Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jozsi_az_infomunkas

22 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A futás egyre népszerűbb napjainkban, rengeteg olyan történetet olvasni, ahol a futással kezdődött egy teljes életmódváltás. Én magam sem sportoltam 27 éven keresztül, majd hirtelen felindultságtól vezérelve elkezdtem futni és ez mind a mai napig így van. Az első futásom…..
A Conatus Creative nevű indie csapat fejébe vette, hogy jövőre folytatást készít a River City Ransom nevű 1989-es játékhoz. Verekedős cucc kisebb RPG elemekkel, de itthon valószínűleg kevesen ismerik, pedig a NES-en nagy klasszikus volt. Nézzünk is bele. A CC hivatalos folytatást…..
jozsi_az_infomunkas 2013.09.13 21:25:22
A lakásban van egy raklapnyi informatikai eszköz, tv, számítógép, okostelefon, laptop, netán tablet is. És WiFi. A tv meg vagy smart, vagy nem. Ja és van digitális videorecorder is. Mert a dvr jó. És van külső winchester, meg esetleg egy a dvr előtt beszerzett felvevő (video, vagy…..
A legismertebb magyar gamer podcast, a Konnektor minap engem keresett meg, a megtisztelő felkérésből egy szűk egyórás beszélgetés lett retróról, IDDQD-ről, nextgenről, handheldről, a feleségemről, kötelességből játszásról, meg úgy mindenféléről, ami eszünkbe jutott. Akit…..
jozsi_az_infomunkas 2012.07.26 22:29:07
@FB2: Akkor rosszul fogalmaztam: az S és SZ rosszul megy át a mikrofonba. Olyan, mintha sziszegnél, és ez a monoton beszédstílusoddal párosítva nem szórakoztató, hanem idegesítő. Persze, ha valaki megszokta, akkor lehet, hogy nem tűnik fel, de engem akadályoz abban, hogy további podcastokat hallgassak.
És még egy wtf kütyü a CES-ről, az iCade, ami áprilisi tréfának indult. A ThinkGeeken jelentek meg a képei idén április elsején, most is árulják az oldalon, de ha az ember rákattint a „megvásárolom” gombra, egy olyan oldalra kerül, ahol kiröhögik a ThinkGeek…..
Nem pont erről szerettem volna írni ma, de ha már így alakultak az események, jobb ha leírom ide is. Legyen nyoma. Történt, hogy meghívtak a Mobile Developers Day-re, a Kinnarps Ház-ba (szeretném hangsúlyozni, hogy a következő sztori bárhol megtörténhetett volna, és nem a…..
Jelenleg is folyik a Wikileaks és szólásszabadság védelmében indított internetes csapássorozat, amelyet az Anonymous nevű hackerekből és szabadságjog harcosokból álló csoport koordinál az interneten keresztül. A csapássorozat alkalmával túlterhelik a célpontok szervereit, így…..
Nem a zynga volt az első, aki közösségi játékokkal próbálkozott, és még csak nem is a facebook-on, de egyéretműen ők ketten felelősek az ágazat kialakulásáért és tündökléséért.Közösségi játékok alkonya?2009 óta sok rajongóra szert tettek a közösségi játékok, de…..
Ennyi a nagy hír, amire tegnap óta várunk: az iTunesban elérhető a Beatles életműve, az Apple.com weboldalon pedig a zenészek képével találkozhatunk.Hogy ezt annak ellenére csalódásnak érezzük, hogy Magyarországon egyáltalán nincs iTunes Store, vagyis számunkra továbbra is…..
Néhány hete olvastam először a chrome böngésző motorjára épült és a nagyon hangzatos 'böngésző újragondolva' elcímmel ellátott Rockmelt böngészőről. Imádok új dolgokat kipróbálni, természetesen egyből elkezdtem sorban állni meghívóért.Normális esetben nem írnék…..
A legújabb tervek szerint a Yandex-en keresztül hódítja meg Oroszországot a Facebook.Zuckerbergék jelenleg az 5. helyen állnak havi 4,5 millió aktív felhasználóval az orosz piacon. A legtöbb havi látogatója vKontakte.ru közösségi oldalnak van, melyet az Odnoklassniki követ 16,7…..
A Barátikör.hu oldalon általában véve jellemző a felhasználókra, hogy a lehető legszélesebben értelmezve is személyre szabják a felhasználói felületüket. Megszámlálhatatlan mennyiségű widget, addon, profilképmodifikáció és háttérszínválasztás mellett a személyes…..
Rengeteg félreértés és sok esetben alaptalan félelem jellemzi az adatvédelem kérdéskörét a közösségi oldalak tekintetében. Mai hír, hogy a Facebookon futó Farmville játék felhasználóinak az adatai is "illetéktelen" kezekbe kerülnek.Fontos tisztázni, hogy mi számít…..
Bármilyen szolgáltatás vagy cég saját rajongói oldalt hozhat létre aBarátikör.hu-n. A rajongói oldal sokak számára ismerős lehet aFacebookról, ezért a Facebook rajongói oldalaival vetjük össze a sajátszolgáltatásunkat.Gyakori probléma, hogy a rajongókban felmerül a kérdés,…..
Mai hír a Webisztánon, hogy itthon véget ért az iWiW - Facebook párharc, utóbbi győzelmével. Ez a forgatókönyv már több országban is lejátszódott, azonban van egy közösségi oldal, amit a Facebook minden akarata ellenére nem tudott lenyomni. Ez a Barátikör.com anyavállalata, a…..
Tanyavilág Mi lesz a héten? 2010.10.04 20:14:00
Heti újdonságok Újdonság, hogy egyelőre nem lehet ajándékot küldeni. (Meg is kaptuk érte a magunkét :) ) Az ajándékküldést mindig is időszakos dolognak szántuk, de nem is ezért vettük le, hanem azért, mert helyet kell adnunk az új funkciónak, ami hamarosan elkészül. Ideje,…..
jozsi_az_infomunkas 2010.10.06 09:54:08
@mamba: Tallérban nincs drágulás egyáltalán. Ezért nem jár több TP
Sziasztok!Ezt a posztot nem Afrikananács írja, mert tegnap kicsit besokallt amikor fél óra alatt több, mint 700-an jelezték neki, hogy már megy az iwiw, miért nem megy még az alkalmazás. :) Jobb híján beugrom helyette.TegnapAkadozott az iwiw és ez szemlátomást nem kicsit hergellte a…..
jozsi_az_infomunkas 2010.10.04 13:24:57
@aKriszta:
Cachet ürítetted már?
Mikor nyomod az F5-öt?
A 2002-ben létrehozott wiw (Who Is Who) Magyarországon olyan nagy hatású jelenség volt, mint a Facebook az USA-ban. A 2005 óta iwiw (International Who Is Who) néven futó sikertörténetnek 2006-os állomása az volt, hogy a már többszázezer felhasználóval büszkélkedhető közösségi…..
A kommentekben sokat kérdeztétek, hogy mik történnek a háttérben, miért nincs naponta új blogposzt, miért nem kerültek ki pénteken újdonságok. A napi, aktív játékosok száma az elmúlt két hétben megduplázódott, ezért a kód egy részét újra kellett írni, hogy a 'kalapos…..
jozsi_az_infomunkas 2010.09.29 18:56:56
@mamba: 'meleg'...
jozsi_az_infomunkas 2010.09.30 10:48:00
@KisZole: már kaptál: GYIK
Itt találod a játék eddig növényeinek gyűjteményét. Egy kis matematikával azt is megpróbáltuk kiszámolni, hogy mikor mit érdemes termeszteni, tenyészteni! Tanyavilág Táblázat(frissítve 2010.10.26.)  A gyűjtemény legjobb tudása szerint próbálja követni a legújabb…..
jozsi_az_infomunkas 2010.09.29 18:51:01
@-Rita77-: Már kaptál: GYIK
IDDQD Heti retro: Laser Squad 2010.08.05 13:00:00
Volt, aki hónapok óta várt erre: a heti retrojáték-szavazások örök második helyezettje, a Laser Squad végre nyert (igaz, sokáig a Barbarian vezetett). Jöjjön akkor erről egy cikk – bár mint látni fogjuk, a Laser Squad kapcsán Laser Squadról nem sokat lehet írni, más…..
jozsi_az_infomunkas 2010.08.05 17:14:40
jozsi_az_infomunkas 2010.08.06 09:34:13
Stöki, nem akartam fikázni a cikket, de az nem tetszett benne, hogy úgy állítottad be a Laser Squad-ot, mintha semmi újat nem hozott volna a korábbi játékokhoz képest. Tény, hogy a Julian Gollop korábbi programjai már bevezették a 'fog of war', láthatóság, morál koncepcióját, de ami a Laser Squadban újdonság volt, az a kezdetleges AI.

Míg a Chaosban koncepció nélkül vagdalkozott a gép (legnagyobb káosz közepén gyártotta az illúzió aranysárkányokat...) A Laser Saquadban már alkalmazkodott a játékos taktikájához. Egyes pályákon erőből játszott a gép (Pl. cyber hordes) vagy ugyanazt a taktikát próbálta előadni (pl. stardrive, assasins), a Moonbase c. pályán alkalmazkodott a játékos erejéhez. Ha túl sok védő meghalt, akkor elkezdett döntetlenre játszani.

A kétjátékos üzemmód teljesen új szintre emelte a játékot, és ez annak volt köszönhető, hogy a Moonbase assault rendkívül jól ki volt egyensúlyzva.

Az egész játék szabályrendszerén látszott, hogy Julian Gollop RPG fanatikus, és a táblás játékok nagy megszállotja. A Chaos-t eredetileg szintén táblás/kártyás játéknak tervezte, utólag jött a gondolat, hogy számítógépre is meg lehet csinálni. Az első gagyi verzió a Warlock nevet kapta, de ezt gyorsan elvetették.

Kézenfekvő volt, hogy első játékainak kiadója a Games Workshop volt, akikkel hobbijából adódóan rengeteg időt eltöltött. A Games Workshop akkoriban táblás játékokkal és Livingston-Jackson lapozgatós könyvekkel foglalkozott.

Julian-ék korábbi játékai is jó fogytak, de a sikert a kitunő értékelések hozták meg a Your Sincrlair magazinban, ami felkapott játékká tette a Laser Squad-ot. A készítők szerencséjére a magazin teszteloi nem vették észre a durva hibákat:
- Sinclair-en ha a katona egy kockányit maga elé célzott, akkor 100% pontossággal egyenesen ment a lövés minden lövésmód esetében.
- A kézigránát robbanásakor az elvileg nem látható ellenfelek is megjelentek a képernyőn
- Az időzített gránát újraidőzíthető volt
- Tüzelő nézetben megjelentek a nem látható ellenfelek a felülnézeti térképen

A hibákat a következő kiadásba gyorsan kijavították, így az újabb (Spectrum 128-as, és expanzióval készült, un. Remix) verzió már normálisan muködött.

A sikert követően nem is a Gallop testvérek írták át a játékot a többi mikroszámítógépre (C64 kivételével), hanem outsourceolták más programozóknak. A Plus4-es verzió természetesen itthon készült TGMS által, aki akkoriban a legjobb konvertálónak számított.

A játék C64-es megjelenésekor még kevesek engedhették meg maguknak a lemezmeghajtót, ezért a Pecsában 'utántöltős' verzióban lehetett megvásárolni. A sikert meglovagolva egyébként Balogh (később 576 mogul) Zsoltnál is kiemelt áron 200 ft-ért lehett kapni...

Julian Gollop szeretett ugyanazokkal a karakterekkel dolgozni, akik egyre nagyobb rangfokozatot kaptak a játék során, Andersonból már tábornok lett a játék végére. Corporal Jonlan több játékban is szerepelt, akár csak a Marsec gyártója a Mars Security company.

A játékkal még mindig sok oldal és fanatikus foglalkozik, egy rövid fan-fiction is készült az Assasins pálya kapcsán, amely itt olvasható:
www.oocities.com/tsca.geo/laser.html

A Krisalis Laser Squad PC-s játéka szerintem minden volt csak nem szép. A Birodalom Visszavágból szúrtak be képeket és teljesen megölték a játék hangulatát. Nem is lett belőle siker, talán azért is, mert sima átirat készült, de nem lett modernebb a játék.

A Gollop testvéreknek ekkor nagyon jól ment a szekér. Az irodájukban kupacokban álltak a Laser Squad kiegészítő csomagok, de a cég menedzselése miatt semmi idejük nem maradt programozni. 1991-ben végül a Laser Squad 2 kezdetleges AI nélküli kétjátékos demójával házalni kezdtek a Krisalis, Domark majd a MicroProse vezetoinél. Ehhez a játékhoz már a Popolous által népszerüvé tett izonometrikus (jól írtam?) megjelenítést alkalmazták.
(Az UFO cikk gondolom majd szépen leírja a továbbiakat :) )

A játékhoz editor és újabb küldetések is letölthetok a blogbejegyzésben található linkek egyikén. Az editor sajnos nem tudja kiküszöbölni az AI által megszabott viselkedést, így néha falnak futnaK a számítógép egységei :)

Az extra küldetések egyébként meglepően igényesek, új grafikai elemeket is tartalmaznak.

4 extra infó (bár hardcore fan-oknak talán nem is extra)
* A kézigránátot el tudták kapni az üres kézzel ácsorgó játékosok
* Hullákból átjárhatatlan falat lehet építeni
* 4 csapással, hátulról meg lehet ölni lézerkarddal a Battle Droid-ot a Laser Platoon pályán
* A Cyber Hordes pályán egy ládában 2 csapat-nak is elég lőszer és felszerelés van elrejtve
* Ha szétlősz egy ajtót, akkor nincs 'opportunity fire' a mögötte álló lesipuskásnak
A Linkedin az a szolgáltatás, amely sikeresen talpon maradt a facebook viharos térhóditása ellenére. Teljesen rossz egy lapon említeni a két szolgáltatást, hiszen teljesen másról van szó. Ezen a közösségi oldalon elsősorban üzleti kapcsolatainkat ápolhatjuk és online…..
"Hát az angolt!" - vágná rá sok ember, míg mások a kínaira fogadnának. De a kérdés most sem ilyen egyszerű; lássuk hát akkor a nyelvek toplistáját az Encarta 2006 alapján! (Hangsúlyozom, a helyzet nem ennyire egyszerű, mert ahány forrás, annyi adat, és óriási…..
A múlt héten publikáltunk egy kutatást, ami a munkahelyi internetezési szokásokkal foglalkozott. 2009-ben már volt egy hasonló kutatásunk, de akkor inkább azt néztük, hogy mennyire titlják a munkahelyek a közösségi hálók használatát. A mostani kutatás során inkább arra voltunk…..
Mint a számtalan beszámolóból már mindenki tudja, az Origo Zrt. több fronton is erősödni kíván 2010-ben. Kezdve az Origo induló blogszolgáltatásával (Postr ejtsd: poszter). Amiről előzetesen csak annyit, hogy egy inkább a Tumblr-re hajazó közösségi szájtról van szó, ami…..