Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fbal02

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten 90 éve (zsidó dátum szerint tegnap, Áv hónap 17-én) annak, hogy arab terroristák és felhergelt csőcselék lemészárolták Hebron városának kicsiny zsidó közösségének tekintélyes részét, melynek következtében a várost néhány évre „zsidótlanították” az akkor a terültet fennhatóságuk alatt tartó…..
fbal02 2019.08.20 22:10:34
@sircharley: ez mindig is (ősi)zsidó terület volt, ahogy a cikk is említi, csak közben odapofátlankodtak az arabok és kitalálták maguknak, hogy az mindig az övék volt.
Az elmúlt hat napban a 2019-es faültetési program felmérésének munkájával, kéttucatnyi óvodánk, tucatnyi bölcsődéink udvarainak és épületeinek végigjárásával voltam elfoglalva. Hát igencsak tanulságos volt.  Egyrészt öröm volt látni a már növekedésnek indult hozzávetőleg 100 fát, juharokat,…..
KultúrSokk A 64-es betegnapló 2019.01.17 12:52:35
Jellemzően a hazai gyártású skandináv krimik nehezen jutnak el a magyar célközönségig. Leginkább olyan sikerprodukciónak szánt filmekkel találkozhattunk az utóbbi években, mint a Hóember vagy az Ami nem öl meg – ám az amerikai kiadású A tetovált lány óta egyik sem lett igazán jó. Viszont most mégis…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma 1968-tól 1970-ig utazunk vissza az időben. 1968. május 8. A Vörös Csillag traktorgyár két DUTRA típusú traktorral segíti Ferihegyen a…..
fbal02 2018.10.27 23:36:05
Éppen lakásnézőben vagy és eljátszottál a gondolattal, hogy a legfelső lakást válaszd leendő otthonodnak? Mielőtt végleg elköteleznéd magad olvasd el, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár egy ilyen választás. ..
fbal02 2018.10.10 21:32:06
Legfelül lakom panelben, 10.-en nagyjából 20 éve. Nálam a hátrány: Télen meleg, nyáron meleg. Csak klímával élhető nyáron. Beázik, mert bizony beázik. Tökmindegy milyen profi cég csinálja a tetőt, nagyjából 5 évente - különböző helyeken - , de beázik. Aztán örökös hatc a liftért. Ha bringás vagy pláne szar a 10., nézheted az állandó pofavágásokat, amikor beszállnak melléd a liftbe. Lefelé retteghetsz mert soha nem tudsz úgy lemenni, hogy ne szálljon be vmi tahó, aki képes a 3.-on beszállni, hogy lejöjjön a fsz.-re, de van olyan is, aki az elsőn száll be és még ő vágja a pofákat. Aztán, amit itt nem mond senki, hogy a víznyomás szar, nálunk annyira szar, hogy olyan mosógépet kellett választanunk, ami nem tilt le egy időn túl mert annyi idő, amig feltölt a gép. A zaj meg a por, hogy kevesebb az kamu, ugyanolyan por és zaj van, mint pl 5 emelettel lejjebb. Ha bútort veszel vagy bármilyen nehéz árut kell felhozni akkor szívni fogsz és a szállítóknál is jól megdobja az árat. Van, ahol 2000Ft/emelettel számolnak. Aztán ha bejön vmi drogos/alkoholista csóringer dögleni a házba akkor az a 10.-re fog jönni, nem egyszer volt már, hogy a lábtörlönkön aludt vmi embernek látszó förmedvény és nem nagyon akaródzott róla lemászni, rendőrt kellett hívni. Előnye, hogy tényleg feletted nincs senki, legalább onnan nyugi van, de ha az oldalsó szomszédot tirpák akkor igazából tökmindegy. Aztán nálunk brutál jó panoráma van a budai hegyekre, szóval ez nagyon sok mindenért kárpótol. És még egy dolog, ha előfordul csótány a házban akkor a 10.-re sokkal kevésbé mászik fel.
Lakásvásárlásra készülsz, de a kritikus énedet csak a kiszemelt lakás küszöbén belül aktiválod? Nagy hiba! Már a lépcsőház bejárata körüli terület is sok mindent elárul. Ne menj el olyan árulkodó jelek mellett, amik később komoly hatással lehetnek a mindennapi életedre, ha oda költözöl...
fbal02 2018.09.25 20:52:40
@Kolompár Magneto: Ez - sajnos - pontosan így van. Volt már velük sok élményem lakótelepen, hát nem kívánom senkinek.
Közúti válogatás augusztusból: kinek van igaza? A poszt végén szavazni lehet a leghülyébbre! Első videónkban az látszik, amint egy fekete BMW jobbról, a leállósávban előzi meg a többi autóst. Ez mindenképpen szabálytalan és életveszélyes, de azért tegyük hozzá, hogy az is eléggé idegesítő, amikor…..
Nyilván a lakásod felújítását senki nem tilthatja meg – a te tulajdonod, jogod van kedved szerint alakítani. Ahogy az is egyértelmű, hogy nem tehetsz azt, akkor és úgy, amit csak akarsz – hiszen a felújítással mások életébe is belenyúlsz. Egy klíma kültéri egysége elcsúfíthatja az egész homlokzatot,…..
fbal02 2018.07.28 02:04:55
@öreg baka nem rakéta: Hát hogy nálatok (remélem nem baj a tegezés) hogy megy azt nem tudom, de nálunk így megy. Van, aki kiírja, hogy lesz felújítása és egy csomóan még egy cetlivel se tisztelnek meg. Nálunk pl 8 lakás van a mi folyosónkon és olyannyira nem mernek szólni a szomszédaim semmiért, hogy akár disznót is vághatnál a folyosón vasárnap este 10kor, akkor sem fognak kijönni szólni. Mindig van jónéhány lakó, aki szarik a házirendre és hétvégén este 8kor is csak azért is felfúrja azt a kis polcot mert 8 luknyi fúrást csak kibirnak már a rohadt szomszédok.
Figyelem, szigorúan szubjektív elemzés következik!  Hónapokig nézegettük a szigorúan alacsony árfekvésű faházas nyaralókat a Dunakanyarban, mielőtt belevágtunk. Megnéztük Verőcét, megnéztük Kismarost, Nagymarost - majd végül Zebegényt. Az online portálok kínálatából és az apróhirdetésekből…..
Az elmúlt két évtizedben számos kisebb-nagyobb volumenű közterület-felújítási projektet végeztek el a fővárosban – olykor valamelyik kerületi önkormányzat saját hatáskörében, máskor a Fővárosi Önkormányzat irányításával. Viszont mindegyiknek van egy közös jellemzője: a kivitelezés során használt…..
A tervgazdaság majdnem kivégezte a fagyisokat, de érkezett az új megváltó, a jégkrém. Helló Leo!   A 70-es, 80-as évek balatoni nyarainak elmaradhatatlan jelensége volt a fagylaltozók előtt kígyózó sor. A maszek fagyizók előtt a jobb ízekért, az állami fagylaltosoknál pedig legtöbbször a hiány…..
"Társasházi kutyás illemszabályok" cikkünk olvasása után kért segítséget Aszterik, aki igazi Házmestermedvének való bajban van, mert a szomszédságában nem egy, hanem egyből két folyton ugató kutya is lakik. Nézzük, mit tehet, ha nem akar beleőrülni, de költözni sincs kedve!..
Albérletet találni nem könnyű feladat. Sok helyen kell érdeklődni és több lakást is érdemes megnézni, mielőtt kiválasztanád a neked leginkább megfelelőt. Lássunk néhány rémálomba illő érdeklődőt, hogy kicsit átérezhesd, hogy a másik oldalnak sem csak habos torta az élete. Ha pedig a lakástulajok…..
Barna hajú lányok Connie 2018.05.02 04:44:00
fbal02 2018.05.03 23:31:50
@yszka: Igazad van, de erről igazából a fotós tehet. Egy klasszis nővel izléstelen pózokat csináltatott.
Az elmúlt napokban megrendítően sok történetet hallottam teljesen azonos narratívával: van az osztályban, ovis csoportban egy rossz gyerek, lökdösődik. A szülők nem csinálnak semmit, az iskola nem tud, a szülők összefogtak és eltávolították a gyereket, akinek „úgysem való a rendes iskola, kisegítőbe…..
fbal02 2018.04.06 06:22:00
Én ezt az oldalt is megértem, hogy a problémás gyerek csak nagyobb odafigyelést érdemel, és nem ő tehet róla és csak vmilyen probléma miatt ilyen. Mindezt megértem. De a másik oldalt is meg kell érteni. Amikor a fiam 9 éves volt, volt az osztályában két terrorista, akik semmi mást nem csináltak csak a többi (a gyengébbet mindig) gyereket cseszegették szó szerint. Órán nem figyeltek soha, káromkodtak, verekedtek, a földön fetrengtek stb., aki ismeri ezt az tudja. Na most szerencsétlen tanárnő(k) rendesek voltak és minden megpróbáltak. 5x annyit foglalkoztak a 2 "rossz gyerekkel". A szülők egy ideig tolerálták a dolgot, (én is) de aztán mindenki ideges lett, hogy a rossz kölykök miatt a többi gyerek fele annyi odafigyelést kapott és a tananyaggal is sokkal kevesebbet foglalkoztak, a végén pedig nekünk kellett otthon behozni a lemaradást mert a tanárnő minden ereje a két terroristára ment. Sajnálom ezeket a gyerekeket, de sajnos meg kell érteni a szüleiknek, hogy ez egy átlagos oktatási rendszerbe nem fér bele. Egyébként a cikkel sem értek teljesen egyet, aki akár szakmájából adódóan sokat foglalkozott gyerekekkel az tudja, hogy igenis vannak rossz gyereket és igenis vannak hülye gyerekek is, akiken természetesen lehet sokat csiszolni, de akkor is hülye és rossz eredendően. Többnyire ezekből lesznek a hülye és viselkedni képtelen felnőttek is. Más is él rossz körülmények között és más sem kap megfelelő figyelmet gyermekkorában és még sem lesz viselkedészavaros, se agresszív, se közözködő, se idegesítő. Nem véletlenül mondják, hogy nézd meg a szüleit A szülei felnöttként is viselkedészavarosak (jó pár van belőlük)akkor a gyerek is az függetlenül hogy mennyi figyelmet és törődést kap. Nekem sajnos ez a tapasztalatom és borzasztóan sajnálom azokat a pedagógusokat, akiknek nap mint nap ilyen prorblémákkal kell megküzdeniük.
fbal02 2018.04.07 12:50:11
@Zűrzavaros Család: Csak annyit tudok ezekről a gyerekekről, hogy már jó pár iskolát megjártak és mindenhonnan eltanácsolták őket. Képtelenek voltak viselkedni, figyelni és 3 percnél tovább egy helyben ülni. Minden lehetséges szabályt áthágtak és minden lehetséges módon kötetkedtek a többiekkel. És még annyit, hogy hiába foglalkoztak velük a tanárok sokkal többet, gyakorlatilag semmit se ért, számottevően semmit se fejlődtek közel fél év alatt, csak a többi gyerek maradt le minden tantárgyból. A mi idönkben is voltak "hülyék" az osztályban (45 éves vagyok), legtöbbször azokkal sem lehetett mit tenni. Nem véletlen mondta az akkori osztályfőnököm egy ilyen gyerek anyjának szülői értekezleten, hogy:
- Kedves Anyuka, meg kell értenie és el kell fogadnia, hogy az Ön fia sajnos hülye. Ki lehet ezen akadni, de a tényeken nem fog változtatni, sajnos ez van, jobb esetben kinövi, rosszabb esetben hülye marad.
Tudom, hogy ez a hozzáállás a mai, sokkal liberálisabb oktatási szemléletbe már nem nagyon fér bele, de a 70-es, 80-as években egy ilyen gyereket azonnal vittek a korrekciós osztályba és nem fárasztották vele se a többi gyereket, se a tanárokat. Az ismerettségi körömben is van ilyen gyerek, akinek ha megnézem a szüleit akkor általában megtalálom a megoldást, hogy miért ilyen a gyerek. Valahol olvastam is néhány éve egy cikket (sajnos nem tudok címet), ahol erről beszélt egy szakértő, hogy 80%-ban a gének határozzák meg, hogy milyen lesz egy gyerek és 20%ban lehet ezen csiszolni. Nekem is abszolut ez a tapasztalatom és azt is tudom, hogy ezzel rengetegen nem értenek egyet sőt fel is háborodnak. Ahogy egy harci kutyát is lehet szeliden nevelgetni és szelid is lesz valamennyire, de elég egy szikra rossz időben és rossz helyen és már is elő jön belőle, hogy milyen géneket hozott magával.
Már korábban írtunk arról, hogy mennyire menő manapság melegítőben járni. Ma már nem az otthon Tv-zős, boltba leszaladós melegítők korát éljük. Lassan ott tartunk, hogy bárhová (persze ezt neked tudni kell megítélni, hogy illendő e) elmehetsz melegítőben és stílusosabb lehetsz, mint valaha. Ma már a…..
Egy külföldről visszatelepült olvasónk fordult hozzánk levélben, hogy saját horrorisztikus történetének megosztásával járuljon hozzá, hogy mások ne kerüljenek hasonló helyzetbe. Mivel félt, hogy esetleg további kellemetlenségek is érhetik, neve elhallgatását kérte. A szövegben előkerülő név tehát…..
fbal02 2018.03.11 21:07:48
@Kulminaator: Az altatóorvos, hogy, mint egy menő sebész csak átlagosabb fizimiskával és pénztárcával. Aki sok kórházi orvost lát, az rögtön megmondja, hogy na ő egy altatóorvos lehet. A karosszérialakatos pedig gyakran olajos a nyakánál is és már messziről látszik a koszos körme illetve onnan is megismered, hogy nem érzi jól magát egy vasalt ingben, folyton fészkelődik.
Befejező részéhez érkezett az időutazásos sorozatunk, amelyben képek segítségével tettünk egy kis kirándulást a múltban.Persze azért a befejező részre is tartogattam nektek tíz újabb képek a régi időkből, amelyeket a Fortepannak köszönhetünk...
fbal02 2018.03.08 22:12:48
Most leírtad a saját szubjektív véleményed és élményed. Nekem jobb világ volt. Én nem csorgattam a nyálam a külföldi katalógusokra, szívesen nézegettük őket persze, de nem kaptam sírógörcsöt mert nem volt playmobilom, volt helyette magyar playmobilom és ez csak egy példa volt. Amire szükségünk volt azt így is megszerezte magának mindenki. Az osztályban mindenkinek volt legója, matchboxa és walkmane is és nem volt külkeres ismerősünk. Ha meg ötévente jött esetleg egy külföldi rokon akkor még volt casio órám is meg elektromos játékunk is és mi nem is számítottunk gazdagnak. Rend meg most nincs ahhoz képest mert akkor nem késeltek meg az utcán, és kiengedhetted a gyereked és pofán vágott a rendőr a hugyoztál a parkban, ezek is csak kiragadott kis példák, de aki akkor élt az tudja miről beszélek. A fegyelem meg nem egyenlő az üttörőséggel, aminek egyébként rengeteg előnye volt mert én pl bejártam a fél országot tök ingyen a mindenféle vándor és üttörő táborok segítéségével azontúl, hogy 100 féle foglalkozásra jártunk szintén tök ingyen. Azt írod "Ma is az van, csak normális helyen kell lakni." És aki nem lakik normális helyen az dögöljön meg mert nem tellett neki jobb könyékre? Egyébként nem volt annyi szemét, nézz meg egy régi videót Budapestről a 70es/80as évekből, meg fogsz lepődni. Minden pont a rendszerváltás után romlott el, a közbiztonságtól kezdve minden. Volt szocializmus, na igen, most meg mi van helyette nézd meg.