Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mbraun

0 bejegyzést írt és 226 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Különféle adatok szerint körülbelül a határátkelők 40 százaléka dönt úgy, hogy megpróbálkozik a hazaköltözéssel, aminek persze sok oka lehet a családtól kezdve egészen addig, hogy a gyerek ismerje meg azt a kultúrát, országot, melyben egyik (vagy mindkét) szülője felnőtt. Aztán ezek a hazaköltözések…..
Vizsgaidőszakkor lehet a legjobbakat darálni, tartja a bölcs mondás és ezt én is tartom. Végre nem kell bejárni az órákra, sakkozni lehet a vizsgaidőpontokkal, számolgatni, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy az adott tananyagot magunkévá tegyük, plusz biztos becsúszik pár beadandó is, ami éjszakába…..
Ahogyan telnek az évek, egyre több idős magyar él majd külföldön. Bécsben például úgy számolnak, hogy csak 60 fölötti magyarból több mint tízezer lesz 2040-ben. (Vigyázat, a poszt számokat tartalmaz!) Vajon mi lesz velük? Maradnak, visszaköltöznek Magyarországra, hogyan képzelik el az életüket? És…..
A bértárgyalások ugyan még zajlanak Melissa Rauch (Bernadette) és Mayim Bialik (Amy) ügynökeivel, de a főszereplőkkel sikerült megegyezni, így lesz 11. és 12. The Big Bang Theory-évad is. Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg és Kunal Nayyar 900 000 és 1 200 000 dollár között…..
Íme a legjobb vírusírtók Nem mondunk újat, ha kijelentjük, hogy amint a számítógéped csatlakozva van az internetre, azonnal fenyegetéseknek van kitéve. A rossz indulatú fájlok letöltésével érkezett beágyazódás a rendszeredbe, a legnépszerűbb módja annak, hogy a vírusok, trójaik és egyéb…..
Csúcson pörög a határátkelés, még soha ennyien nem költöztek tartósan külföldre, mint tavaly. A 33 ezer ember annyi, mintha egész Ózd (vagy Vác) fogta volna magát, és elment volna az országból, ráadásul hosszú távra. Az is tény, hogy eközben az elvándorlás üteme viszont csökkent...
A megélhetés bizonytalansága és a politika is lassan emészti fel az embert – mindkettő oka lehet annak, hogy az elmúlt években oly sokan mentek el Magyarországról és lettek határátkelők, véli Zita, aki maga 50 fölött vágott neki Hollandiának. Mai posztjában egyebek mellett…..
Ma rendhagyó, de a jövőben előreláthatóan nem szokatlan módon, vendégszerző tollával ékeskedik a blog. A köreinkben régóta kommentelő, olykor kötekedő, nem ötvenes pacák virágelvtárs követte el az alábbi esszét. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ekézni is csak őt szabad, ha…..
Október 29. Csütörtök. 90 nap. Casablanca. Tegnap ezer tonnát raktak ki. Reggel az ügynök azt mondta, hogy estére száz százalék, hogy kész leszünk. Így aztán maradtunk, mert csak 700-at sikerült ma teljesíteniük.Este megírtam a novellát, amire már napok óta készültem, A…..
Mbraun 2014.04.05 10:55:33
@Seafalcon: @Tanácstalan: Koszonom a valaszt. Soha nem ertettem meg hogy miert hagyta ott a hajot, es hogy lehet valaki ilyen gerinctelen, foleg hogy nem 20-30 ember volt a fedelzeten.
Chen Yan óráján készült ez a kis videó, ízelítőnek. Az osztály nem angol szakon tanul, s a képességeik egész biztosan elmaradnak az én diákjaimétól, ezzel együtt is meglepően nem voltak aktívak. A legegyszerűbb kérdésre sem válaszolt senki, s akiket felszólított, ők is…..
Egy utazással - különösen ha valami távoli, egzotikusabb régióra esik a választás - általában együtt jár a megértési nehézségek sorozata. Persze ha szerencsés, külföldiekre szakosodott helyre indulunk, ott általában felkészültebbek a helyiek is, s többé-kevésbé beszélnek…..
Mbraun 2014.02.14 18:30:35
@virágelvtárs: Csak kis szazalek tud tenylegesen jol beszelni angolul. Ha megis kerdesed van, neznek rad es ugy tesznek mintha ertenek mit karatyolsz. De probalnak beszelgetni meg akkor is ha nagyon keves angol van a tarsolyukban.(Honnan jottel, csaladi allapot, mi a foglalkozasod, stb.) A nyelvtudas (hianya) athidalhato,pl. defektet kaptam egy kis delutani viharban,megis sikerult megoldani a problemat(terepjarora fel a motort, es elvinni es legkozelebbi szerelohoz, ahol kb.5 perc alatt kicserelte a defektes belsot).Szoval meg lehet oldani mindent, meg akkor is ha nem beszelnek angolul. Talalkoztam olyan francia parral aki mar tobb mint egy honapja utazgatott minimalis angollal Thaifoldon. Mar akartam kerdezni, kinai tudassal indultal neki a nagy orszagnak, vagy ott ragadt rad valamennyi ?
Nagyon régi törzsolvasó küldött a minap levelet, amelyben leírta, hogyan is keveredtek fél évvel ezelőtt Lotaringiába. Hari Seldon és családja azon ritka emberek közé tartozik, akik (noha a nyelvtudás miatt kézenfekvő lett volna) nem Angliát választották – hogy miért és…..
KL-ben nem sokat időztem. Dacára annak, hogy nem voltam harapós kedvemben, a városnak sikerült nem a legkedvezőbb benyomást keltenie. A melakkai busz valahol a központtól távol, de városi vasút közelében tett le, egy megállónyira a vonal végétől. Kisebb fajta csomópontnak…..