Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagysuhi

0 bejegyzést írt és 282 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézzük lépésről-lépésre a nagykörúti villamosok történetét az első villamos indulásától napjainkig + azt, hogy milyen irányba lehetne továbbfejleszteni, átalakítani a villamosvonalat. Időutazásunkat az első villamos megindulásának napján, azaz 1887. november 30-án kezdjük: ekkor adták át a…..
Furdancs Blog Szőnyegtisztítás 2013.10.04 08:38:18
A lakások a szennyeződéseknek leginkább kitett darabjai a szőnyegek. Használatukból adódóan folyamatosan elpiszkolódnak még akkor is, ha az utcai cipő helyett otthon papucsban járkálunk. A levegőben levő por mellett pedig még óhatatlanul foltok is kerülhetnek a felületükre. A…..
nagysuhi 2013.10.06 19:36:50
@Morgan kapitány:
Én minden nyáron így pucolom ki az egyik szőnyegemet. Kiviszem az utvarra, lerakom a betora. Egy kefével bekenem Domestosos vízzel (egyszívű fehér szőnyeg) Utána a Karcherrel átmosom az egyik szélétől indulva a másikig terelem a koszt. Utána kiterítem a napra, estére megszárad és kész.
Elég sűrű epizódunk volt, szóval nem tekintünk vissza, hanem egyből a lecsóba csapunk, megtartva a helyszínekre bontott struktúrát, ahogy szoktuk. A korábbi részek itt érhetők el, ha valakinek averziói lennének a tagekre klikkolgatással szemben. A Falon túl Samu és Szegfű a…..
Miután a Fővárosi Törvényszék szeptemberben elkaszálta az NMHH tavaly ősszel indult frekvencia-árverését lezáró végzését, úgy tűnt, hogy az állami mobil-álomnak vége. Bingó? Változnak a játékszabályok a frekvenciafronton: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság…..
Leia Organa hercegnő specialitása „diplomáciai küldetések” lennének, Han Solo előre kikötné, hogy „pénzért bármit megtenne”, míg C-3PO és R2D2 közös névjegykártyát csináltatna. 10 névjegykártya a Jawáktól Darth…..
Századszorra hallod, ahogy Joe Pesci leoltja szerencsétlen Marv-ot, akibe az intelligencia legapróbb csíráit sem vetette el az élet és mégis leborulsz a székről. Chris Columbus filmje, John Williams mesterien komponált dallamain vágtatva a gyerekszínészek egykoron tündöklő - és nem…..
nagysuhi 2012.12.25 14:28:43
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..
Kedves vidéki (esetlegesen külföldi) olvasóinkat előre is kérjük, közöljék velünk mindenképpen kommentben, hogy ők nem budapestiek, fogalmuk sincs ezekről a helyekről - és nem értik, miért nem mindegy, hogy Buda-e vagy Pest. Köszönjük. És most következzen egy kis…..
nagysuhi 2012.10.24 15:08:02
@Modor Tibi: A meki mellett a Vikingernél.
Most már a harmadik helyről hallom ugyanazt a hátborzongató sztorit, tehát lehet benne valami.Leírni csak ezért írom le, mert feltételezem, hogy aki ilyesmivel játszadozna, annak nincs internete és nem olvas blogokat, tehát nem fog vérszemet kapni és az én adóforintjaimból a…..
nagysuhi 2012.08.29 07:24:51
@Gerilgfx: A magyarokat vigye a fehér mentőautó, a cigókért meg menjen a fekete autó.
Annak idején írtunk már arról itt a Nívó blogon, hogy a magyar EU-elnökség legnagyobb sikereinek a Roma stratégia és a Duna stratégia megalkotását és így európai szintre emelését tartják. Mi már annak idején is hiányoltuk, hogy a hangzatos név mögött megfoghatatlan, mit…..
5.g & Rammjaeger83 Jelenleg egy NATO-tagállamban sincs olyan szintű belpolitikai feszültség, mint amely az egykori szovjet tömb tagjait jellemezte, de ez még persze változhat - egy tavaly nyári elemzésünkben írtuk ezt a helyzetértékelést, és már a közelmúlt eseményei is jól mutatják, hogy az…..
Modorosblog Higiéniafasizmus 2012.02.14 11:30:00
Erőst el van tájolva az emberiség manapság, nem csoda, hogy elkorcsosulunk. Az evolúció nem véletlenül lett kitalálva. Adott egy természetes mikro- és makrokörnyezet, a tápláléklánc - ennek a tetején volnánk mi - és az állandó körforgás. Az erősebb marad életben, a gyengébb…..
 Az örökké fess, hercig, jó kiállású, szimpatikus tekintetű - nem mellesleg kiváló humorral rendelkező - Hácsé munkája Hetényi Péter barátunk ötlete alapján. Az évszakgyűlölőEz a hó, bazmeg, ez a halálom. Mér kellett ez most, kinek hiányzott? Mérnem tud már…..
Nagyon hálás, felkapott téma lett ez, hogy havi 42-50 ezer forintból meg lehet-e élni. Ti azt állítjátok, nem - Nemzetgazdasági Miniszter Úr és mi viszont azt állítjuk, hogy igenis lehetséges. Hogy ne csaljunk az amúgy rendkívül rokonszenves Nívóékkal ellentétben, mi…..
nagysuhi 2012.02.01 18:40:49
Hogyan takarítsunk meg jelentős összegeket a hiteltörlesztésben, vásárlásban, háztartásban, közlekedésben? Nem kell rosszabb életszínvonalon élni. Egy kis pénzügyi intelligenciával, tudatos vásárlással, odafigyeléssel sok energia és pénz takarítható meg. Fejlesszük…..
nagysuhi 2012.01.31 17:59:48
@Kőmíves Kelemen: Egy modern kondenzációs kazán nem fűt 70 fokon télen sem. Annak egész nap menni kell 40-45 fokon, legfeljebb 2-3 fokkal csökkentheted a lakás hőmérsékletét éjszaka és nappal, mikor nem vagy otthon. Igy a legtakarékosabb. Nekem a felére vitte le a gázfogyasztást a régi atmoszférikus kazánhoz képest.
HamPLÓ Séta Cottbusban 2012.01.27 12:00:00
A múltkor villamosoztunk egyet Cottbusban, most mutatnék pár képet magáról a városról is. Na nem sokat, mert pár óra alatt még a belvárosból se láttam mindent, de ha már valahova eljutok, szeretem nem csak a síneket követni. Ez a vonatozós-villamosozós túrák során nem mindig…..
Ákos – Arénakoncert 2011 (FalconMedia / Szerzői kiadás) Bizonyos körökben ciki ezt bevallani, de én voltaképpen a kezdetektől fogva követem Kovács Ákos zenei karrierjét. Nem fanatikus módon, de azon kevés népszerű magyar előadók közé tartozik, akiknek ha kicsit…..
Hazudnak a politikusok? Csupa ígérgetés a kampány, aztán utána kiderül, hogy nem erről volt szó? Több pénzt vártál, de nem kaptál lófaszt se? Hogy elkerüljük a csalódásokat, a megoldás csakis a politikai nyíltság lehet, legfőképpen a…..
nagysuhi 2012.01.05 14:23:08
@Sakic19: 4 párt? Spóroljunk, elég lesz egy is. Ein Volk, ein Reich, ein Führer!
1995. június 2-án 13:15-kor két amerikai F-16-os szállt fel az észak-olaszországi avianói légitámaszpontról, hogy megkezdjék szokásos járőrözésüket Bosznia fölött. Ekkor még senki nem tudhatta, hogy a két gép közül néhány óra múlva már csak az egyik fog visszatérni...…..
Amikor felkelt, rögtön megpillantotta. Nem nyitotta ki teljesen a szemét, hagyta, hogy álomszerűen életlen legyen a világ. A világ, ami ma reggel fekete volt, és csillogó, fémes keretbe foglalták. A szoba sarkában ott áltt a vadonatúj plazmatévé, amivel karácsonyra meglepte magát!…..
  Napi egy posztnál többet ne tegyél ki, de inkább annyit se. Csak értékes tartalmat ossz meg! Téged érdekelne ugyanez mástól? Nem kellenek a kóbor kutyáid. Nem kell a kóbor csövesed. Nem érdekel a gyerekeid szuperaranyos szövege. Tudtad, hogy az…..
nagysuhi 2011.12.22 17:42:14
@comad: Innen tudom meg, hogy új írás jelent meg a modoroson.
Modorosblog Kedves Martin Gore! 2011.12.22 06:00:00
Mint a Depeche Mode zenekar több évtizedes hű rajogója, a közelgő karácsony alkalmából fordulok most Hozzád. Hosszú évek alatt beszereztem az összes stúdió- és válogatásalbumotokat sok-sok euróért és forintért, DVD-ket, kottát - számtalan koncerteteken voltam itthon, de…..
Hajcsatok Verrasztó, a peches 2011.12.18 14:06:00
Ember nem lehet olyan szerencsétlen, mint az úszó Verrasztó Dávid. Mindig megtalálja a balhé.Verrasztó Dávid gyakran van rosszkor rossz helyen. Most éppen Szceczinben a rövidpályás úszó Eb záróbankettjén véletlenül látta, ahogyan Gyurta Gergely sms-t küld az ő barátnőjének,…..
nagysuhi 2011.12.18 16:30:07
@Dec. 23-án a Parlamenthez, "itt az idő"!: Inkább mennétek dolgoni, mint bármely becsületes munkából élő ember ebben az országban! Ez a blog nem az a blog!
Pontosan harminc évvel ezelőtt a Lengyel Népköztársaság (LNK) területén a kora hajnali órákban már zajlottak a belügyi szervek különböző titkos akciói, majd reggel 6-kor egy vérbeli tisztséghalmozó, Jaruzelski tábornok-pártfőtitkár-kormányfő-miniszter nyilvánosan…..
Ma már kerülöm a céges évzárókat, de volt idő, amikor örömmel fogadtam minden meghívást. Az ilyen bulik kötelező kelléke a haknizó művész szánalmas vergődése, aminek nem tudni, ki várja jobban a végét: a közönség, vagy a fellépő. Nálam a negatív csúcs egy szakmai…..
nagysuhi 2011.11.26 20:50:41
@mekeke: Volt szerncsém egy vállalati rendezvényen Zsédát hallgatni. Álltunk az esőben, de nem zavart senkit, hogy elázunk. Nagy zenekar, élőzene és 1 méter a közönség ée köztük. Ilyen haknit kívánok mindenkinek.