Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erzsebet

0 bejegyzést írt és 412 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Crossover után újabb Crossover Styxxtől - szintén belső használatra javaslom, rajongóknak mindenképpen! - Mi a picsa van, odaragadtál, bazmeg? Itt hugyozom össze magam, vagy még jobbat mondok, elfakad a húgyhólyagom és megdöglök. Szép halál, mi? Na, nyisd már ki azt a…..
Mert a csapatépítésre márpedig szükség van. Tudjátok, ez is az a fajta dolog, amire először mindenki köpköd, meg hogy ne, meg koszos leszek, meg inkább dolgoznék - de azért a végén mindenki igenis élvezi, és csak összerázódik egy jó kis társaság. Nem, most nem arra…..
Szia Tibi!Az alábbi förmedvény az agyam tipizáló bugyrainak újabb fortyanása, remélem tetszeni fog :-)Üdvoldalazó gnóm (a kínais/metál 1-es)A nagylánySzámomra furcsa, hogy ezt a minden ifjú társaságban minimum egy példányban megtalálható embertípust még senki nem vesézte ki…..
Erzsebet 2011.03.23 20:35:37
Nagylányok mindig léteztek, mióta a világ világ. A régi paraszti kultúrkörben híres lányokként emlegették őket. Az én fiatalságomban, 70-es évek vége, 80-as évek eleje is voltak ilyen vagány csajok. Már az ált. suliba is jártak belőlük. Az ilyen késett ,ezért valamivel idősebb volt, mint osztálytársai. Baráti köre gimis csajokból állt. Úgy is öltözött és viselkedett. Jobb anyagi körülmények között élt, mint a többiek. Hét végeken rendszeresen járt discóba, koncertekre. 20-on éves pasija volt már 14 évesen, a képét a tolltartójában hordta. Mi későn érő kislányok nem igényeltük azt, mi szabad időnkben játszottunk. Az ilyen nagylány a bulikon dohányzott, ivott. Az első drog akkor a Technocol ragasztó volt, ezzel szipuztak. Az ilyen korán, szinte érettségi után férjhez ment. Most közel az 50-hez is dögös szépasszony. Jó módban él, vállalkozó, rengeteget utazik. Gyerekei úgy 30 év körül lehetnek. a másik "kislány" barátnőm közgazdasági technikumba került. A gépíró szak volt tele nagylányokkal. Divatosan, sminkelve jártak, akkoriban az iskolaköpeny is kötelező volt. A suli előtt 30-as pasasok várták őket kocsival. Drága helyekre jártak, mint a Júnó. Discó és koncert látogatás rendszeres volt. Együtt dolgoztam egy ilyennel onnan tudom. A testi szerelmet is korán megismerték. Akkoriban pedig nem voltak engedékenyek a szülők. Megengedhették, hogy a pasija nála aludjon. Nyaralni is elengedték vele. Az ilyen többször elvált és házasodott. Most is dögös szerkóban jár. Mini szoknyához combig érő csizmát visel. Én " kislány" nem tudtam az ilyennel mit kezdeni, az egész még távolinak tűnt.
Erzsebet 2011.03.24 15:31:19
medvedr@ Igazad van. Az Emese nevű gépírócsaj is 1 év után elvált az álompasitól. 19 évesen volt egy álomesküvője. Kiderült, hogy a "Grál-lovag" nem veti meg az alkoholt. Magamról: A "kislányok" is felnőnek egyszer és meghíznak. Erikát a menő csajt is kiközösítette az osztály. Igaz, csak 7-ben került hozzánk.
Megismertetnélek benneteket még egy osztálytársnőmmel: A nagylányos viselkedés a biológiai érettségtől is függ. Ildi egy helyes szőke lány volt. Már alsóban is voltak mellei. 4o-ban vált igazán nővé. Én a kiscsaj, csak fél füllel hallottam a dologról, igazából nem is érdekelt. A fél suli szerelmes volt Ildibe. Legkitartóbb udvarlója egy muzsikus cigány csávó volt. A lány menekült előle. 20 évvel a suli befejezése után ez az illető felhívott telefonon a munkahelyemen. Mit tudok Ildiről, hol dolgozik? Én párszor találkoztam vele. Akkoriban a második férjével élt, ép gyesen volt. A fickó labdába sem rúghatott. Hősnőnket felsőben az iskola előtt várta a pasija. A tanárok szeme láttára csókolóztak. Felnőttesen öltözött, gyakran vette kölcsön az anyja ruháit. Amikor én 7o-ban elkezdtem divatolni, megszólt az osztály. Szerintük dedósan, gyerek ruhákba kellett volna öltöznöm. Mondanom sem kell Ildi is gépírónő lett. Hiába volt jó tanuló és párttitkárnő lánya, nem tanult tovább. Meg sem száradt az érettségi bizonyítványán a tinta, hanyat- homlok futott az anyakönyv vezető elé.
Tibikém! Az előzőek is jók voltak az én tollamból, de ez?! Pulitzer-díj bazze, Pulitzer-díj! Ezt hozd le aranyapám! :))) balage_81 A haver, aki nem akar hazamenni Általánosban: Nekem van C64-em, neki még nincs. Csodálja. Nagy szó, van a karatés játék meg a flipper.…..
Kádár-rendszer, a 60-as, 70-es, 80-as évek, az emberarcú szocializmus, a legvidámabb barakk. Elrévedő nosztalgia, düh, gúnyos mosoly, fiatalkorunk, legyintés - kevés ilyen ellentétes megítélésű korszak található a magyar történelemben, ráadásul az emlékek még frissek: a mai…..
Erzsebet 2012.03.13 18:50:38
Az én gyermek-és ifjú korom a Kádár rendszerben telt. Jóérzéssel gondolok rá. Iskolásként rühelltem az úttörő mozgalmat. Mai eszemmel visszaemlékszem, bizony jó volt. Sok szülő hét végén is dolgozott. A pedagógusok szerveztek sport-, kulturális-, és úttörő programot. Utáltam, hogy annyira le vagyok kötve és nem héderezhettem otthon. Nem volt annyi csellengő, kulcsos gyerek. Az ünnepek, felvonulások is szépek voltak. Frengi ír a vallási életről is. Szüleim, még a Horthy-rendszerben felnőtt, egyszerű dolgozó emberek voltak. nem vegzálta őket senki a templomba járás miatt. A suliban ateista nevelés folyt. Nem jó szemmel nézték, ha egy diák egyházi szertartásokon vesz részt. Az én időmben első áldozók is sokan voltak. Két csoportnyi alsó tagozatos, nem túlkoros, zöme a mis iskolánkba járt. A ruhát a hittan teremben vettük fel, nem mentünk úgy végig a városon. Cigány gyerekek is jártak hozzánk. Ezek városi muzsikus, vagy dolgozó családokból kerültek ki. Egy-kettő volt problémás, de a tanárok lerendezték őket. Gimnáziumban és munkahelyemen KISz-tag is voltam, a házasságomig bezárólag. Tanári felügyelet alatt zajlottak a diszkók és bálok. Kulturáltan szórakoztunk. Általános iskolás kortól részt vettünk mezőgazdasági munkában. Építő táborban nem voltam, nem bírtam a kemény melót. Jó dolognak tartom azt is, hogy munkára nevelték a fiatalokat. Most nagy része nem tud mit kezdeni az idejével,ezért csavarog, vagy otthon unatkozik. Első munkahelyemre 18 évesen kerültem. Itt is tanítottak, számítottak a munkámra. A megszálló hadseregről is mindent mondanak. Beszélem a nyelvet, több vevőm került ki közülük. Párukkal megismerkedtem, otthonukba is meghívtak. Tudom, hogy létezett a testi fenyítés és a kivégzés is. A mi időnkben kevés fiatal került be a felső oktatásba. Egy szakmunkásképzővel is el lehetett helyezkedni. A lakáskörülmények voltak még siralmasak. A boltokban nem volt olyan választék. Mindenhol egyforma áru volt. Rendszeresen jártunk moziba, színházba, már fillérekért kaptunk olcsó könyveket. Vállalati üdülőben pihentünk két hetet. Gyerekként a legtöbb szocialista országba eljutottam, nem hiányzott a Nyugat. Most a városi tömeg közlekedés is drága, évente egyszer utazom el nagyszüleim 30 km-re lévő sírjára. a jövő is kiszámítható volt, nem kellett annyit idegeskedni az anyagiak miatt. A mai fiatalok többen végezhetnek egyetemet, de elhelyezkedni nehéz. Nyelveket akkoriban nem tanultak annyian. Orosz tagozatos gimnáziumban sajátítottam el közép szinten. Anyanyelvi tanárokat is alkalmaztak. A nyugati nyelveket is azok tudták jól, akik tagozatos gimibe jártak. Fiam barátai közül sokan nem dolgoznak, nincs semmi jövő képük.
Kedves Modor Tibi! Számtalan posztot olvashattunk tőled arról, hogy mi modoros. Az ember lassan nem mer megszólalni sem, hiszen ad-hoc jellegű, újonnan keletkező társadalmi és társalgási divatirányzatok szabják meg viselkedésünket, netán blogok, amikben leírják, hogy mi menő és…..
Kedves Modor Tibi! A blog egyik eddig passzív olvasója vagyok, de most "személyes indíttatásból" egy jelenséget én is megírtam: "az örökifjú lolita-rajongó". Bővebben nem jellemezném ezt a típust, szerintem mindenki találkozott már vele: mind a megjelenése, mind a…..
Már csak órák választanak el minket a karácsonyi ünnepkörtől, ettől az elüzletiesedett, elkorcsosult, esetleg eredendően hamis cirkusztól. Jancsi bácsi a megmondhatója, hogy Jézus zsidó volt, ráadásul nem is decemberben született, a Katolikus Egyház pedig egyértelműen…..
 Egészség rovat - Ne féljünk az infibulációtól! A legősibb és egyben leggyakoribb sebészeti beavatkozás a női körülmetélés, és bár az apró, jelentéktelen bőrdarabok el(nem)távolítása körül parázs viták folynak, tízből négy nő - ilyen vagy olyan okból -, de…..
 Kedves Tibi,kérlek nézd meg ezt az írást, hogy elég modoros-e :-).Ha megjelentetnéd, kérlek, hogy mailcím nélkül tedd, szeretnék még továbbra is hastáncra járni.Köszi és üdv,BlueCat A modoros hastáncosHastáncra járni egyesek szerint már önmagában modoros -…..
-Mekkora művész volt ez is, te... miért mindig a jók mennek el fiatalon? Ha nem ide születik, egy második Elvis lehetett volna belőle. Az a baj, hogy nem becsüljük meg az értékeinket eléggé.-Nem tudta túltenni magát a Dombján Erikán, az a baj. Kicsit halkítsátok már le,…..