakma is elismerően beszélt a maga idejében. Mára azonban már leáldozott a Corvin áruház csillaga, és…..
Szombat délutáni sétánk során akadtunk rá a Nagymező utcai Divat Hajvágószalonra. A hg.hu forrásai szerint ez az üzlethelyiség az egész huszadik században fodrászatként működött és az államosítások után a Divatfodrász Szövetkezet vette át. Akit érdekel az enteriőr,…..
Mosógépszerelő portálja a Hajós utcában. ..
A hétvégén rendet raktam a képeim közt és ráakadtam nagyon sok külföldi feliratos képre, amit még évekkel ezelőtt csináltam. Ezek a különleges házszám megoldások Krakkóban készültek 2007-ben. Kár, hogy estit nem csináltam róluk, amikor világítanak...