Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jeszenszky Zsolt

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jeszenszky Zsolt szegény a D-listás mikrohírességek klubjából is kikopott egy ideje, és átkerült a pártközeli holdkórosoknak abba a szórakoztató, bár a közfelfogás szerint inkább "kínos" csapatába, akik választási éjszakákon keselyűként keringenek a büféasztal…..
Tripla bruhaha: szerda este-éjjel bloggerhez méltatlanul oknyomozást folytattam, ami egészen elképesztő, bár nem meglepő eredeménnyel zárult. Az előzmény dióhéjban annyi, hogy Jeszenszky Zsolt, a Mahasz zenekiadói szervezet médiaarca egy, az Indexen szerdán közölt vendégcikkben…..
Bruhaha, rohannom kell a gyerekekért óvodába, de ezt nem bírom nem megírni két mondatban. Az Index ma vendégvéleménynként lehozta Jeszenszky Zsolt lendületes publicisztikáját, amiben a szerző, aki a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének munkatársa, és az online fájlcsere elleni…..
Jeszenszky Zsolt 2009.04.23 05:58:19
A média negyedik hatalmi ággá válása az internet tömeges elterjedésével kiteljesedett, több szinten is. Egyfelől soha nem látott eszközöket adott a kisemberek tömegeinek kezébe, amivel képessé váltak nagy, megdönthetetlennek hitt intézmények, status quo-k, establishment-ek teljes felforgatására. Ennek talán legjobb példája a zene-, film- és szoftveriparral szembeni tömeges kalózkodás: a világháló és a mögötte álló újabb és újabb technológiák hatására az általuk előállított termékek fogyasztói korábban soha nem látott zsarolási pozícióba kerültek, s nem csak üzleti modellek, de gyakorlatilag komplett iparágak ellehetetlenítésére alkalmas eszközzel rendelkeznek, amivel szemben mind a törvényi, mind a morális korlátok gyakorlatilag hatástalanná váltak.
A másik, hogy ugyanezen kisemberek számára óriási lehetőség nyílt a látszólagos szellemi, lelki kielégülésre is: az említett establishment-tel, bármilyen hatalmi helyzetben lévő emberrel, vállalattal, az állammal vagy bármilyen entitással szemben hirtelen óriásira bővült a hangos vélemény-nyilvánítás lehetősége, s a pszichológia által régóta ismert eszköz, a "jól megmondom neki" alkalmazása emberek milliói számára jelent folyamatos lehetőséget általános frusztráltságuk ily módon történő levezetésére, egészen az emberi faj szunnyadó sötét örökségei, az irigység, a gyűlölködés és a rosszindulat határtalan kiéléséig. A névtelenség homályába burkolózott "bátor" kiállás a hatalom illúziójának gőgjét, mámoros érzését adja szocializálatlan, a társadalmi érintkezés hagyományos formáira alkalmatlan, sok esetben lelkileg sérült emberek tömegei számára, akik ezáltal azt az illúziót is megszerzik maguknak, hogy az irigyelt-gyűlölt, számukra elérhetetlen lehetőségekkel bíró és pozíciókban lévő embertársaikat sikerül ily módon "lehúzni" maguk mellé.
S sok esetben mindezt egy adott mikroszubkulturális kör ovációjától kísérve, egymásra licitálva tehetik, így újra és újra megerősítve egymásban ezt a gőgős mámort.

ja, zsenidroidok, lehet guglizni, hogy hol és ki írta ezt... :D
Az akkreditáció intézménye a gyakorlatban – nálunk – a kilencvenes évek egyik legnagyobb bulija volt. Többé-kevésbé hozzáértő szervezetek, erős politikai lobbiháttérrel rátelepedtek egy-egy rendes szakmára és tanfolyamokat, vizsgákat kezdtek el nekik szervezni jó…..
Jeszenszky Zsolt 2009.01.15 18:47:29
Jeszenszky Zsolt 2009.01.15 19:07:21
melyik ámokfutást is mondod?
ahol jelentősen alulképzetteknek - veled az élen - magyarázom a közös jogkezelést
ahol ordenáré hangnemben szólókkal szemben - veled az élen - merészelem kikérni magamnak a személyeskedést, és nevezlek néha benneteket - még így is visszafogottan - annak, amik vagytok
ahol fantazmagóriákkal és konspirációs elméletekkel szemben próbálok némi valóságot csempészni az ingoványos talajotokra
ahol a kulturálatlanságot szóvá teszem egy olyan fórumon, amely már nevében is egyfajta kulturáltságot hordoz - de itt inkább a bitorol szó lenne a helyes
ahol nehezményezem, hogy egy interúalany felé, akit előtte "gombaként kinőtt" és egyéb kifejezésekkel illetsz, majd mégis megtisztel azzal, hogy ennek ellenére szóbaáll veled, tahó módon be sem mutatkozol a levélben, hanem egy szánalmas nick-kel írod azt alá?

vagy ahol megköszönöm, hogy ordas tahóságotokkal nagyon nagy segítséget nyújtottatok abban, hogy a releváns szakmai és döntéshozói helyeken megismerték álláspontunkat (és az ellenfél természetét is), és minden szempontból megerősödött szervezetünknek nemcsak a taglétszáma, de presztízse is (mondom, releváns fórumokon)

még egyszer köszönöm, mindenkinek, ennél többet soha, semmilyen más módon nem tudtatok volna az ügyünk előmozdításáért és a szakmai összefogásért, sőt, "összezárásért" tenni, még ha teljes mellszélességgel az egész világba üvöltöttétek volna, hogy "Igen, DJ vizsgát akarunk!"
ezennel elbúcsúzom, fölölsleges több jelenlétet és figyelmet generálnom, acsarkodó-unatkozó játékotok elegendően megszolgált minket, s olyan hasznos volt, amit még csak remélni sem mertünk a kérdés eredeti felvetésével.
elnézést mindenkitől (azoktól is, akik pedig semmiféle bocsánatkérést nem érdemelnek), ha időnként egy picit magam is átléptem bizonyos határokat a szókimondásban, de azért ha egy objektív szemlélő visszaolvas, elég szembetűnő lesz, mennyi övön aluli ütés, hány irányból záporozott rám, apámra, a családomra, s talán, mivel én is ember vagyok, időnként szakadhatott egyet-egyet a cérna.
még egyszer köszönjük a "segítséget" a szerzőnek és a kedve kommentelőknek is