Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Punxsutawney Mormota

0 bejegyzést írt és 5000 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közéleti szerep nem választható, és nem hárítható jogilag. A név, az arc és test önként nyilvános térbe helyezésével a név és képmás leközléséhez nem kell engedély. A 2021. februárban közzétett miniszteri vagyonosodási nyilatkozatot, a családtagokat és azok barátait is bevonó milliárdos…..
Punxsutawney Mormota 2021.02.12 20:33:44
@Ekrü: És van, aki a férjét küldi oda, hogy nyugodtan buzulhasson, kokózhasson.
Bár az idei nyári tokiói olimpiai játékok az ismert okok miatt elmaradnak, ennek az összeállításnak anyagát már csaknem egy éve gyűjtögetem és nem volt kedvem jövő ilyenkorig aszalni, szóval ha tetszik, ha nem, ezt most megkapjátok. :) Szóval most - szerdán - kezdődne a sportünnep (labdarúgással és…..
Punxsutawney Mormota 2020.07.22 14:37:27
@JTom: Nicolas Cage és Johnny Depp napjainkban. És egy statisztika szerint az NBA játékosok 75%-a csődöt jelent 5 éven belül, ahogy befejezik a pályafutásukat.
Előző posztunkhoz hasonlóan - melyben az 5 legjobb háborús filmet kerestük - a világtörténelem legnagyobb hadvezéreinek kiválasztása is kemény feladat elé állított bennünket. Bár segített némileg a történelemtanári végzettség (egyikünk esetében), így sem volt egyszerű feladat az elmúlt 5 évezred sok…..
Szeptembert váró Belső-Erzsébetvárosi lakók, gyászmenetelő vendéglátósok. A csendrendelet ellen demonstrálnának az elégedetlen vendéglátósok, illetve azok közül is leginkább a külföldi buliturizmusra utóbbi években rátelepülő szolgáltatók...
Punxsutawney Mormota 2020.07.08 15:40:12
Mindenképpen pozitívum, hogy innentől kezdve lehet kapni sütőport és koriandert a Belvárosban.
A többi meg a magyarosch öntökönszúrás minősített esete. A vendégáltóhelyek alig fizettek adót (ezt a volt és jelenlegi önkormányzat is alátámasztotta), illetve a jól bejelentett NAV-razziak környékén láss csodát! megugrott a bevételük. Aztán szépen elapadt... A szemét valahogy senkihez nem tartozott, az önkormánzatnak kellett eltakarítania minden reggel a nyomokat. Mindig vannak elégedetlenkedők, de ha az ott élők is profitáltak volna valamit abból, hogy hányós angolok / írek / németek stb csörtetnek a belvárosban tízezrével, akkor talán megértőbbek lettek volna.
Egyébként Niedermüllerék csendrendelete nélkül is megszűnik az egész, mert a kormány alávágott az Airbnb-nek. Persze, a rendelet után hirtelen majd minden vendéglátós egyezkedett volna.
Mindenki Operába járó, kultúrált, naponta legalább 150-200 dollárt / eurót költő vendégeket szeretett volna látni. Az, hogy ez nem így alakult köszönhető egyrészt a fapadosoknak másrészt a elégtelen országimázsnak.
Vannak olyan helyek a világban, ahova csak úgy mehetsz turistaként, ha naponta 200 dollárt költesz, ezt előre kifizeted az állami beutaztási ügynökségnek, akik ezért prograomokat, szállást és transzportot biztosítanak. Tkp csak a zsebpénzre van szükséged az ott tartózkodás alatt. Természetesen az EU--n belül kivitelezhettlen, viszont még a hányós-turizmus is tízezreknek biztosított munkát. Szóval, akárhogy nézzük szívás minden oldalról.

Erzsébetvárosban újra max 400 ezer forint körüli ingatlanárak lesznek 2 éven belül. Király! ;-)
Épp 79 évvel ezelőtt, 1941 június 22-én indult meg a Hitler vezette náci Németország hadseregének támadása a Szovjetunió ellen abból a célból, hogy az Arhangelszk - Asztrahán vonalat elérve ("AA line") és a Szovjetunió európai területeit elfoglalva térdre kényszerítse a sztálini kommunista államot,…..
Punxsutawney Mormota 2020.06.25 16:50:21
@/\ngel: Ennél azért picit több lett a veszte :) Mindenesetre a Szovjetúnió ellene hadjárat ezer sebből vérzett, Hitlert körülvették a háborús héják, de még nélkülük is csak azt a véleményt hallgatta meg, ami kedvező volt a számára. A már említett Georg Thomas tábornok legalapvetőbb érve az utánpótlás nehézségeit vázolandó az volt, hogy az orosz vasút nyomtávja eltér az európai szabványtól, tehát átrakodásra lesz szükség, ami nehezíti ellátmányok célba juttatását. Ezt az infót - állítólag - Keitel tábornagy saját maga tartotta vissza.
Punxsutawney Mormota 2020.06.25 18:05:10
@dr. mesterséges színezék: Kösz, ez nagyon jó volt. Végül is, egymás mögé sorakoztatva a tényeket a Barbarossa-terv a megszületésének pillanatában bukásra volt ítélve. Egy kissé Alapítványos-túlzással élve, az oroszoknak alig kellett volna elsütni a fegyvereiket, mert már az is szinte halálra ítélte a németeket, hogy felperzselt föld taktikájával vonultak vissza.
Számomra hihetetlen, hogy zseniális katonai tervezők nem számoltak ezekkel a nyilvánvaló tényekkel.
A tudomány mai állása szerint, a világegyetem létének volt kezdete. Az univerzumot kb. 13,8, a Földet kb. 4,5 milliárd évesre becsülik a tudósok, plusz-mínusz néhány százmillió vagy milliárd év. Ám nem volt ebben konszenzus. A tudósok, csillagászok és filozófusok legtöbbje sokáig úgy hitte, hogy ha…..
Punxsutawney Mormota 2020.06.19 16:24:09
@wmiki: Nem. Azt genetikának hívják, meg szaporításnak. Ha nagyban ismételnék meg, akkor senki nem írogatna semmit. Tudod, általában ha kapsz egy receptet 4 főre, akkor már látod, hogy miből mennyi kell egy 300 fős rendezvényhez.
Punxsutawney Mormota 2020.06.19 16:25:09
@wmiki: Tipikus ócska troll vagy. Mivel érveid nincsenek rögtön személyeskedni kezdesz. Ritka boldogtalan ember lehetsz.
Punxsutawney Mormota 2020.06.19 16:26:04
@wmiki: Tessék. Ellenőrizhető jóslat: meg fogsz halni.
A magyar miniszterelnök ismét megvillantotta legendás lavírozó képességét, amikor Igor Matovič szlovák miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót. Egyrészt nem feszegette a szlovák-magyar viszony problémás fejezeteit, ugyanakkor ismét emlékeztetett arra, hogy a sztyeppék népe vagyunk…..
Punxsutawney Mormota 2020.06.15 04:57:25
@ulpius66: Rasszistázik a rasszista? Vedd elő, kérlek a náci nickedet, és azon is írd le ugyanezt a kommentet még egyszer! :D
Punxsutawney Mormota 2020.06.15 05:00:53
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: Mint mindig! :D Mi soha nem tehetünk semmiről, minket állandóan elárultak! Hol is hallottam ezt? Ki a fene szajkózott állandóan hátba szúrásról és árulásról? Hmmm,... Persze, egy bajszos osztrák tizedes!
Punxsutawney Mormota 2020.06.16 11:47:56
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: Tudom, a libsik meg a balosok tehetnek a tatárjárásról meg a törökdúlásról. Kötél Laci megmondta! Ja, még nem, de majd holnap! :D
A most következő cikkben egy olyan akciót mutatunk be, amelyben egy amerikai ejtőernyős katona halált megvető bátorsággal küzdött. Az ejtőernyőst még ma is a legnagyobb hősként emlegetik az amerikai hadsereg berkein belül...
Punxsutawney Mormota 2020.06.13 12:54:42
@Pierr Kardán: Igazán rejtői lett volna :)
Egy történet újramesélése, amiből többet tanulhatsz a politikáról és a nagybetűs életről, mint gondolnád. Lucasfilm's official marketing logo for Star Wars Day..
Punxsutawney Mormota 2020.05.06 19:37:34
@Spud3674: Poénnak szánta. De túl hosszúra sikerült az írás.
#531 A világegyetemben sokkal több fekete lyuk található, mint szar zenekar Pécsen, mégis tavaly áprilisig kellett várni, hogy végre megörökítsék az egyik ilyen monstrumot. Mi tartott ennyi ideig és miért őrült meg a tudósvilág egy kávésbögre lenyomatát idéző pixeles képtől?  A fekete lyukakról…..
Punxsutawney Mormota 2020.04.13 20:36:15
@steery: Eddig úgy tudtam, hogy csak ötletelés folyik arról mi történik az eseményhorizonton túli világban, de akkor utánaolvasok az általad leírtaknak. Köszi
Ha a repülést, mint a technikai fejlődés motorját kell illusztrálni, gyakran találkozni a Concorde vagy az Airbus A380 fotóival, vagy valamilyen, jelenleg is használt vadászgéppel. Néha azonban felbukkan egy olyan típus is a képeken, ami – bár csak két példányban repült – talán bármely másiknál…..
És hogy ez nem álhír, azt onnan lehet tudni, hogy a kormánypropagandában jelent meg. ..
Punxsutawney Mormota 2020.03.21 15:50:17
@Grimbusz Makszimusz: :D habonyárpi egyszerű betonított szellemi közmunkása :D Hát magadra vetted? :D :D :D Jó, majd nagyon vigyázok. Addig nézd majd meg, hogy mit jelent a személyeskedés. Hátha ma is tanulsz valamit, kis éhbértollnok!
Punxsutawney Mormota 2020.03.21 15:51:32
@RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY: Szerintem 30/10-ed lesz. Ha nem, akkor habonyárpi mehet a lecsóba!
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
Punxsutawney Mormota 2020.03.21 07:25:14
@Eugene Horse: Őszintén? Miért? Eszenyitől borsódzik a hátam kb 1985 óta, pedig akkor még viszonylag jó nőnek is számított. De amikor olvastam a nyilatkozatokat a szekunder szégyen kerülgetett. Értem én, hogy mindenki szorong a megélhetése miatt, de hogy nem engedte el Lengyelt az apjához, aztán évekkel később sír a jóember? Tudod, hogy kellett volna egy ilyen párbeszédnek lezajlania?

- Enikő, mennem kell. Az apámnak már csak órái vannak hátra, mellette a helyem.
- Tamás, nem mehetsz el, próbálunk.
- Enikő, ez nem kérés volt...
- Tamás, ha elmész vissza se gyere!
- Tudod mit, Enci? Baszódj meg! Majd küldök egy anál plugot, hogy jobban menjen!

Aztán ott volt az a másik nyálanc, aki sírva rohant ki a próbáról, mert Eszenyi úúúúúúúgy megbántotta a férfiasságában. Milyében?
De beszélhetünk a rendezőcsajról is, aki szintén évekig nem tudta feldolgozni, hogy Eszenyi ordított vele. .. Az ilyen miért megy rendezőnek?

Eszenyi kegyetlen ostában kommunikálta le ezt az egész hisztit, ami körülötte volt. Néhány jól célzott, nagyon határozott interjúval be lehetett volna tapasztani mindenki száját. De Ő inkább a sértődött dívát alakította - a legutolsó interjúban minden kérdést azzal hárított, hogy neki most a koronavírussal kell foglalkoznia :D
Egészen biztos vagyok benne, hogy komoly bajok vannak a csaj fejében, ha a társulatod 98%-a ellened szavaz, akkor már nem csak arról van szó, hogy
Punxsutawney Mormota 2020.03.21 07:26:18
Imádom Rejtő Jenőt, azóta, amióta csak az első regényt elolvastam tőle. Imádom a stílusát, különös humorát, szójátékait, nyelvi leleményeit. Halála annak idején pótolhatatlan veszteség volt. Korábban már válogattam Önöknek feledhetetlen Rejtő-idézeteket, és néhány éve interjút készítettem az…..
Punxsutawney Mormota 2020.02.27 18:30:19
@DR. Smit Pal: Mit jelent az a szó, hogy "libbant", popsi?
Bebukott az a stratégia, hogy kedvezményekkel növelik a gyerekvállalási kedvet. Most majd büntetésekkel próbálkoznak...
2020. február 12-én 1 euro 340,01 Ft-ot ért. Ennek számos oka lehet, de a legfontosabb következménye az, hogy kevesebbet ér a fizetésünk, nyugdíjunk, mint néhány hónapja. A kormány és a jegybank a szokásos flegma stílusában reagált a történésekre, bár a hivatalos megszólalásokból érezhető volt, hogy…..
Punxsutawney Mormota 2020.02.15 17:10:43
@illaim: A 2/3 számításának elve alapján ez sincs 300 forint. Sőt, sokat erősödött a nyomoronc Gyurcsány-korszak óta :D
Tegnap este az egyik kereskedelmi csatornán megnéztem a Gyaloglás az ellenséggel című amerikai-kanadai filmet. A magyar zsidók második világháborús megpróbáltatásait érzékeltető cím hajaz az angolra (Walking with the Enemy). Arra utal, hogy az 1944. október 15-i puccs után a nyilasok gyalogosan…..
Punxsutawney Mormota 2020.01.27 19:57:34
@Sir Galahad: Szilágyi Mihály is az volt, meg néhány Habsburg főherceg
"Az Arcanum által jegyzett szocialista Magyarország bűneseteit a korabeli sajtó szemüvegén át bemutató sorozatunk egyelőre véget ért. Ám újabb nosztalgikus témával folytatódik idén a Digitális Tudománytár cikksorozata, ami az 1945 utáni magyar filmsorozatokról szól majd, amelyeket jócskán átszőtt a…..
Emlékszem, amikor először megláttam Matt Damon-t a legutóbbi Bourne film, a Jason Bourne ajánlójában. Hatalmas volt, szálkás és gyors, mint egy tornádó. Sütött róla az erő! A 46 éves színész élete formáját rakta össze a filmre. Úgy gondoltam érdekelni fog titeket, miként alakult át a hétköznapi…..
Punxsutawney Mormota 2020.01.21 19:51:41
@haXXor: Ha látványos izomzatot akarsz, akkor különféle szélességű fekvőtámaszok, hasprés legalább három irányba, gugolások ajánlottak, és még csinálhatod a sittes tolódzkodást is szintén különböző szélességekben. Nagyon komoly edzésprogramokat találhatsz a youtubon. NIncs se bérlet, sem személyi edző, nem kell szelfizgető csajokat kerülgetned a teremben. Ha emellé még kitartást is szeretnél, akkor a jógát javaslom, A kettő együtt rohadt jó. Persze jóga után ne felejtsd el a szelleműzést! :D
Alimento Kuruzslás 2020.01.13 05:56:37
2020. február 15-én lép hatályba a Büntető törvénykönyv módosítása, mely a kuruzslás kapcsán hoz be újdonságokat...
Punxsutawney Mormota 2020.01.14 18:32:06
@wmiki: :D :D :D
Nem tudom, hogy mivel foglalkozol, de akármivel is - a rémhírterjesztésen kívül - szeretném, hogy írásos garanciát adj, hogy bármit is csinálsz az mindig jó lesz. :D
Tudomány nevű szekta :D :D :D
Figyelj már, drága barátom... Ezek szerint a repülőket csak a szerencse tartja a levegőben? A hidak statikáját meg hasraütésszerűen,tervezik?
Punxsutawney Mormota 2020.01.14 19:05:29
@Meleg Sándor: Közben beleolvastam a blogjába... Ha ez idő alatt inkább szanszkritot tanultam volna sokkal előrébb tartanék. :)
Punxsutawney Mormota 2020.01.14 19:35:45
@gigabursch: Bölcs meglátás. És ezt ki lehetne terjeszteni a tengeri madarak és kék bálnák viszonylatára is.
Lázár kampányt indított Kubatov és Rogán leváltásáért. ..
Punxsutawney Mormota 2020.01.06 18:49:28
@Grimbusz Makszimusz: Nem tudom, hogy hol is kezdjem. A mormoták a mókusfélék családjába tartozik, míg az egér az egérfélékhez. Közös találkozási pontjuk két lépcsővel feljebb van, mindkét család a rágcsálók rendjébe tartozik. Nem kell megköszönni a biológia korrepetálást.

A dagatt helyett a "dagadt" szót kellett volna alkalmaznod. "Dagatt", mint olyan nem létezik a magyar nyelvben. Ha pedig valakit le "te"-zel, akkor a vesszőt, a személyes névmás után kell kitenni. Egy szimpla összetett mondatba, két kapitális hibát ejteni, még egy olyan egyszerű turbómagyartól is meglepő, mint a jelenlévő kormányzati éhbértrollok többsége.
Ja, a nyelvtan korrepetálást sem kell megköszönnöd. ;-)

Összefoglalva: ha és amennyiben homo sapiens sapiensnek vallod magad a szegényes, megmosolyogtató ismereteiddel, akkor én büszkén vagyok "dagatt egér".
Punxsutawney Mormota 2020.01.06 19:23:37
@Grimbusz Makszimusz: Magyarázod a szarságodat? :D Ezért is fizetnek? Ugyanakkor komoly oximoron, hogy egyszerre nácizol, és zsidózol. :D Tanulnod kell még a szakmát, ifjú padawan, ha Lovagkeresztet akarsz kapni - bár Áder egyre jobban lejjebb szállítja a lécet, de a mélységedig még nem ért el... Talán jövőre!

Annak viszont örülök, hogy az általam elvetett mag szarba szökkent benned. Most már legalább helyesen dagadtozol :D

Akarsz még szájkaratézni? Túl primitív, korlátolt vagy hozzá, de erőlködj és hahotázz tovább. Mindig a prolikat a legegyszerűbb szórakoztatni. :)
Punxsutawney Mormota 2020.01.06 19:44:11
@Grimbusz Makszimusz: Hát, ha már ebben is látens homoszexualitás vélsz felfedezni, akkor fordulj egy buzigyógyítóhoz. A vágyaidról nem itt kellene értekezni, prolikám.
1918. IV. Károly magyar király (I. Károly néven osztrák császár) egy idős nő panaszát hallgatja az isztriai Labinban tett látogatása alkalmával..
Punxsutawney Mormota 2019.12.29 17:53:52
@fareszjó: Egy árvízvédelmi töltés melletti területre szállt le, ami állítólag alaposan le votl döngölve. Ezzel együtt nyilván baromi nagy szerencséjük is volt, hogy a megelőző napokban nem volt eső, mert akkor csúnyán járt volna a 737-es. Így viszont annyira minimális sérülésekkel megúszta, hogy a javítást követően egy közeli autóútról fel tudott szállni, amit korábban kifutónak használtak.
Punxsutawney Mormota 2019.12.30 12:32:56
@SomiTomi: Az volt a második szerencséjük, hogy a NASA's Michoud Assembly Facility közvetlen közelében volt ez az árvízvédelmi töltés. Hozzájuk meg korábban repülővel is szállítottak alkatrészeket, aztán valamiért használaton kívül került a kifutó és átadták közúti forgalomnak. Mondjuk két ilyen röfögős szerencsével egymás után nem is értem, hogy hibásodhatott meg a gép? :)
A Momentum a Soros, meg az új Gyurcsány. ..
Punxsutawney Mormota 2019.12.28 18:26:42
@Oxica: :D Ne is fáradj! A tények érdkeklik a legkevésbé!
Punxsutawney Mormota 2019.12.28 18:27:44
@NINCS KÉT ELLENZÉK CSAK FASZVERŐK VANNAK: Sőőőőőőt! Norvégmintás álcivil iszlamista sorosbérenc!!!!!
"Nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide” — volt képes nyilatkozni egy a magyar parlamentben dolgozó szakértő hölgy, aki a kormánypárti #metoo vonatra is felkéredzkedett...
Punxsutawney Mormota 2019.12.16 17:30:41
@Cycmen: Te is mindenbe belepofázáol pedig tudnod kellene kussolni, csöcsfej ;-) Ergo, pofa súlyba, dagikám! Jobb, ha nem te mondod meg, hogy kinek, mikor, hol és milyen ügyben kell megszólani. :D
A második magyar űrhajós tudós vagy pilóta, férfi vagy nő lesz-e?..
Punxsutawney Mormota 2019.12.14 15:05:09