Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RavenLord

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üzenjünk Brüsszelnek: tiszteletet a magyaroknak! – olvasható az EP választás egyik plakátján. Vajon mi lehet az üzenet? Meglehetősen nehéz a megfejtés, s ez bizony semmiképpen sem erény ebben a műfajban. Annyit tudunk, hogy a kampány egyértelműen a magyar választóknak szól,…..
Központban.hu Hitler alteregói 2014.03.18 18:45:56
Öt éve kutatjuk már Hitler lehetséges alteregóit, azt a kérdést feszegetve, valóban igazak lehetnek -e a legendák arról, miszerint Hitlert bizonyos esetekben teljesen rá hasonlító személy vagy személyek helyettesítették. Ebben az évben áprilisban lenne a Führer 125 éves, tehát…..
RavenLord 2014.03.20 13:49:03
Kedves Központban.hu!
Őszintén szólva a semmi közepére vonatkozó megjegyzésemet csak azért szúrtam be a megjegyzésem végére, mert pontosan azt reméltem, hogy emiatt reagálni fog valaki. Természetesen semmi bajom nincs sem Tápiószőlőssel, sem azzal, hogy egy szerkesztőség oda van bejegyezve. Nem akartam ezzel megbántani senkit, ha mégis sikerült, akkor ezúton kérek elnézést.
Ami a lényeget illeti, néhány megjegyzést azért teszek. Nem kerülte el a figyelmemet, hogy az írás a fikció szekcióban jelent meg, sőt ezt észrevettem a korábbi, "Hitler még mindig él álnéven mert Mengele megállította az öregedését" témájú cikknél is észleltem. A fikció az ugye kitalált történet, így ezzel nincs is baj, csak nem kell azt a látszatot kelteni, mintha bármi köze lenne az igazsághoz. Legalábbis nekem az volt az érzésem, hogy ez a cikk valóságosnak próbál beállítani kitalált dolgokat, de ez már biztos az én hibám.
Nem tudom sajnos műfajilag besorolni azt hogy "történelemmel összefüggő visszaemlékezés alapú" írás. A történelemmel kapcsolatos témákban illik hiteles forrásokra hivatkozni, ami ebben az esetben Erika Morell nevő állítólag létező szemtanú. Ugye érzi, hogy ez így nevetséges? Van bármilyen olyan forrás, amiből látszik, hogy ez a hölgy létezik/létezett és az volt, akinek az írásban mondták és valóban nyilatkozott ebben a témában?
Ami egyébként nagyon zavaró ezek után, az az, hogy a portáljukon a valós hírek és a fikciót tartalmazó cikkek egyaránt előfordulnak, így egyes felületes olvasókban tovább erősítheti azt az érzetet, hogy valós információkat kapnak a portáltól.
Ezek után, ha valaki felteszi a kérdést, miként vezethet három év kormányzás után is ennyivel a Fidesz, illetve miért van nagy esélye vinni a 2014-es választásokat is, elég lesz rá annyit mondani: Szárszó miatt. Pontosabban: mindazon jelenségek miatt, amik a maguk pompájában…..
„Minél romlottabb az állam, annál több a szabályozás” (Publius Cornelius Tacitus)     Ez a bejegyzés puzsérróbert hangulatban íródott.   Balatoni gyerek vagyok, viszont csodák csodájára soha nem volt közöm a nyaraltatáshoz, a zimmer ferik színes-trükkös vállalkozói…..
RavenLord 2012.06.21 08:31:44
@odabas: Nem érted? Egy magánszemély saját házába hívott barátairól és nem fizetővendégekről van szó!

Abszolút igaza van a szerzőnek, ez elvi kérdés, ez nagyon távol áll attól, amire az önkormányzás való.

Hajrá Mandiner, tessék minden lehetséges fórumon háborogni, kihasználni a nyilvánosság erejét és elérni, hogy a felháborodás hatására megváltoztassák ezt az értelmetlen és erkölcstelen rendeletet!
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Politicus (Mandiner) írását olvashatják.   Amikor felkérést kaptunk a jobboldal elmúlt tíz évének elemzésére, akkor sokunkban a Fidesz elmúlt tíz éve idéződött…..
  Megfontolandó, hogy a költségvetési takarékosság jegyében ne kapjanak állami támogatást a pártok 2013-ban és 2014-ben – vetette fel Orbán Viktor a Fidesz országos választmányának csütörtöki ülésén. Az álszent intézkedés – mint a politikaellenes…..
RavenLord 2012.05.18 12:39:04
@Tilikov: igazad van, az igazi tragédia valóban az, hogy nincs alternatíva, nincs olyan politikai erő, amely hatalomba kerülve véget vetne ennek a szánalmas vircsaftnak, ami 40+22 éve itt van és végre vállalható módon irányítaná az országot.
A kérdés az, hogy hol vannak a jó képességű emberek, akik egy új elit alapját képeznék? Két évtizednyi kontraszelekció után és korábbi lehetőségek híján most a politikától távol, vagy külföldön a szakmájukban érvényesülnek és reménytelennek tartva helyzetet, leszarják mi lesz a hazájukkal? Egyáltalán létezik az a réteg, aki leválthatná a mostani elitet?
  Politikai pitschogás a köbön: az Eurovízió nevű plasztik popshow német műsorában a műsorvezetőnő és zsűritag kolleginája a magyari tekintélyuralmi rendszert és annak Eurovízióra gyakorolt hatását elemzik, szomorú hümmögésekkel és aggodalmakkal. Aki azt hiszi, hogy a…..
  Így élnek a romák a nógrádi megyeszékhely déli részén, és egy belvároshoz közel eső területen egy alig három napja publikált riportfilm szerint. Kommentár nélkül. Vitázzunk erről a filmről is. Szabadon...
RavenLord 2012.03.22 14:40:52
Végignézve a filmet egy szó jut eszembe: reménytelen. Tegyük félre egy pillanatra a cigány-magyar dimenziót, mert bár fontos aspektus, de a filmből kirajzolódó helyzetkép egy ettől mélyebb, általánosabb problémát idéz. Ezt úgy tudnám összefoglalni, hogy végképp megbomlott a korábbi évtizedekben természetesnek vett társadalmi szolidaritás szövete, és már nincs erőforrás és akarat a befoltozására. A korábbi értékrendek kiüresedésével párhuzamosan a társadalmi javakat valójában megtermelő és annak elosztását is irányító egyre szűkebb réteg számára már csak idő kérdése, hogy komolyan felvetődjön annak a gondolata, hogy miért is kell a közösből támogatni a társadalom azon részét, akik nyilvánvalóan csak elfogyasztják a segítségként kapott javakat? Ráadásul ez a segítség semmilyen formában nem hasznosul, mert nem segíti, hogy ezeknek az embereknek a többsége valaha is a 21. század viszonyai között önállóan megéljen, értéket teremtve dolgozzon, netán kitörjön a nyomorból, hanem csak konzerválja a nyomort.
Ez a szakadék a társadalom "hasznos" és "haszontalan" tagjai között már ma is szinte áthidalhatatlan és nem látom javulás lehetőségét. Ezen nem segít a közmunka, mert csak ideiglenes megoldás. Ezek az emberek nem rendelkeznek az társadalmi "hasznosság" eléréséhez szükséges alapvető készségekkel és képességekkel, tehát akkor sem tudnának értékteremtő munkát végezni, ha lenne munkahelyük. Totális reménytelenség, újabb és újabb generációkra átmentve.
Ez a helyzet ideális ahhoz, hogy hosszabb távon korábban össztársadalmi szinten elfogadhatatlan megoldások, pl. az alapvető emberi és szabadságjogokat korlátozó eszközök, úgymint sterilizáció, szegregáció, erőszakos kitelepítés stb. alkalmazására késztesse a társadalom irányítóit. Sötét rémálom, ugye?
A Népszavát és a stop.hu-t cenzúrázzák, a Népszabadságot megelőzte egy megyei lap, a Fühü és talán a galamus.hu is megszűnik. A baloldali sajtót nem a jobboldal győzte le, saját közönsége fordult el tőle. (Fotó: Wiki) A magyar baloldali sajtó hanyatlása egy újabb…..
RavenLord 2011.05.26 08:44:05
Összességében egyet lehet érteni a poszt tartalmával, sőt a baloldali sajtó sorsának alakulása tulajdonképpen számomra is is örömteli irányt vett, ugyanakkor nem kellene elfelejteni, hogy más okok is közrejátszanak ebben. Általában csökken a lapok előfizetői tábora az internet terjedésével, ez evidencia és évek óta tartó trend. A webkettő és a közösségi média korlátlan és ingyen elérhető felületet ad a vélemények kifejtésére, a vitára, így a politikai irányzathoz köthető sajtó egyik fő eleme, a publicisztika már nem ezeknek a lapoknak a kizárólagos terepe.
A másik fontos szempont a finanszírozás kérdése. Tudjuk jól, hogy a jobboldalhoz köthető gazdag befektetők igenis nagyon sokat áldoztak arra, hogy a baloldali túlsúlyt kiegyenlítsék, sőt, mára fölénybe is kerültek. A baloldalon nem tapasztalni ilyesmit. Ami viszont tény - személyes tapasztalat alapján - hogy minden kormányzat az állai cégek hirdetésein keresztül a neki kedves médiát támogtja, a racionalitáson túli mértékben. Jó néhány példát találhatunk arra, hogy a baloldal idejében állami cégek jelentős összegű szerződéseket kötnek pl a Népszavával PR cikkek megjelentetésére, vagy a Klubrádió egyik műsorát szponzorálták. Szakmailag ezek indokolatlank, mondanom sem kell, ez a gyakorlat kizárólag politikai okokból értelmezhető
Természetesen most sincs ez másként, csak az érintett médiumok változtak. Milyen érdekes egybeesés, hogy a Klubrádió kalapozós kampánya nem sokkal a kormányváltás után már beindult.
Az állami atyáskodás hiányában, amire nincs igény, vagy nem teremti elő valahogy a működéséhez szükséges anyagiakat, az elbukik, megszűnik. A szent piac, ugyebár...
  Újságírót nem keresnek, csak Alekoszokat – mondja Bánó Andás. A két nagy kereskedelmi televízióban szerintem rám már nincs szükség. Alekosz megelőzött, mellette én aligha rúghatok labdába – mondja Vágó István. Úristen mi történik itt?   Adott…..
  „Ma bűntudatkeltés - holnap abortusztilalom. A nők jogainak védelmével foglalkozó Patent Egyesület felháborodással fogadja a kormány által beharangozott abortuszellenes kampányt, mely a nők lelkiismeretére hatva, bűntudatkeltéssel agitál az abortuszok ellen. (...)…..
RavenLord 2011.05.10 15:47:22
@NA YA!: Kár ezt kigúnyolni, mert ez gondolat az egyik kulcsmondat ebben a témában. Így a 21. században minden adott ahhoz, hogy az a nő, aki nem akar, ne essen teherbe, leszámítva a tényleg tragikus eseteket, amikor erőszak miatt, vagy tudatos védekezés mellett véletlenül eseik teherbe. Felelős magatartás és tudatosság kell, a nők nem magatehetelen ösztönlények, akikkel csak úgy megtörténik, hogy teherbe esnek.
Ezzel együtt én szerencsésnek tartom, hogy az állam megengedő szabályozást alkalmaz de magamzatmegtartásra ösztönző propagandát folytat. Ez így helyes.
RavenLord 2011.05.10 17:33:58
@oppu: Nem is ezt mondtam, csak azt, hogy aki nem akar, az gyakorlatilag nem esik teherbe. Persze van egy hibahatár, valóban nincs 100%-os biztonság, de ha védekezel akkor a nemkívánt terhességek száma minimális.
„Öt napra vidékre kellett mennem a szüleimhez. Mivel ennyi időre még soha nem hagytam magára, érdekes próba elé került” – a pasidat úgy tudod örökre magadhoz bilincselni, ha bebizonyítod neki, hogy függ tőled. Csak mond meg neki, hogyan működik a mosógép és…..
Jó dolgunkban civilizációs hanyatlást vizionálunk, vezetőink diktátorokkal fényképezkednek és csodálják a Kelet látszólagos erejét, miközben az egész világ olyan szeretne lenni, mint a mi hanyatló Nyugatunk. (Fotó: AFP/via Index) Sokan emlékszünk még arra, hogy tavaly a…..
Február 15-ből március és április közepe lett. Bejelentés ezen a héten, vagyis mégsem, csak a jövő héten, vagy valamikor. Ugyanaz a szerencsétlenkedés, amit az előző kormányoktól megszoktunk. (Fotó: Kovács Attila/Index) Szijjártó Péter keddi sajtótájékoztatóján…..
RavenLord 2011.02.23 08:33:59
Tiszta Beszéd Hová tart az MSZP? 2011.02.04 01:00:00
 A tavaszi választási vereséget a jelek szerint továbbra sem sikerült feldolgoznia a Magyar Szocialista Pártnak. A belső feszültségektől terhelt pártban sorra alakulnak a platformok és tagozatok. Ugyanakkor arra se érzékelhető, se mérhető energia nem marad, hogy valódi…..
RavenLord 2011.02.04 14:32:16
@Balance Of Power:
Szili sem különb a Szekeres-Kovács-Lendvai-Szanyi vonaltól. Ő is az mszp elitbe tartozott, az mszpben csinált karriert, ott szocializálódott, ugyanaz a feltudású vezető mint a most levitézlett banda. Új szavazót az eltűnő régiek helyett nem képes megszólítani. A különutasságával próbál helyzeti előnyhöz jutni, de támogatót ő is az egyre fogyó törzsszavazókból vehet csak el.
A magyar ember nemzeti mulatós nélkül mindeddig olyan volt, mint a vonóhorog teniszlabda nélkül. A hitelességhez természetesen kétség sem férhet, a művésznő úgy fest, mintha most parittyázták volna a csíksomlyói búcsú céllövöldéjében. Ugyanakkor számos életkép megjelenik…..
RavenLord 2011.02.02 10:57:20
Nincs mese... A Nagy Vezér, az MSZP (tönkretevője, majd) leendő megmentője azt szeretné, ha a 30 évesek leülve egy kocsmában "szexinek" tartanák a szocialista pártot. Azt hittem, hogy csak Szanyi Kapitánynak ment el az esze, de nem... Gyurcsány is valami…..
Azt nyilatkozta Tarlós, hogy ő bizony újra magyar kézbe adná a Fradit. Hogy hogyan, arról nem mondott semmit, és már csak azért is érdekesek ezek a szavak, mert a főpolgármesteri posztnak nincs sok köze a Ferencvároshoz, de mindegy. Megteheti, úgyhogy miért ne tegye?Persze elég…..
"Visszataszító és gyűlöletes" - tajtékzik Barack Obama Mahmúd Ahmadinezsád 2001. szeptember 11-i terrorcselekményekkel kapcsolatos ENSZ-robbantó kijelentéseitől.Ahmadinezsád már egy éve is visszataszító és gyűlöletes volt - az elnök Nobel-díja ellenére is…..
RavenLord 2010.09.27 11:39:42
@Éhesló: Annyira unom már a hasonló USA- és Izrael ellenes, állandóan relativizáló, borzasztóan pacifista és a saját érdekét fel nem ismerő hozzászólókat. Fogd már fel: Magyarország a NYUGAT része, következésképpen az érdekünk is nagyjából az, ami a Nyugatnak, amelynek a vezető hatalma az USA és értékeinek megközelítőleg egyetlen közelkeleti képviselője Izrael. Irán meg egy veszélyes őrült által irányított, iszlám diktatúra. Jobb ha a mi oldalunk diktálja, kinek van atombombája, mert ez az érdekünk.
Accept – Blood Of The Nations (Nuclear Blast) 1986-ot írunk. A kisszobámban ülök, a falon ronda, virágos tapéta, a padlószőnyeg sötétkék, valamelyik sarokban ott van rajta az a folt, ahová Fricike nyulunk odavizelt egyszer, és már soha többé nem lehet eltüntetni. Tesla…..