Regisztráció Blogot indítok
Adatok
longlife

13 bejegyzést írt és 308 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
21:54 sixx, géza, szabóZ: búcsúzik a villa, meg mi is, kösz a figyelmet, isteni volt itt 120 napon át. Jövünk a VV7-tel. Jóccakát.  21:53 géza: Debil megkapta a lakáskulcsot, ami jó szokáshoz hűen még tutira nincs meg. 21:52 sixx: az RTL nem bíz semmit a véletlenre, odaadja a…..
Abból akad egy pár, a mai írásban három, sok szempontból tanulságos történet szerepel Zé tollából. Közös bennük, hogy egy kis tervezéssel, gondolkodással (és az egyik esetében talán kisebb arccal) mindegyik elkerülhető lett volna. „Az elmúlt napok itteni történései…..
A vállalkozói lét szöges ellentétben áll az alkalmazotti élet sok szempontbeli gondtalanságával. A magyar társadalom (és általában minden társadalom) két csoportra oszlott. A két csoportot leginkább összefoglaló jelző mind életstílus, életfelfogás és az élethez való…..
longlife 2014.02.11 22:54:22
@Szelid sunmalac: Csal? jogi értelemben csal? vagy erkölcsi értelemben? Miben csal? Ezt fejtsd már ki. Szerinted az normális hogy 100e nettó 200e-be kerül? Van egy olyan dolog, hogy az ember élni, túlélni szeretne. Úgy gondolom, ha valaki valamiért megdolgozik akkor az a csalás meg lehúzás ha odaáll mellé az állam és azt mondja: Ok, te kerestél pénzt, de 100e után még 27e áfát kérj el a vevődtől, fizesd be. A 100e még nem lesz a tied, hogy azt elköltsd megint fizess be egy csomó pénzt járulék, szol. hoz. adó stb stb címen amiért mit kapsz cserébe? Azt hogy valaki abból él segélyként és egy bürokratikus NAV stb szervezetet akit te azért fizetsz, hogy téged szívassanak.Szerintem ez a csalás. Persze ez egy vélemény csak, de hogy mennyire túlélés ez, azt az is jelzi, hogy aki rendesen csinál vmit mint te az belebukik mert nem működik! ennyi. és ezt mindenki tudja. hidd el, a vállalkozók többsége szívesen fizetne egy bizonyos terhet ha az nem lenne olyan mértékben eltúlzott, hogy szinte lehetetlen lenne megfizetni.
Nagyon fájt a Hír TV-nek, hogy vannak helyek Budapesten, amelyek úr isten, szerintük nem tartják be egészen pontosan amit be kellene, ezért oknyomozó újságírósdit játszva úgy döntöttek, jól kicsinálják ezeket, hadd tanuljon belőle mindenki. Mert vendéglátó helyiségben ugye…..
A legenda szerint a lombfúvó eredetileg egy permetező gép volt. Ám a gyártó azt vette észre, hogy a felhasználók a vegyszeradagolót rendszeresen eltávolítják a gépből, és csak fújásra használják. A gyártók pedig olyanok, hogy meglátják a piaci rést, ha az páros lábbal…..
A kereskedelmi csatornák egymást múlják alul, ha szórakoztatásról van szó: az Észbontók és Kasza Tibi állkapcsa után Sebestyén Balázs és földszintes padavanja is megmutatta, hogy a magyar televíziózásban mindig van lejjebb. Mérföldkőként beharangozott műsoruk se vundersőn,…..
Akinek nem volt elég az Index részletekbe menő beszámolója a 2013-as Szigetről, az az előző évhez hasonlóan idén is megnézheti a bulit nyolc percbe sűrítve. Igen, a tűzijáték is ott van benne természetesen. „Több mint tízezer izgalmas percet nehéz nyolc percben megmutatni, de…..
AllForSale egy hete küzd egy új előfizetésért, de valami rontás van az adatain, amit nem tudnak a kollégák személyesen sehogyse eltávolítani: Múlthét vasárnap szerettem volna venni a már meglévő Telenoros előfizetésem mellé egy másikat, mivel az édesanyám kórházba…..
James Gandolfini halála után számos online orgánum (de fasz egy szó ez, na mindegy) előjött mindenféle listával, mi ezek közül választottunk ki párat random, majd összeraktuk sajátunkat a Maffiózók tíz olyan fontos momentumáról, amiben Tony Soprano volt a központi figura. Az…..
Amikor egy kettévágott karrier találkozik az önmérséklet és az alázat hiányával, akkor íródnak olyan könyvek, mint az Én, a szexmániás, Szepesi Nikolett tollából. Négy ma is aktív – nevét nem vállaló –, olimpiát megjárt úszóval közösen próbálom megfejteni, milyen…..
A következő kérdések csak bennem merülnek fel? A Keleti pályaudvar lezárása mikor lesz befejezve? A Ferenciek terét tényleg át kell alakítani és ráadásul így? Nem lenne akár 1000 Ft-nak jobb helye bárhol? Pl: hajléktalan ellátásra? Magyarországon miért nincs olyan cég /…..
Tegnapi posztomban az őszi kertrendezésről esett szó, melynek része a fák metszése, a fűnyírás, a kertrendezés, melybe többek közt a lehulló levelek összegyűjtése is beletartozik. Az így keletkező felesleges szerves anyag természetesen útban van, meg szeretnénk hát szabadulni…..
Érkezett az Urbanistára nem is olyan rég egy ingatlanos aranyköpés-gyűjtemény. Akkor arra kértelek benneteket küldjetek el a saját történeteteket, vagy olyan mondást amit hallottatok. Jött egy csomó, lássuk a legjobbakat:   Én (ügyfél): Mennyire zajos az utca? Ingatlanos:…..
longlife 2011.08.13 14:16:58
@ejszarny: ennyire hülye vagy bmeg?
Az ingatlanosok 2-3-4 max 5 % -ért dolgoznak (vidéken kevesebb). Az ingatlanos azért árazta 15%-al magasabbra az ingatlant, mert tudja, most mindenki akar alkudni, 10-15 %-ot is. A faszfej tulaj meg biztos mondta, hogy ő is hirdeti... Ahelyett, hogy adott volna egy kizárólagos megbízást és akkor hidd el, feltennék az utcaképet is az ingatlanosok. És nem az ingatlanos jutaléke miatt nem pörög a piac, hanem azért mert a zembereknek nincs kp-jük, hitel meg alig van. Vidéken, jó ha 50-100 házból elad egyet az ingatlanos! Azt hiszed, olyan jó biznisz ezt csinálni?! Menj el akkor ingatlanosnak, majd meglátod...
longlife 2011.08.18 22:13:59
@ejszarny: ezzel a hozzáállással van baj. Ha valaki sajnálja az ingatlanostól a pénzt akkor ne bízza meg! Lehet, hogy a 8 Millióért korábban elkel mint 10 M-ért? Persze, hogy korábban. Ezt még egy 5 éves is megmondja. Ilyenkor a tulaj az ingatlanos díját a vevővel akarja pluszba kifizetni, nem saját maga. Ehhez persze kell egy jó ingatlanos is de az más kérdés. Az teljességgel etikátlan, hogy 2 különböző áron van. Direkt arra motivál, hogy kerüljék meg, és ha meg nem kerüli meg akkor meg rossz szájízzel azt gondolja a vevő, hogy rossz üzletet kötött.

Ha ingatlanossal adod el a házad, akkor fizesd ki rendesen. Ha meg nem akarod, akkor ne is bízz meg ingatlanost. Te úgyis ügyesebb vagy és jobban tudsz mindent.

--- 10 napig nem hívott vissza? Miért nem hívtad fel te? Ezt a faszságot... Honnan tudod, hogy megkapta az üzenetet?
longlife 2012.08.23 00:14:08
@ejszarny: Ki mondta, hogy 8 Millióra 1-2 Milliót tesz rá bárki is jutaléknak??
8 Milliós ingatlannál ha 4 %-al számolsz az 320.000 Ft. Rendes ember mit dolgozik ezért? Nézzük csak, ezek szerint az ingatlanos nem rendes hanem rendetlen.

De biztos a rendes ember is dolgozik reggel 7-kor és este 9 után is, mint ahogy vasárnap és ünnepnapon is. Ha azt gondolod, hogy az ingatlanosok olyan sokat keresnek minimális munkával, akkor menj el és csináld te is! Majd meglátod mivel jár. A székből könnyű pofázni. Az ingatlanos, örül ha elad 1 ilyen lakást 1 hónapban. 320e annak a felét kapja meg: 160.000 - Ha másik referens is volt mert franchise akkor ennek a fele 80e az övé. 8 Millió után.. Hát bmeg, tényleg qva jól járt.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Drága Hölgyeim és Uraim! Önök már biztosan azt hitték, hogy teljesen elfeledkeztem arról, hogy valamikor fél éve beígértem egy városnegyed-bajnokságot. Dehogy is! Annyira nem, hogy íme, itt a hivatalos versenymenetrend, az első mérkőzést augusztus 7-én játsszuk majd,…..
  Az államilag támogatott keretszámok brutális megvágásának eredményeként az intézkedés ellen tiltakozókkal szemben megindult a hőbörgés a másik oldalon is: „Úgy van, minek ide ennyi diplomás, még egy villanykörtét se tudnak becsavarni, aztán elmennek külföldre mosogatni a…..
Két BKV-MTI humorcukorka még 2008-ból:Majd eltelt a négy hónap, és meglepetten konstatálták, hogy a Baross térrel még nem végeztek. Kiadtak még egy közleményt.Nos, 2008 októbere már rég elmúlt, és a Baross tér így néz ki. Jelenleg még mindig el van zárva az autósforgalom…..
longlife 2012.07.03 21:03:09
@jpmjpm: így van! Csak a buszok mehetnek, meg taxik! ?? most ez hogy is van?
  Sorozatunk eddigi három részében bemutattuk Budapest metróhálózatának irreálisan optimista képét, a 4-es metró-balhét és a miatta háttérbe szorult projekteket, valamint a villamoshálózat bővítésének terveit, végül pedig a trolibuszhálózat fejlesztésének…..
 ..
longlife 2012.04.30 20:07:13