Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koch

44 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 "..........Sziasztok!!Mára is lenne két szakácsot keresö hirdetöhelyröl infó.Egyik a Hotel Amadeus Zuglóba,a másik a Menta Terasz Budán.A hotelbe 2004-2005-be voltam séf, mikor eljöttem a volt segg nyaló séf helyettesem lett a séf a mai napig.Eléggé gyakran…..
Koch 2014.08.28 19:50:03
@zserom31: Új infó nincs semmi (nekem), de a tulajdonosi kör nem változik, akkor csodára nem lehet számítani.
Turtsányi György: Mit ér a szakács 40 év felett? Gyorsan válaszolnék is: Semmit!Gondolom másnak más a véleménye, de én sok hasonló korú kollégám és jómagam nevében fogalmaztam meg a választ tapasztalataim és kollégák tapasztalata alapján. Tavaly ősszel megváltam (16 év…..
".......Airport Hotel **** - ben jelentkeztem szakács állásra. Előre 1000 Ft nettó bért ígért az igazgató. Azt előre nem közölték, hogy nem jelentenek be rendesen, csak egyszerűsített munkaszerződéssel. Két nap után átlátva a hely sajátosságait ( !) jeleztem az…..
  Hááát! Szépnek szép, de mire jó? De még az uniós zászló + magyar zászló + név + Executive Chef + étterem neve! Ezeknek nem marad hely, pedig ezek nélkül nem is tud főzni az ekszesztyuvi vagy mi...
Már évek óta keres szakácsot, a "HavasHenrik" módján szemüveget rágó, világ fájdalmát vállán cipelő nagyképű seggfej.Ez a Hotel Veritas Zuglóban, 120.000,- indult, már startkártyást keres 80.000,- ért.REMÉLEM HAMARABB MEGY TELJES CSŐDBEN, MINT HOGY SZAKÁCSOT…..
 "..............Ma hirdetést adott fel a Aranypince tulaja hogy szakácsot keres.Nem ajánlom senkinek azt a helyet mert tipikus nagyképű faszkalap a tulaja.Le esik a kezéről a arany Rolex óra,de te érd be fillérekből!!Tipikus átjáróház egyébként........" ..
VIGYÁZZATOK!!!................................. "9.kerületbe NEM DOHÁNYZÓ, üzemi konyhában jártas férfi szakácsot keresünk. Hétfőtől péntekig 6-16 óráig. Fizetés 130.000ft. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal személyesen. 2012.01.06-án 15.30-kor a 9.kerület Köztelek…..
 Idézet az "expressz.hu"-ról............"Kedves Álláskereső sorstársak! Csak figyelmeztetésül szeretném leírni tapasztalataimat a Shiraz perzsa étterembe jelentkezőknek. A felvett alkalmazott először fizet, hogy dolgozhat, vagyis nem kevés kaukciót…..
 Megint meghalt egy "IKON"!Meghalt Amy Winehouse, élt 27 évet!"Az ötszörös Grammy-díjas énekesnőt holtan találták londoni lakásában - közölte a CNN."Amy! RIP!Nem sokat, de gondolom jól élte meg. Jól élte, mert nem tudta magáról (gondolom), amit mi tudtunk…..
Koch 2011.07.24 13:13:40
@moonchild:

Az összefüggés bennük az, hogy korán haltak meg és rövid életük során "halhatatlanná" váltak!

Számomra hatalmas szerencse, hogy nem mindenki Ozzy és "kedves" családja! :)
Halálfejesek!Ez volt a film "A FILM" amit még Lengyelországban láttam 1978-ban. Azóta sem találom meg sehol. A magyarországi betiltott kópia hozzám (korosztályomhoz) nem került el.            Aki tudja hol található a…..
   A "Trendi"   "Tehát miért is tartunk itt.?" Domenique kérdése 1. rész   Igen "trendi" manapság éttermet nyítni"menő dolog"gondolják egyesek. Bejön a vendég"oszt dől a lé"ezt is sokan ílymód hiszik.…..
Koch 2011.04.01 09:55:44
@Domenique:

"A tulaj egy vidéki akinek Szigligeten már van egy állítólagos étterme.."

Erről Pacemaker lehet, hogy bővebben mesél, ha ugyan arról az emberről van szó....?!
Koch 2011.04.01 10:01:23
@Domenique:

Azt hiszem,akkor Ő nem, akire gondoltam.
De majd Pacemaker.
Koch 2011.04.01 10:17:18
@Domenique:

Sok mindenben igazad van, kivéve a határon túlról jövőkel kapcsolatost.
Szerintem már több magyar dolgozik kint a világban, mint nálunk külföldi, vagy honosított. (május 1.-től még igazabb lesz talán)

Alex-nak igaza van, amit Te mondasz az még 6-8 de inkább 10-15 éve élte fénykorát.
Ma már inkább a magyar szakács is Romániába megy.
Szakmától függetlenül, ha nem Ausztráliába, Kanadába, Németországba mennek tovább, akkor inkább haza mennek, mert már ott is többet keresnek. Ismerek kőművest és kertészt is.

A honosítási kérelmek pedig arra jók, hogy ugródeszkának tekintsék hazánkat a tovább menetelés érdekében.

Szerintem, de ez tényleg csak szerintem, félni igazán a honfitársainktól, megtévesztett honfitársainktól kell félni.
Azoktól a szegény átvertekre gondolok, akik bedőlnek a már említett OKJ. iskola toborzójának.
Az az asztalos, lakatos, esztergályos aki elvesztette munkáját és átképzéssel 1-2 hónap alatt szakács lett sajtos tőlük kell félni.
Mert vagy szakácsként is áll a munkaügyi központba ráébredve a valóságra, vagy 500 forintos órabérért rontja a konyha minőségét (mosogatással).
De ez csak szerintem.
Egy kis vicces poszt, ami mégis nagyon komoly!A mai helyzetet jól tükröző ironikus hirdetés az expressz.hu honlapról!    "........30 éves szakács 40 év gyakorlattal állást keres! Tanulmányaimat külföldön végeztem kizárólag Michelin csillagos Séfek keze…..
Koch 2011.03.28 11:51:05
@Domenique:

"Nem így kell ezt csinálni ,Én úgy csináltam , hogy......."

Hát szerintem ez sem vezet sokra, ebben az esetben megtalálhatod a legnagyobb lexikális tudással rendelkező szakácsot.
Nem beszélve az említett 100 jelentkező személyes megjelenését EBÉD időben.

Persze mindez attól függ, hogy ki az elbíráló.
Ha a 20 éves hozzá nem értő, délben ráérő tulajdonos és/vagy üzletvezető?
Akkor még használható is lehet.
Számára.

Az utolsó mondatoddal sem biztos, hogy mindenki egyetért, bár az ellenkezője sem lehet igaz.
Koch 2011.03.28 11:52:10
@Domenique:

"Ha az embernek az esze a helyén van , akkor ennyi idő is elég, ha nem akkor taníthatják akár 10 évig is , egy megrendelést nem fog precízen teljesíteni."

EZ A MONDAT NAGYON A HELYÉN VAN!!
 Amuci "alszakács" körkérdése: Azt tapasztalom, hogy nincs egy egységes etalon, amihez igazodhatna, amit követendőnek tartana a magyar szakács társadalom. Ezért is lehetnek ilyen ellentétek, a résztvevők között. Alakulhat itt akármilyen szakmai egyesület,…..
Koch 2011.03.10 17:58:42
@ehran:

"..Várvízivel készítünk mártásokat.."

Erről küldhetnél építő képes beszámolót a dolcsvitafan@gmail.com -ra, akár okulásomra, akár önálló posztnak (amelyikhez hozzájárulsz), hogy szakmai ízelítő is legyen ezen oldalon.
Koch 2011.03.17 21:13:51
@Alfonso001:

ehran-nal nem kell foglalkozni, ahogy egy közös barátunk nevezte, Ő egy "troll"!

Viszont, billentyűzet ide, billentyűzet oda a nyelvtani problémákkal meg kell és meg is lehet küzdeni.
Ha magadtól nem megy, le lehet tölteni helyesírási programokat, amik a vessző, vagy a -kisbetű,-nagybetű bajokat is megoldhatja.
A Windows-ban pedig "csak" be kell állítani!

Írom, mindezt azért, mert nem csak az írással van a baj, hanem az olvasással, a szövegértéssel is.

Utoljára írom le!
Igazad van és ehran-nak is igaza van, de nem erről szól a dolog!
Nem a nyelvtudással, nem a nyelvtanulásról szól!

Ha én külföldre megyek, akkor feltétel az angol és/vagy német nyelvtudás.
Azért Magyarországon, Budapesten nehogy nyelvtudás legyen a követelmény egy szakácsnak!
Koch 2011.03.17 21:59:05
@ehran:

"De a beszámoló a mártáskurzusról"
Mártáskurzusról nem volt szó!
Engem a "kurzusotok" nem érdekel, ki az a Várvízi?
Arra gondoltam, hogy úgy kezded: kinyitottunk két sört, ezt meg ezt készítettünk és jól eldumáltunk a kaja mellett. A szakmát hagyd, vidd a "bűvösre".

Bár nem terveztem a "nyelvtannáci" szerepet betölteni, továbbra sem szeretném, nem is fogom!
De szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy először a Magyar nyelvvel kapcsolatban kéne rendet rakni és utána lehet lobbizni a külföldről importált "gazdáitoknak"!
 Az alábbi e-mail kering az éterben! Kérek mindenkit, hogy senki ne dőljön be nekik. Az aki pénzt kér előre azok a Te lehúzásodra szakosodtak!!!   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NE DŐLJ BE NEKIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…..
Koch 2011.03.16 12:59:02
@Workmentor:

Szia Kedves Kitti!

Neharagudj, de olyan Deja Vu érzésem van.

A Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke azt mondja: -"én soha nem mentem próbanapra, akinek kellek így keljek", ,de Ő próbanapra hívja a delikvenseket.
Elmondása szerint a jelentkezők közül legalább húsz ismerőse van akikre látatlanba rábízná a konyhát.....
Akkor nem értem az egészet!!??

Magát vendéglátós tanácsadóként aposztrofált hozzáértő tanácsa: -"mindenképpen illik a jelentkezőnek visszajelezni, ha másképp nem, akkor legalább egy formalevéllel."
Gondolhatod ezek után, hogy semmilyen válaszra nem méltatta a jelentkezőket.

Te azt írod: -"hogy nyílván van alapja, jómagam sosem fizettem ilyen cégeknek" (sic)
De Te kérsz pénzt, előre. Tehát???

De, tisztelettel kérdeznék mást:
Leveletekben úgy szerepel, hogy: -"munka érdekvédelemmel és munkaerő közvetítéssel foglalkozik."
A munka érdekvédelembe, hogy fér bele a próbanapra való kiközvetítés?
Szerintem az érdekvédelembe beleférne a próbanap "intézmény" elleni fellépés.
Koch 2011.03.16 17:44:16
@Alfonso001:
Ki a "Mi"?
Koch 2011.03.17 07:55:05
@Alfonso001:

"szeretnél beszélgetni velem messengeren ?"

Miért szeretnék? Ha valamit akarsz írni privátba az e-mail cím a jobb felső sarokban van.....
 vallalkozosuli.hu/tanfolyamaink-topmenu-108/69-szak-okj-s-tanfolyam..
   Többen is említettétek, hogy jó lenne a „Nem értem” című bejegyzésből kiindulva egy olyan, ahova be lehetne írni az azonosíthatatlan, freemail, citromail, job, etterem22, STB. munkakínálók azonosítását.     Ide írjátok a komolytalannak,…..
Koch 2011.02.07 18:59:41
@alexchef:
Ezt a kérdést már én is feltettem egy illetékesnek pl.: hogy lehet a munkaidő reggel 8-tól este 11-ig?
Hogy lehet beírni a hirdetésbe, hogy minimálbér bejelentve, + X zsebbe?
Hogy lehet beírni, hogy 30 éves korig?
STB., STB.
Az volt a válasz, hogy a hirdetésbe bármi lehet, csak akkor foglalkoznak vele, ha névvel anya neve 1000 példányban teszel fel-bejelentést.
És itt bekapta a kígyó a farkát.....

Erdélyiek már rég nem dolgoznak ennyiért, ez a pénz a kiszolgáltatott megélhetéséért küzdő Magyar szakácsok bére!
 Fiatal kollégánk véleménye a "fiatal, de nagy tapasztalattal" rendelkező hirdetés feladóiról.Jó hallani az érintett véleményét is, de rossz tengődni látni egy fejlődni akaró ifjú Szakács termelői konyhás nyomorúságát!!!Használható és valóban…..
Koch 2011.03.02 11:14:20
@amuci:
Hogy jól megélnek belőle az egy dolog!
De mitől konyhafőnökök?
Konyha nélküli, magát, egymást (egymás f...át szopó) kinevezők mitől konyhafőnökök?!
 Önjelölt séfeknek nevezzük az egy személyes konyhák szakácsait, kik ezen felbuzdulva séfként hirdetik magukat. Séfállást keresnek tapasztalat és gyakorlat hiánya mellett.  -De akkor KIK EZEK?! Pár hónappal ezelőtt szakács állást keres hirdetésemre kaptam egy…..
Koch 2011.02.28 09:26:43
Az alábbi hozzászólás áthelyezve ide, mert szerintem ide tartozik!
-------------------------------
Domenique!

Ha Te mégsem így gondolod, akkor a mélekben valószínűleg elbeszélünk egymás mellett, akkor valahogy tisztázni kéne.
Várjuk további hozzászólásaid, vagy önálló post-nak való írásaid mélre.
-------------------------------

"......Kommentek:
Domenique 2011.02.28. 01:09:55
Igaz ami igaz izlés mégiscsak van a világon.
A megjegyzéseket a magyar Étrend,és Péniszprotézis Szövetség szponzorálta/

Összejövetelünk aktuális téma a böjti ételek készítése.
Írta: Jeles Zoltán
2011 február 13. (vasárnap) 22:23

2011 február 7.-én Némedi Józsefnél voltunk vendégségben./bocsi sennki sem akart látni titeket csak besettenkedtetek,mint Bakáts a szalámival/

Hagyományainkhoz híven az gasztronómiai események előtt járva összejövetelünk aktuális téma a böjti ételek készítése volt./igen nemrég sikerült is amikor a Chanukára zsirszegény sertéskarajt sikerült ajánlani./

A böjtről a „böjti lakomáról” Jeles Zoltán tartott bemutatót/Igen csak jól sikerülhetett miután a Tűzoltok elmenntek./. A böjti étkek hagyományairól, egészségmegőrző jelentőségéről a mai kor emberének szóló üzeneteiről, a vendégvárásról szóltak az összegyűjtött gondolatok./Vendégvárás...kb ilyenek lehetettek a Vendégnek illik köszönni nem csak lefejeljük ,

Természetesen nem csak beszéltek a böjti ételekről/sőt rosszabb el is készítik/, Jeles Zoltán összeállított kóstolóját Nemeskövi Dénessel, Czimmer Csabával, Szabó Imrével és Némedi József séf urakkal közösen készítették el./Séf Urakkal , és az nem Séf Úr , aki két hétig volt egy pizzéria kisszálításos üzemegység Konhafönöke,bocsi lehet,hogy a fennt jelölt urakra vonatkozott.Hárman dolgoztak egy ebéden az Asszony meg mosogatott,komolyan sajnálom öt,Bocsánat.ez vér? jaja dehogy már megint kiömlött a zöldségropogosnak szánnt konzerv cékla,a helyében kivágtam volna öket,mennjetek a parkba főzni ...../

A felkínált étkek:

Ecete olajos hal, lencsesaláta ágyon, kerti fűszeres zöldségfagylalttal.
/Írni tudni kellene,nem énmagam töröltem ki sem az "S" betüt , se nem a lentebbi "g"-t mert mint tudjuk ezt a szót nem egy "g" vel irják,márminnt meggy.
Ecetes olajos hal, hozzávalók Jenei szerint egy bevásárlókosár,100 ft címlet,akkor máris mehetsz a TESCO ba konfitált olajos halért/

Megy"g"corrected"leves aszalt sárga barackos mini puszedlivel.
/Na ezt vajon hol szerezhette be marackos mini puszedli ...max ott kapni ahol trippert./

Aszalt szilvás bableves füstölt sajtos túró gombóccal./na ne már két leves aszalva,aszalt szilvás bableves....
A belgyógyászaton biztos örülnének ennek az embernek,szorulása van ?hívja Dr Jeneit.Ennek az embernek még komoly jövőt jósolok a legyen ön is anorexiás,stb fogyokurás táborokban/

Tejben párolt változatosan fűszerezett gratinírozott vajhal, frissen füstölt fogas, füstölt nyurgapotyka, színes házi készítésű "mácsik" ágyon (paradicsomos, mákos, zöld fűszeres metélt)tejszínes sajt mártással, balzsamecetes friss csíra salátával.
/Vajon mit lehet kezdeni egy olyan étellel,aminek már az elsorolása is öt percet vesz igénybe,nyurgapotyka minden háztartásban van.Tejben párolt vajhal,aki foglakozott már ilyen élőlénnyel halott állapotában tudja miért is kapta a nevét,de a séf úr nem tudja,párol,és párol, tovább párol, a pásétomig..friss csira saláta , nem bántom ezért megszenvedett ... a szomszédai néhányszor feljelentették hogy vadkendert termeszt az udvaron.Igen megcsinálta, tessék tudomásul venni.Arról nem is beszélve , hogy a mácsikhoz némi máktejet is igénybe vett tehát máktejben párolt vajhal.
Miután a társaság hangulata az elgogyasztott alkoholtól,valamint a máktejből származott opiátoktól egyre emlekedett,és már sem Zámbó Árpy,sem Fekete Pákó párhuzamosan üvöltő zenéje sem dobta fel öket,J Zoltán egy önfeledt ötlettel állt elő,"hányjunk versenyt vazzeg"
A társasház gépkocsi tulajdonosai ezúton is köszönik,ezt a nemes gesztust,a polirozás tömény savas hányásból eredendő következményeket,az Étrend társaság vállalja.

Aszalt paradicsommal készült rakott burgonya.
/ez mellesleg nem is olyan rossz 1.pont,megkonnyebülés/

Dödölle

Csípős zöldség roppanós hozzá illő mártogatókkal.

Cukkini roppanós borbundában, mandula köpenyben. Joghurtos kapros, zöl… chilis mártogatókkal.

Vargabéleses installáció/hát igencsak installációnak sikeredett,mindenestre Jenei úr,körzetében az egy főre eső wc papír fogyasztás éves szintje ha nem is az eget verte,azonban az éves fogyasztás egy mapra levetítve is egeket döntött/forrás forrás KSI Központi Statisztikai Intézet,Blikk ,Gabonakörök vagy egyéb eredetű szerves trágya a lakótelepen.

MIndensetre igaz , hogy a vendéglátó kedves felesége a WC elött sorszámokat osztogatott.

Jó étvágyat!/ez nem tölem van/ ....." (sic)
  amuci "alszakács" levele! "............A  minap akadtam a blogra, egyből neki veselkedtem és mintha mindenütt ugyan az lenne. Írod, ha gondoljuk írjuk meg. Hát ez az enyém. Majd meglátod érdemes e feltenni.Gondoltam elmesélem saját sagámat, hátha…..
 Ezt a pár sort még pár éve írtam, de aktualitásából a mai napig sem vesztett.Sajnos!!Az emberek mindig enni fognak! Tehát munka, munkahely lesz mindig. De milyen? Ez a kérdés. Ha a jobbik fajtából való, az emberséges, vendég orientált és nem utolsó sorban szakértelmen…..
Dani!Köszönöm, hogy megosztod velünk a véleményedet.De az első sorban lévő dicséreted rólam kicsit túlzó, de jól esik.:-))) "......Üdvözlöm! Levelem célja nem több mint hogy kifejezzem elismerésem,tiszteletem Ön,mint kiváló szakmabeli,és mint kitűnő blogiró…..
Koch 2011.02.22 08:14:26
@alexchef:
"....Sajnos én is elmondhatom hogy nagyon sajnálom hogy szakács lettem!!!...."

Ezt a mondatot egyre többen elmondhatjuk és el is mondjuk!
-Miközben az ismert és/vagy hírhedt iskolák a nagy állami haszon reményében ontják az OKJ-s szakácsokat.
 (Logisztikai főosztályvezető) részére   Engedje meg, hogy levelemmel zavarjam, és a kis szösszenetem megosszam Önnel. Előzetesként, had mondjam el, hogy az egyik szemem sír a másik nevet.   Amiért nevet az attól van, hogy ilyen neves, nagy múltú cég, mint az…..
Koch 2010.11.12 20:22:18
@halál megdöglesz kinyírunk:
Igen!
Az általad említett "tanácsadó" cég, B.István és valóban nem tudott megírni egy normális levelet sem.
Mindent egy sorban, nagybetűk, írásjelek mellőzésével.
Koch 2011.02.18 22:37:10
@pacemaker:
Ez kifejezetten Neked!

A Nyírségi gombóclevesük, mirelit krokettel?!

:-))))))))