Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Göcző Nóra blogger

57 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Az alkoholista szó hallatán nekem is egy lezüllött, borotválatlan, italtól bűzlő férfi jut eszembe, még úgy is, hogy sajnos be kell ismernem, jól szituált, vezető beosztású nőként én magam is alkoholbeteg vagyok” - mondta Erika a beszélgetésünk elején. Egy kávézóban találkoztunk, ahol szemrebbenés…..
Ahogy azt mondani szokták, a depresszió nem válogat, bárkit magával ragadhat. Társul hozzá önbizalomhiány, egyértelmű ok nélküli fájdalom, komoly lehangoltság és a társas kapcsolatok drasztikus csökkentése. A betegség negatív hatással van a magánéletre, a munkára, az alvásra, az étkezési szokásokra…..
Egyik olvasónk írta meg történetét, amelyben feltárja, hogyan lett félénk kislányból magabiztos vezető. “Gyerekkoromban nagyon visszahúzódó voltam, nem volt népes baráti köröm és nekem nem udvaroltak úgy a fiúk, ahogy más lányoknak az osztályból” - kezdte Brigitta, aki ma egy 24 fős, sikeres…..
Mindenki tudja, hogy a hírességekről megjelenő közösségi média képek jelentős része retusált, de legalábbis jól beállított. A szépségkultusz sosem látott magasságokban szárnyal napjainkban. Mindenki igyekszik a legszebb oldalt mutatni a követőinek, ebben a világsztárok a legnagyobb szakértők, ahogy…..
A  hazai vállalkozó nők sokszínűek, okosak és rafináltak. Sokan közülük évek hosszú munkájával építették fel maguk köré azt az egyedi birodalmat, amelyet működtetnek, nem kevés idő és energia felhasználásával. Ebben a cikkben a vállalkozói depresszióról lesz szó, amit minden második vállalkozó nő…..
Ősanyák és szülőnek született szülők ide vagy oda, a nőknek mindig is segítségre volt szükségük a szoptatással kapcsolatos nehézségek megoldásához. Ami az évek során megváltozott, az a segítség módja és a kínálkozó lehetőségek.  A nők mindig is más nők segítségére támaszkodtak, hogy megtanulják,…..
Jada Pinkett Smith lenyűgözően nézett ki a 2022-es Oscar-gálán, de amikor Chris Rock elsütött egy viccet a nő borotvált fejével kapcsolatban, akkor bizony elkomorodott az arca. Tény, hogy minden humor alapja az, ahogy valakin nevetni lehet. Egyesek számára ártalmatlannak tűnő megjegyzés volt, amit…..
Ezer és egy út vezet oda, hogy egy nő vállalkozóvá váljon. Bizonyítási vágy, mellékállás, régi vágy beteljesülése, kényszerhelyzet, megörökölt cég, önmegvalósítás és még sok minden más állhat a háttérben. Van, aki el sem tudja képzeli az életét alkalmazottként, mások sok éves munkaviszonyt cserélnek…..
Stephanie Shirley a legsikeresebb női cégvezető az IT szakmában. Megmenekült a deportálástól, az 1960-as években úttörő vállalkozásba kezdett és kizárólag nőket tömörítő szoftvercéget alapított az Egyesült Királyságban. A szakmában dolgozó férfiak nem vették komolyan, ám a cég értéke időközben…..
Izgalmas vizekre vezet a Female Entrepeneur Association (Női Vállalkozók Egyesülete) egyik blogbejegyzése. A videóval fűszerezett cikkben azt tévhitet szedi ízekre a Carrie Green, az egyesület alapítója, miszerint a közösségi médián való folytonos jelenlét, posztok és hirdetések nélkül senki sem…..
A bizonytalanság csendes, az önbizalom hangos. Egy magabiztos nő lehet a leghangosabb ember a szobában anélkül, hogy kinyitná a száját. A befutott nők tudják, hogy önbizalomra van szükségük, ha sikeresek akarnak maradni. Mert való igaz, valaki mindig ki akar túrni a székedből, le akar taszítani a…..
Mary J. Blige beismerte, hogy saját akaratából nem vállalt gyermeket. Még a pályája elején eldöntötte, hogy nem szeretne anya lenni. A döntését azzal indokolta, hogy látta a rokonait szülőként rohangálni fel-alá, mint pók a falon, tudja, hogy mennyi lemondás és áldozat van egy anyaság mögött. Az…..
Lehetsz hajnali pacsirta, vagy éjszakai bagoly, a reggeli energiahiány komoly probléma, főleg hétfő reggel. Egy jó erős kávé sok mindenre megoldást jelent, de vannak ennél ütősebb módszerek is, amivel felpezsdítheted magad.  Ha Te is úgy kezded a napot, hogy még az ágyban fekve a kezedbe veszed a…..
Aki megfordul néha a Pólus Centerben, félúton a bejárat és az éttermek felé, a folyosón üldögélve, találkozhat Nagy Natáliával. Igen, a Holló Színház és a L’art pour l’art társulat színésznőjéről van szó, akinek az apukája Nagy-Bandó András színművész és író. Natáliát egy asztalokból összeépített…..
Senki sem szereti az elutasítást. Még akkor sem, ha megvan bennünk a bölcsesség, hogy belássuk, ez is egy lehetőség a fejlődésre. Ám különbség van aközött, hogy valaki nem szereti az elutasítást és aközött, hogy teljesen összetörve érzi magát egy negatív reakciótól. Utóbbiak életét komolyan…..
Mérgező kapcsolat - mindannyian hallottuk már a kifejezést, olvastunk róla könyveket, láttuk filmekben, de ha a való életben egy mérgező kapcsolat felismeréséről és lezárásáról van szó, akkor mindjárt nincs olyan egyszerű dolgunk. Dr. Lillian Glass, egy kaliforniai kommunikációs és pszichológiai…..
A halogatás ez egyik legrosszabb tulajdonságunk, ami csak létezhet. A házimunka, a szakdolgozat írása, egy kötelező telefonhívás vagy akár csak az esti rituálé elkezdése olyan szükségtelen halogatás miatt válik már-már elviselhetetlenné, amelytől akár könnyedén meg is szabadulhatnánk. Tudatalatti…..
A szimbólumoknak ma is fontos üzenete van a hétköznapi ember életében. Nem kell azonnal a vallási jelképekre vagy ősi mágiára gondolni. A mindennapjainkat is átszövik a szimbólumok. Ilyen például a karikagyűrű, az ágy fölé akasztott alomcsapda vagy akár a jelzőtáblák, a ruhacímkén található…..
Aki használja az Instagramot, az könnyen hiheti, hogy egy kedves kis fotómegosztó app, tele inspirációval, ismerősökkel, semmi komoly. Nekik elárulom, hogy az Insta alapja egy kőkemény, világméretű marketing, ahol dollármilliárdok pörögnek nap mint nap. A legfőbb célja, hogy minél több felhasználót…..
Az elmúlt másfél évben alapos oktatást kapott a világ kézmosás témában. Ha azt hittük, hogy tudunk kezet mosni, akkor nagyon tévedtünk. A precíz és tökéletes technikát maga a a WHO, vagyis az Egészségügyi Világszervezet is részletesen leírta. A módszert az óvodákban is megtanítják a…..
Annak, aki hallott már a fotóalapú személyiségelemzésről, nem újdonság, hogy minden emberi tulajdonságunk az arcunkra van írva. Évezredek óta használjuk azon képességünket, hogy a felénk közelítő szándékáról már azelőtt szerezzünk némi sejtést, hogy megszólalna. Ez az ösztönös képesség…..
A koronavírus csak olaj volt a tűzre azok számára, akik eddig is szerettek webshopokon vásárolni. Most, hogy már kiszabadulhatunk a négy fal közül, újabb megpróbáltatásoknak vannak kitéve a notórius pénzköltők. Nekik szeretnénk, most néhány tippet adni, hogyan ússzák meg a hóvégi leégést. Kincs,…..
Minél rosszabbul érzed magad, annál csinosabb légy – tartja a mondás, amely most hatványozottan igaz. A koronavírus-járvány miatt a mindennapi outfitünk egyik új, de minden eddiginél lényegesebb eleme lett az arcmaszk. A legtöbb nyilvános helyre be sem léphetünk nélküle, akkor hát miért ne lehetne…..
Málta visszakéri azt az őscápafogat, amelyet Sir David Attenborough ajándékozott a kis György hercegnek legújabb természetfilmje bemutatóján – közölte a Times of Malta. A máltai kulturális miniszter, José Herrera szerint nincs mese, a fogat vissza kell szerezni, mert bár külföldre került a világhírű…..