Regisztráció Blogot indítok
Adatok
linanagy

308 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje, jó sok hónapja nem nyitottam fel a laptop fedelét abból a célból, hogy írjak ide. Sokan kérdeztetek arról, hogy vagyok/vagyunk, bíztattatok, hogy minden rendben lesz. Ezért köszönettel tartozom mindenkinek, jóleső érzés volt, hogy ennyien gondoltok ránk. Szerencsére…..
linanagy 2015.02.20 18:28:40
@Fodor Anita: nagyon szívesen, egyszerűen hihetetlen, hogy ez mennyire gyakori, mennyire sok nő érzi magáénak ezeket a gondolatokat.
A szülő-gyerek kapcsolat egy hatalmas tabu. Nincs is talán ekkora tabu, ami megmaradt a 3. évezredben is. Merünk beszélni a szexualitásról, a minket elöntő dühről, agresszióról. Nemrég facebook csoportot indított egy pedofil fiatalember, hogy kibeszélhesse a vágyait és elkerülje,…..
Lassan három éve, hogy összepakoltam a lakásban, ahol addig laktunk, a kutyát elküldtem vakációzni és bepakoltam egy táskába mindent, amire úgy gondoltam, szükségem lehet a következő fél évben. Felszálltam a repülőgépre és átszeltem a jó öreg Európát, majd Ázsia nagy…..
Mindenki arra vágyik, hogy jó élete legyen. Gondtalan, boldog, könnyű életre vágyunk. Szeretnénk szerelembe esni, egy olyan párkapcsolatban élni, amiben fantasztikus a szex és egymás lelki társai vagyunk. Csinosak, népszerűek és köztiszteletnek örvendőek szeretnénk lenni. Erős…..
Soha nem fog megváltozni. Soha nem lesz már az az ember, aki régen volt. Nem fog megváltozni. Ezt meg kell érteni. Igen, én is azt szeretném, hogy minden olyan legyen, mint régen. Én is ezért imádkozom esténként. Halkan suttogva könyörgöm érte, hogy történjen meg a…..
Nem keresem, mert nincs tökéletes. Amit mindig is kerestem az emberekben, az a hajlandóság. Sok kapcsolatom (nem csak párkapcsolatok) ment tönkre, mire beláttam, hogy megváltoztatni senkit sem lehet. Azt kell mérlegelni, hogy el tudom fogadni a másik embert olyannak, amilyen, vagy annyira…..
Az utóbbi időben keveset posztoltam és azt sem szorosan véve a PTSD, a poszttraumatikus stressz kapcsán. Ennek az oka, hogy mióta Hanna megszületett már semmilyen kommunikáció nincs Adam és köztem és ezt most én is így láttam jónak. Szükségem van arra, hogy miután én mindent…..
Mindenkinek tökéletesnek kell lennie. A magazinok címlapjai után már az emberek fejében is csak a tökéletesség képe lebeg és ezt várják el a környezetükben élőktől. Akkor vagy jó, ha nem hisztizel, ha nem akadsz ki, ha nem sírsz. Az emberek nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy…..
Without any comment. A few sentences from veterans and family members about PTSD - post traumatic stress disorder. family is the only thing worthy of making efforts about. Trust me... 35 years into this shit (Im 71) and no treatment, medicine is going to get him out of it except family...…..
Futótűzként terjed a Facebookon egy vallomás. A szösszenet José Micard Teixeira portugál írótól származik és Meryl Streephez annyi köze van, hogy a színésznő is hitvallásának tartja az alábbi sorokat. "Bizonyos dolgokhoz nincs már türelmem. Nem azért, mert arrogáns vagyok,…..
Tisztázzuk rögtön az elején. Nem változott a blog mondanivalója, nem vált sem pletykaoldallá, sem filmajánlóvá. De nem tudok elmenni amellett, hogy egyre több film főszereplője küzd a poszttraumatikus stressz tüneteivel. Aki látta már a filmeket, amiket példaként fogok hozni,…..
A legnehezebb időszak az ember életében, amikor önmagával szemben lesznek kétségei. Amikor az általunk szeretett ember viselkedése barátságtalan, bántó, megfélemlítő, mindennek az ellentéte, amit valaha is tapasztaltunk tőle, akkor minden összezavarodik körülöttünk. A…..
John Lennontól idézni, különösen a facebook időszak óta, amikor minden nap elöntik a falamat az idézetek, szóval Lennontól idézni menő.  Az egyik nagy kedvenc, amivel napjában többször is találkozom, főleg a PTSD oldalak látogatói által megosztva, az a  '67-es All you need…..
Look around and see your face in every vision in every placeBut you are not here with me for holding my hand I tell you I love you and I always will You tell me you’re sorry but it’s time to kill You are off at war but the enemy is near You are fighting for survival … you are consumed by…..
Szeretjük egymást. Mint anya a gyermekét, mint barát a gyerekkori legjobb barátját, mint szerető szív a másik felét. De a szeretet nem jelenti, hogy értjük is egymást. Attól, hogy szeretsz még nem tudod min megyek keresztül. Még akkor sem, ha megkérdezed és én el tudom és el is…..
Négy héttel ezelőtt bementem a kórházba a napi rutinszerű vizsgálatra, hogy megnézzék, minden rendben van velem és a csöppséggel, aki bennem növekedett, de még úgy gondolta, kell neki egy kis idő, hogy megérkezzen erre a világra.  A vizsgálat eredménye megint tökéletes lett,…..
Nineteen weeks one hundred thirty five days and prayed for you safe keep. Three thousand two hundred forty hours I have thought of you there, alone - bad dreams, demons.  My hands fold in prayer for you return even now, while you sleep hundreds of miles away trembling in dreams of gunfire…..
Egy nagyon kedves angol barátom hihetetlen bátor és erős lánya írta ezt a történetet arról, hogyan van hatással az életére a poszttraumatikus stressz szindróma. Az én kislányom talán soha nem fogja ismerni az édesapját, ezért írok, ezért kell írnom, hogy ha lesznek is saját…..
Nem tudom, hogy kérdőjelet, vagy pontot, vagy felkiáltójelet tegyek a cím végére. Kérdezem minden imámban, hogy van még miért küzdeni, van mire várni? Kijelentem, amikor másokkal beszélgetek, mint egy önigazolásul, hogy nem vagyok őrült, igenis van remény, talán nem 6 hét…..
Hányszor érezted már azt, hogy szeretsz valakit? Hányszor fordult elő, hogy azt érezted, ő a nagy ő, aztán alig vártad, hogy soha többet ne kelljen látnod sőt, hallanod sem felőle? Én hatalmas falakat építettem magam köré az első komoly párkapcsolatom után. Így, amikor egy…..
Egy évvel ezelőtt búvárközpontot kerestünk Dababban, a Vörös tengernél fekvő hátizsákos, egyutcás kisvárosban. Volt egy hely, csupa női oktatóval, mindenki hihetetlen kedves volt, bizalom az első pillanattól. De azért megnéztük azt a helyet is, ami akkoriban minden szerint,…..
A mai napunk nagyon jó volt, egészen 5 órával ezelőttig. Azóta sírástól hangos a ház. Semmi nem segít, etetés, peluscsere, ringatás. Nem egyszerű, mosolyra már nem futja, de kitartok, jobbat nem tehetek. És ekkor, így az 5. órában elgondolkodtam, kit gondolunk erősnek, hol…..
Valakinek az elvesztése, akit szeretünk, hatalmas fájdalom. Sírhatok, de a könnyeim nem mossák el az emlékeket. Az emlékeinket, amik csak a miénk voltak sok sok hónapon át. Felkelek és minden nap szembe kell néznem azzal, ami történt, ami történik. Szívem legmélyéről…..
"A férfi és a nő olyan, mint a tűz. Ha közöttük van az Örökkévaló, egyesülnek. Ha nem, fölemésztik egymást." Írtam már arról, hogy szerintem az ember akkor tud stabil lenni, ha megtalálja azt, akiért érdemes élnie, rátalál a szeretetre. Addig, amíg ez nem következik be,…..
Hello, a nevem PTSD és a sátán küldötte vagyok.  Tudni szeretnéd, mit teszek veled ahhoz, hogy minél előbb mentorom karjaiba lökhesselek és ezzel beteljesítsem amiért hozzád érkeztem? Ez a szerencsenapod, mert most elárulom neked, mi fog most következni, hogy beléptem az…..