Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hunfucius

11 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gazdasági világválság közepén vagyunk. Vállalkozások mennek tönkre, munkahelyek szűnnek meg, megszorítások várhatóak. Országunk sereghajtó a térségben. Az emberek 40%-a hivatalosan nem dolgozik: feketemunkás, munkanélküli, vagy idő előtt nyugdíjazott. A politika elvesztette…..
Bajnai szerint programja "a józan ész parancsa és a felelősség programja. Nincs világnézete, nincs pártállása, ahogy a válságnak sincs." A miniszterelnökjelölt az MSZP kongresszusán jellemezte ezekkel a szavakkal válságkezelő programját, kihangsúlyozva, hogy az se nem…..
Az [origo] mai riportjában a világ különböző pontjain élő és dolgozó fiatalokat kérdezett a válságról. Bár a válság hatását érzik, nem süllyednek passzivitásba és pesszimizmusba, hanem "saját hajuknál fogva akarják kihúzni magukat a bajból". Figyelemre…..
Sajnos egyre kisebb az esély arra, hogy szakértő kezekbe kerüljön az ország, ugyanis a hazai politika nem akarja átadni az irányítást a szakmának: A Fidesz ragaszkodik ahhoz, hogy előrehozott választások legyenek, és nem hajlandó miniszterelnökjelöltekről tárgyalni. Érthető…..
Magyar csoda Nincs de 2009.03.26 08:00:00
De mindenki ezt csinálja... (ügyeskedik és a kiskaput keresi) De ez Magyarország, ez egy ilyen hely... (itt így működnek a dolgok) De ezen úgysem tudok változtatni... (ezért nem is teszek érte semmit) Majd ha a Gyurcsány/az Orbán/a politikusok/a bankárok/az elit stb. visszaadja a…..
Hősünk felett alkoholgőzős mámorában átlép a történelem, de eközben a nadrágszárán óvatlanul bekukkantva rémülten veszi tudomásul, hogy nincs rajta alsónadrág. Visszaájul, hogy aztán csak órákkal a "Nagy Lemondás" után eszméljen rá, hogy mennyire fáj a feje,…..
Ne legyenek illúzióink: a politikának elválaszthatatlan része a hatalmi harc és a szavazatokért folyó küzdelem. Hiába kompetens valaki és van meg benne a szándék, hogy a köz javát szolgálja, ha nem tud hatalomra kerülni, akkor cselekedni sem tud. Másoknak vérében vannak a hatalmi…..
A családi pótlék a 15 évesnél idősebb gyerekek esetén oktatási támogatássá változna a kormány egyik új javaslata szerint, amelyet csak akkor folyosítanák a családnak, ha a gyerek eleget tesz a tankötelezettségének. Az elképzelés nem új, a FIDESZ kormány alatt hasonló…..
...ez itt a kérdés, ami napjainkban, egy incidensektől nem mentes március 15-e után aktuális. Tehát vajon elérhetjük-e tüntetéssel, utcai demonstrációval vagy a polgári engedetlenség más formáival, hogy a dolgok jobb irányt vegyenek? Addig világos, hogy egy alapvetően…..
killtheradical Kordon blőd 2009.03.16 18:10:00
Ej, be szép is az, amikor liberális demokráciában a szólásszabadság fundamentumát a kerítés mindkét oldalán hangoztatják, csak a másiktól el akarják venni! Ehhez persze elengedhetetlen, hogy legyen kerítés, és legyenek, akiket egymástól elkerítenek. Ezek nélkül csak…..
w Elzúgtak forradalmai 2009.03.16 09:00:00
  Tulajdonképpen minek ünneplünk egy olyan gusztustalan dolgot, mint a forradalom?   Egy másik ünnep óhajtása A tehetetlen halott ..
Hunfucius 2009.03.16 14:23:39
@Kenguru: A forradalmakkal rendszerint az unnepeljuk, hogy volt ido amikor a nemzet volt olyan tokos hogy eroszakkal is hajlando volt harcolni a fontos celokert.

Egyetértek, lehet olyan idő és helyzet, amikor a forradalom bátor és helyes reakció. Az volt 1848-ban. A mai korban azonban már nem, legalábbis itt és most nem. Ma becsülettel, felelősséggel, bátran és okosan kell újraépítenünk ezt az országot. Kérdezzük inkább azt magunktól: mit tehetünk, mi tettünk MI a magyar csodáért?
magyarcsoda.blog.hu/2009/03/16/te_ma_mit_tettel_a_magyar_csodaert
Az ország helyzete siralmas. De talán nem reménytelen. Egy „magyar csodára” lenne szükségünk. Becsülettel, felelősséggel, bátran és okosan újra kell építenünk ezt az országot. Hogy pontosan hogyan csináljuk? Ki mit tehet érte? Nem tudom. Azért hoztam létre ezt a…..
...a fordulat Hankiss Elemér szociológustól származik, és akár nekünk is írhatta volna. Az értékek kutatásával is foglalkozó Hankisst a közszolgálati televízió vasárnap esti zászlóshajójában, A Szólás Szabadsága c. műsorban kérdezték a válságról.Hankiss felvetette azt,…..
Igen, éppen gazdasági világválság köszönt ránk, vállalkozások mennek tönkre, munkahelyek szűnnek meg, lassul a fejlődés minden téren, nehezedik az életünk. Hazánk gazdasági mutatói egyre rosszabbak, a politika elvesztette hitelét, a közéletet és a hétköznapokat pedig a…..