Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brahamb

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A morgás joga Tanulja meg szeretni 2012.08.09 20:13:02
Budapest főpolgármestere nemcsak a fővárosról szóló évkönyvekbe írja be visszavonhatatlanul a nevét, hanem az  új az BKV-szín is róla kapta (gúny)nevét: "tarlóskék". A névadó kiléte kezdetben rejtély volt, Vitézy Dávid is szerepelt a keresztapa-gyanúsak között, ám a…..
brahamb 2012.08.10 07:41:44
A nyári uborkaszezon ellenére zajlanak az események: elkezdődött az olimpia, ami jó, befejeződött az országgyűlés, ami még jobb, valamint szaródik széjjelfele a nemzeti radikális nácipárt. Örömmel vegyes boldogsággal vegyes röhögőgörccsel értesültünk róla a minap, hogy…..
brahamb 2012.08.05 08:44:12
@idelle: pénz egyre kevesebb lesz, a jövő az, hogy aki képe lenne de nem dolgozik, az meg fog dögleni, senkit sem fog érdekelni.
brahamb 2012.08.05 08:44:45
Manapság sokan próbálják a világjobbító szándékú iparmágnás, Henry Ford nyakába varrni az elektromos autózás első, 1890-1910 közötti első térhódítási kísérletének elfojtását, mondván: az általa 1904-ben bevezetett futószalagos rendszerű autógyártás nyomán tett…..
brahamb 2012.07.28 23:54:38
@erik ssonfan: De bírom azokat az "okosokat" akik szerint az egész rendszert a mostani rendszer részeként képzelik. Teljesen új akkumulátorok kellenek, megújuló energiaforrással töltögetve. Dollárezermilliárdokat fordíthattak volna már rá az elmúlt 100 év alatt az autógyártók a hülye benzines fejlesztések helyett...
brahamb 2012.07.29 00:05:45
@chipanddale74: na ez az. Ha 1980ban kezdték volna ezt, akkor a 15 év 1995ben járt volna le, azóta plusz 17 éve fejlesztenék folyamatosan, tehát 2012ben elérhettük volna azt a szintet amit így 2030ban fogunk.
Kiemelkedően sokat, jövedelmük 36 százalékát költik a magyarok lakhatásra – derült ki a Nielsen piackutató internetes felméréséből. Ez a mutató messze meghaladja az európai átlagot, de ami még meglepőbb, hogy ez az adat a régióban is kirívónak számít. Ez felveti bennem azt…..
Publius Nem kell mindig zabálni! 2012.07.24 11:45:00
Kormányunk fejlődik és láthatóan nagyon ráér. Az Alaptörvényben előírt feladatait már mind kiváló színvonalon teljesíti, ideje van önként vállalt, felhatalmazással ugyan nem rendelkező tevékenységekre is. Most már nemcsak a haveri kör cégeinek adminisztratív…..
Bándy Kata eltűnése nem véletlenül váltott ki akkora figyelmet, együttérzést és összefogást - még ha ez többnyire virtuálisan manifesztálódott is - mint amekkorát az elmúlt napokban tapasztalhattunk: az őt nem ismerők számára is azonnal nyilvánvalóvá volt, hogy egy…..
Orbán Viktor méltó módon válaszolt az amerikai Kongresszus 50 képviselője által június végén írott levélre.  Mármint hozzá méltó módon. A képviselők alapvetően a Jobbik mindennapi antiszemita és cigányellenes kirohanásait sérelmezték, illetve hiányolták, hogy a magyar…..
brahamb 2012.07.04 19:22:41
@maroz: Még egyszer: nem értem.

az MSZP kormányzat alatt volt gárdaavatás, kitörés megemlékezés, masírozás. Most nincs, tiltva van. Mi ebben a támogatás?

Amerikában szabadon tüntethetnek, a kormányzat békésen tűri az ottani náci szervezetek működését.

Nem értem, magyarázd meg a különbséget!
brahamb 2012.07.04 19:25:45
@Kettes: Hogyan lépjen fel? Van törvény rá, pereld be az alapján a zsidózókat. Ja hogy mégsem? Nagy a száj, csak mire fel fogyikám?
Két BKV-MTI humorcukorka még 2008-ból:Majd eltelt a négy hónap, és meglepetten konstatálták, hogy a Baross térrel még nem végeztek. Kiadtak még egy közleményt.Nos, 2008 októbere már rég elmúlt, és a Baross tér így néz ki. Jelenleg még mindig el van zárva az autósforgalom…..
Egy élhető nap, amikor Budapest napsütötte terepasztalnak, bringára pattant lakói pedig kedves kis maketteknek tűnnek. Köszönhetően a CM-nek és a tilt-shift technikának.City Of Joy from daniel fiantok on Vimeo. A 2010-es tavaszi Critical Masst dolgozta fel sajátos szemszögből az Index…..
brahamb 2012.04.23 05:16:39
@Pierre Batka: Ez azt jelenti, hogy a KRESZ szerint a Budapest VII/VIII. kerületi Rákóczi úton (mivel a buszsávban a közlekedési tábla szerint csak busz közlekedhet) a buszsáv MELLETTI autósávban, azaz a középső sávban kell kerékpárral közlekedni.

Ha ebben a sávban jobbra tartasz, az autók sávon belül próbálnak majd előzni, a buszsáv felé szorítva téged a kerékpárral. Ott meg éppen jön egy gyors hetes busz mögötted nagy gázzal... és a KRESZ szerint ekkor vagy szabályosan közlekedő kerékpáros.

Emiatt ajánlják akik értenek is hozzá azt, hogy ilyen esetekben a sávon belül nem szabad jobbra tartani, az egész sávot el kell foglalni a kerékpáros saját életének megóvása érdekében.
A GPS-funkciós okostelefonok terjedésével néhány kerékpáros felfedezte magának, hogy nagyvárosok utcáin biciklizve ábrákat rajzolhat bele a világba. A műfaj rövid idő alatt elért végső határaihoz. A végső határt valószínűleg Micheal Wallace, művésznevén Wally…..
A napokban csak úgy röpködnek az új adónem-tervezetek kormányzati részről, kicsit olyan, mintha prémiumot dobott volna fel Viktor, hogy melyik minisztériumi közgazdasági zseni tud kijönni a legextrémebbel. Ugye az egykulcsos adó legalább annyira érinthetetlen, mint maga Matolcsy…..
brahamb 2012.04.21 13:09:40
@kpetya: a városhatárig teherautóval/vonattal, városon belül riksával
brahamb 2012.04.21 13:14:29
@ratman_: dugóban ülni az autóban, s ezzel bénítva le a várost, bűncselekmény :)
Néhány hétig az autók között kell közlekedniük a kerékpárosoknak az Andrássyn, mert átépítik a kerékpárutat és a parkolósávot. Az autósoknak is zökkenőkkel jár a következő hónap: a munkavégzés idején nem lehet parkolni. A munkálatok első része hétfőn kezdődött az…..
brahamb 2012.04.18 07:34:10
@Reggie:

Nem sokáig:

www.bkk.hu/wp-content/uploads/2012/04/BUBI_IT_egyeztetesi_anyag2012marc12.pdf

"Lánchíd és kapcsolatai
IT 5.3 szerinti javaslatok részletes kidolgozása és egyeztetése

Kerékpározhatóság javítása egyszerű beavatkozásokkal illeszkedve a Budapest Szíve II. terveihez"
brahamb 2012.04.18 10:31:11
@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö:

azért mert az istenbarma autósok dudálnak, szitkozódnak, centikre mennek el a szabályosan közlekedő kerékpárosokra.
Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Fishing On Orfű fesztivál szervező közleményt adtak ki a mai napon, amiben sajnálatukat fejezik ki a Kolin énekesével történt múlt hétvégi incidens kapcsán (mint azt a Lángoló is megírta, a fenti képen látható Linczényi…..
brahamb 2012.04.12 18:01:50
Meghalt a király, éljen a király! Most, hogy Schmitt Pál lemondott, egykettőre vége lett az elmúlt napok hisztijének, a szappanopera ott folytatódik, hogy ki legyen az új elnök? Sokan azt rebesgetik, hogy a Fidesz Kövér László mellett teszi le a garast, de én ezt nagyon nem…..
Az elmúlt hat évben több tízmillió néző követte szombat esténként a közép-kelet-kínai Honan tartományban a kivégzés előtt álló gyilkosokkal készített beszélgetéseket, melyet a múlt héten pénteken állítólag átmenetileg levettek a műsorról - írja az MTI. A Kivégzés…..
 Zsolték csak futó pillantást vetettek az itt látható csodaszép plakátra, és megállapították, milyen olcsó a belépő a gyerekeknek. Persze igazából nem ez derül ki, hiszen egyáltalán nem írnak rajta konkrét jegyárat:A hétvégi átverésén már pénteken átestünk. Oviba…..
Újabb ellenőri túlkapás - ezúttal a BKV egyik éjszakai járatán. Berilke fiának nem volt jegye, a kallerek pedig az egyszerűség kedvéért csupán lelökték a járműről. 2011.08.08-án fiamnak motor balesete volt. A sérülése nagyon komoly volt, újra kellett éleszteni. Arca…..
A Spektrum sorozatot készít Máté Bencéről, aki tavaly elnyerte BBC Wildlife Photographer of the Year nagydíját az azóta híressé vált Árnyjáték című hangyás képével. A háromrészes sorozatot a természetfotós tanyáján és annak környékén forgatják le, ahol Máté Bence…..
Még mindig elég sokan hirdetnek az ingatlanbazár.com-on, aztán csodálkoznak, ha az ingyenes időszak után fizetési felszólítást kapnak. Minthogy a felhasználóknak emailezgetett dokumentum neve "díjbekérő", és nem számla, nyugodtan töröljék a spamekkel együtt:Pár…..
Egy hete közöltük Attila levelét, aki megrökönyödve vette észre, hogy az Ingatlandepo kiszámlázott neki egy hirdetést, amit nem is adott fel. Mára kiderítette, hogy mégis ő adta fel, vagyis valaki a rokonságából, úgyhogy speciális körülményre tekintettel töröltük az eredeti…..
A kettős állampolgárság ügyéről kevesen tudnak, akarnak racionálisan gondolkodni (amikor 2004-ben vitatkoztam egy amúgy értelmes barátommal, elismerte az összes ellenérvemet igaznak, a vége mégis az lett, hogy de attól még meg kell szavazni, mert csak). Ennek ismeretében most…..
A világháló végtelen mocsarából emelt ki mindannyiunk okulására egy "ingyenes" ingatlanhirdetési oldalt Andrea. A Seychelle-szigeteken bátran bejegyzett Experient Enterteiment Ltd. (nem elírás) több domainen futó oldala a hirdetés feladásánál legörgetve olvasható…..
brahamb 2009.12.13 17:13:03
www.panaszfal.hu/index.php/topic,1732.1110.html

Tisztelt Fórumozók!
Aki valóban úgy gondolja, hogy lépne az ügyben, jelezze levélben az Érdekvédelmi Tanácsadók Országos Szövetsége (ÉTOSZ) címén: 1475 Bp. PF. 250.
- Név, cím, elérhetőség
- a hirdetés helye, időpontja,
- a lemondás időpontja (ha volt ilyen), és EREDMÉNYE,
- a követelést benyújtó cég neve, címe,
- a követelés összege, továbbá
- mely hatósághoz és mikor nyújtotta be panaszát,
- a panaszra küldött válasz fénymásolata (ha volt ilyen).
A személyes adatokat zártan kezeljük, a panasz és feljelentés benyújtásakor is CSAK A RENDŐRSÉGNEK adjuk át. Aki ezt a nyilvánosságot sem vállalja, KÉRJÜK jelezze, mert akkor csupán az "egy panaszos (település neve)" formulát alkalmazzuk. De azért belátható, hogy amennyiben mindenki anonim marad, akkor a beadvány komolytalanná válik.

pbanyai
(Bányai P.Mihály programigazgató, ÉTOSZ)
brahamb 2009.12.22 22:39:02
@bedmen1:

itt szétnézel, mindent megtalálsz
(nevet, címet régebbieket is):

www.panaszfal.hu/index.php/topic,1732
Björk, 1995. szeptember 28., Budapest, Petőfi Csarnok Goldie volt a vendég, aki akkoriban nem csak turnézni járt Björkkel, de kettesben moziba is. Ennek köszönhetően vesztette el Magyarország a szüzességét drum n' bass/jungle-ügyileg, Goldiék úgy tükrözték a jelenlévők…..