Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macskakorom

7 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eleged van a cigányok elleni erőszakból?Eleged van abból, hogy a Magyar Gárda masírozik az utcákon?Eleged van abból, hogy a nácik elfoglalták az internetet?Eleged van abból, hogy a melegeket üldözik Magyarországon?Eleged van abból, hogy lezsidózzák legjobb íróinkat,…..
macskakorom 2009.10.24 10:10:53
Megszólalt az értelmiség!
A múlt heti És-ben ez jelent meg:

Nyílt levél a Magyar Televízió alelnökének

2009 október 12.-én a Ma reggel adásába meghívták Vona Gábort, a Jobbik elnökét. A műsorban Vona kifejtette szélsőjobboldali nézeteit. Az európai demokráciákban nem adnak teret a szélsőjobboldali propagandának, hanem igyekeznek elszigetelni a neonácikat. Követeljük, hogy az adófizetők pénzéből fenntartott közszolgálati televízió ne terjessze a szélsőséges, rasszista nézeteket.

Angyalosi Gergely, Dr. Ágoston Gabriella, Ágoston Zoltán, Ágoston Vilmos, Babiczky Tibor, Balla Zsófia, Bayer Anna, Balogh S. Éva, Balogh Róbert,Bauer Péter, Bán Magda, Bán Zsófia, Báthori Csaba, Békés Pál, Bódis Kriszta, Bodroginé Dévényi Krisztina, Bodrogi Tamás, Bojtár Endre, Borbély Szilárd, Böszörményi Gyula, Csallóközi Éva, Csáki Judit, Csontos Erika, Csordás Gábor, Csuhai István, Daróczi Anikó, Daróczi Ágnes, Dárdai Zsuzsa, Dobai Péter, Erdős Virág, Fabó Kinga, Farkas Zsolt, Fenyő Ágnes, Ferge Anna, Ferge Sándor, F. Liska Tibor, Flohr János, Fodor Tamás, Forgách András, Forgács Zsuzsa, Garaczi László, Gábor György, Gál Zsuzsa, Dr. Gál Péter, Gáti Piroska, Dr.Genti György,
G. István László, Grecso Krisztián, Gozlán Abdelali, Győri László, Gyukics Gábor,
Havas Judit, Hajdu István, Harangozó Magdolna, Háy János, Heller Mária, Holics Klára,
Horváth Dávid, Izsák Veronika, Ittzés Nóra, Jeney Zoltán, Karafiáth Orsolya, Kardos Julianna
Kálmán C. György, Kálmán László, Kántor Péter, Károlyi Csaba, Kemény György, Kemény István, Keresztes Mária, Keresztury Tibor, Kéri Piroska, Kolos Péter, Kolos Tamás, Komássy Ákos, Konczei György, Konrád György, Koszta Gabriella, Kovács Miklós, Kozmányi Tamás,
Köteles Gyöngyi, Kőrösi Zoltán, Ladik Katalin, Lakner Judit, Lángh Júlia, Mayer István,
Mesterházi Mónika, Mészáros Sándor, Molnár György, Nagy Gabriella, Neményi Mária,
Németh Gábor, Németh Zoltán, Nyerges András, Nyéki Károly, Onagy Zoltán, Orbán Júlia,
Pálinkás György, Payer Imre, Pályi András, Parti Nagy Lajos, Petőcz András, Pécsi Katalin,
Pohárnok Dániel, Polgár Ernő, Pop, Anamaria, Prinner Gábor, Radnóti Sándor, Rapai Ágnes,
Rapai Márta, Rácz Péter, Révész Márta, Reich Ágnes, Salamon András, Sándor Iván, Schein Gábor, Surányi Vera, St.Auby Tamás, Szarka Zoltán, Szegedi Nikolette, Szepes Erika, Szijj Ferenc, Szilágyi Ákos, Szilágyi Sándor, Strelisky János, Szulyovszky József, Takács Zsuzsa,
Tamás Gáspár Miklós, Tarján Tamás, Tarczali Andrea, Tábor Ádám, Thuróczy Katalin, Tóth Gábor, Tóth Krisztina, Török Tamás, Ujlaki Gábor, Ujlaki Tamás, Ujlaki Péter, Ujlaki Péterné, Ungváry Rudolf, Vajda Mihály, Valachi Anna, Vas Gábor, Varga István, Vári György, Várnagy Tibor, Vető János, Villányi László, Visky András, Zádor Éva, Závada Pál,
Zelki János
Tényfeltáró Könyvek, amik sorozatunkban ez alkalommal annak jártunk utána, hogy milyen könyveknek üthetik bottal a nyomát kedvenc szerzőink. A helyzet hervasztó, könyvet visszaadni úgy látszik egyáltalán nem divat. Aki azt hinné, hogy a megkérdezett kortársak megússzák, az…..
KönyvesBlog Családban marad 2009.10.01 09:40:00
Móricz Virág: Apám regénye Gabo Kiadó, 2009, 3990Ft, 530 oldal. Két gyökeresen eltérő olvasási stratégiát kínál fel az Apám regénye. Nem mindegy, hogy a címből kiindulva fikcióként, a referenciáktól részben eloldozott szépirodalomként tekintünk a szövegre, vagy az…..
macskakorom 2009.10.02 03:31:21
@mikrovp: Arany János: Gondolta a fene!
Kedves olvasóink, bővítettük hetente jelentkező Friss könyvek rovatunkat, új "beszállítónk", az Írók Boltja ill. a ÉS összeállítása helyett, az ún. Könyvtárellátó vállalat, ennek könyvismertetői egyébként bárki számára elérhetőek a www.kello.hu oldalon…..
B+Spiró György: Feleségverseny Budapest, Magvető, 2009, 2990 Ft Az idei nyaralásra sikerült úgy pakolnom, hogy szinte kizárólag az X-generáció életválságával foglalkozó könyveket (Coupland, BEE) vittem magammal, így amikor pofavágva, de végre előkerült a Feleségverseny is az…..
Magvető, 2001 KÖTELEZŐ! (A) A fal adja a másikat, de letenni… azt nem! Nem lehet. Holvoltálfiam, hát Ott bent, nyugalom! (Látta a könyv a hajnali fél hármas levegőeget, nyitva még, aztán ahogy a borító ráhajlott az utolsó lapra, már tudtam, hogy innentől más lesz a…..
Avagy a szájára. Vagy a tollára. Szóval: 'Spiegelmann Laura' (?): Édeskevés Magvető, 2008 A blog  [18+ !] kello , litera , újabb részletek , MaNcs , kultúrpart , murci     17. harcosok klubja: Palahniuk 24. bádogember: kissé sokan írták az Ózt...34.- Tom…..
BTandori Dezső: Bűnös-szent lófogadás –szakregény-, Jaffa Kiadó, Budapest, 2007 Hogy Tandori Dezsővel komoly bajok vannak azt már Tandori Dezső is érzi. Ez évben megjelent két(?) regényében is (A komplett Tandori – komplett ez?; Bűnös-szent lófogadás) …..
 Tovább nem is nézem ezt a Spiegelmann szöveget, úgy látom, Tandori idézetekből van összerakva.Íme még kettő:  Tandori Dezső: Hommage   Körbekönyöklik az asztalt. Madonna-hajjal arcod mint gyufaláng lobog idegen füstben.     (Töredék Hamletnek,…..
KönyvesBlog A hét könyvei 2009.09.25 19:33:00
A hét legfontosabb könyvei. Az Írók boltja listáját ismét közzé tesszük. Költészet   Bajtai András: Betűember, JAK – PRAE.HU, 69 old., 1490 Ft   Borges, Jorge Luis: A homály dicsétere Vál és szerk.: Scholz László, ford.: Asztalos Lajos, Ertl István et. al.…..
macskakorom 2009.09.26 15:24:38
macskakorom 2009.09.26 16:53:58
  Tandori Dezső: Minden hogy kitágult…       "Minden hogy kitágult, mióta   elmozdulhatok nézésem mögül..."   Tandori Dezső: Töredék Hamletnek     Spiegelmann Laura: Hát ki vagy  …..
Enrique Vila-Matas: Bartleby és társai ford.: Pávai Patak Márta, Geopen kiadó, 2008, 231 oldal, 2890 Ft (A-)   „Sohasem volt szerencsém a nőkkel, belenyugvással viselem szánalmas púposságomat, minden közeli hozzátartozóm meghalt, egy rémes hivatalban dolgozó, magányos…..
    Tandori Dezső: Egymás   Megkondítod magad, mint egy teret, melyben eltávolodhatom. Látatlanul hagyom, hogy körülvégy, és az legyek, ahol vagyok. Háttal megyek, csak az kerül elém, amit már elhagyok.   Spiegelmann Laura: AppendiXXX  …..
Kemény Istvánt idézte Bartis Attila a Nyugalom című regényében, Esterházy a Harmonia caelestisben, s legutóbb Spiegelmann Laura az Édeskevésben.   Részlet a Fel és alá az érdligeti állomáson című Kemény István versből: „…Sokat tanultam tőled,…..
Oravecz Imre, Esterházy Péter   Oravecz Imre: Tizennyolcadik század „Egy földterület növénytakarójának változása” (Magvető Könyvkiadó, Budapest, 1979 ) Édesapám az úton libát terel, az árokban füvet szed, a kerítésre köcsögöt tesz, a kútból…..
Ha kiadó lennék, ezeket csinálnám meg egy kiadóban, hogy hatékonyabb legyek az olvasóim felé. Mert ők az elsők. További ötleteket kommentekben várok.Használd az internetet, amire való:Készíts saját weboldalt a kiadódnak. Ha ez sokba kerül, akkor egy blogot ingyen, hogy az…..
Költőnőt szeretni - vélheted - olyan ...fád egy dolog. Táncosnőt! Az igen. Lágy hajnali esőként simuló, vagy tomboló viharként feszülő teste - hozzád, neked... Énekesnő! Szférák zenéje tölti be nászi ágyatok... Színésznő! A primadonna - másokkal osztozni…..
Spiegelmann Laura: Édeskevés, Magvető, Budapest, 2008. Az utóbbi hetekben újra jó benne lenni az irodalmi életben, és ebben a hangulatban nem akaródzott írnom Spiegelmann Laura könyvéről, hiszen csak néztem, mi történik. Kiss Noémi kritikájával kezdődött, majd jött a…..
Társadalomkutatók, neurológusok és tech-szakemberek egész hada veti rá magát a friss digi-húsra, hogy kiderítsék kinek jó az online irodalom, és próbálják megjósolni, hogy a nyomtatott irodalom komplementerével, vagy helyettesítőjével állunk szemben.A fejlett világ már egy…..
Az intertextualitás elterjedése a magyar irodalomban félelmetes méreteket öltött. Néhányan megszólalnak ebben a témában, viszont a kritikusok, úgy tetszik, figyelmen kívül hagyják a szerzői jogot (ha nem a sajátjukról van szó).Spiró György azt írja, hogy a szerzői jog egyenlő…..
Rapai Ágnes : Örök mondóka          Özv. Kovács Józsefné emlékének Gyüjj a mellyemre, kisfijam! Menny má, játsszá, kisfijam! Gyüjj má ennyi, kisfijam!…..