Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Itthonmaradt

25 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az airbnb-k megrendszabályozása a Bulinegyed egyik slágertémája. A bulituristával nem csak az utcán van gond, hanem akkor is, amikor hazamegy – a legtöbbjük szállása ugyanis a környékbeli házakban van. (2:30-tól érdemes nézni, akkor pörög fel igazán) Erzsébetváros…..
Itthonmaradt 2019.01.19 15:38:50
@Pösti: világos, a háttér adott (ha nagyon akartak volna, eddig is megnyomhatták volna a gombot), de kérek perec közölték (velem is, személyesen), hogy csak új építésű lakások, szállodák, stb esetén alkalmazzák, klasszikus rövid távra működtetett lakások esetén nem. Az, hogy később mi lesz.... meglátjuk.
Itthonmaradt 2019.01.19 15:52:15
@Syllabux: pedig nem. Ha gondolod, menj be, 109-es szoba, kérdezd meg.
Itthonmaradt 2019.01.19 16:01:26
@Syllabux: én a rendelet alkalmazóját kérdeztem, aki a pecsétet nyomja a papírra. Ők ezt máshogy értelmezik. Aki ezt a bizniszt nyomja annak ez a fontos ;)
És akkor most a Kertész utcai ház tényleg csudaszépen felújított lépcsőháza után tegyünk most egy kis kitérőt a jelenből a múltba. Ismét találtam egy nagyon jó képet Schlagmüller Gábor, Budapest régi képeken fb-oldalán. Az Akácfa utca és a Rákóczi út sarka látható rajta 1960-ban, pontosabban Rákóczi…..
Az iPhone X gyermekbetegségeiről sok hír szól, lehet imádni vagy utálni. Aki csak az almás cg készülékeit akarja birtokolni, úgyis megveszi, de ha te vacillálsz, akkor adunk 5 tippet, mit választhatsz az új iPhone helyett. Nem mindegyik olcsó, a Huawei csúcsgépe 250 ezer forint felett lesz, de…..
Itthonmaradt 2017.11.15 11:22:31
A beltéri ajtókkal általában csak akkor foglalkozunk, ha elromlik a zár, vagy ha kiesik az üveg. Pedig sokat dob a lakáson, ha az egyszerű, fehér, semmilyen ajtót feldobjuk némi festéssel...
Tisztatészta A lelkemből... 2013.01.19 22:23:59
Múlnak a napok, hetek, s már hónapokban mérhető, amikor utoljára jelentkeztem. Sokan azt mondják, hogy amit csinálok, az felesleges időpocsékolás. Szerintük... de nekem ez az idő sokat jelent, én ekkor szárnyalok, ez alatt az idő alatt hallom leghangosabban lelkem hangját. Ő vezeti…..
Egyszer Havannában szükségem lett volna egy taxira, de egy sem volt a horizonton. Egy fehér inges fickó lógott a parkolóban, akiről azt feltételeztem, hogy annak az étteremnek az alkalmazottja, ahonnan éppen kijöttem. Logikusnak tűnt, hogy hozzá fordulok segítségért: - Taxi? Taxi?…..
Itthonmaradt 2013.02.20 21:48:21
@Itthonmaradt: Bocs, a lap megynyitása és elolvasása között született 15 hozzászólás és megkaptam a választ...
Továbbra is eredeti formájában fog működni a prágai Loretánské náměstí büszkesége, a híres Fekete Ökör (hostinec U Černého vola) söröző. Erről döntött szerdai napon a cseh főváros helyi, kerületi közgyűlése. Az elmúlt hetekben felmerült, hogy a kultuszhelynek…..
Egy örmény barlangban megtalálták az eddig ismert legrégebbi borászat maradványait. A lo-tech berendezés – kád a préseléshez (taposáshoz), erjesztőedények, kupa és egy ivókancsó - a kutatók szerint 6000 évvel ezelőtt készült. A helyszínen talált szőlőmagvak és…..
Üdv!A hajnali indulás után (simán kifértünk a nouadhibou-i Camping Abba kapuján, senki sem kért egy fillért se tőlünk, csak folytatódott a vállveregetés) nemsokkal a helyi halpiacon vett szép nagy homárokat Gyula egzotikus fűszerekkel elkésztette, nyolckor már az UFO…..
Itthonmaradt 2009.01.27 13:06:15
@Arséne Lupin*: Hello! Én itthonmaradtként csak beszerkesztem, kopipésztelem azokat az infókat, amiket kapok, igy nem tudom végülis ki húzott it, de rákérdezek! Tudod, hogy van ez - az információ ahogy kézen-közön jön, úgy torzul...
Itthonmaradt 2009.01.27 13:07:57
@Don Galáb: De, mindenképpen feltöltjük valahová, ha hazajöttek a népek, akkor csinálunk egy "best of" válogatást és fenyomjuk a szerverre.
A Hetes Busz projekt egyelőre szunnyad, de biztosak vagyunk benne, hogy előbb-utóbb életre fog kelni. Már esett itt szó trolibuszról, villamosról, gőzmozdonyról, hülyeségért nem megyünk a szomszédba. Majd idővel.Node. Az elmúlt hónapokban sem tétlenkedtünk, és eddigi…..
Folytatom korábbi eszmefuttatásomat a közép-kelet-európai reklámsikerek elmaradásáról, nézzük, miben tehetne többet – akár a magyar – reklámszakma egy kis nemzetközi figyelemért. Ugyanis, ha eddig nem lett volna valakinek világos: ebben a szakmában igenis pofázni…..
A Thököly út az én idealizált városképemben mindig egyfajta második Andrássy út volt, már amennyiben annak Kodály köröndtől kifele eső szakaszára gondolok: kétoldalt fák, a kerítések mögötti kertekben tornyosuló villákkal, díszes bérpalotákkal. Csak hát az idők során elkopott a varázs, a város és a…..
1978. december 26-án indult el az első futam Párizsból, 170 versenyzővel, hogy 10.000 km után megérkezzenek Dakarba Szenegál fővárosába. Az útvonal: Algérián, Nigeren, Malin, Felső Voltán keresztül vezetett Szenegál fővárosába, Dakarba. A verseny hatalmas sikert aratott. Thierry…..
Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy a Hetes busz 2009 csapat egy fő kivételével (aki nem más, mint Karcsi, ő ugyanis még Ghanában kirándul egyet) szerdán éjfélkor megérkezett Budapestre.Mindenki  dög fáradt volt, és láthatóan nem bánta, hogy hazaért, de vigyorogtak és az…..
Itthonmaradt 2009.02.06 11:39:08
@Tama601: Üdv! Gyanitom, hogy a hazahozatal lesz a megoldás. Ki fogja hazahozni? A csapat néhány tagja visszamegy és hazahozza! De az is lehet, hogy a busz már magától hazatalál, úgy ismeri az utat :)
Itthonmaradt 2009.02.06 20:19:02
@Utasellátó '68: tavaly is hazajött (de akkor ez is volt a terv), most sem fogjuk otthagyni, hacsak.
Furcsa a busz nélküli lét, még nem álltunk át igazán. Nem akarom ismételni a tavalyi legénység által leirtakat, a lényeg hogy egy ideig még mozgott a talaj. Tegnap éjjel meg az ágy – de ez egy másik történet.   Enyhén fergetegesre sikeredett a Bamako-party, főképp…..
Utolsó napunk. Keserédes mint minden utazás vége. Még nem érezzük hogy mennyire jó lesz otthon lenni – csak azt hogy mennyire nehéz innen elszakadni. Tegnap este sikerült ebből kifolyólag filozófikusra innunk magunkat… hajnal felé pedig a  szálloda teraszán…..
Mivel az eredeti bejegyzést senki nem erősítette meg, mindkét felet megkeresem addig a bejegyzést eltávolítom és csak az eredménylistát hagyom meg!Megjelent a fórumon a verseny Salam Hotelben kifüggesztett hivatalos(?) teljes(?) vég(?)eredménye, sakal tollából: A…..
Itthonmaradt 2009.02.02 18:29:43
@telirium: persze, adj egy emailcimet és átküldöm.

Nem akarok okoskodni, de ha a vizumokat a határokon intézné a nép, akkor még mindig ott állnának. Abba, hogy ott mi lenne bele sem érdemes gondolni.
És tudod mit, ott is sopánkodnak és kurvaanyáznak hazánkfiai. A legtöbben annyi élelmesség nincs, hogy megkérdezze, mi az áthaladás menete, csak kurvaanyázik, hogy nem megy, koszos, lusta arabok/négerek (cit.), kurva afrika. Leelőzi a másikat a határra váró sorban, furakszik, de olyan csökött, hogy nem tudja, nem az ér át legelőször, aki legelöl áll, hanem az, aki hamarabb elintézi a papirmunkát. Nekik semmi sem jó.

Ha kaptak volna szállodai szobát, akkor azért anyáznának, mert van egy folt a szőnyegen, vagy húznák a szájukat, mert a szervezők nem adtak a medence partján szendvicset. Most azt hiszed viccelek? EZ MEGTÖRTÉNT!

A szervezők valóban kommunikálhatnának jobban, ez tény. De ha majd arra jársz (kivánom neked), akor megtapasztalod mit jelent kommunikálni arrafelé.

A sok nagyokosnak azt javaslom, hogy egyszer próbáljon megszervezni egy ilyen eseményt (vessünk egy pillantást a nevezési dijakra és keresgéljünk hasonló futamokat a neten, majd hasonlitsuk össze), akkor mindenki csöndben lenne.

@erito: meglepődnél, hány ember van kint, aki nem sokmillás. Mellesleg van aki hosszú éveket tanul azért, hogy ne 80-ból kellen megélnie. De ez más téma, mindenki a maga szerencséjének kovácsa - mint az közismert.
Itthonmaradt 2009.02.02 21:12:39
@sanche: A "milliomos palántáktól" eltekintve tulajdonképpen jó helyen keresgélsz.
Csak egy dolgon kell elgondolkodni: ugyanezek az arcok vajon megcsinálták volna ugyanezt Pesten a Marriottban? Hm?

@Telirium: "Az index kiküldött tudósítója, Kirk kapitány szerint semmiféle attrocitás nem történt az eseményen."

Az egyik kinti csapattársam erre csak annyit mondott délután: "Urban legend".
….előszőr is a lényeg – A SAS LESZÁLLT!  Azaz rendben befutottunk Bamakoba, olyannyira rendben hogy ötkor már a szállodai medencében henyéltünk sörök társaságában.  De térjünk vissza Diémá-ba. Megfejtődött a francia hölgy – English lady…..
Itthonmaradt 2009.01.31 22:45:44
@szucsok: Köszönjük, a csapat nevében!
A tegnap internet hiányában elmaradt beszámoló most kerül pótlásra. A fiúk (és Szöszi!) azóta már megfürödve, kisimúlva ücsörögnek a bamakói Tamana hotel kertjében jéghideg sörüket szopogatva. Nem vagyok irigy... -  szerk.# # # # # #Teljesen átlagos afrikai…..
Itthonmaradt 2009.01.31 21:24:41
@drisu: Szeva Drisu!
Na igen, a festői Ayoun :)

Köszönjük a dicséretet a csapat nevében!
...mondom ezt én itthonról, aki csak annyit tud, hogy néhány órával ezelőtt még úton voltak a mali fővárosba, de szerintem már meg is érkeztek.Ezért is nyaggattak, hogy szerezzem meg a Hotel Tamana pontos cimét, pedig mondtam nekik, hogy elég, ha elnavigálnak a vigalmi negyedbe,…..
Nouakchott, Hotel Sabha: A nagy helyzet az hogy ma nem csináltunk még semmi olyasmit amit amúgy kilenc (vagy tiz?) napja csinálunk, be sem inditottuk a buszt. Jelenleg a tetején ülök a teraszon egy kempingszékben a napernyő alatt, az óceán zúgását hallagtom, van nálam egy sör…..
Itthonmaradt 2009.01.30 08:53:04
@Liva: Üdv! Hireket mi sem kaptunk az elmúlt 2 napban, de ez nem is csoda, hiszen ismerjük az útvonalat, útközben nem volt internetezésre alkalmas hely. Ezen felül Mauritániában a magyar GSM telefonok sem működnek. De aggodalomra semmi ok, ma már Maliban vannak és biztos, hogy küldenek valami életjelet. Azért ha tudok valamit, természetesen irok.
Hát kedves barátaim, megint egy szép nap – és még nincsen vége.   Tegnap Boujdurban a fürdés, viztöltés, netezés, evés és pár pohár vörösbor után remek hangulatban vágtunk neki a Dakhla felé vezető utnak. Tudtuk hogy hosszú lesz még a nap de adtunk vége magunkra…..
Kalandos északán vagyunk túl. A Marrakech-Ourzazate út le volt zárva, két méteres hó esett két nap alatt az Atlaszban. Kisebb kupaktanács után minden közelben levő autó az éjszakai Agadir felé való továbbhaladást választotta. Az út eleje autópálya (25km), után még van…..
Itthonmaradt 2009.01.22 17:57:28
@Hungarikum Team: Köszönjük szépen! A megoldást jól elrejtették, de ime a megfejtés: a post "cimkéihez" hozzá kell adni a bamako2009 cimkét és akkor felkerül. Üdv!
Itthonmaradt 2009.01.24 10:10:54
@gulyaaa: Na, arra én is befizetnék!! De kétlem, hogy ez lesz... pedig mi próbálkoztunk azzal is, hogy lilára festjük egy diszkrét fehér csikkal, de nem akart belemenni :D
Party Animals vol.1.  Újabb izgalmas éjszaka – de most más miatt… de ne szaldjunk előre.A tegnapi beszámoló elküldése után még jó drágán bevásároltunk Guelmimben. Rengeteg kaja, vizek, valamint két buckalakó ruha (Soma és Ági) volt összesen majdnem 80 Euro.…..