Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kotyogó

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tulajdonképpen hiányozni fog Verebes István, ahogy két tuja mögül szuszogva kérdez valamit, hogy aztán meg is válaszolja. Vagy Lakat T Károly, ahogy gyöngyöző homlokkal szerelmet vall Szekeres Imrének egy irdatlan méretű plazmatévé árnyékában. A Napkelte a rendszerváltás…..
Búsan-borongósan vagyunk kénytelenek olvasóink tudomására hozni, hogy nemes kezdeményezésünkkel baj van. Az történt, hogy egy bizonyos pincészetre egyetlen nap alatt nagyjából száznyolcvan pontnyi szavazat érkezett – ami önmagában nem lenne orbitális probléma, ha ezeket a…..
Az Alföld megkapta, ami járt neki: Frittmann Jánost választotta az év bortermelőjének a Magyar Bor Akadémia. Az Alkesz úgy tudja, viszonylag szoros volt a verseny, pontos számokat azonban nem árult el informátorunk. A győztesnek szívből gratulálunk, méltattuk már a munkásságát…..
Ha villányi termelőket kérdezünk az évjáratokról, általában arra a következtetésre jutunk, hogy az anyatermészet Villányt csupa "kiváló", "igen kiváló" és "egészen csodálatos" évvel örvendeztette meg. Na már most, ha ez igaz – és miért ne…..
Olyan jól sikerült tavaly év bortermelőjét választanunk, hogy nekifutunk újra. Korábban kezdjük, mint akkor, lezavarjuk az egészet karácsonyig. Természetesen nem mi emeljük piedesztálra az arra érdemeseket, hanem nyájas olvasóink. Önök dönthetik el tehát, hogy ki tette a…..
Bemutatkoztak az év bortermelője díjra jelölt személyek egy szakmai rendezvényen, tájékoztatta Sümegi József, a Magyar Bor Akadémia elnöke az MTI-t. Az első körös jelölés során kiválasztott öt ember ábécérendben: Frittmann János, Konyári János, Légli Ottó, Lőrincz…..
A Loliense Balatonlelle válasza a Kopárra, és Albert gazda kedvenc óriásölője. Mellé tenni a garast igazi civil kurázsira vall, hiszen ha van reflektorfényben lévő magyar pince, amelyet a borpuritánok az újvilág szálláscsinálójának, a kaliforniai mákony forrásának tartanak,…..
Szerintem említettem már, hogy a Pántlika Pincészet 1994-es sauvignon blanc-ja által ismerkedtem meg ezzel az érdekes fajtával. Később a balaton-felvidéki borászat kikopott az érdeklődésem homlokteréből. Ám eszembe jutott, mi lenne, ha megidézném a régi időket. Múltkor…..
Már-már direktbe drága olvasóinknak írt slágert a népszerű hiphop együttes, miszerint a Bëlga. A Boros című dalban minimum hat ismert alkotó munkásságának állítanak verbális emléket – Németh Attilától Frittmannékon, a százpontos Áts Károlyon, Bock Valéron és Gere…..
Kotyogó 2007.10.17 21:31:17
Benikuty!
Dehogy csápolna Kotyogó, ha benne lenne a Feind. A Konyári biztosan nem rímel, ezért maradt ki. :-) Azt hiszem teljesen félreérted a dolgot.
Big agne
Nem hiszem, hogy Feind Lajost nekem kellene félteni!
Zorankanak meg igaza van.
Nálam az a stílus ütötte ki a biztosítékot, amit az origón nyomtak ezek a nagyképű srácok, akik azt hiszik, hogy ők a világ közepén állnak, mint mérce. Azután meg itt olvason a cikket, hogy az albumukon néhány borászt nyomatnak. Hát érdekes, hogy mindehol őket nyomatják, ők meg néhány kiválasztott borászt... Valójában a stílusukat kritizáltam, és azt, hogy ehhez a média tárt karokkal nyújt segítséget! Minden szart átveszünk és minden szép és jó elől elfordítjuk a tekintetünket. Azt írtam, ha valakinek bejön a Belga, akkor hajrá. Lehet, hogy indulatos voltam. Elnézést! De az az érzésem, hogy időközönként lemegyünk RTL, TV2 stb kutyába. Aki nem tud festeni, az két X-et rajzol a vászonra, majd ideológiát gyárt hozzá. Aki képes rá, azt be sem viszik egy galériába. Képzeljétek el, ha mindezt egy jó borász borával teszik...
Persze mindenkinek meg van a maga szerepe. A Decanter magazinnak is. Csak felelőssége is van. Ezt talán nem szabadna elfelejteni. Itt értelmes emberek szokat véleményt formálni. Azok is értelmesek, akik Belgát hallgatnak vagy éppen más zenét. De nehogy mán a Belga szeretete jelentse az értelmi színvonalt. Sokan elmehetnének Olszországba körül nézni, hogy mi a kultúra és a bor szeretete.
A címszereplő úriembert nem muszáj ismerni, viszont érdemes. Az általa tulajdonolt borászat tavaly ünnepelte 150. születésnapját, nem állítható, hogy visszafogottan. A fő esemény olyan sikert aratott, hogy döntés született: ezentúl minden évben megrendezik a Summa névre…..
Azt mondják, a chardonnaynak nincs igazán egyedi karaktere, inkább afféle tabula rasa, amelyre kedve szerint írhat a terroir (vagy a borász). Azaz eszményi alany a dűlőfaggatáshoz, vagy akár a nature or nurture vita borászati lefolytatásához. Saját praxisomban a chardonnay legalább…..
Törzshozzászólónk, Defter előbb kommentjeivel igyekezett felhívni a figyelmet a szekszárdi szüreti napokra. Aztán amikor szóltunk neki, hogy ha kedve tartja, beszámolót is írhat az eseményről, kapva kapott. Úgyhogy alkalmi külsősünk helyszíni szemléje következik az…..
Az egyik hiperben lőttem az első Benza-palackot, egy rajnait, akkor még nem sejtettem, hogy. A címkén annyira büszkén, annyira magabiztosan feszített szép antikva betűkkel, hogy Benza György borászata, és még a kapszulára is ráírták, hátha a címke kiskapitálisai elkerülnék a…..
A templomi szertartásokon használt borok minőségének fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Zala megyei Kiskutason megrendezésre kerülő Szent Gellért miseborünnep és -verseny – olvastuk a keddi MTI-örömhírt, amelynek még a címét sem változtattuk…..
A Művelt Alkoholista Fehérország 2007.09.14 06:17:00
Egyszer, nagyjából két-három-négy éve, arról beszélgettem két Konyárival, hogy hiába kellene Magyarországnak adottságai miatt is fehérborcentrikusnak lennie, hasztalan várjuk az igazán nagyszerű szárazakat. Azt a társalgást nemrég Konyári Dániel idézte fel, miután szóba…..
Milyen örvendetes, hogy a fiatalok egyre odaadóbban érdeklődnek a borkultúra iránt. Milyen nagyszerű, hogy a magyar kormány is szereti a bort. (Igaz, hogy inkább csak a vöröset és a száraz fehéret, a tokajit nem nagyon, mégis.) Milyen kár, hogy még 2007-ben is megszívathatják a…..
A kadarka olyan nekünk, mint a magyar foci. Egykori fényére büszkén emlékszünk vissza, jelenét inkább nem vesszük komolyan, elfordulunk, mintha valaki nyilvánosan fingott volna. Pedig a fajta sok mindenre képes volna, ha. De eddig elég kevesen próbáltak meg igazán szép bort szűrni…..
Index anyánk velvetesei és videósai vidám mozgóképriportot készítettek a várbeli borfesztiválról, amely ezúton tétetik közzé itt is. Gyümölcsös, testes, fűszeres, tüzes, pusztuljon Savoyai Eugén. Öröm látni, hogy egyre több fiatal érdeklődik a borok iránt. ..
Szombaton délután 1 és este 8 között megkóstoltam hetvenhárom bort. Szorgalmasan köptem és szorgalmasan jegyzeteltem. Minden tételről nem írok, mert két napig sem bírnám befejezni, úgyhogy főként arról olvashatnak, ami tetszett. Amiről nem írok, de önöknek bejött, arról…..
Na most kaming áutolok én is egyet ízesen, mélyen a szemekbe nézve, elérzékenyült hangon, úgyis szezonja van neki. Már a kaming áutnak. Legfeljebb sose leszek államtitkár, sose fogok gyanús gazdasági ügyekbe keveredni, állófogadásokra járni és fontos arccal rohangálni. Vagy…..