Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ata4100

0 bejegyzést írt és 239 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük rögtön egy szomorú hírrel: a VPN szolgáltatás nem került be a stabil kiadásba. A flags-ben természetesen engedélyezhető, és többé-kevésbé működik is, de bugok megjelenhetnek. Valószínűleg szerver oldali fejlesztésekre van még szükség. Bekerült viszont az angolul "search popup"-nak nevezett…..
ata4100 2016.08.04 14:14:20
@brummicsek: Frissít az, csak nem azonnal. Pár nap és mindenki megkapja.
A szinkronizációnál nálad is lehet baj, a szerverrel is, nekem általában ezek működnek, de jártam már úgy, hogy 5 napja szinkronizálta utoljára a lapokat. De általában jól megy.
Főbb újdonságok A címsáv előnézeti képeinél mostantól a leggyakrabban látogatott oldalak jelennek meg, ahogy az eredetileg is tervezve volt. A Mac-es felhasználóknak implementálták az operációs rendszer natív megosztás funkcióját egy gomb formájában az…..
ata4100 2015.10.09 09:09:28
@Nekomajin: Akkor magyar hírekre nem sok esély.
A béta csatornára átkerült fejlesztések A Windows 10-es hibajavítások A Turbo 2 A könyvjelző API használata a gyorshívóban "Mégse" gomb a letöltéskezelő eszköztár buborékjában Natív webes értesítések minden Linux platformon A fejlesztői csatornán maradt…..
ata4100 2015.10.08 13:51:54
@expa: Egy két dolgot hiányolok, és nem a legfontosabb feature-öket. De nem ez nem érdekes.

A Presto motornál minden update hozott valamit amivel öröm volt babrálni, vagy ami izgalmat hozott.
És most? Szöszölnek alap dolgokkal, mert még azok is hiányoznak, nem hogy tök új dolgokat fejlesztenének. Pl, voltak régen a tab csoportosítások, hogy egy példát mondjak. Ma hány ilyen szintű dolog jön, ami semmilyen más böngészőben sincs?

Erre kontra, hogy a Pestro meg nem jelenítette meg az oldalakat normálisan.
A marketing blablát most nem fordítom le. A lényeg, hogy a következő hetekben minden Opera termék logója meg fog változni. A sort az iOS-es Mini kezdte a mai napon. ..
ata4100 2015.10.07 08:55:36
@expa: Nem tudnék jobbat csinálni. Senki sem állította, és még nem is csak fikázni tudok. Az előző letisztultabb volt és jobban tetszett. Ennyi. Ez pedig szerintem egyenesen nagyon béna lett.
Magyar Opera Opera vs. Vivaldi 2015.02.21 23:57:23
Valahol belül talán mindanyian vártuk azt, hogy Jon Stephenson von Tetzchner nem hagyja annyiban az Opera átalakítását, és visszatér egy saját böngészővel. Erre egészen idén januárig kellett várni, és nem is csalódtunk, hiszen a Vivaldi elég erősen kezdett a funkciókat…..
ata4100 2015.02.24 10:15:50
@Nekomajin: Végig olvastam a postot, és a hozzászólásokat, és veled nagy gond van.
Az is bannolni való stilus, hogy minden fikázás után odairod, hogy ne fikkázon, eteted a trollt a te felfogásodban. Kicsit vegyél vissza, mert durva közérzet romboló a stilusod.
Nyugodtan itt hagyhatod a blogot. Ha lesz évi 3 poszt de olyan hangulatban, hogy mindenki szabadon beszélgethet még ha úgy is hogy:
-ez szar
-igen ez szar
-tényleg szar

akkor is úgy beszélget, ahogy szeretne, és nem lesz valaki aki csak azért bannolja őket mert a stilus nem tetszik. Nem TÉGED sértegetnek, nem is a BLOGOT, és még csak az Operát sem, csak véleményt formálnak.

Öreg az a véleményem, hogy húzz innen a picsába. És most ennek a stilusával tényleg gond van. BAN
A 24-es verzió lassan átkerül a Next csatornára. A mai kiadás már csak hibajavításokat tartalmaz. A HiDPI, a H.264 és a fül előnézeti képek mellett a könyvjelzőkezelő is számos javítást kapott. (A könyvjelzőkezelőt tesztelés előtt engedélyezni kell!) Az összes javítást…..
ata4100 2014.07.15 22:07:11
@Sombre: a gugli sávot most is el lehet tüntetni
comment:com Bravó, Sport2! 2014.04.12 21:08:32
Ritkán látható tévés bravúrt hajtott végre ma este a Sport2: egyszerre bőszítette fel az Arsenal és a Wigan szurkolóit is. A két csapat éppen FA-Kupa-elődöntőt vívott egymással, ami egymeccses, azaz ha döntetlen az eredmény, akkor hosszabbítás majd 11-esek következnek.…..
A mai frissítés néhány bugfixen kívül egyetlen újdonságot hoz, ez viszont megérdemel egy külön bejegyzést. A mai naptól kezdve működik Windows alatt az úgynevezett csendes frissítés, vagyis amikor a böngésző megkerüli a Windows UAC védelmét. Ez a gyakorlatban azt jelenti,…..
ata4100 2014.04.07 20:12:14
@Nekomajin: Még az elején kérdezted mik hiányoznak, amit leginkább visszasírok: jobb katt+ görgő és válthatsz a tabok között. :(
Nem kis meglepetésre, ma megérkezett a 22-tes verzió első fejlesztői kiadása. Lássuk az újdonságokat: Csendes frissítés (A következő frissítéskor lép életbe.) Kódolás menü (Már az előző verzióban is volt, nem?) Új alapértelmezett témák Chromium 35 Egyelőre ezek…..
ata4100 2014.03.31 18:49:16
@ata4100: Értem én, hogy nem ebben van a pénz, hanem a mobil piacon, de az asztali verzió lehetne a beugró, a prestige, a reklám. Mert lehet, hogy a szakmában neve van, de az átlag ember nem fog Operát használni, azt se tudja mi az. Ha már chrome alapon van minden akkor legyen oldalsáv, akár facebookkal egybekötve, legalábbis opció rá, tabok oldalt, meg ezeregy funkciót átlehetne venni már az eddig kifejlesztett Operából is vagy haladjanak a trenddel és találjanak ki újat. De ezt hívják lassú halálnak amit művelnek.
Mi az az Opera Max? Egy alkalmazás, aminek segítségével csökkenthető a mobil készülékek adatforgalma. A Max jelenleg csak 4.0-s vagy annál újabb Androidra érhető el, és egyelőre nem is fog megjelenni más rendszerre. A távlati tervekben viszont még az sincs kizárva, hogy akár…..
A 19-es verzió hibajavítása az ünnepek miatt kissé elhúzódott, de végre elérte a stabil minősítést. Lássuk, hogy milyen új funkciók kerültek bele a 18-as stabil verzióhoz képest: Könyvjelzősáv (Most már alapértelmezetten engedélyezve. A használat előtt a…..
Az új fejlesztői kiadás apró, de annál vártabb fejlesztéseket is tartalmaz: A gyorshívó elemek átméretezhetők. "Advanced" opcióként kisebb méretű csempéket lehet beállítani, "power user" opcióként pedig tetszőleges méretet, és a 4:3-mas aránytól is el lehet…..
ata4100 2013.12.17 20:58:03
@Nameless®: Nem értem ez név és designon kivül miben más mint az évek óta működő Opera mini vagy éppen a turbó
A 19-es verzió átkerült a Next csatornára. Lássuk, hogy mik kerültek át a fejlesztői csatornáról: Könyvjelzősáv (Mostantól alapértelmezetten be van kapcsolva, és bookmarkleteket is kezel.) Témakezelő (A beépített témakezelővel tulajdonképpen háttérképet állíthatunk be…..
ata4100 2013.12.07 17:48:56
@MosoMasa: Nekem felajánlja
A 18-as verzió olyan kevés újdonságot tartalmaz, hogy nagyon hamar végeztek a hibajavításokkal. Lássuk, hogy milyen újdonságok kerültek be a 17-es stabil kiadás óta: Mikrofon és kamera támogatás (getUserMedia és webRTC) Saját kereső készítés a keresőmezőbe jobb gombbal…..
ata4100 2013.11.20 18:58:22
@Cawington: @Nekomajin: Akkor nálam lehet a gond. Vuze-t használok. De a Opera 15 óta nem nyitja meg a magnet linkeket. Internet explorerből jó. Akkor utána járok
A magyar internetezők statisztikáit figyelő Gemius Rankings már jó ideje méri a piaci változásokat, s képes detektálni minden használatban lévő Opera böngészőt. A számok bizonyára érdekesek lesznek Olvasóinknak, hiszen gyakorlatilag az Opera 15 megjelenése óta folyamatosan…..
A telepítő már tegnap felkerült az FTP szerverre, de hivatalosan csak ma jelent meg az "új" Opera második stabil kiadása. A sok-sok hibajavítás és teljesítménynövelés mellett az alábbi újdonságok kerültek be a 15-ös verzióhoz képest: Chromium 29-es motor Geolocation…..
ata4100 2013.08.29 18:23:47
@ata4100: Majd el felejtem, olyat is szokott, hogyha youtube-on nézem a videót, legalábbis nézném, akkor se kép se hang módon indul el a videó, reload segít.
Az Opera a mai napon hivatalosan is elérhetővé tette az Opera Mobile 13-as 14-es verzióját, legalábbis az Android rendszerű készülékekre. Akik eddig is figyelemmel követték a mobil böngésző történetét, azok tudhatják, hogy az áthúzott verziószám nem véletlen. A korábbi 12-es…..
Első körben gondoltam megosztom ezt a kis xkcd-s képregényt, amit pár napja találtam és az Operára nagyon is ráillik. :-) Második körben pedig arra kérném az angolul valamennyire tudó olvasókat, hogy töltsék ki minél többen az Anna Rohleder (Opera dolgozó) által készített…..
Már nem is tudom, mennyi ideje vagyunk itt a blog.hu alatt, elég rég, hiszen még az indulás előtt átköltöztettem a régi blogspotos blogot ide, és az 58-as sorszámmal biztosan benne vagyunk az első tíz még aktív blog között a blog.hu-n. Sajnos a kapcsolat nem volt problémáktól…..
A hetet az Opera 12.13 második kiadásra jelölt változata nyitotta. Az első Release Candidate státuszú verzió múlt hét pénteken látott napvilágot. A hétvége folyamán számos felhasználói visszajelzés érkezett különféle problémákról, úgyhogy készült egy újabb…..
Az AV-Comparatives elsősorban vírusvédelmi megoldások tesztelésére szakosodott, ennek ellenére még tavaly decemberben megvizsgálták, hogy a legnépszerűbb böngészők hogyan védenek az adathalászattal és a csalásokkal szemben. A kutatólaboratórium vitathatatlanul komoly…..
Top Gear Magyarország 1. évad 2010.08.21 13:33:55
Végre felkerült az első évad, úgyhogy lehet nézni, vagy tölteni!Top Gera ..
ata4100 2013.01.06 08:45:55
Aki ezt a videót megnézi, az jó eséllyel furcsa átalakuláson mehet át: érezheti, ahogy percről-percre nő benne, majd hirtelen jól fejlett, nyálkás alienként előtör belőle a KDNP-s médiapolitikus. Én speciel a második percnél már úgy éreztem, hogy a bordám szétfeszítve,…..
ata4100 2012.06.19 14:18:41
A mai napon, hat kiadásra jelölt változatot követően megjelent az Opera legfrissebb verziója. Tetszik, nem tetszik, ez a helyzet, a 12-es kiadás (a'la Wahoo) így is elég sokáig húzódott, és még a fő attrakciónak szánt hardveres gyorsítás sem lett alapértelmezett benne.…..