Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Argentina

31 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok - Buenos Aires 2018 Minden, amit tudnia kell az ifjúsági olimpiai játékokról, Buenos Aires 2018 Az idei év október 6-18 között az ifjúsági olimpiai játékok Buenos Aires városában kerülnek megrendezésre. Itt magyarul megtalálható minden olyan információ, amit…..
Okiratok hitelesítése külföldre utazás előtt -2017 aktualizált verzió- Friss anyakönyvi kivonat kikérése: Ha több, mint 1 éve házasodtunk, akkor mindenképpen friss anyakönyvi kivonatra van szükségünk, mert a Külügyminisztérium 1 évnél frissebb kivonatokat hitelesít csak. Ha ennél frissebb,…..
68 éves korában elhunyt Usztics Mátyás magyar színművész, rendező, szinkronszínész, a Nemzeti Kamara Színház alapító-igazgatója.   Vele tartottak Karádi János őrmester, Hunyadi János főtörzsőrmester/hadnagy, Seneca, illetve Roger nyúl is. Nem lett volna a fiatalságunk ugyanaz nélküle! A…..
Martineta nevű madarak. Jellemzően a Pampákon, illetve a Tűzföldön lehet rengeteget látni belőlük. Engem nagyon megfogtak, nagyon aranyosak :) Argentínai Utazásaink Képekben Ajánlott Úticélok Argentínában Magyarul   Argentína Utazás Magyarul - Argentína Turizmus…..
*******Egy FaceBook chat vágatlan valós másolata... Csak erős idegzetűeknek :))))) ÚJRATÖLTVE 2017 http://argentina.blog.hu/2016/10/04/az_evszazad_uzleti_lehetosege_uszott_el/   CS 12:29 Ettől kezdve kapcsolatban vagytok a Messengeren....   Zsofia Z.: szia Gery, köszi a visszajelölést  Közös…..
*******Egy FaceBook chat vágatlan valós másolata... Csak erős idegzetűeknek :))))) 2017-ben újratöltve: http://argentina.blog.hu/2017/04/29/ujra_az_evszazad_uzleti_lehetosege_uszott_el   2016-09-04 20:49 Szilvia Sz.-né Szia Gery, Most találtalak a Mexikoi magyarok csoportban. Remélem nem gond…..
  Számos posztban és kommentben előfordult mind a "megszoksz vagy megszöksz" téma, mind a kultúrsokk kifejezés, a reakciókat olvasva számomra mégis úgy tűnik, hogy míg az első igazságát a többség elfogadja, az utóbbiról kevesen tudják pontosan, mit is jelent. A Wikipédia szócikke szerint a…..
A Hung legutóbbi részében kiderült, hogy a színésznő eredeti hajszíne vörös, és az is, hogy 39 évesen is jobb teste van, mint bármelyik húszéves plázacicának. ..
Csak sajnálni lehet azt a 4,33 százaléknyi szlovákiai magyar választópolgárt, akik a Magyar Koalíció Pártjára (MKP) szavaztak és képviselet nélkül maradnak négy évig, de a szlovákiai magyar és szlovák választók - úgy néz ki - többsége egyértelműen a Fidesz és a Jobbik…..
  Amióta eszemet tudom rossz alvó vagyok. Ez különösen igaz a fülledt éjszakákra, s mivel Argentínára jellemzőek a különösen fülledt éjszakák, bizony sűrűn előfordul. Jellemző rám hogy hülyeségeket álmodjak össze. Nem a rossz lelkiismeretem gyötör, az inkább nappal feni rám a fogát. (Minden…..
  Itt az ideje, hogy “kihúzzam a seprűt a hátsomból” a tanácsuk szerint. (valójában nem hátsót mondtak, de finomítottam) Engedelmeskedem, anélkül persze, hogy a tartást elveszíteném. Már nem bukok ki azon ha valaki fél órával később érkezik egy megbeszélésre indoklás nélkül, hanem örülök a lelkes…..
  A lenyűgöző tájak, és természeti kincsek lebecsmérlése nélkül bátran állíthatom, hogy ami legjobb Latin-Amerikában azok az emberek. Nem kell azonnal bedőlni kedvességüknek, mert mindenkivel azok. Sajnálom, ha valakit ezzel kiábrándítanék, de nem a személyed iránti kitüntetett tiszteletről van…..
  Minden agyalágyúlt tudja, hogy a negro feketét, sötétet jelent amit Argentínában előszeretettel alkalmaznak az alsóbb osztályok képviselőinek megjelölésére. Sok mindent takarhat: piszkosat, műveletlent, nyomornegyedben élő munkakerülőt, bunkót de nem szükségszerűen mindet egyszerre. Volt…..
  A nyomornegyedből turisztikai fétissé avanzsált La Boca kötelező kacatgyűjtő kiruccanás, nem hagyhatom ki. Biztonságosnak mondható része nem több mint tíz-tizenkét háztömbre terjed ki körülbelül. (Ez alól az képez kivételt ha az örök rivális focicsapat, a River Plate pólójában merészkednél be,…..
    Nem talált! Nem a jet-lagről akarok beszélni (bár az is alaposan kiütött...) hanem a latinok egyik legelemibb belső késztetéséről, az ünnepekről, melyen keresztül számos kellemetlenséget képesek elkerülni.   A dolog úgy kezdődött, hogy egy nyolc hónappal későbbi dátumra voltam kíváncsi hogy…..
  Ebben az országban két dolog indítja meg igazán az embereket: a politikai hitvallásuk, és a kedvenc focicsapatuk. Mindkettő az argentinok identitásának szerves részét képezi. A különbség annyi, hogy választások idején van mozgás az utcákon, ha fontos meccs folyik, akkor sehol senki, az éttermek…..
  A temető körül mindenfelé megtalálhatóak a night clubok névjegykártya-osztogatói, akik némi jutalék ellenében bekísérik a görbe estére vágyó, többnyire kis csapatokban mászkáló férfiakat hogy bekukkantsanak, tetszik-e a hely mielőtt lecsengetnék a belépőt. Embernek kell lenni a talpán, hogy ne…..
    Talán sehol sem olyan látványos a kultúrák, nyelvek és társadalmi rétegek keveredése mint Recoletában. A szépművészeti múzeummal átellenben lévő dombon az argentin hippik füvet szívnak jamaikai zászlós kötött sapkában, miközben kézműves vackokat árulnak. A domb tetején tarot kártyás jósnők…..
  Szótár: -       Mate (ejtsd: máté) a szertartás neve, illetve egyben az ivócsésze neve is, ami lehet tökből, fából, üvegből. -       Yerba (ejtsd: zserba) maga a zöld teafű, amit a mate-ba tesznek, erre öntik rá a melegvizet. Néha, helytelenül ezt is hívják mate-nak…. -       Bombilla (ejtsd:…..
   A globális krízis által kiváltott fogyasztáscsökkenés már nem csak az ületek kínálatát befolyásolja Argentínában. A jelenség nem csak a gazdasági helyzetről ad útmutatást, hanem övön aluli ütést jelent azok számára akik a hulladékokból élnek.   Az élelmiszerek, italok, tisztítószerek és a…..
         Márai Sándor                     HALOTTI BESZÉD        Látjátok feleim, szemtekkel, mik vagyunk:       Por és hamu vagyunk.       Emlékeink szétesnek, mint a régi szövetek...       Össze tudod-e rakni még a Margit szigetet?       Már minden csak dirib-darab, szilánk, avitt kacat,       A…..
   A társaság egyik nötagja aki a parrilla mellett lábatlankodik felsikolt. Nagy darab, jól megtermett délszaki csótány néz vele farkasszemet vigyorogva a kőfal pereméről. Megnyugtatom, hogy ne ijedjen meg, ez csak Amálka. Velünk van, háziállat. A csajnak egyébként érdekes a elképzelése van a…..
  Eltekintek az út leírásától, a tájak némileg kárpótolnak az autóban bömbölő zenéért, valamint a megállás nélkül hangosan kotyogó és röhigcsélő gyerekekért, akik azt hiszik hogy unatkozol vezetés közben. Odaérünk sikeresen (abban az esetben ha a vidéken sztrájkoló agrárnegrók nem vágják keresztbe…..
   Két dolgot nem sikerült csak sohasem megemésztenem: az úgynevezett “latin tökölést” és azt hogy mindenki egyszerre beszél. Mindent iszonyatosan bonyolítanak, praktikára ne számíts. Ha azt állítják hogy mindjárt indulunk, hamarosan odaérünk vagy pár percen beül megvan valami, stb. arra mindig rá…..
  Élvezkedve fetrengek a fehér homokban az ernyő alatt, a horizontot bámulom. Egy kisebb csoport halad el velem szemben tenyerüket összecsapkodva. Remélem nem jehovisták. A körülöttem lévők egyenként felállnak és felveszik a tapsot. Most a kis csoport megnyílik, középen megáll egy fószer, három év…..