Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bubamara

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai háztartásokban sok olyan termék található, amely megkönnyíti a nők mindennapi életét! A mosás egy „must have”  kihívás a hölgyek mindennapjaiban ezért fontos, hogy a megfelelően kiválasztott mosógépek mellett olyan hatékony mosószereket használjunk, melyek…..
bubamara 2013.07.04 15:30:28
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
bubamara 2012.10.28 00:17:57
Hét hónapos kislány anyukájaként kiváncsian olvastam, hogy máshol hogyan nevelnek, mik a szokások. Első (felületes) olvasatra kiverte a biztosítékot nálam, hogy nyugtatózzák a gyerekeket. Aztán belegondoltam, hogy ha hozzánk jönne au-pair-kedni ez a kis frissdiplomás, akkor valószínűleg mi is megkapnánk a magunkét.

Lássuk csak, mi milyen képet festenénk egy frissdiplomás előtt, aki csecsemőt azelőtt max. a parkban látott messziről, és a kisgyerekes szülők világáról nemigen kellett szigorlatozni:

Apa egész nap számítógép előtt ül, és netezik, képeket, és filmeket néz, amikor nem netezik, akkor telefonál, amikor nem telefonál, akkor firkálgat egy kockás füzetbe
(igen, szabadúszó és itthon van a munkahelye).

Anya is néha a számítógépet bújja, az ebay-ről rendelget, meg vaterázik, meg babás fórumokon lóg.
(az elsőgyerekes szülők tanácstalansága miatt keres válaszokat a neten)

Órákig bömböl a gyerek, vígasztalhatatlan... képesek benyugtatózni !!!
(igen, volt, hogy két órán át ringattuk, és hol a kaját tömtük belé, hogy a hasát masszíroztuk, hol a fogínyét, a gyerek akkor sem hallgatott el, és képes volt nem közölni a drága szüleivel, hogy most mi fáj neki. Amúgy egy csomó fogzási fájdalomra kapható szerben van lidokain!!!, a homepátiás bogyókat is kipróbáltuk, hasfájásra valót, fogzásra valót... egyeseknek hatott, nekünk nem - különben is sarlatánságnak tartjuk az emlékező vizet)

És a drága emancipált anyuka, képes elmenni fodrászhoz és kozmetikushoz, miközben a saját gyerekét nem fürdeti.
(igen kérem, már a gyantaszag és hajlakkszag is kész felüdülés a sok babakaki és bukás után - a szülés után öt hónappal végre)

Anyuka képes dicsekedni, hogy a majnem hét hónapos gyerekét mindössze négyszer vagy ötször fürdette.
(hja, az esti szertartás koreográfiájához hozzátartozik, hogy apa fürdet, addig anya tápot készít... egyébként a babám bőre annyira száraz és atópiás volt, hogy orvosi utasításra mi is csak hetente egyszer fürdettük. Amikor nyakig kakis volt, akkor zuhany alatt lemostuk...)

Hihetetlen hangulatingadozásai vannak az anyának.
(igen, nemcsak a mesni ideje alatt, de a terhesség alatt és a szülés után egész sokáig szórakoznak a hormonok. Egyik pillanatban azt hisszük, hogy anyai ösztönünk mindent megsúg, másik pillanatban kétségbe esünk)

----

Elhiszem, hogy kultúrsokként élte meg a posztoló élete első külföldi au-pair-kedését. Nem elég, hogy egy másik országba került, hanem becsöppent egy kisgyerekes családhoz a egyetemi évek után.
"...fütyülök én az építészetre mert önmagában nem érdekes sem a stílus, sem a forma. Rettenetesen érdekel viszont az, hogy az általam valamilyen módon megformált térben milyen élet lesz lehetséges. (…) Egyszóval úgy fejezném ki, a többlet kérdése…..
bubamara 2010.10.16 10:31:32
@is: Szeretem az izgalmas modern épületeket, de azt nem amikor egy egyébként szép, régi épület homlokzatát akarják szétrombolni. Vannak gyönyörű, de ma már lepusztult gyárépületek Budapeseten, melyeknek jól állna ha új életet lehelnek beléjük. Játszanak azokkal, mert a teljes pusztulásnál még a szétbarmolás is jobb!
A Sanoma karácsonyi akciójában 2 Nők Lapja előfizetés mellé egy ajándék újságelőfizetés is járt, ezt használta ki levélírónk is, aztán hiába várta a saját Nők Lapjáit. Miután három számot sem tudott eljuttatni hozzá a kézbesítő, szerette volna lemondani az…..
bubamara 2010.01.26 11:55:39
Én is rendeltem meg a Sanomától néhány havlilapot. Egy ideig rendben is zajlott a kézbesítés, de aztán az egyik lapból két példányt rendeltem meg. Ekkor a drága kézbesítő (MÉDIALOG-os kézbesítő, nem postás!!!) úgy döntött, hogy biztosan elírás, és csak az egyik dobta be a ládába. Egyszer elcsiptem, amikor épp terjesztett, elmondam neki, hogy nem csalás, nem ámítás, tényleg két példányt rendeltem meg. A terjesztőnéni szabadkozott, azt hitte, hogy elírás, és megtartotta magának, de elnézést kér, majd visszamenőleg bedobja, de ha nem baj, ő már febontotta a csomagolást, és elolvasta.

Ekkor a következő hónapban bedobta a ládába mind a kettőt és a hiányzó számokat is.

A rákövetkező hónapban valami macskaeledel volt hozzácsomagolva.
Mit ad isten, a kézbesítő megint saját döntést hozott: nekem biztos nincs macskám, jó lesz neki a macskaeledel, különben sem fér be a ládába kéz zacskó macskaeledel.

Panaszt tettem a MédiaLognál a kézbesítőre, és a drága kézbesítő becsöngetett hozzám, hogy kikérje magának:-) Számon kértem, hogy miért van feltépve a múlt havi lapszám csomagolása, mire közölte, hogy az utcán lévő macskáknak kellett adnia a macskaeledelt, mert rájuk senki nem gondol, és nekem úgysincs macskám.

Szóval nekem úgy tűnt, hogy a Sanoma rendesen küldte, csak a terjesztővállalata, a MédiaLog Zrt. furán működik.

--------

De hogy ne keseredjen el senki, hallottam már olyat, hogy a szomszéd lopta ki a ládából a félig kikandikáló magazint:-)