Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sieg

0 bejegyzést írt és 891 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ókori görögök és rómaiak gazdag nemesei előszeretettel tartottak szolgát a toalett melegítésére. Ezek elsősorban kőből vagy márványból készültek így hűvösebb időben kellemetlen volt ráülni. A szolga akár fél napot is ücsörgött a hideg kövön hogy mire ura megérkezett, kellemesebb legyen a…..
Könnyű lenne azt mondani, hogy a Mindhunter azért vált ilyen felkapottá, mert David Fincher bármire is teszi rá a kezét, az biztosan népszerűvé válik. Hiszen magam is a 10-ből mindössze 4 epizódot rendező filmest említettem először a sorozatot megalkotó Joe Penhall helyett,…..
Öveket becsatolni, az űrbuli végre folytatódik! Űrlordék a semmiből száguldottak bele a szívünk kellős közepébe három évvel ezelőtt, ideje volt már, hogy folytatódjanak az agyeldobós kalandok a világűrben. A Galaxis őrzői hatalmas sikerének az volt a titka, hogy még talán a…..
Örök kérdés, hogy vajon miért járunk moziba. Azért, hogy egyszeri kikapcsolódás céljából megnézzünk egy látványos blockbustert? Vagy számít az is, hogy mennyire összetett egy film és, hogy hosszú távon mekkora élményt tud nyújtani? Akik az előbbiek táborába tartoznak, azoknak van egy remek hírem: a…..
A pezsgős tesztünk egyik kommentjén felbuzdulva, ahol megemlítették a camembert sajt egy különleges felhasználását, eldöntöttük, hogy megcsináljuk a Nagy Camembert tesztet és a győztest pedig úgy fogyasztjuk el, ahogy még soha.  ..
Előző maratoni hosszúságú posztomban már kellően kiveséztem a 2016-os filmes évet. Szót ejtettem a legfájóbb csalódásaimról, a legkellemesebb meglepetéseimről, és arról is, hogy melyik volt a kedvenc animációs vagy éppen science-fiction filmem. Így, hát nem maradt más,…..
Amikor egy sorozat első részében tájfunok, tornádók, vulkánkitörések, járványok, zombik, alakváltók ÉS dinoszauruszok abajgatják a főszereplőket, a vélhetően utolsóban (sajnos nincs az az isten, hogy ennek folytatása legyen) pedig elhangzik az a mondat, hogy a Tesla-tornyok sorba kapcsolásával…..
Az előző 10-es kapcsán elhangzottakat nem ragoznám tovább, következzen a folytatás, de a biztonság kedvéért álljon itt még egyszer a lista vezérlő elvévé vált gondolat: "Mert nem az a lényeg, hogy hány százezer ember szórakozott jól a filmeken, és hoztak sokszázmilliós bevételt az alkotóknak.-…..
Túlzás nélkül állítható, hogy tavaly ilyenkor filmtörténelem született, ugyanis a világ egyik leggigantikusabb filmes franchise-ának újabb mozifilmes állomásához érkeztünk az Ébredő erő személyében. Azóta már az is biztossá vált, hogy évente elhoznak nekünk egy új Star…..
Sieg 2016.12.15 11:54:13
@AldoWinnfield: Az elég nyilvánvaló, hogy népszerű a film, de ez sokat nem mond. A Barátok Közt és Justin Bieber is az.

Pont azért olvasom itt a kritikákat gyakran, mert nem arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire könnyen emészthetőre sikerült a következő, lakossági fogyasztásra szánt produktum.
Sieg 2016.12.15 12:06:46
@AldoWinnfield: Hm, de hát ilyet nem is állított itt senki, azt hiszem.
Azt hiszem már mindannyian életünkben legalább egyszer belefutottunk a nyilvános szoptatás témájába. Néhány hónapja történt az az eset, mikor egy szoptató anyát kiküldtek a nyugatis mekiből. No, több sem kellett az anyák társadalmának, másnap tucatnyian lepték el a gyorséttermet kellően éhes…..
Kezdem úgy érezni, hogy egy kis fásultság vett erőt rajtam, amikor szokásos módon nekiálltam az év legfelháborítóbb posztjának. Persze nem azért, mert meguntam volna a szándékosan az árral szemben úszást, hanem mert most kezdem azt látni, hogy minden évben szinte ugyanazok a…..
Nemrég jelent meg az Eurostat legfrissebb, az európai lakosság dohányzási szokásait vizsgáló jelentése. A 2014-es adatokat tartalmazó felmérés szerint, a 15 évesnél idősebb magyarok 25-30 százaléka füstöl rendszeresen, de az osztrákok és a görögök simán rávernek az egész…..
Chan-wook Park filmművészete egyedülálló a világon. Akár azt is mondhatnánk, hogy ő az ázsiai Christopher Nolan (vagy talán Nolan az amerikai Park), hiszen alkotásaival úgy képes magas színvonalú tartalmi világot és egyedülálló atmoszférát prezentálni, hogy stílusa közben a…..
FroG kritikáját itt olvashatjátok A Coen-testvérek elmúlt 10 évének munkásságát szinte mindenki ismeri: a Nem vénnek való vidék, a True Grit, az Égető bizonyíték (de még a 2 Oscar-jelölésig jutó Inside Llewyn Davis is ide sorolható) ha nem is lettek világraszóló sikerek, az…..
Bukás bukás hátán: a 2016-os év box office jelentései meglehetősen egyhangúak voltak, a nagy dobásnak tűnő blockbusterek sorra hasaltak el a pénztáraknál, az elemzések pedig sikerek helyett az olyan döbbenetes anomáliákkal foglalkoztak, mint hogy a Warcraft bevételeinek már csak ca. 10%-át szerezte…..
FilmBaráth kritikáját itt olvashatjátok Az első előzetes után meggyőződésem volt, hogy ebben az írásban arról fogok értekezni, a Star Trek milyen nevetséges szolgaisággal megy utána az éppen uralkodó trendeknek, először a kortársak depresszív sötétségét, majd a laza poénkodását másolva. Azonban…..
Idén sem maradunk Woody Allen-mozi nélkül, Michael Keaton már a jövő évi Oscarra gyúr, jön az új Holtodiglan, és a nagyon idősek és a nagyon fiatalok is nosztalgiázhatnak egyet. Elsősorban Jason Bourne és másik hét mesterlövész gondoskodott arról, hogy igencsak izgalmas legyen a…..