Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herbie

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon ma mindenki dühös. Háborog a futballhuligán, a migráns, a kormánypárti szavazó, a jobbikos, a liberális, a baloldali, a civil, az együttérző, a kirekesztő, az eddig semleges szemlélő, és dühös az is, aki egyszerűen felelősséget érez ezért a hányatott sorsú…..
Herbie 2015.09.05 22:36:05
Ave Lajos!Talán emlékszel még rám, osztálytársak voltunk három évig a Kossuthban, egészen addig, amíg Kövér László KISZ titkár ki nem csapatott az iskolából. Persze csöppet sem furcsa, hogy most ő beszél nekem antikommunizmusról, meg kereszténységről. Na, mindegy, csak azért…..
A Supremes korábbi tagja, Scherrie Payne közölte a hírt, hogy 67 éves korában elhunyt George Duke dzsesszzenész a Los Angeles-i St. John's kórházban. Egy évvel élte túl feleségét, akinek az emlékére adta ki az előző hónapban a Dreamweaver című nagylemezt, amelynek nagy sikere…..
Herbie 2013.08.06 17:25:43
80 éves korában elhunyt Donald Byrd dzsesszzenész. Alex Brugnon, Byrd zongorista unokaöccse nemrég írta ki  Facebookra, hogy hétfőn érte a halál Delaware-ben, de a család bizonyos tagjai szándékosan titokban tartották a gyászhírt. Byrd Detroitban született és Art Blakey Jazz…..
Mi sem jártunk jobban a Blikknél, amikor megkérdeztük a Duna TV-t, hogy igazak-e a bulvárlap értesülései ifj. Knézy Jenő lecseréléséről. A Blikk már tegnap megírta, hogy nem az első fokon felfüggesztett börtönre ítélt sportriporter vezette a hétfői SportArénát a Duna TV-n,…..
w A teleszart szentfazék 2010.03.19 04:30:00
Még le se ment a választás, és máris a jobbos ciklusok örökzöld poénján röhögünk: a teleszart szentfazékon. Vagyis azon, amikor valaki, aki amúgy féltéglával veri a mellét a kereszténységére, kurvára tököncsapja magát, pedig próbált úgy tenni, mint akinek nincs is.…..
Herbie 2010.03.19 13:54:58
@Tóta W. Árpád: Tóta W. az a nagy helyzet, hogy találtok egy ilyen balekot, ezzel példálóztok, azt hiszed ez mutat valamit. Elhiszem, hogy papok között is vannak pedofilok, de kamu, hogy jellemző lenne. Sokkal inkább jellemző rátok liberálbisikre.

Hadd említsek egy példát a ti álszentségetekre: szabad vélemény nyilvánítás vs. holoshowbiznisz tagadás
GregJazzBlog Üzenőfal 2009.01.03 12:00:00
Ide várom Tőletek a bloggal kapcsolatos - posztoktől független - aktuális véleményeiteket, észrevételeiteket, esetleges kritikáitokat és kérdéseiteket! Írjatok bátran! Igyekszem majd mindenre reagálni...
Herbie 2010.02.11 11:55:07
@syba61: Ez az Anthony Jackson lemez izgalmasan hangzik. Lesz rajta pár jónevű vendégzenész és nem utolsó sorban közreműködik Tony Lakatos is.
Herbie 2010.03.02 13:17:11
GregJazzBlog Utolsó bejegyzés 2010.02.16 19:23:00
Kedves Olvasóim!Kétéves lett a GregJazzBlog és eljött a pillanat, hogy bezárja kapuit! A döntés már régóta érlelődött bennem, s higgyétek el, nem volt könnyű...Azt hiszem, az elmúlt két esztendőben sikerült mindent megfogalmaznom kedvenc előadóimmal és…..
Victor Bailey basszusgitáros sokadik alkalommal járt már Budapesten, azonban valószínűleg a 2009. március 25-i Millenáris Teátrumban tartott teltházas koncertje volt az eddigi legjobban sikerült fellépése. Bailey különböző felállású zenekaraival…..
Herbie 2009.03.30 22:14:31
@Herbie: úgy értem beszámoló :)
Herbie 2010.01.08 21:09:12
@Csere Gáspár: De rég is volt. Én háromszor láttam Baileyt és nekem a 2007 április kocert jött be eddig legjobban, Lenny White-tal. Nem gondolom, hogy gyenge szólista lenne, csak nem szólista. Basszusgitáros. És bár használja szólóhangszerként is a basszust, azért helyén tudja kezelni a dolgot. Zenekarvezetőnek megintcsak nem rosssz.
Herbie 2010.01.08 21:17:18
@Csere Gáspár: Greg csinált Baileyvel koncert után egy jó kis interjút, ebből nagyjából ki is derül, mi a baja Victornak.

gregjazz.blog.hu/2009/04/04/interju_victor_bailey_vel#more1013680
Az elmúlt hónapban a kedvenc Sting-albumotokra szavazhattatok itt a GJB-n. Személy szerint több, mint 20 éve rajongok az egykori Police-frontember zenéjéért, és azt kell, hogy mondjam, számomra is nagyon felvállalható sorrend alakult ki végeredményként. Köszönöm a…..
Herbie 2009.12.22 12:45:38
@GregJazz: Szerintem azok kevésbé jók. Az én sorrendem: Ten Summoner's Tales>Nothing Like The Sun>Bring On The Night>The Dream Of The Blue Turtles>Mercury Falling>All This Time>Brand New Day>Sacred Love>Soul Cages. Szeretem Stinget, de azért nem vagyok hatalmas fan (koncerten is csak a kapcsolaton voltam)és már régen is hallgattam. Egyszer tesómnak azt találtam ki karácsonyi ajándéknak (éppen tíz éve), hogy veszek neki egy Sting jegyet. Vettem is, erre leégett a BS. 2000ben megtartották helyette a Kisstadionban, de ő éppen vizsgázott akkortájt. Próbált úgy tanulni, hogy beleférjen egy Sting koncert, de végül nem mert elmenni a másnapi halálpara vizsga miatt. Elveszett a jegy, ráadásul egy köcsög még meg is húzta...
Herbie 2010.01.05 13:24:08
@GregJazz: Ezt én is olvastam tegnap, de szerintem nem lesz belőle semmi. Előtte u2-ről volt szó. Minden évben Red Hot Chili Peppers meg U2 koncerttel hülyítik az embereket a szigetesek is. Aztán panaszkodnak, hogy nincs pénz, meg nullszaldóra is alig jön ki (na persze). Szóval ha lenne európai turnéja Stingnek, akkor elhinném, így nem nagyon.
Az elmúlt évtizedek során számtalan előadó és együttes készített már karácsonyi témájú lemezt, és ezen belül a jazz feldolgozásoknak is se szeri se száma. A decemberi szavazás győztese nem véletlenül lett a Jingle All The Way a Béla Fleck & The Flecktones-tól.…..
Hamarosan újra itt a karácsony! Vajon milyen ajándékot vásároljunk jazz-őrült párunknak, rokonunknak, barátunknak, ismerősünknek? Az alábbi egy tucat friss CD ehhez nyújt segítséget, mert a maga nemében mind-mind nagyszerű alkotás! Jó válogatást kívánok!Előadó(k):…..
Dominic Miller angol gitáros, Sting első számú kísérőzenésze. 20 éve zenélnek együtt és közeli barátok. Ahogyan az egykori Police-frontember fogalmaz, Dominic az ő „jobb keze és bal keze”. Az Argentínában született hatgyermekes muzsikus viszont kettős karriert űz.…..
Herbie 2009.11.22 17:04:19
Az 52 éves svéd harsonás, Nils Landgren és a 69 éves amerikai billentyűs, a Joe Sample zenekarainak közös koncertjére 2008. július 21-én hétfőn este került sor a Millenárison. Landgren a klasszikus zenétől, a folkon és a popon át, a big banden keresztül jutott el a jazz-funk…..
Itt van az ősz és itt van az újabb koncert-szezon! Nem is akármilyen jazz-produkciók látogatnak el hazánkba a közeljövőben, érdemes tehát így év vége felé a naptárra és az előadók neveire vetni néhány pillantást. Az alábbi válogatás csupán egy tucat az…..
Tal Wilkenfeld, egy feltörtekvő és rendkívül tehetséges ausztrál basszusgitáros lány. Korábban már foglalkoztunk vele itt a GregJazzBlogon. Az elmúlt hónapban ő nyerte el szavazaitok zömét, mint a kedvenc női jazz muzsikus.„Bármilyen hangszert is vettem a kezembe, mindig…..
„Minden sikeres férfi mögött egy nő áll.” – tartja az ismert mondás. Természetesen ez alól a jazz muzsikusok sem kivételek... Vajon igaz az, hogy Mike Stern felesége is gitáros? Mivel foglalkozik Joshua Redman vagy Harry Connick, Jr. élete párja? Mekkora a családja…..
Hajónapló Csütörtök. 2009.07.23 18:16:00
No ez nem lesz egy hosszú bejegyzés. Mert, hogy sietek. Kint lakunk a hajón lassan egy hete. Így sokkal hatékonyabban tudok dolgozni. Most is csak azért ugrottam haza robogóval, amíg egy ragasztás megszárad és le tudom venni a szorítókat, hogy megválaszoljam a méleket, meg naplót…..
A Pittsburgh-i születésű George Benson egy igazán érdekes jelenség. 1964-ben, azaz 21 évesen (45 évvel ezelőtt!) jazzgitárosként kezdte el karrierjét, de az első komolyabb sikerei csak a ’70-es évek közepétől datálódnak. Mindig is több stílusban mozgott otthonosan és…..
A mai nappal beköszöntött a meterológiai nyár. Ennek jegyében szeretnék bemutatni Nektek pár érdekes feldolgozást George Gershwin Summertime című szerzeményéből. Gershwin 1933 decemberében kezdte írni a szóbanforgó dalt, amely a Porgy And Bess című opera…..
Branford Marsalis szaxofonos személyes ikonom immár 20 éve. Tulajdonképpen ő általa kezdtem el ismerkedni a jazz stílussal, amikor a '80-as évek közepétől - több nagyszerű társával együtt - Stinget kísérte. Nem felejtem el azt a momentumot, amikor 1988 környékén egy vasárnap…..
Áprilisban az olasz-kanadai származású, Michael Bubléra érkezett a legtöbb – már-már gyanús mennyiségű – szavazat. Az énekes tehetségére 15 éves korában figyelt fel a család, amikor karácsonykor a White Christmast énekelte. Ezek után zeneszerető nagyapja…..
2009. május 2-án a Művészetek Palotájában 1700 néző előtt csoda történt. Annak ellenére, hogy Snétberger Ferenc, Richard Bona és Paolo Vinaccia ebben a formációban életükben először játszottak együtt, két órára szó szerint elvarázsolták a nagyérdeműt.Az 52 éves…..
Herbie 2009.05.20 15:02:48
@SumQuiSum: Milyen minőségben veszel részt? Remélem kijön Dukey dedikálni, ha nem akkor csak irigyellek.
Alwyn Lopez Jarreau, azaz ismertebb nevén Al Jarreau a világ egyik olyan énekese, aki szinte mindent elért, amit valaha is lehetett ezen a pályán: négy évtized lefogása alatt három különböző kategóriában (jazz, pop és R&B) összesen hat Grammy-díjat nyert. 1940-ben…..