Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiscica77

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Biztos mindenki elgondolkozott már azon, hogy vajon mi volt száz-kétszáz éve azon a helyen, ahol most él vagy amerre nap mint nap jár. Nos nem is olyan nehéz megtudni. Magyarországról három katonai felmérés készült, az első még az 1700-as évek végén, az utolsó Ferenc…..
kiscica77 2010.09.10 19:30:00
Ugye, mire jók a levéltárak...
www.archivportal.hu/id-574-ii_katonai_felmeres_terkepei.html
- a második katonai felmérés Magyarországra vonatkozó része, térképei 1819-1869 között készültek
Frissítés: 21:30-ig vagyunk az irodában, utána este 10-től a Deák térről jelentkezünk Jávor Benedekkel élő adásban!Nem találod a leadóhelyeinket? Bizonytalan vagy? Kérdeznél? Választ vársz? Akkor itt a lehetőség, hogy kérdezz, és élőben válaszolunk! Kérdéseidet itt a…..
Lokális klímaváltozás 7,44 2010.04.12 13:15:00
Megtörtént a csoda, országosan 7,44 %-ot kapott az LMP. Öt mandátumot szereztünk a területi listákról. Budapesten harmadik pártként végeztünk, és 13 jelöltünk maradt állva a második fordulóra. Addig is, amíg összeszedjük magunkat a nagy ünneplés után, nézzétek meg Schiffer…..
Ma lőttem a XIII. kerületben: Már messziről is látszik, hogy vannak itt érdekes dolgok. Nézzük csak közelről: Igazi kánaán, nemigaz? Ami ezzel a bajom, hogy akkor most a Facebook meg a Twitter támogatja Szanyit? Vagy ezek is pártok, akiknek a nevében indul? Meg mi az a…..
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
kiscica77 2009.11.11 12:51:00
Grzegorz Łubczyk: Henryk Sławik. Három Nemzet elfeledett Hőse (Széphalom Könyvműhely) – könyvbemutató 2009. szeptember 23. (szerda), 18.00 Lengyel Intézet Budapest, VI. Nagymező u. 15.Henryk Sławik Lengyelország német lerohanása után sok tízezer honfitársával együtt…..
Az utolsó meccs, ahogy Lengyelországban emlegetik azt a futballmérkőzést, amelyet (pontosan hetven évvel ezelőtt) 1939. augusztus 27-én, a második világháború kitörése előtt három nappal, Lengyelország válogatottja játszott Magyarország legjobbjai ellen. A magyar válogatott…..
Az a helyzet, hogy megvannak. Egészen pontos és biztos számot még nem tudunk mondani, valahol 23 ezer környékén jár a leellenőrzött, csomagolt és a széfbe átküldött cédulák száma, de izgulni már nem kell, ezt egészen pontosan és biztosan meg tudjuk mondani. :-)Ami még van, azt…..
Szombaton délután a Dunakanyarba, az ország egyik legszebb falujába megyünk, hogy tiszta levegőn, barátságos környezetben, és ugyanakkor a lehető leghasznosabban töltsük egymás társaságában az időnket. Este hatig-hétig várhatóan végzünk, utána séta és szabad foglalkozás.…..
Némi utánajárással immár konkrét javaslatokat tudunk tenni azoknak, akik valamelyik segélyszervezet munkájába bekapcsolódva szeretnének a tél leghidegebb napjain az utcán lévőknek segíteni. Az alábbiak közül mindenki kedvére válogathat. Hosszú távra is el lehet köteleződni.…..
Mandiner blog Melegséget! 2009.01.11 08:01:00
 Tegnap este egy férfi ült a szomszéd autóján. Bólogatott a feje. Ápolatlanul, részegen vonaglott ott. Tettem egy kört, mert nem mertem hazamenni. Az utca sötét volt, a ház is. Az ismeretlen pedig épp a kapunk előtt támasztotta az autót. Attól féltem, hogy leüt, vagy…..