Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iBébigörény

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba KARI: SLAYER 2010.12.09 11:20:00
Ennél jobb szomszédot kívánni sem lehet!   ..
iBébigörény 2010.12.12 13:50:10
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Benne van:
Rainin' Blood
(vagy a világításról nem? a hang kell hozzá...)
Egyszer, amikor az egyik adás elején azt mertem mondani, hogy egyelőre nem tudjuk, mi lesz ma, megkaptam a főszerkesztőtől, hogy így nem lehet. Pedig de. Bizonyos szögből nézve, csakis így lehet. De miről is jutott ez eszembe? Nyilván arról, hogy most sem tudom, hogy mi lesz este.…..
Ahogy azt itt két bejegyzéssel lejjebb említettem, a mai gombapresszó helyett Kontroll Csoport koncert lesz a Pecsában. Igen tudom, már múlt héten is elmaradt az adás, de ez most így jött össze. Bocsánat. De hogy ne valami rögtönzött zenei összeállítás legyen helyettünk,…..
iBébigörény 2009.11.02 08:21:23
vicces video: index.hu/video/2009/11/01/a_fiatalok_is_fujjak_a_kontroll_szovegeket/
4:40 -től St. Auby Tamás képzőművész:
"...de érdekes, hogy itt az átlagéletkor olyan 47 év, 90%-a ilyen lepusztult ... mmm ... ööö ... mmm ... mm ... lény"
előtte, utána vágás, Őz Zsolt
gombapresszó Pamplona nude 2009.07.12 11:51:00
Illusztráció a ma reggeli kicsinyített fagyizóhoz, valamint a "nude" szó szerepeltetése a címben, a látogatottság alpári eszközökkel való növelésére. Két nappal a bikafuttatást megelőzően PETA aktivisták demonstrálnak meztelenül Pamplona utcáin. Sajnos nem arról…..
iBébigörény 2009.07.15 08:46:52
gombapresszó Tilos Maraton 2009.06.11 11:25:00
Az a szerencsétlen helyzet állt elő, hogy épp akkor jelentkeztünk a Tilosba műsort készíteni, amikor épp tart a Maraton. Azért szerencsétlen, mert ha véletlenül idetéved valaki azok közül, akik döntenek a gombapresszóról, akkor úgy is gondolhatná, hogy épp ezért került ki ez…..
gombapresszó Ha 2009.06.06 12:38:00
... azt mondanám, hogy a gombapresszó egy másik rádióba szeretne költözni, mit szólnátok hozzá?..
Kezdjük is el. Az első a sorban ez a CD, mely a gombapresszó című rádióműsor részleteit, a műsorkészítők kedvenc zenéit és más, a műsorral kapcsolatos hangzó anyagot tartalmaz. Egy darab készült belőle. Aki szeretné magának ezt a lemezt, az ajánljon cserébe valamit.…..
iBébigörény 2009.06.06 00:37:45
gombapresszó Hubble szerelés 2009.05.19 16:25:00
John Grunsfeld és Andrew Feustel tegnap délután az ötödik űrsétájájuk alkalmával befejezték a Hubble űrteleszkóp nagy generálját. Arról, hogy mi történt a küldetés alatt, itt mindent megtaláltok. Én most csak néhány képet szeretnék mutatni, ha már annyit beszélünk…..
gombapresszó A Civil rádió sehol 2009.05.13 16:48:00
Egy átfogó, hosszú írás olvasható az Index címlapján, Kell-e rádió a közösségnek? címmel, mely a közösségi rádiók gazdasági helyzetével foglalkozik, különös tekintettel a mai szűkös időkre. Három rádió szerepel az összeállításban: a Tilos, Rádió C és egy…..
gombapresszó Stinking Lizaveta 2009.05.12 01:17:00
Kellemes meglepetés volt, hogy milyen sok hallgatót megmozgatott a legutóbbi adás zenei anyaga. Ennek már csak azért is örülünk, mert a Stinking Lizaveta egy méltatlanul kevéssé ismert zenekar. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy guglimester a magyar találatok közül minket dob ki…..
Igen. A pénzérmés poszt kikerült az Index címlapjára és ott is maradt körülbelül nyolc órán keresztül. Ez volt az első ilyen alkalom, így ezt még akkor sem hagyhatjuk szó nélkül, ha megfogadtuk, hogy nyilvánosan nem ugrálunk sikoltozva, hisz az a gyengeség jele. Nem…..
Most hogy ennyien összegyűltünk (az első Index címlap), hadd figyelmeztessek mindenkit arra, hogy ma este 7 órakor gombapresszó a 98 MHz-en. A zene az Stinking Lizavetta lesz, a többit meg majd meglátjuk. Akinek kérése, kérdése, véleménye van az ide írja, ne máshova! obj=new…..
Drága kistestvérünk Csabi - vagy ahogy mi nevezzük, Nyifi - bár már hosszú ideje nincs velünk a műsorokban, de ettől még ugyanúgy a gombapresszó tagja, mint Tibi vagy én. (Ha úgy vesszük, alig beszél kevesebbet adásban, mint Tibi, aki ott van.) Az élet persze a gombapresszó…..
iBébigörény 2009.05.08 00:58:46
Bár a blog látogatottságán nem látszik, hogy nincs új poszt (sőt! és ezen majd egyszer el is kell gondolkodom), azért az mégis kínos, hogy napokig semmi. Amíg nem lesz újra időm egy normális bejegyzéshez, itt van ez.  93 (vagy 94) nyarán egy youth hostelben voltam…..
gombapresszó Avatar 2009.05.02 14:12:00
A blog.hu egyik legújabb fejlesztése, hogy immár kicsi képekkel - avatarokkal - jelenhetnek meg a kommentelők a hozzászólásaikban. Ha rajtam múlt volna, akkor ezt megelőzte volna néhány valóban hasznos újítás, de ne fikázódjunk állandóan és ha már ilyen szivesen adják,…..
iBébigörény 2009.05.03 23:41:24
gombapresszó A piros gemkapocs 2009.04.17 00:45:00
Kyle MacDonald és a piros gemkapocs története jólismert. Amiért most mégis elővesszük, az az, hogy hosszas vívódás után mi is megpróbálkozunk azzal, ami neki egyszer már sikerült. Aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem. De legalább megpróbáltuk. Kyle egy kanadai blogger…..
gombapresszó Állatok 2009.04.15 11:09:00
Egy MTI hír szerint a Fidesz frakcióülésen felvetődött, hogy Hajdú-Bét ügyre utalva gágogjanak, mialatt Bajnai Gordon beszél. Én tovább fejleszteném ezt a már jelen állapotában is kiváló ötletet. A frakciótagok dugjanak le egymás torkán egy-egy vascsövet, így…..
Ami egészen biztosan szóba fog kerülni ma este, az a tegnapi Harcsa Veronika Quartet koncertje (az erről szóló részletes beszámoló és a zenészek véleménye holnap kerül ide ki), a Mona Lisa hét lezárása, a szavazás eredményének értelmezése, tanulságok levonása és persze…..
Az MR2-röl elég vegyes érzelmekkel tudnék beszélni, de most legyen csak annyi, hogy sokat elárul a magyar rádiós kulturáról az, hogy egy rádió már azzal ki tud tűnni, ha Irie Maffiát, Zubolyt vagy épp Harcsa Veronikát játszik. Persze a gombapresszó is, de az nem számít. Még.…..
iBébigörény 2009.03.29 14:20:23
gombapresszó Villany leó 2009.03.28 11:49:00
iBébigörény 2009.03.29 14:16:12
Mielőtt elkezdődne a tematikus hét, mely egy nagyszabású árverésbe torkollik, végezzünk egy előzetes felmérést. Kíváncsiak vagyunk, hogy melyik művészi megközelítés áll leginkább közel hozzátok. Íme az eredeti és a két licitálásra felajánlott festmény! Az elsö a…..
iBébigörény 2009.03.23 11:34:06
iBébigörény 2009.03.24 16:05:01
@tomii: HIHIHI
Szóval családban marad.
A képek méltatását bízzuk szakemberre.
(ezt nem ártana már az aukciót kísérő kiskatalógusba is belevenni)
pl.: a vatta-csomó "hóesés" ad egyfajta plusz bájt
a szájszegletben megbúvó mosoly mellé,
kompenzálandó a kicsit hippis frizurát. HI
Aláírásként látok egy "T."-t a kép jobb alsó sarkában - ez rendben; viszont honnan tudhatom, hogy a Tibié valóban eredeti, és az övé?
(az adásképeket nem számítva)
A Bad Plus hét itt a blogban végetért. Remélem, sikerült sokatokat rábeszélnem a ma esti koncertre, vagy ha azt nem is, de legalább néhány szórakoztató percet szerezni. Kovács Orsi, a ma esti koncert kitalálója és megszervezője már gyakorlatilag nem lát az izgalomtól. Innen…..
iBébigörény 2009.03.13 16:15:10
Természetesen jártam a TBP mo-i megjelenésén (+1 fővel)
Egy-két észrevétel, ami az esemény után 1-2 héttel sem halványul (sajnos)
A zenészek zseniálisak voltak, Dave King játéka lenyűgöző és
rendkívül szórakoztató, még erősebb koncentrálás mellett is (a zenész vs hallgató),
sőt, a nyakáról lelógó szakadt láncdarab nélkül is maga volt Animal...
Az is kiderült, ha a csarnok puszta látványa nem lett volna elég hozzá,
egy ilyen rendezvényhez mennyire
sz@r hely a millenáris fogadó,
kritikán aluli akusztikai adottságok (ennek következtében hangzás).
A bőgő hangzása több mint "furcsa" volt (szétnyűvött húr-, bántó szétszáradt,repedt fa-hangzás),
ami mögött valószínű, hogy nem egy korábbi Reid Anderson interjúban megjelent kijelentést kell keresni.
(az erősített bőgő hangjával/hangzásával folyamatosan kísérletezik a zenész)
Az összhatást tovább árnyékolták a vödör nem_tudom_mivel (popcorn, csirkecomb, sör, stb)
"nézőtérre" ki- bejárkáló emberszerű lények, az "oldalfalon"
- szintén bokros teendőiktől vezérelt - ki-belépő nézők;
az elszívó, légcserélő, v. éppen üzemkarbantartó munka okozta állandó zajról nem is beszélve.
Szóval se nem klub, se nem stadion fellépés, hangzás.
(a stadion szintén nem a legalkalmasabb egy ilyen performanszhoz - mégha az energia meg is van a zenében)

más:
Sehol egy exkluzív gombás TBP interjú,
v. egy station_id-ként, adás spot-ként használható felvétel, pl.:
"This is The Bad Plus (rövid zenei idézet) you're listening to Gombapresszo"
v.
"Hi, I'm Dave King (ti-tiri-ti-tiri-tiriririri-ssssss)
and you're listening to Gombapresszo on Civilradio 98.0"
- ez azért odaillene a blog végére.

Egy picivel többen voltak, mint a gomba hallgatottsága (kb.2,000,001-en)
De kik is ezek a nagyszerű zenészek? Kik alkotják a The Bad Plust, azt a zenekart, amiről a The Guardian azt írta, hogy ha a Coen testvérek dzsessz zenekart alakítanának, az nézne ki így. Vegyük hát sorra a trió tagjait, közülük is nézzük elsőként a bőgőst, Reid Andersont.…..
iBébigörény 2009.02.26 22:46:54
Következzen végül az én személyes kedvencem, Dave King, a dobos, kinek technikája - legalábbis az ilyen amatőr számára, mint én vagyok - azonnal Animalt, a Muppet Show zenészét juttatja az eszembe. Épp úgy fogja az ütőket, úgy üti a berendezéseket, mint aki soha életében nem…..
iBébigörény 2009.02.26 22:40:11
gombapresszó A kutya vacsorája 2009.02.21 02:43:00
Váratlanul nehezen, de azért az utolsó utáni pillanatban csak megszületett a megfejtés. Igen, a képen látható melléktermékről a Kutya vacsorája zenekar kellett volna, hogy az eszetekbe jusson. Ezek szerint sokan vagytok, akik nem ismerik őket. Sebaj, ezt könnyen pótolhatjátok. Itt a…..