Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SoulSeer

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor állítólag meccset néz az ő örök dicsőségére emelt felcsúti stadionban. Iványi Gábor ételt oszt Dunaújvárosban. Orbán Viktor és 100 fős zenekara Kazahsztánban örvendezik a diktatúra diadalán, miközben a segélyezési rendszer összeomlik az új jogszabályok…..
SoulSeer 2015.04.05 11:27:46
Egyetértek az íróval.

Tudjátok, sosem az volt a nagyobb baj, hogy megtettek valami(ke)t a politikusok, nagytőkések, stb. hanem az, hogy MEGTEHETIK amit megtesznek!
Mert hagyjuk! Mert nem vesszük észre, hogy csak azt tesznek meg, amit megtehetnek. Hiába állítanak ezek az emberek és szövetségek, oligarch(i)ák tükröt nekünk, nem nézünk bele. Vagy ha bele is nézünk, nem azt látjuk, amit látnunk kell! - hanem azokat az illúziókat (és félelemalapú elképzeléseket), amiket magunkban kialakítottunk (vagy szép lassan kialakítgattak bennünk). Közösségi szinten csak akkor lehet bármit tenni, ha egyéni szinten tesszük meg az első lépéseket. Önmagunkban rendet tenni, nem egyből (reflex és rutinszerűen) csak és kizárólag másokra mutogatni. Ha ez sikerülne, akkor tudnánk továbbnézni és
megtanulni ÉRDEMBEN közösségben gondolkodni, és tenni.
Míg a személyes sértettségünk dominál (mert úgy érezzük az igazságunk nem kap igazságot, ami egyre inkább frusztráló) és ezzel az érzelmi átitatottsággal akarunk politizálni - a közösségben és a közösségért tenni-, nem fog menni! Mert nem leszünk hajlandóak elfogadni, hogy másnak a saját sebei és sérülései legalább ugyanolyan fontosak, vagy nagy horderejűek, mint a sajátunk. Ezért a másik fölé akarjuk emelni (így érezvén azt, hogy az igazságom igazságot kap).
Sokszor mondtam sok helyen, hogy a magyaroknak a nagyvilágban végtelenül híres a szürkeállománya. Nagyon jó probléma felismerő és megoldó a képességünk. Kreatívak vagyunk. Stb. Egyben vagyunk képtelenek remekelni (vagy csak az átlagot megütni), az a hosszabb távú együttműködés. Mert a (fentebb leírt okokra visszavezethetően) mindig lesz okosabb, szebb, ügyesebb (és frusztráltabb) a másiknál, ami igencsak megosztó erő és energia. Ebből adódóan, mivel mindenkinek megvan a saját frusztrációja, ezért ha egy ilyen megosztó energia megjelenik, máris mindenki a saját gondjait és látásmódját fogja piedesztálra emelni, és kész is az elbukáshoz vezető út.
Divide et impera! (Oszd meg és uralkodj!)
Ezt tudván, hogy erre kaphatóak vagyunk cselekszenek a fentebb említett emberek, szövetségek, multik, és ezért alakulhat meg az oligarch(i)a.
Tehát a társadalmi felelősség az egyén felelősségével kezdődik...
 Felmerül a kérdés, vajon mi az ami hajt minket. Miből merítünk erőt, ha nehezen vagy egyáltalán nem úgy mennek a dolgaink, mint azt szeretnénk, vagy esetleg hatalmas többletbefektetésre volna szükség a cél eléréséhez.  A teremtés előtt, csak és kizárólag Isten…..
SoulSeer 2011.02.16 18:38:36
Mióta elindult az Ember a Vízben, úgy pörögnek az események, hogy csak kapkodom a fejem. Tegnap óta több nagyszerű dolog is történt. Egyrészt a bajba sodródott családi napközi részére megjöttek az első felajánlások. Volt, aki 1%-át szeretné nekik adni és akadt már olyan is,…..
SoulSeer 2011.02.08 16:19:13
SoulSeer 2011.02.08 16:30:05
@yeti-ufo hibrid: Én is ezt vallom, amit most leírtál. De most kicsit tanácstalan vagyok, mert nem tudom, éppen melyik beírásomra válaszoltál :D
SoulSeer 2011.02.08 16:32:30
@sancho panza: és mennyire alkalmas nyelvünk arra, hogy az alaptémából ne a lényeget vegyék ki, amit be akart mutatni a blogíró :D
A Szkeptikus Társaság Közhasznú Egyesület is csatlakozott ahhoz a világméretű akcióhoz, amely a homeopátiáról kívánja lerántani a leplet. A “10:23 Homeopátia - Nincs benne semmi” kampányt a brit Merseyside Szkeptikus Társaság indította útjára 2010-ben. A…..
SoulSeer 2011.01.27 14:27:46
@Joco74:

Kedves szeptikus szkeptikusok :) Bocsi a szójátékért, de ez a "névjegyem" :D
Máris megkövetlek Titeket... Itt egy blogbeírás, amin lehet csemegézni. Ha netán következő téma alapja (vagy ha már volt erre példa akkor elnézést) ilyesmi lenne, jó kiindulópontot jelenthet...
Ez egy inkább kontra, mint pro írás :) Ellenben eléggé összeszedetnek látszik.

canadahun.com/szines/rossz-az-osszes-horoszkop-mikor-es-hol-jar-a-nap-valojaban.html
SoulSeer 2011.01.28 10:02:41
@Pásztörperc: Köszi...

Rámutattak nekem egy másik cikkre, ami az előzőre íródott? - és ez a kontrára pró-zik, vagy a pró-ra kontrázik? Ki a fenet tudja már? :)

www.asztropatika.hu/blog.php
SoulSeer 2011.01.28 11:13:51
@Pásztörperc: Információ(meg)szűrés lehetősége adott :)
Varánusz Pá, kis mártírom, pá! 2010.12.11 08:00:00
A közönség elejtette szent tehenét tegnap este. Szíj Melinda a Megasztár 5 életében nagyjából először hagyta el az sms szavazás első helyét, és máris a kijárat felé vezető folyosón találta magát a ténytől. Még hallotta a búcsúdal utolsó taktusait, mikor elsírta…..
SoulSeer 2010.12.11 15:17:59
@Gee Halen: Szerintem, amiről most írtál, az a média, ill. sok ember látásmódjának (és annak hangot is adó) eredménye. Én úgy érzem, Melinda pont azt, és annyit ért el, amennyit szeretett volna. És ebben igaza is van. Volt rá egy fórum, elindult, a többit mi nézők reagáltuk le, sokszor túl. Melinda, Melinda, Te, Te vagy, én, én vagyok. Szándékaink lehetnek mások, attól függetlenül mit mutatunk, vagy (és talán itt a lényeg) mit akarnak, hogy mutassunk... :)
A harmadik negyedévben 125 milliárd forint hozamot produkáltak a magánnyugdíj-pénztárak, így az idén összesen 241 milliárd forintnál is több hozamot értek el a "nyugdíjtőzsdén" a tagok - írja a mai Világgazdaság a PSZÁF friss jelentésére hivatkozva. A legszebb az…..
Amiért nem rendelkezhetünk teljesen szabadon magánnyugdíjvagyonunk felett, ez a pénz már nem is a magántulajdonunk? (Fotó: Huszti István/Index) Az InfoRádióban Rogán Antal – a kormánypárti politikusok közül gyakorlatilag elsőként – kísérletet tett rá, hogy ne…..
SoulSeer 2010.12.10 13:22:53
@Joooe: Oké. De akkor miért van fizetés, és miért nem minden csere-alapú, és barter, amit az ÁLLAM koordinál? Minek találták ki a magán-t, mint fogalmat?
Amiről Te írsz, az szerintem nem Demokratikus államforma, hanem Diktatórikus... Ez a magán-véleményem, nem reprezentatív :)
SoulSeer 2010.12.10 13:28:48
Emitt egy cikk, ami olyan pénzügyi adatokkal rendelkezik, amit nem árt átnézni. nyugdijkarosultak.blog.hu/2010/12/09/ki_hazudik_selmeczi_vagy_szasz_karoly
Viszont, ha megnézzük, mibe is volt/van befektetve a magántőke, akkor kitűnik, állampapír a legtöbb. Vagyis, ha jól tudom, akkor aki állampapírt vesz, az államnak fizet. Befektető befektetéséért Kap egy értékpapírt, és nyereséget, amiket most (a papírt is, és a nyereséget is) az állambácsi el akar venni, hogy odaadhassa nekünk? De ha állampapírt veszek, már egyszer fizettem az államnak nemde? Ha jól tudom, akkor az állampapír egy ígérvény. Ígérvény arra, hogy ha fizecc nekünk, akkor azt mi megháláljuk arányos nyereséggel nemde? Vagy valamit nagyon nem értek...(?)
SoulSeer 2010.12.10 18:04:47
@Joooe: Idézlek: ..."ha te az utóbbiban hiszel az a te magán ügyed, de akkor olyan távol állsz a szerintem ésszerűtől hogy kár is vitáznunk."

Nem hinném, hogy bárhol csak egy kicsit is céloztam arra, miben hiszek, miben nem. Van egy elképzelésem (mint mindenkinek), azt próbáltam egyeztetni azzal, amit kiértettem azokból a sorokból, amiket spec. ott írtál.
Nem volt mögötte semmi személyes se szimpátia, sem utálat, vagy bármi. Nem hinném, hogy messzebb lennék az igazságtól mint bárki, csak más aspektusok (talán ismeretek is) szerint láthatok/vélhetek/érezhetek valamit. Túlnyomó részt egyetértek beírásaiddal, néhol inkább szubjektív álláspont mint objektivitás észlelhető, de annyi baj legyen. Minél többen osztják meg nézeteiket, annál jobban összeállhat a kép, ha valaki veszi a fáradságot és elolvassa a hozzászólásokat. Egyet azonban leszögezek. Nincs teljes igazság, így senkinek nem lehet objektíven mindenben teljes igazsága. Ennek megfelelően én mindig próbálok nem személyeskedni (nem inge ne vegye magára) az üzeneteimben, bár ha valaki akar, úgy is azt lát mögé, amit akar. ;-) További kellemes, és indulatmentes, békés elmélkedést, filozofálást kívánok itt is, és mindenhol mindenkinek! Sok nézőpontot megismerhettem, amivel már én is szélesebb látókörrel, tudáshalmazzal lettem több...
Mint azt mindannyian tudjuk, a warezolás nagyrészt úgy működik, hogy a letöltött program mellé "kapunk" egy kódot is, amit beütve megszabadulunk a folyamatos zaklatástól, hogy vegyük meg, és hogy már csak harminc... huszonkilenc... huszonnyolc nap van hátra. Gondolom nem…..
Nem hiszem, hogy nagyon csak a címben szereplő környékre volna jellemző az, amit Riska énekelt meg idegességében, ahol van kerékpáros is meg egyirányú utca is, ott előbb vagy utóbb összefut az ember olyan elvetemültekkel, mint a mai 2in1 történet kétkerekű szereplői. Komolyan…..
SoulSeer 2010.05.08 08:36:44
Akinek nem inge, ne vegye le másról:

Olvasom a hozzászólásokat, és sajna amit előzőleg beírtam hozzászólás, annak a tartalma 99%-ban eme blogban (hozzászólásokban) is bebizonyosodik, nem csak az utakon.
Pár beírásról lerí, hogy talán utoljára gyermekkorában ült biciklire, és akkor is vagy az udvarban, vagy a saját utcájukban járt-kelt csak. De az is lerí, mikor olyan ír, akinek a jogosítványa azért kellett, hogy az autójával "megbosszulhasson" pár olyan eseményt, amik a mindennapokban kellemetlenül érték Őt, akár az önbecsülését is. A két említett példa képtelen beleérezni a másik helyzetébe magát, vagy egyszerűen ha biciklivel közlekedik, akkor azon keresztül, ha pedig autóval jár (ugyanaz a személy), akkor csak azon a "szemüvegen" keresztül látja csak a környezetét, vagy akár a világot.
Valaki írt olyat, hogy a bicikliseknek kell alkalmazkodni. NEM. Mindenkinek kell, aki közlekedik, és ugyanazon az úton. Attól, hogy egy biciklisre akár 3ezer autós jut, attól még ott jár, figyelni kell rá, mintha Ő is autót (vagy motort) vezetne. Biciklis, motoros, elektromos tolókocsis, stb. mind közlekedő, nem pedig egy szervetlen (vagy lelketlen) anyagból készült akadály. Biciklisnek pedig ugyanúgy figyelnie kell környezetére, és lehetőségeire, előnyeire, és ezek kihasználása közben, vagy hátrányaira, azok megvalósíthatatlanságaira.
Nem értem, miért ellenfeleknek, ne adj Isten, ellenségnek kell egymást tekinteni? Mert kisebb a bicikli? - vagy "tohonya"? Nem az, csak lassabb, ellenben sokkal mozgékonyabb.
Autós pedig ugyanúgy céllal közlekedik, és bármilyen meglepő, mindegyik ember (egyelőre). Fejekben kellene rendet tenni, Kresz pedig szabály, törvény, és kötelező, nem pedig ajánlás. Leginkább az oktatók felelősek, hogy mit vésnek a fejünkbe, ami berögződik. Ha semmit, akkor személyiségünkből adódóan fogunk értelmezni dolgokat, vagy vélni ránk is kötelezőeket, vagy éppen nem vélni azt, hogy bármi is kötelező lenne ránk. Senki nem hibátlan, és olyan nincs, hogy valaki nem követ el semmi hibát, vagy szabály, illetve törvénybe ütközőt. Ha ez így van, milyen jogon állítom azt, hogy csak a másik lehet a hibás, vagy hülye? Még egyszer kihangsúlyozom, az úttest nem egy, vagy két fajta közlekedési eszközé, hanem mindenkié, aki igénybe veszi, sajátos tulajdonságainak, és szabályzásoknak megfelelően. Közlekedés ne arra legyen alkalmas, hogy a dühöt, arroganciát, felsőbbrendűséget, vagy éppen kisebbségi komplexusokból adódó pszichológiai, vagy pszichiátriai eseteket kiéljük. Közlekedés leginkább a toleranciát igényli, és empatikus készséget. Mikor tanultuk a vezetést, direkt kihangsúlyozták, mindig legalább 2 autóval előre lássunk, és vegyük észre, mit szándékozik tenni az, és az előttünk levő (legtöbb esetben az előttünk lévő tükréből lehet látni Őt, és észlelhető a testbeszéde is). Ugyanígy lehet látni a biciklist, tempóját, figyelmének fokát, és ismerni kell gyors helyváltoztatási lehetőségét. Lehetőségként felkészülni rá, hogy ha megteszi a helyváltoztatást, készen érjen, ne váratlanul. Sok, sok éve vezetek, Honda Legend erős, nagy motorú, nagy teljesítményű autót, és van egy Cherokee kerékpárom is. Mikor egyikkel megyek, nem felejtem el a másikkal való közlekedésemben tapasztaltakat, és nem alapban előítéletekkel, vagyis haraggal, vagy gyűlölettel figyelem a másikat. Embernek látom, közlekedési társamnak... aki nem hibátlan ugyanúgy, mint Én sem... ellenben nem akarom kioktató magatartásommal rendreutasítani, vagy éppen "kivégezni".
SoulSeer 2010.05.11 17:01:36
Még mindig akinek nem inge, ne vegye le másról... De akinek inge, az vegye fel magára :P Hátha...

Hihetetlen, hogy emberek nem megcáfolják, amit (eddig)írtam tulajdonságokat, hanem megerősítik, vagy inkább ráerősítenek.
Található itt (is) Személyeskedés, szélsőségesség, erősködés stb. Sajnos bennük semmi tolerancia, empatikus készség, csak mondják a magukét, amit egyoldalúan tartanak igaznak, és megcáfolhatatlannak. Rengeteg "vélés"-t lehet találni, ami nem tényekre, észérvekre támaszkodik, hanem vagy valami érzelmi rohamra, vagy teljesen szubjektív logikai megközelítésre vall.
Egyszerű a kérdés. Ha létezik valamilyen elfogadott közlekedési eszköz, és a forgalomban találkozhatunk vele, akkor annak tulajdonságainak, lehetőségeinek, és szabályozásoknak megfelelően kell használni, és elviselni, hogy használják. Nem lehet se kitiltani, sem előjogokkal, vagy hátrányos helyzettel illetni se egyiket, se másikat. Nem egyfajtának kell alkalmazkodni a többihez, hanem mindenkinek a másikhoz.
Miért? mert azt is ember vezeti, függetlenül attól, hogy 18kg-os a járgány, vagy 18tonnás.
Amiben, vagy amivel baj van, az az emberi tényezők, és az, hogy nem egyértelműen értelmezik a kreszt, ha egyáltalán értelmezi, hanem a maga, vagyis személyiségének megfelelően. Erre egy példa. Pl. Váci úton mentem az autómmal, egyik kereszteződésben nem volt jó a lámpa, és a védett (Váci)útra bejött - majd azzal a szándékkal, hogy 6 sávon keresztülmegy - egy hölgy a személyautójával. Ahhoz elég gyorsan próbált átmenni, hogy ne tudjak már vész-fékezni se, és tette mindezt úgy, hogy már azt nézte a neki balról jövő sávoknál, hogy majd ki jön jobbról. Így naná, hogy nem vett észre. Már annyira kimentem a szembejövő sáv felé, hogy majdnem felmentem a középen található padkára. Persze a hátsó kerekemnek nekiment. Kiszálltunk, és haragosan azt kérdezte, hogy kerültem én oda? Mire én. Autóval, és szabályosan közlekedve. Mire Ő? Szabályosan? Nem vettem észre, hogy Ő a nő? És miért nem engedtem át?
Olyan paff lettem, hogy először majd lenyeltem a nyelvem a döbbenettől, aztán úgy elkezdtem röhögni, hogy majdnem elismertem a biztosító felé lerajzolt, és leírt esettörténetbe, hogy udvariatlanságból elkövetett balesetet követtem el. Ha valaki megírná nekem, hol van a nemek megkülönböztetése a kreszben, az legyen kedves nekem megírni.
Valahogy így, ehhez a történethez hasonlóan van megítélve a biciklis kontra autós viszony is... Ha csak egyiket használod, és csak abban van nagyobb, esemény/helyzet-dúsabb tapasztalatod, ne akarj tudni ennyire jól mindent. Ez szól azoknak, akik nem közlekednek autóval, vagy csak utasként, és azoknak is, akik nem közlekednek vezetőként más eszközzel (pl. biciklivel)...
De ami a legfontosabb, ne általánosíts, mindenre kihatóan. Az csak hibákhoz vezet.
SoulSeer 2010.05.12 10:38:49
@cso zsi:

Köszönöm véleményed!
Egyetértek, bizonyos oldalról. Azt tapasztaltam az évek eltelte alatt, hogy női vezetőknél szélsőségesség tapasztalható. Vagy szuper jól vezet, és gyors a helyzetfelismerése, és jól kezeli a helyzeteket, vagy egyszerűen a helyzetekben súlyosan leblokkolókkal lehet találkozni. Valahogy elenyészően ritka az a női sofőr, amely "középen" helyezkedik el. Valószínű az utóbbiak túl sok mindennel akarnak egyszerre foglalkozni, ugyanolyan prioritással, és így nem tudnak rendesen felkészülni, előre látni, reagálni, így hamar összezavarodnak...
Viszont kevesebb tesztoszteront is termelnek, így nem annyira harciasak (csak sokszor túl öntudatosak, és Ők azok, ha hibáznak is megtalálják nálad azt, Te miben voltál hibás-abb). Ha más, "perdöntő" objektív hibát nem tud rád sózni, akkor jön az alternatíva. Lásd, amit erre írtam példát: "Én vagyok a nő, Te meg bunkó udvariatlan pasi"... effektus :D
Ugyanígy érzem sokszor az autós vs. biciklis, vagy ha így tetszik biciklis vs. autós eseteket: ..."Megint nincs rajtad sapka"... Túlreagálások...
Csupa KRESZ-es, meg okoskodós poszt volt mostanában, úgyhogy engedve az őrjöngő tömegnek a hiénák közé vetek egy viszonylag rövid, ellenben erőszakkal teli levelet, amit a sokatmondó nevű bloodmn küldött be. Ki kérdezi meg először, hogy a posztoló miért nem verte agyon az S80…..
Pilu Az Excel-tábla nem ehető. 2009.10.21 08:28:00
 A minap két palack bor mellett gazdasági válságot vizionáltunk. Olyat, mint amikor esténként összesöpörték az utcáról a bankókat, amiket összefútt a szél a kapualjakba, és amikor a megkapott fizetésed két doboz gyufát ért mire elértél vele a boltba, a csak…..