Regisztráció Blogot indítok
Adatok
áldottgyermek

17 bejegyzést írt és 693 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat gondolkodom mostanában ezen a pulzuskontrollos futás dolgon. Egyfelől eszem ágban sincsen feladni. Nem fogok összevissza rohangálni. Emlékszem egyszer sok sok évvel ezelőtt - még futócipőm se volt - elmentem futni. Kb. egy km után meg kellett állnom. Majdnem hánytam, és…..
áldottgyermek 2016.01.22 12:31:43
Hátha tudok segíteni neked saját tapasztalatból. 36 éves 192 cm magas vagyok. 2013-oktoberben kezdtem futni 140 kilóval, "kütyük"nélkül. Első futásom 400 méter volt. 2014 nyarára 95 voltam-10 km-es távokkal, 2015 nyarán 88-kg túl az első két félmaratonomon. Közben használtam már pulzuskontrollt, keresztedzéseket végeztem, (Hiit trainingek, hasazás,saját testsúlyos edzések, úszás) edzés tervet készítettem, gyökeresen átalakítottam a táplálkozásomat, kalóriát számoltam, meg mindent amit a neten olvastam kipróbáltam. Jó 90-95 %-ban működik is szinte minden, és minél többet áldozol az edzés oltárán, nyilván annál többet kapsz is vissza.Több féle edzés, több féle edzettséget is generál- és segít is egyik a másikban. De. És ez most egy hangsúlyos DE :-) Fontos kitűzni a végcélt is, amit én biztosan tudom magamról hogy rosszul határoztam meg. Szerettem volna nagyon gyorsan futni, de szép izmosnak is lenni, fittnek is, feszesnek is, de duzzadó izmokról is álmodtam és kockás hasról. 2015 második felében rengeteg fehérjével feltúrboztam a táplálkozásom sikerült felszednem 4kilót ami nagyrészt izomtömegben van jelen , de hiába várom el magamtól a jobb futó eredményt, épp hogy tudom tartani a 88 kilósan hozott eredményeimet. Jó rendben a fogyás meg volt, és biztosan neked is meglesz, de ha elérted mit szeretnél? Erős tempójú futásokat? Szépen kidolgozott izomtömegeket egy arányos testen? Nem túl erős kezeket, de viszonylag zsírtalan testet? A futás az cél ? fogyni akarsz a futásért, az eredményért? vagy eszköz? Futni akarsz a fogyásért mert az alakformálás a cél? Ezt kell előbb tisztázni az embernek magában, és akkor könnyebb eldönteni az edzés összetételét. Nekem máig sem sikerült, de szakadatlanul rajta vagyok. Addig is megy minden, HIIT cardió+futás+súlyzós,saját testsúlyós :-) Csak így minden félig sikerül, ezért tudom hogy jobb lett volna már az elején szakosodni :-) Remélem hasznos voltam.
Az előzményeket ismeritek. Túlizgultam a dolgokat, viszont ezáltal normálisan tisztességesen rápihentem a versenyre. Feltöltöttem a vitaminraktáraimat és szerintem a vasraktáraim feltöltésével is jól haladtam. Idén sokkal kevesebb futással a lábamban álltam rajtba. Nem azért…..
Nemi erőszakkal képtelenség viccelni, én most fejből csak egy komikust tudok, akinek ment (Louis CK-ről van szó), de ő sem azon a borzasztó bűncselekményen pattogott, hanem inkább saját magán, hogy milyen borzalmas gondolatai vannak. Maksa Zoltán pedig nem egy Louis CK, úgyhogy az…..
immortalis Tényleg? 2012.10.15 17:47:43
Azt írja a szabadponton Névtelen nicknéven valaki, hogy: "A Rubikont már rég átlépte ez a blog, az indulása pillanatában azonnal. Sőt, már az előzmény-blogoknak tekinthető cyberparaszt és immortalis is átlépték évekkel ezelőtt. Az egykor hatalmon lévő, jelenleg ellenzéki…..
A Mai Manó Házban 2012-ben bemutatott Ritkán látott képek – Utazás a vidéki múzeumok fotókincsei között című kiállításunkon Kincses Károly - a tárlat egyik kurátora - egy igen érdekes képaláírással (és információval) látta el Martin Munkácsi egyik fotóját, melyet…..
áldottgyermek 2012.08.22 07:10:07
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Én meg láttam már a Balatonnál három ilyen néger kisfiút :-)
immortalis Fogjanak vissza... 2012.04.23 18:11:00
"Fogjanak vissza az emberek a felesleges telefonálgatásból.", mondja a képviselő úr. És akkor ne durranjon el a proletár agya, ugye?Nem mellesleg, tessék már megnézni, hogy micsoda arcok nyomkodják a gombokat..."Technikai almafabalta vagyok...." Kis humoros. Az…..
...nem zavarja, hogy immár negyedik napja hever két összetörött sörösüveg az Önkormányzat Tomori utcai parkolójában... Mi a fasznak tartunk takarító közmunkásokat, közterület-felügyelőket (a.k.a.: városgazdák, LoL)? Meg kell várni, míg városunk valamelyik vezetőjének…..
Akik ismernek, tudják, hogy rettenetesen ellene vagyok az emberi butaságnak. Utálom ha valaki gondolkodás nélkül osztja meg, hogy a Facebook fizetős lesz, hogy a Nestlé üvegszilánkos bébiételt árul, és még csak véletlen sem gyanakszik annyira, hogy egy google keresést indítson, ami…..
immortalis Visszatértem. 2012.02.09 17:33:00
Visszatértem. Szomorú lehet a hír egyeseknek, de igaz.  Visszatértem, mert kurvára elegem van dolgokból. Minden szinten. Mióta nem találkoztunk, sokminden felhalmozódott bennem, amit rátok fogok borítani. Lesz itt minden, mint a mácsaszállási búcsúban. Rettenetesen dühös…..
immortalis Az aktuális Török... 2011.07.15 11:23:00
Önök küldték rovatunk újabb gyöngyszeme...: van aki szerint az Aktuális Török túl hangos...és nem volt rest megosztani ezen véleményét egy ingatlan-apróhirdetés formájában. Nem tudom, hogy június 25-én, hajnali egykor milyen koncert zavarhatta ennyire a választópolgárt, de…..
áldottgyermek 2011.07.21 19:38:53
@immortalis: Ezt hogy kell írni? Auspuff-fal, vagy auspuff-al?

"mit dem auspuff"
:-)
immortalis *&#@!°**@&! 2011.07.19 18:46:12
Sajnos nem írhatom le, amit gondolok, mert holnap jönne értem a transporter, de azért annyit megosztok veletek, hogy az alábbi sorok írójának azt kívánom, hogy az édes jó anyjával -aki a legősibb mesterséget űzi, s gyermeke is munkájának gyümölcse-, azzal aki sajnálatos módon…..
Tükörszoba B. éke 2011.03.11 20:07:00
Csak írom ami jön - gondolta B, miközben madarak helyezkedtek el a bizsergető interferencián. A szürkeség hamarjába hamvába halt: ma kisütött a Nap és lelőtték az Egyesült Államok elnökét 48 éve lassan. És láttam a lányt pirosra festett körmökkel, piros fülbevalóval és…..
áldottgyermek 2011.03.12 10:17:56
@immortalis: én szintén telefonon ágyból ...egész kellemes reggeli olvasmány és váratlan végkifejlet.
Hétvégente szo-va jöhetne egy egy ilyen mindig valakinél :-)
Szerintem az, hogy egyre több a lehetőség és egyre jobban felaprózódnak olyan egységek, amiket előző, kinda kisebb/egyszerűbb formájukban szoktunk meg.Arról lenne itten szó, hogy pl. foglalkozások. Társas szocializálódásunk kezdeti szakaszaiban (ovi, áltsuli) nagyjából ugyanazok…..
Esti mese, felnőtteknek. A durvulás 02:00-nál kezdődik (soha, de soha ne öleljétek meg a barátnőtöket, hacsak nem szeretnétek gyermeket!), és 03:45-nél csúcsosodik ki. Jó szórakozást mindenkinek!Kisvakond és a születés..
Egymillió éve nem volt "tematikus esték" poszt. Nem mintha annyira vertétek volna a tamtamot, hogy legyen... De most pótolom a hiányosságot, következzék a sorozat huszonharmadik része. Ma az elmúlt években felhalmozódott kedvenc youtube videóimból válogatok egy keveset…..
áldottgyermek 2011.03.04 21:17:38
immortalis Aki tudja,... 2011.02.17 12:39:00
...hogy ez az udvar hol van, és miről nevezetes... az nem nyer semmit, de egy elismerő virtuális kézfogást kaphat. Szóval, a kérdés: Hol van ez az udvar, és miről nevezetes? (mondhatni hírhedt...)..
immortalis A Fenomén, ... 2011.02.14 16:35:04
...azaz Ronaldo Luis Nazário de Lima ma hivatalosan is bejelentette visszavonulását. Nézzünk meg tőle egy-két zseniális megmozdulást.Ronaldo legszebb góljai..
immortalis Ezek a mai fiatalok! 2011.01.31 12:45:00
"Ezek a mai fiatalok..." szokták rosszallóan mondani az idősebb korosztály tagjai. Ugye "ezek a mai fiatalok" nem ismerik az illemet, udvariatlanok, tanulatlanok, és úgy általában, "régen minden jobb volt", mert akkor ugye a még a mai idősek voltak fiatalok,…..
áldottgyermek 2011.01.31 18:15:37
@immortalis: nem feltétlenül azért írtam, hogy magadra vedd és értelmezd, hanem, hogy az öregre is alkalmazd :-)
immortalis Szerelem II. 2010.10.21 11:36:00
Visszatérő olvasóim bizonyára emlékeznek a Szerelem című bejegyzésre, ahol is egy domboldalba szántott szív bizonyította, hogy a szerelem és a kreativitás együtt jópofa dolgokra képes. Nos, időt, pénzt, fáradtságot nem kímélve elutaztam Kismórágy községbe, hogy megnézzem,…..
áldottgyermek 2010.10.21 12:53:34
áldottgyermek 2011.01.29 10:25:43
Hajnali séta Amszterdam egyik sétálóutcáján...
,...hogy vajon működik-e az összes menüpont a Kalocsakom oldalán. Hát, nem hogy egy bizonyos, igen fontos menüpont nem működik, de most már az egész oldalt tiltja a Firefox, nyilván nem véletlenül. Hiába, új idők, új szelek, új szolgáltatási minőség...Bizonyára a megfelelő,…..
áldottgyermek 2011.01.24 18:12:23
áldottgyermek 2011.01.24 18:14:17
 Felülműlhatatlan évet tudhatunk magunk mögött  !Már az is sok lenne, ha felsorolnám a 2010 évben általunk elért eredményeket, melyekkel az előző esztendők páratlan teljesítményét sikerült megkoronázni. Ezeknek az értékét még jobban növeli az a tény, hogy…..