Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sámat

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hosszúréti-patakot mindenki ismeri Dél-Budán, Budaörsön, legalább úgy hogy az az a vízfolyás, ami átszeli a várost, vagy úgy mint a patak, ami végigvezeti a 41-es villamost az útján. A kerületek is jól ismerik a rájuk eső részét, a Fővárosi Csatornázási Művek is jól ismeri, és a Járókelőre…..
Ez nem a Wikipédia hivatalos blogja. A QRpedia a Wikipédia egy ingyenes kiegészítő szolgáltatása, kifejezetten az idegenvezetéshez kapcsolódva. Röviden összefoglalom a lényegét. 1. A szolgáltatás kitalálói azt szorgalmazzák, hogy az idegenforgalom által felkeresett helyeken legyenek…..
Sámat 2014.03.09 08:21:04
Jelenleg zajlik egy együttműködés a miskolci állatkert (www.miskolczoo.hu/) és néhány wikipédista között, melynek végeredménye az év közepére lesz látható az állatkertben kihelyezett QR-kódok formájában: hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Miskolc-m%C5%B1hely/GLAM-ZOO

Jelenleg előkészítés alatt áll egy másik együttműködés a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kerttel, hasonló célok érdekében.
Ez nem a Wikipédia hivatalos blogja. Ne új cikk írásával kezdd. Először írj egy-egy bekezdést olyan szócikkbe, amelyhez valamit hozzátenni tudsz. Bele kell tanulnod. A Wikipédia nagyon sok irányelvet, szabályt tartalmaz külön fejezetekbe tagolva, amiket a kezdőlapon megtalálható,…..
Sámat 2014.03.09 00:14:26
@Drinkwater: Arra tippelnék, hogy a kezdőlapot nézed (legalábbis valamelyik teljesen levédett lapot, amiből nincs sok), és a böngésződ címsorában ez szerepel: hu.wikipedia.org/wiki/Kezd%C5%91lap

A szerkesztői allap létrehozásának menetéről itt olvashatsz egy rövid segítséget: hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Szerkeszt%C5%91i_lap#Szerkeszt.C5.91i_allapok_l.C3.A9trehoz.C3.A1sa itt pedig egy kicsit hosszabbat: hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Allapok

Ha továbbra sem boldogulsz, kérdésed lenne, írd le a kérdésed a kezdők kocsmafalára erre a linkre kattintva: hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikip%C3%A9dia:Kocsmafal_%28kezd%C5%91knek%29&action=edit&section=new
Sámat 2014.03.09 00:28:04
@Androsz: A bejegyzésedben szerkesztői lapról írsz és arra is linkelsz. Ez az oldal azonban alapvetően a szerkesztői bemutatkozásra szolgál (bár valóban több szerkesztő használja vázlatok készítésére).

A szócikkvázlatokat ehelyett érdemes szerkesztői allapon készíteni. A kommentedben már ezt (is) említed, azonban a leírt módszer nem jó: a szerkesztővitával egy vitalapot fogsz létrehozni a lap helyett. Én úgy szoktam szerkesztői allapot létrehozni, hogy beírom a Wikipédia keresőjébe a Szerkesztő:teneved/cikkcímed formát.

Más: ha egy Wikipédia-lap rajta van a figyelőlistádon, akkor a vitalapja is rajta van, ezt nem is lehet külön kezelni. A kommentben javasolt „figyelemfelkeltő” módszer azonban nem csak ezért kerülendő. Az ilyen kommentek teljesen feleslegesen töltik a szócikk wikikódját. Ráadásul a VisualEditor bevezetését követően még szerkesztés közben sem lesznek láthatóak
Ez nem a Wikipédia hivatalos blogja. Hogyan lehetek szerkesztő? Keressen egy szócikket, amelyben valami tartalmi vagy helyesírási hibát talált, vagy amelybe valami még nem olvasható tényt, adatot akar beleírni. Először csak keveset. Jól gondolja át, nehogy valami szamársággal kezdje a szerkesztői…..
Kihirdetésre került a Wikimédia Magyarország és az Indafotó WikiLovesMonuments fotópályázatának végeredménye. A Wikimedia, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a spottr.hu küldötteiből álló zsűrinek több, esetenként egymásnak ellentmondó szempontok alapján kellett…..
Sámat 2011.12.06 21:34:05
A verseny nagyon leegyszerűsítve és sarkosan fogalmazva arról szólt, hogy a műemlékekről szóló Wikipédia-szócikkeknek legyenek korrekt minőségű illusztrációi. Ehhez pont az a lényeg, hogy ne a művészkedésen legyen a hangsúly. Sok esetben az a legjobb, ha a fotós odamegy, pontosan szembeáll az épülettel, és csinál egy tökéletesen szimmetrikus képet, kedvező megvilágítási körülmények között. Más esetben nem ez a beállítás a legjobb, vagy ez nem is lehetséges, de azok a más esetek :)

* Az első, díjazott képeket nagyjából ezen elv mentén választotta ki a zsűri, de azért az egyéb szempontokat sem hagyta teljesen figyelmen kívül.
* A 6. kép elsősorban nem a műemlékről szól, de tetszett a zsűrinek, így különdíjat kapott.
* A 7. képre még inkább igaz, ami a 6.-ra, elsősorban az ég a témája, de szép a színe :)
* A 8-10. képek hangulatuk miatt kerültek be a díjazottak közé,
* a 11-12. képek a beérkezett panorámaképeket képviselik,
* a 13-16. képeket tökéletesnek találtuk arra, hogy egy róluk szóló Wikipédia-szócikk illusztrációi legyenek,
* a 17-20. képek pedig a pályázó által beküldött gyűjtemény egészét tekintve kerültek be, hiszen a kiírásnál az ígértük, hogy a mennyiségi tényezőt is figyelembe vesszük az értékelésnél, és ezen képek készítői igen szép gyűjteménnyel járultak hozzá ahhoz, hogy a hazai kulturális örökségünk részét képező műemléki védettségű építményeinkről rendelkezésre álljanak szabad licencű, illusztrációra alkalmas fényképek; ezeknél a képeknél tehát nem annyira maga a kép, mint inkább a pályázó volt a lényeges, kiemelve a beküldött műveikből egyet-egyet.

A kiíró szeretett volna mindenkit megajándékozni, aki részt vett, de sajnos erre nincs lehetősége, így a többiek számára csak a dicséret és a köszönet maradt.

Egy fenti kérdésre válaszolva:
* 1-5. képek pénzjutalomban részesülnek;
* a különdíjasok pénz jellegű (pl. ajándékutalvány) vagy tárgyjutalomban, korlátozott lehetőségek között, megegyezés szerint;
* a további díjazott pályázó pedig Wikimédia-ajándékcsomagban részesül.

Üdvözlettel:
Mészöly Tamás
Wikimédia Magyarország
Sámat 2011.12.06 21:39:11
@torobala:
A 2012-es pályázatban minden sokkal jobb és szebb lesz! Más szóval, jövőre újra WLM, gyűjtsétek a fotókat! ;)
Sámat 2011.12.06 23:08:26
@mykee:
Ajánlom a indafoto.hu/gyujtemenyek/wikilovesmonuments gyűjteményt, vagy még inkább az összes pályázatot tartalmazó commons.wikimedia.org/wiki/Category:Images_from_Wiki_Loves_Monuments_2011_in_Hungary kategóriát.

A beérkezett pályázatok között sok igen szép és különleges kép található, de bőven találhatsz köztük a definíciódnak megfelelő amatőr képet is.

Aki egyébként a fentinél bővebb válogatást szeretne nézegetni, annak ajánlom a 120 képből állót a következő linken:
commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Monuments_2011_in_Hungary_%E2%80%93_winners#Semi-final
 A Wikilovesmonuments pályázat egy hete indult a magyar Wikipedia és az Indafotó szervezésében, a pályázat célja, hogy minél több szabad licenszű kép szülessen magyarországi műemlékekről. Ehhez a Kulturális és Örökségvédelmi Hivataltól kapott a pályázat egy…..
Sámat 2011.11.06 12:30:56
@Fajtamentő:

Jelenleg még sehol, a nemzeti pályázat eredményéig még pár nap türelmet kérnénk.

Elnézést a késedelemért!
Sámat 2011.11.29 00:48:51
@Fajtamentő:
A héten meglesznek az eredmények. Köszönjük a türelmeteket!
Sámat 2011.12.06 11:17:54
A hazai pályázat eredményei és friss információk:
*
wikilovesmonuments.hu/results.php
* huwiki.blogspot.com/2011/12/wiki-loves-monuments-hazai-fordulo.html
* indafotobig.blog.hu/2011/12/05/wikilovesmonuments_foto

Közzétettünk egy 120 és egy 30 képből álló válogatást, valamint a döntőbe bejutott szecessziós stílusú képeket is:
* commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Monuments_2011_in_Hungary_%E2%80%93_winners

A nemzetközi zsűri döntése a hét végére lesz ismert.

Mészöly Tamás
Wikimédia Magyarország
Már így az első bekezdésben szeretném nyugalomra inteni a magyar wikipedistákat: a kritika nem elsősorban nekik szól, hiszen tisztában vagyok vele, hogy mennyit tettek és tesznek azért, hogy a Wikipedia magyar kiadása egyáltalán értékelhető online enciklopédia legyen.…..
Sámat 2009.01.09 16:15:28
@Tgr: „adómentesen is lehet adakozni a Wikipédiának”

Nem adómentesen, hanem az adományok után adókedvezmény vehető igénybe.
Sámat 2009.01.10 16:39:29
@Horváth János: jogos
A hibát javítottuk, a bűnösöket megbüntettük :)