Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koccintós

0 bejegyzést írt és 184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte egy időben jelent meg tegnap ez a két hír: Zuglóban javul a közbiztonság, Papcsák embere után nyomoz a szervezett bűnözés elleni alosztály. Itt most a nyájas olvasó nem vihog, nem kezd el kárörvendve fetrengeni a röhögéstől azt kommentelve kétpercenként, hogy persze,…..
koccintós 2012.07.06 12:05:39
@Gábriel angyal: "Szedlacsek Tamás Budapesten (ahogy a könyvben is) azt fejtegette, hogy az egyre mélyülő válságok, illetve az előtte kialakuló egyre nagyobb lufik létrejöttében jelentős szerepe van a nyugati típusú demokráciákban kialakult politikai versenynek, miszerint a megválasztott politikusok saját jól felfogott érdekükben nagyon rövid idő alatt szeretnének érezhető eredményeket produkálni, és minden fölhasználható erőforrást (elsősorban a szinte korlátlanul fölvehető hiteleket) arra fordítanak, hogy a lehető legrövidebb távon a lehető legnagyobb legyen a gazdasági fejlődés. Túlfújnak minden buborékot, még a buborék buborékját is.

Az ellenszert régen kitalálták már ugyanezek a társadalmak: amikor még az infláció volt a kormányok kedvenc játékszere (a korábban felvett állami kölcsönöket elinflálták, hatalmas károkat okozva más pénztulajdonosoknak, de az állam pénzügyi egyensúlyát úgy-ahogy megőrizve), akkor egyszerűen kivétetett a kormányok kezéből a monetáris politika, létrejöttek a független jegybankok. Ha a fiskális politikát (az eladósodás monopóliumát) is kivennénk a politikusok kezéből, akkor lehet, hogy rendbe jönne minden. És gondoljunk bele – mondta Szedlacsek Tamás –, százötven éve még az is elképzelhetetlen dolog volt, sci-fi, utópia, hogy a monetáris politikát elvegyük tőlük, és függetlenül intézzük."

Olvass néha értelmeset is, ne csak összeesküvés elméleteket... Így rettegés lesz az életed, az meg kinek jó?
koccintós 2012.07.06 12:46:39
@Wegam: "Csak egyszer próbálnátok kiejteni azt a szót,hogy Hazám..
Ez nektek soha sem fog menni."

Inkább mondd azt, amit szerinted mi nem tudunk. Ez az állandó, gyalázkodó káromkodás kicsit már unalmas...
koccintós 2012.07.06 12:50:29
@belekotty: Tőlem lehet Tadzsikisztánban is, csak ne káromkodjon mindig!

Egy kicsivel több tisztelet a másik iránt, még ha nem is értek vele egyet, ez olyan nagy dolog?
Három szerencsétlen idióta könyvet írt arról, hogy Orbán Viktort amerikai alapítványok és az EU intézményei meg akarták buktatni.  A könyv megírásának ötletét az adta, hogy túl sok az arra utaló ok-okozati összefüggés, hogy Magyarország és Orbán Viktor ellen…..
koccintós 2012.06.18 09:22:30
@amor2000: "Libás Gordon" - ő pontosan kicsoda is? És ha Bajnai Gordonról van szó, miért is libás? Erre azért kíváncsi lennék...
koccintós 2012.06.18 09:58:16
@Disintegrator Rising: Nem gondolod, hogy Legelő Őse éppen az ilyen kommentekre gondolt, mint a te legutóbbid? Elég kevés a konkrétum benne, és elég személyeskedő...
Érdekes kérdés ez. Más választ kapunk, ha a mai fiatalság 20-as 30-as korosztály próbálja megválaszolni ezt a kérdést, és egészen mást, ha az idősebb 70-es 80-as korosztály. Míg a mai fiatalok azon csatároznak, hogy Bajnai vagy Orbán-e a jobb, vagy rosszabb, addig az idősebbek…..
koccintós 2012.06.15 13:50:10
@koccintós: Á, megvannak, hál' Istennek!

Már kezdtem félni, és összeesküvés elméleteket gyártani... Ismerős, nem, Tanár Úr? :D:D:D:D:D
koccintós 2012.06.15 13:51:46
@Lencsés István: Ez az, Tanár Úr, ezt a keménységet szeretem! :D:D:D:D:D
koccintós 2012.06.15 13:57:07
@dbeata: Helyesírás, hölgyem?

Hallott már róla? :D:D:D:D:D:D:D:D
Varánusz Abcúg Ángyán, le vele! 2012.06.15 05:26:00
Bosszantó egy bugris bunkó, Abcúg Ángyán, le vele! Illemkódexről nem hallott, S nem tud még olvasni se! A nagy büdös parlamentben Úrnak képzeli magát, A nerről baszki azt sem tudja, Eszik-e vagy megisszák!   (via)  Kedves NERtársaim, szeretett Vezérem, meg te, te, te…..
koccintós 2012.06.15 11:36:30
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): Szinte izzanak a telefonvonalak és e-mail fiókok a központban, látom magam előtt a sürgés-forgást... :D:D

De az a tippem, hogy maradnak az eredeti lemeznél: ők (közgép, simicska, fidesz és holdudvara, stb.) legalább magyarok, mi meg itt a külföldi tőkét toljuk - ergo nem vagyunk magyarok.
A szerencse fiai a dánok, esélyt nem adott nekik senki a hollandok ellen, de, ahogy egy Eb-t is megnyertek már a mázlifaktor mindent megdöntő kilengésével, és most is durván belódult a mutató. (Tessék megnézni, hány helyzete volt a hollandoknak - igen, a focit gólokra megy, de abban,…..
koccintós 2012.06.13 16:08:32
@killin tours: Nosza, miért? Mesélj!

Szidtam valakinek az anyukáját, súlyos valótlanságot állítok direktben, vagy mi történt?
koccintós 2012.06.13 16:19:17
@killin tours: Értem. Anyukádnak ezt a hangnemet, ne nekem.

Mellesleg ha valakiről tök ismeretlenül egy fél sornyi kommentjéből azt állítod, hogy egy büdös paraszt...

Tudod mit? Te meg egy korrekt, fasza gyerek vagy. Ennyi.
Kb. 2 éve kezdtem el írni a blogom. Azért hagytam abba, mert anno nagyon sok kritikát, negatív hangvételű kommentet, levelet kaptam.. nem viselem jól a kritikát. Plusz a munkát is abbahagytam egy időre, magánéleti dolgok miatt.. Most viszont itt vagyok, készen arra, hogy folytassam..…..
A Művelt Alkoholista Villány 2012.06.06 13:00:00
Ez a poszt 2006 óta őrzi a szavatosságát. Ahogyan Albert gazda az önismétlés alkalmára írott bevezetőjében is jelzi, a valóság csak nem akar kifutni a poszt alól. "Hat év telt el azóta, hogy megírtam, Villány útelágazkodáshoz érkezett. Nagyon sok minden nem történt…..
koccintós 2012.06.07 14:22:50
@Parci: Hogy mit szeretnék bizonyítani?

Semmit. Leírtam, amit gondolok, mint ahogy te is. Azt hiszem, az eddigiek alapján nagyjából ennyiben is maradunk. Vagy hogy diplomácia nyelvén fogalmazzak: az álláspontok nem közeledtek.

U.I.: Teljesen igazad van, nem követtem nyomon egyetlen Sauska bor fejlődését sem.
koccintós 2012.06.07 15:17:16
@Parci: Azért szerintem ha megkóstolsz egy bort, vagy rögtön mondjuk kettőt is, akkor már azért az egyfajta támpont. Hogy elegendő vagy sem - nyilván azt mondod, hogy nem.

És ebben meglehet, hogy igazad van.

Konkrét állítást nem igazán tettem velük kapcsolatban; leírtam, és most is leírom: biztos vagyok benne, hogy a boraik minden jogszabályt és előírást betartva készülnek. Pusztán hitetlenkedek, tamáskodok.

Ezt mint célközönség (gondolom, nem saját maguk gondolták meginni az egészet) talán csak megtehetem.

Nem támasztom alá, nem támasztottam alá; tudod, erre eszembe jut az élsportolók kontra dopping tipikus esete. Van egy lista, amire felkerül, egy rakat szer. Okos emberek eldöntik, hogy melyek legyenek ezek.

Tegyük fel, én, mint élsportoló beveszek egy szert, nevezzük dehidroakármicsodaszernek. Egyébként arra jó ez a kis fiktív okosság, hogy a sejtek oxigéncseréjét javítsa. Nincs rajta semmiféle listán. Doppingoltam? Nem. Megint csak a példa kedvéért: te azt állítod, igen. Mivel támasztod alá?

Persze sántít a példám, és nem is ezért hoztam fel; én pusztán nehezen hiszem el, hogy a gyötrelem szar 2010-ből készül egy tipp-topp kis bor, természetes úton, rábízva magunkat a gondviselésre. Ennyi.
koccintós 2012.06.07 15:33:58
@Parci: "nem egy vargabor, na!" Teljesen igaz, legyen ez a végszó! :)
A Művelt Alkoholista Rövidzárlat 2012.06.04 06:00:00
A Művelt Alkoholista nagyjából hét évvel ezelőtt indult, és most véget ér. Sem meghatódásra, sem elkeseredésre nincs ok (az örömet sem akartam kifelejteni), mindössze annyi történik, hogy rugalmasan elszakadunk A Művelt Alkoholistától, és rövid akkutöltés után máshol, más…..
koccintós 2012.06.04 23:03:12
@perisztaltika: Szívemből szóltál!
Droli tegnap remek posztot írt Hisztiország címmel. Remélem nem követek el nagy hibát, ha úgy foglalom össze az írását, hogy a magyar választópolgároknak mindig az aktuális kormány politikájával van bajuk, és emellett a mindenkori ellenzék politikáját mindig jobbnak tartják.…..
koccintós 2012.05.24 10:11:39
@belekotty:

Így van, nem volt ott Fleto, viszont volt egy Dzurinda, és az eredményei:

kiszamolo.hu/gondoskodo-allam-kontra-piacgazdasag-magyarorszag-vs-szlovakia/

Mert meglépte azt, hogy néhány alapvető társasdalombiztosítási alrendszer hozzányúlt... Bele is bukott, de az eredményei vitathatatlanok!

Most gondolkodjunk? Melyik magyarországi párt szavazott minden lehetséges alkalommal és módon a változások/reformok ellen? Nem emlékszem, segítsetek már! Tudjátok, szociális népszavazás, 2008. március 9. - melyik volt az??? Nem jut eszembe, b****a meg...
Nívó Matolcsy nem ért hozzá(?) 2012.05.16 10:00:00
Érdekes, hogyan változnak az emberek: ha valaki 10-15 éve azt mondja, hogy Matolcsy György gazdasági főmuftiként megszorít, emeli az adókat, és nagy ívben tesz a gazdaság növekedésére, akkor jól körberöhögöm (nemcsak én). Gyurink a növekedésorientált gazdaságpolitikai…..
koccintós 2012.05.16 16:05:43
@Ben Franklin: 2008-ban közel 2400 milliárd forintot kapott állam bácsi az adózó polgáraitól. Ebből 154 ezer adózó fizetett közel egyharmadot, ez durván 800 milliárd. Akkori SZJA tételekkel számolva egy ilyen adózó átlagban 15 milliót keresett évente, átlagban havi több mint egy milliót.

Ha jól értem, szerinted aki bruttó egy millió felett gereblyézik haza havonta, az nem gazdag?

Akkor te mégis egy ilyen emberre, ismerve a magyarországi viszonyokat, mit mondanál? Tisztes kétkezi melós? Középosztálybeli? Vagy mi?
koccintós 2012.05.16 16:12:25
@Ben Franklin: Még egy kérdés! (Tudom, apróságokkal nem foglalkozol, stb., de!)

Szerinted egy tőzsdei ügyleten mennyi az adóteher? Árfolyamnyereség adó (20%), kamatadó (20%), és van egy apró pici baj: szja-t is kell (vagy legalább is kellene) fizetni utána a hatályos jogszabály szerint.

Szerintem ez azért elég komoly adóteher.
Figyelem, ezen a linken található egy táblázat, amiből kiderül, hogy a különböző osztályokon/munkakörökben dolgozó alkalmazottak fizetése milyen mértékben változik idén.  ..
koccintós 2012.02.25 09:01:02
@klausztro: Nem tudom, jártál-e az utóbbi mondjuk egy évben a Magyar Állami Operaházban, de ha nem, el kell, hogy keserítselek:

1. Az operaháznak nincs jó zenekara, és
2. A szólistái kevés kivételtől eltekintve pocsékak, ráadásul
3. Az előadásai úgyszintén.

Innentől édes mindegy, hogy adsz-e a vezetőségnek fizetésemelést vagy sem. Ugyanis az alapok hiányoznak (zenekar, kórus, kiváló szólisták), de nagyon súlyosan.

Úgyhogy ideje felébredni, jó reggelt!!!
Albert gazda Pause 2011.09.28 09:10:00
Lett néhány dolog, amit alaposan át kell gondolni –  de nem véletlenül nem az a bejegyzés címe, hogy vége, hanem az, ami. Részletek egyelőre nincsenek, semmi hátborzongatóra – megvilágosodásra, végső kétségbeesésre, teljes absztinenciára! –…..
Bejártuk a sauskásokkal a Siklós és Villány környéki dűlőket alaposan. Voltunk a Makárban, a Zuhányában, a Kopárban, az Ördögárokban, a Konkolyban, ránéztünk fentről a Várerdőre, a Fekete-hegyre. Gyönyörűek a szőlők a déli borvidéken. Láttam itt is elhanyagolt ernyőt,…..
koccintós 2011.09.08 08:48:54
Tegnap a borfesztiválon kóstoltam két borukat, volt előzménye is:

Ahogy mentünk a tokaji udvartól, megláttam, hogy a Monarchia kihozta Tóth István 2003-as (figyelem, az évjáratok fontosak!) bikavér válogatását. Nosza, azonnal megkóstoltam, forgattam, vártam, és szépen lassan kijött, hogy ez egy remek Tóth István bika. Beszélgettünk, és szóba került a Sauska, hogy ők ugye a közismerten nagyszerű, vörösboroknak pláne ideális 2010-es évjáratból már kihoztak ezt-azt... Át is mentünk, és megkóstoltuk a 2010-es Cuvée 13-at, és 2008-as Cuvée 11-et. Gyönyörű mindkét bor, készen vannak, de tényleg.

És akkor vissza Tóth Istvánhoz: én a 2003-as alap bikavért (nem a válogatást) még valamikor 2008-ban kóstoltam. Sose feledem a csalódást! Egy rendezetlen, kócos bort ittam, jó ideig nem is vettem belőle. Aztán mégiscsak akadt belőle egy-két üveg, el is tettem őket, majd fél évig pihentek otthon. Majd egy családi rendezvényen megbontottuk, és azt a meglepetést! Gyönyörű, hosszú, igazi Tóth Istvános bika volt! Érett, formálódott, tette a dolgát az idő és a bor.

Én már egy ideje hitetlenkedve figyelem, és a tegnapi csak meggyőzött ebben: ilyen borokat, mint a Sauska, nem lehet készíteni! Illetve lehet, csak az nem "a természet adta, nyúljunk bele a legkevesebbet, tegye a szőlő és a Jó Isten a dolgát" típusú dolog, hanem valami egészen más...

Csak az a fura nekem, hogy erről okos borisszák se nagyon beszélnek. Hanem hozsannázunk itt a Sauskának, ahelyett, hogy tennénk ezt pl. a Tóth Istvánnal. Az árképzéssel meg hadd ne folytassam, elegendő legyen egy link:
www.bortarsasag.hu/hu/wine/sauska-cabernet-sauvignon-2010-villany

Az utóbbi 10 év talán legpocsékabb évjáratából az egyik legkésőbb érő fajta bora, annyi, mint az említett konkurencia 7 éves válogatás bora… Vicc, gyerekek, erre nincs jobb szó: ez egy vicc.
Az történt, hogy Lenkey Géza bortermelő múltkori bejegyzésem után megkeresett, megköszönte a kritikát, és azt mondta, szeretne adni nekem egy üveg hétdűlős furmint-hárslevelűt, amelyben remélhetőleg nem találok majd oxidációra utaló jeleket. Szó szót, mail mailt,…..
koccintós 2011.06.07 21:10:17
@BZoltan: Nyilván egy-egy tétel piacra dobásnál nem feltétlen a borász és/vagy a tulaj személyes véleménye dönt, hogy "na most a legjobb, most hozzuk ki!" - hanem azért van itt sok-sok szempont, amiket figyelembe kell venni. A gazdasági kényszer szófordulatba próbáltam én belesűríteni, amit te részletesebben leírtál, érintve azt is, amikor kényszer ide vagy oda - bizony nem úgy fogynak a termelő egyébként lehet hogy kiváló borai (tudok rá példát, sajnos...)

De azért az mégiscsak elgondolkodtató, amit írt Albert (és én is erre próbáltam célozni), hogy van, aki már a 2009-es tételekkel operál, van, aki meg a 2007-esnél tart. De ez nekem pont nem a tokaji pincék esetén szokott volt bajom lenni, hanem egy másik borvidéknél, amit most inkább nem neveznék meg, mert akkor egy régi nóta indul újra...

Persze érthető az esetleges tudatos korábbi piacra dobás motivációja is: palackban van, aki szeretné, és van rá pénze - vegye, vigye, és otthon majd elbohóckodik palackérleléssel, meg hasonló dolgokkal.
koccintós 2011.06.07 22:38:55
@BZoltan: Én se hiszek a fogyasztó majd megérleli dologban, csak megértem, ha ilyen fizetőképes kereslet és érdeklődés mellett így járnak el a termelők.

Ráadásul nagyon kevesen tudnak kivárni akár éveket egy-egy tétellel; jómagam se tárolok (például a korántsem ideális körülmények okán), hanem rövid időn belül elfogyasztom. És akkor van az, amiről az elején már írtam: ha ideje korán kikerült, fogyasztja a lelkes borissza, aztán netalán később felbukkan egy palackkal, és újra megkóstolja - na akkor döbben rá, hogy mennyi minden lehetőség volt ebben a borban...

Csak épp nagyon hamar piacra került. És már elfogyott.
w Ilyenek voltunk 2011.01.28 04:35:00
A jelenlegi felállás a Fidesz szerint kábé a következő: a szocialisták aljas lejáratókampányt szerveznek Hazánk ellen, kedvükre szerkesztgetik az Economisttól a NYTimesig a komplett világsajtót, továbbá uszítják az uniós politikát. Mert lehet, hogy vannak hibák a…..
koccintós 2011.01.28 14:21:56
@eMeL: A lényeget ragadtam meg, vezérem!

Azért nincs ez, amit írtál, mert a fülkeforradalmárok a választások után rögtön kipicsáztak a köztévéből mindenkit, aki nem nyalta a Viktor elvtárs seggét... És ugyanez minden választások után így megy, oldaltól (van ilyen egyáltalán Magyarországon?!?!) függetlenül.

Ja és azért kell most ilyen médiatörvény, hogy akinek csak eszébe jut ilyesmi, azt majd Annamariska jól megbünteti...

Úgyhogy menj a helyedre, 2 milla. :)
w Lesznek egy testté 2011.01.20 08:45:00
Nem volt Waterloo a tegnapi EP-ülés, Orbán nem égett porig, de nem is győzhetett. A médiatörvény ügyében ugyanis letette a fegyvert. A szuverenitás hangoztatásából, a nemzeti dacból mára oda jutott, hogy az Európai Bizottság fog nekünk törvényt írni. Ami nekik nem tetszik, azt…..
koccintós 2011.01.20 16:33:32
@Paszternak: "de konkrétan nekem is tele van a tököm a sajtó szabadosságával, a perc-emberkék véleménynyilvánítási szabadságával, a manipulációval, a Teller-levelekkel, de persze a medencébe hugyozós írásokkal is."

Hát akkor kedves Paszternak, neked konkrétan abból van eleged, amit úgy hívnak, hogy: sajtószabadság.

Ha meg az nincs, akkor nincs demokrácia. Ennyi, ilyen egyszerű ez, ezért a nagy hiszti tőlünk nyugatabbra.

Ott, ahol megtanultak együtt élni az általad nemkívánatosnak nyilvánított jelenségekkel...
Valamiért olyan érzésem volt, hogy blogomban a kelleténél kevesebbet foglalkozom Franz Weninger balfi pincészetével. Ahogy azonban rákerestem, kiderült, ez nem igaz, három önálló bejegyzést is szenteltem neki az elmúlt másfél évben, más kérdés, ezek közül csak egynek volt…..
Balassa István mikroborászatáról többször volt már szó a hasábjaimon, önálló bejegyzést azonban annak ellenére sem kapott eddig, hogy három toplistára is felkerült az elmúlt egy évben. Először a tavaly szeptemberi borfesztiválon szerettem a dolgait, aztán a nyolcas Betsek…..
koccintós 2010.08.22 16:59:59
@demisec: Én tovább mennék, szerintem az egyik legjobb Tokajban, nemcsak a kis termelők között... Legalább is száraz vonalon mindenképpen.

A 2006-osból nekem a Betsek furmint volt a tanítani való, 2008-ból a hárs.
A Művelt Alkoholista Hőguta 2010.07.20 06:00:00
Ebben az alkotmányellenes időjárásban borügyileg nem nagyon lehet jobbat tenni, mint fröccs kísérleteket végezni. Az arányokkal mostanában nem igen szoktam variálni: a kis adag nálam cseppet több, mint fél deci bor háromszor ennyi szódával, a nagy adag pedig másfél deci bor…..
A nem éppen kisportolt felsőtestéről híres, DunDiegonak is becézett szövetségi kapitányunk megígérte, hogy ha meglesz a vb-cím, meztelenül fut végig Buenos Aires főterén. Mit is mondjunk? Alig várjuk, minket nem érdekelnek C.Ronaldok meg Cannavarok, a tökéletesség unalmas, mi…..
koccintós 2010.05.27 12:39:42
Múltkori indexes kérdőívünket igyekszünk a héten feldolgozni, nem egyszerű a helyzet, több mint 13 ezren töltötték ki, időbe-energiába telik a kódolás-dekódolás, kis türelmet kérünk még. Addig is eszembe jutott valami, amiről amúgy polemizáltunk már kommentelgetés közben.…..
Az International Wine Challenge után újabb nagyszabású angol borverseny, a Decanter World Wine Awards eredményei is elérhetőek. Az előző évi teljesítményünkhöz képest bronzban javultunk (40 érem, míg tavaly mindössze 21 jött össze), az arany 5 ismét, ebből kettő regionális…..
Ráspiról, azaz Horváth Józsefről, a magyar borászat angry young manjéről mindenkinek van egy jó vagy rossz szava, nekünk meg rengeteg, ezért most fölöslegesen nem ragozom. A szortiment legolcsóbb borának, a Kopárnak igazából nem is volna szabad léteznie. Először is az árban és…..
koccintós 2010.05.18 14:27:26
@infried: Lehet, én azért hivatkoztam a saját tapasztalataimra, mert mégis csak a borász (pontosabban a felesége) mondta ezt, és van is egy ilyen dűlő, ha rákeresel.

Egyébként innen-onnan én is hallottam ezt a "mindenki cuccoz" témát, rá is kérdeztem, ki az a borász, akit ő személy szerint sokra tart, és elég sok nevet mondott...

Ja, és egyáltalán nem volt "véres szájú", a borai is ízlettek, szóval nekem pozitív élményeim vannak vele kapcsoltban.